Forum Gospodarka i polityka +Dodaj wątek

Chcieliście to macie 2.

Rosyjskie drony uszkodziły obudowę Czarnobyla. Raport MAEA ujawnia szczegóły.
Konstrukcja zaprojektowana w celu zapobiegania wyciekom radioaktywnym w nieczynnej elektrowni jądrowej w Czarnobylu w Ukrainie nie działa po tym, jak rosyjskie drony zaatakowały ją na początku tego roku — ustaliła agencja ONZ ds. nadzoru jądrowego.

https://wiadomosci.onet.pl/czarnobyl-rosyjskie-drony-uszkodzily-obudowe-reaktora-onz-alarmuje/r3vrh54?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

gdyby pył radioaktywny był w powietrzu to atak na Polskę kacapy by przeprowadziły , mamy wiatr wschodni i nasze wschodnie tereny by to odczuły.

Re: Chcieliście to macie. Autor: ~Dewajtis [5.173.144.*]2025-12-06 10:23
Można chorować na grypę, ale na propagandę to znacznie niebezpieczniejsze.

Dałem ci link do artykułu i tam jest dość wyraźnie napisane, kto tam się pojawił:

"Jak dowiedziała się redakcja, w pierwszy weekend listopada delegacja zaufanych ludzi Putina wynajęła na tajne spotkanie z byłymi niemieckimi politykami i lobbystami pokoje w luksusowym hotelu Bab al-Qasr nad Zatoką Perską."
Przeczytaj a potem komentuj.

A ty więcej myśl , uruchom nie szare komórki ,ale skoro w twoim wieku jesteś na lekach : szybkiego powrotu do zdrowia.
Przeczytałem i piszę "nie wszystko złotem co się świeci"
Wiemy że rosja sprzedaje już Chinom i Indiom gaz LPG po kosztach , wiemy że UE przestaje całkowitym dostawą z rosji od 2027r.I to jest początek końca rosji w rynku UE. Czas goni zapełnić magazyny .
Co oznacza tanio kupić od rosji , zysk a na co przeznaczyć ten zysk skoro Niemcy zwiększają pomoc Ukrainie. Kosztem rosji pomagać Ukrainie jak z zamrożonych aktywów.
Oligarchowie już jawnie sprzeciwiają się putinowi , mają dość wojny i kontekst "zaufanych" nic nie znaczy. Dlatego sugeruję że w kontekście może być mowa o opozycji która rośnie w siłę.
Zakończyłem temat skoro posiłkujesz się co mnie zarzucałeś wklejkami.
I dodam , dla ciebie wszyscy są wrogami , UE, Niemcy , Ukraina i Zełeński. Pokolenie bandery już nie istnieje a rozliczenie to tylko symbolika której mamy już początki w czasie wojny. Nie nacisk teraz a wolna Ukraina niech się wypowie , bo teraz pod przymusem a w takim czasie są , nie jest nic warte.
Dla ciebie przestępcy i złodzieje PiS są bezkarni bo zawładnęli wszystkie sądy , jeszcze mamy co rozliczać od korniszona począwszy.
Dodam taki jesteś "bystry" i rozmawiasz z kacapem jak dziecko , on tylko ciebie może przekonać że jest w ciepłych krajach bo nie lubi zimy , dodam jeszcze że pisze że jest zamożnym emerytem.
Po pierwsze zawsze nadawał pod nickiem 188.146.164 ostatnio użył parę razy 2.139.187 i w między czasie ponownie użył 188.146.164 on jezdzi ale palcem po mapie . Zamożnym może być a jaki rosjanin jest zamożny? KGP, służby , oligarcha. Oligarcha nie bawił by się propagandą.
Jak Trumpa można tylko tak zwodzić zagorzalców putina.