Mam doświadczenie co do WBK i jak jest spokój na Efx - 4 z 5 miesięcy temu mieli około 1.3+ bo porównywałem z innym kantorem bankowym w czasie rzeczywistym. Obecnie dawno już tam nie działam lub sporadycznie bo ostatnio zauważyłem, że spred podkręcają a i mają tylko handel 5 dni w tygodniu od 9-17. Tam gdzie ja obracam to 24h przez 7 dni i spred średnio około 1,3 dolar około 1gr a Funt to sporo bo gdzieś 1.8-9-2.0 gr i mam gwarancję BGF. Gram na 3 miechy-/+ w zależności od wariacji a czasami one są i takie lubię jak jest marazm to nic nie robię,Jak jest spadanie 6 w dół 3 w górę bo to trzeba mieć reflex , wiedzę itp. Nie gram na forexie. Bawię się w to długo dystansowo - w 80% a 20% jak jest okazja.
Wszystko opisałem na górze. Dodam, że ważny jest spred ale w moim przypadku to np. kupujesz euro po 4.10 spada do 4.0 czyli złe wejście ale zakładasz wzrost do 4,24 w najbliższych 3-4 miesiącach i jest. więc spred przy takim okresie czy to będzie .0.3-1,5 gr to trochę bez różnicy bo i tak 10 gr w plecy przy złym wejściu a ja nie skaracam jak BaX lub inni co grają na forexie. Ja zakładam 4.20 ma być wcześniej czy póżniej.