• Re: TFONE !! Autor: ~lechu [80.50.128.*]
    STERNIKU !!! Puść ster !!
  • Re: TFONE !! Autor: ~bak [89.238.19.*]
    To nie sternik to drobnica sypie jak zawsze zresztą.
    Zbiera, czemu ma nie zbierac ??!!
    już zaczyna popuszczac drobnica.Tak jak wczoraj pisałem.Na koniec sesji zakończy ok.-5 lub - 7 %.Ten papier jest bardzo łatwy do przewidzenia jak ktos go ogląda od lat.Wcziraj także pisalem , że wig 20 będzie na minusie i jest, a dlaczego to piszę takze od lat.
  • Re: TFONE !! Autor: ~bonczek [93.105.180.*]
    nie zgadzam sie Bak /zakonczenie plus 2 % !!!
  • Re: TFONE !! Autor: ~dd [89.229.194.*]
    dziś Optimus
    Jak przegram to znikam z tego forum.zakladam sie od lat w sprawach giełdowych i jeszcze jestem.Nie chwaląc sie zachowanie giełd mam w jednym paluszku od lat.
    spoko cierpliwości
    A w mediach mówili i pisal i,ze dzis wig 20 będzie na mocnym plusie, bo podązy za wczorajszą sesją w usa. a ja wiedzialem , ze będzie na minusie.Wiec kto jest mądrzejszy media czy ja ?
    futy na minusach odbierają papier od wystraszonych
    I na tym sprawa polega.Nie sesja ich ma znaczenie , a tylko futy amerykańske , ale w mediach malo kto o tym mówi , bo się wstydzą ,że to prawda.
    manipulują i będa manipulować ,zresztą sam wiesz jak jest
    Jeżel iUsa bedzie dalej mocno rosło z małymi korektami to u nas wig 20 bedzie spadal.jedyna nadzieja to ,że usa będzie spadać po ok.2-3 % , a nastepnego dnia będa pokzaywać futy na zielono.nasza gielda wtedy najmocniej rośnie.wystarczy myślą siegnac w przeszlosc.pisal i ,ze bedzie u nas zwała , bo stany - 3 %, a tu nagle u nas + 2 lub 3 % i zdziweieni , a nie patrzą na futy , bo są debilami.Jezeli tak sie nie stanie to mozemy w pazdzierniku spaśc w okolice 1900 pkt.na wigu 20 lub nieco nizej.
    ale może to być też podpuchą do odebrania akcji z rynku zauważyłeś że futy są na niewielkich minusach ja bym sie skłonił do tego że wig 20 do konca roku poleci na 2700
    wsparcie mocno uklepane
    Nie ma żadnych wsparć.jak ma jebnąć to jebnie.Kiedys pisal i, że wig 20 niżej niż 3 tys.nie spadnie , bo było ok.3.800 pkt., a spadlo na 1.250 pkt.Glupota ludzka nie zna granic.W pędzie owczym ludzie gotowi oddac akcje za darmo , bo na tym polega psychologia giełdy.Giełga to nie jest gospodaraka ,bo u nas z nią dobrze, a nasza giełda spadla najmcniej na swiecie , a nawlolniej odrabia straty ,bo u nas są ludzie lękliwi jak niegdzie wiecej.Od mentalnosci graczy lub inwestorów najwiecej zależy.u nas w mediach ciagle naganiają na spadki i mamy tego efekty.
    Nie no przyznam Ci racje ,głupota ludzka nie zna granic , psychologia tłumu.
    Na głupote nie ma rady chyba tylko CKM !!
    spokojnie nie jets zle na papierze !!
  • Re: TFONE !! Autor: ~tf1 [89.75.48.*]
    tu się zgodzę, że futy są ważne, ale wczoraj były na zielono cały dzień i nic WIG był przez większą część dnia na minusie, dopiero na koniec ruszył, ale niewiele, a co do spółek że ludzie wywalają nawet za bezcen no cóż bywa ta i na to nie mamy wpływu, choć jak tu na tfonie wszystko jest bardzo poukładane, ale zainteresowania spółką brak.... a co do prognozy -5 -7 to była by masakra, sądzę że aż tak źle nie będzie. Bo powiedz mi dlaczego niby od tak sobie wykręcają 310 tys obrotu? i żadnych informacji nie ma? poprzednio to trzeba było raportu i ledwo 170 tys wykręcili, a wczoraj prawie 2x tyle pod nic? żadnych inf typu umowa z centernetem. Dla mnie to stanowi zagadkę, a śledziłem notowania wczoraj i nikt nie pompował, natomiast dobierał od niecierpliwych w okolicach 5.2
    I co z tego ,ze obroty były duże ? Dużo sprzedawało.Tak tez można powiedzieć, a raczej tyle samo co kupowało.Wig 20 od 3 tys.pkt do ponad 3.800 pkt. też rósł przy duzych obrotach i większiś mówiła, że poleci jeszcze wyżej, a co było dalej to ci co to przeżyli wiedzą.
    fakt, że tak można powiedzieć, ale jak na tą spółkę to było coś ANORMALNEGO, gdyż średnia tutaj przypadała w okolicach 27tys na sesję, a ten gniot poprzednio tylko pod infa albo raporty się ruszał. Ja tam nie wieżę w te wparcia i inne pierdółki, ale jak coś zaczyna być na rzeczy to pojawiają się właśnie obroty, nie wiem ale to by sygnalizowało coś, a może i nic ;)
  • Re: TFONE !! Autor: ~11 [195.116.183.*]
    NIE SŁUCHAC BAKA,CHE SIE ZATANKOWAC DO PEŁNA,AZ GO ROZSADZI-RAPORT BEDZIE SUPER,DZIAŁKI SPRZEDADZA ZA OK. 20MIL,NA WALNYM JUZ ZAKLEPANO-POZD,
  • Re: TFONE !! Autor: ~ubrali was [*]
    ubrali was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    Kupić ? Człowieku ja mam te i inne akcje kupione dawno temu , a obecnie tylko sie przyglądam.Na moje mogą być dziś p o10 zł , ale wszyscy wiemy , ze to nierealne.Chyba ,ze do społki wszedlby znany gość co wszedł w Chemos to może dzis byłoby + 100%.
  • Re: TFONE !! Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    masz wiele racji, ten papier jest specyficzny
    pamiętamy jazdy z midasem i wiele innych faktów, potencjał jest ale spekuła zagląda tutaj tylko okazjonalnie.
    już było widać w ostatnich miesiącach że powyżej 5,5 nikt tego nie puści
  • Re: TFONE !! Autor: ~kolo [88.220.181.*]
    http://www.domiporta.pl/details,30813,109111643-działka-Wrocław-Krakowska.asp

nie 20 a niecałe 8
    ja tam mam swoją strategię i ją się kieruję ;) jak kiedyś brałem pod uwagę to co inni powiedzą czy gdzieś coś przeczytałem to marnie na tym wychodziłem. Od kiedy liczę tylko na siebie i podejmuję decyzje nie patrząc na to co inni piszą znacznie lepiej na tym wychodzę;) ba już moja intuicja tak wiele razy mi świetnie podpowiadała, a ja jej nie słuchałem i niestety ileż to ja razy żałowałem, że się sam siebie nie słucham... a teraz jest inaczej, a na forum to tylko toczę rozmowę ;)
  • ... ciągle Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    uważam że to było granie pod RDO
  • Re: ... ciągle Autor: ~bak [89.238.19.*]
    Pewnie ,że było.Tak samo jak dzien wczesniej Budopol, bo ktoś chciał sie wysypać.No i prezio sie wysypał.
  • Re: ... ciągle Autor: swister79 [94.251.206.*]
    Widac co za beznadzieja siedzi na tym papierze
    Gdy jest szansa podciagnac to leszczyna ucieka
  • Re: ... ciągle Autor: ~ubrali was [*]
    ubrali cię!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: ... ciągle Autor: swister79 [94.251.206.*]
    Mnie nie
    To ja bym chetnie ubral kogos :)
  • Re: ... ciągle Autor: ~kolo [88.220.181.*]
    to nie leszczyna ucieka, to wczorajszy grubas się wycofuje, ładna podbitka (przerzucanie papieru z rachunku na rachunek),
    a teraz czasami coś skubnie do góry żeby inni ustawiali się parę groszy niżej na K i oddawanie mającym nadzieje na wzrosty...

tak jest co jakiś czas na TFO, pewnie aż do wyników za III kw.
  • Re: ... ciągle Autor: ~bubu [212.160.172.*]
    "starzy" wiedzą o co chodzi w tym papierze
  • Re: ... ciągle Autor: andred7990 [89.228.24.*]
    j.w.
    kilka zleceń na S poszło do 5 oferty tak aby bez pełnego arkusza nie można było zobaczyć co dalej siedzi...

a tu pasująca instrukcja :)

https://www.bankier.pl/forum/temat_elementarz-gieldowy-cz-1-ubieranie-czyli-karmienie-leszcza,7523783.html
    ubrali ich !!!!!

takich instrukcji to mozna sobie setki wymyśleć, nie ma się czym podniecać

ubrali was !!!!!!!!!! Ciebie, twojego wujka i ciocie też !!!!!!!!!
    chyba Ciebie ubrali, moja średnia to 4,5x od wczoraj zmniejszyłem portfel o 30%

teraz czekam na Ciebie koło 4,65 pod koniec tygodnia

niech WIG20 spadnie do końca tygodnia, to na TFO spadek będzie 2 - 3 x większy
  • Re: ... ciągle Autor: ~tf1 [89.75.48.*]
    no rzeczywiście imponująca średnia..... ja mam moją na 3.6 :))))))))
    też miałem podobną przed podpisaniem umowy z centernetem, ale od tego czasu parę razy obróciłem tymi akcjami i zarobiłem

po co trzymać cały czas ? (chyba że grasz długoterminowo) mi wystarcza max 2 miesiące
    właśnie sprawdziłem pierwsze zakupy 25-27.03.2009 ze średnią 2,58 ale czym tu się podniecać ?
  • Re: ... ciągle Autor: ~dd [89.229.194.*]
    dobre:)
  • Re: TFONE !! Autor: ~insaid [89.186.16.*]
    dzis selene maja tylko tam brak płynnosci to posiedza
    Taka jest siła mediów.Nakupują sobie akcji , a potem rekomendują.Specjalnie wybrali społke z małą płynnoscią, bo mysleli , że będzie mocniejszy wzrost , a tu dupa blada.Tym programem knf powinien sie przyglądnąć.
    Ooo .. chyba miałes rację !! zwalanko po 50-100sztuk !! zenada !!
    no cóz przyjdzie taniej dokupic .
    oj bredzisz już. przecież oni wyraźnie mówią, że inwestują wirtualne pieniądze! i chcą ludzi obeznać z rynkiem, a to że ludzie biorą to zbyt dosłownie to nie ich wina!. To jest tak jak z nożem, że można zabić kogoś albo jedzenie sobie zrobić, tylko od człowieka zależy co z nim zrobi, a to że ludzie wykorzystują to do innych celów no cóż...
    Mówić mozna różne rzeczy , a czynic niekoniecznie.
  • Re: TFONE !! Autor: ~11 [195.116.183.*]
    ludziska ,tu bedzie jazda,kadra z Pronoksu za kare idzie za drwali u ruskich------------------------Pronox - jest upadłość układowa
    Adam Roguski 29-09-2009, ostatnia aktualizacja 29-09-2009 10:58
    Katowicki sąd rejonowy zgodził się na upadłość Pronoksu Technology z możliwością zawarcia układu z wierzycielami. Pod koniec października odbędzie się NWZA w sprawie emisji akcji i obligacji

autor zdjęcia: Szymon Łaszewski
    źródło: PARKIET
    Prezes Centrozapu Ireneusz Król kieruje też Pronoksem
    +zobacz więcej
    Pronox Na decyzję sądu trzeba jeszcze poczekać
    Centrozap chce uzdrowić Pronox Technology
    Decyzja sądu otwiera drogę do realizacji porozumienia zawartego między Pronoksem i Centrozapem przed weekendem. Katowicki holding zadeklarował wsparcie finansowe producenta i sprzedawcy urządzeń elektronicznych - ma objąć emisję o wartości do 50 mln zł (szykowana jest emisja o wartości 100 mln zł) i pomóc w realizacji układu z wierzycielami. Jest ich blisko tysiąc, a wierzytelności, które mają zostać objęte układem, wynoszą około 77 mln zł.

Wstępne propozycje układowe mówią o 50-proc. redukcji długu i spłacie pozostałej części w ratach w ciągu pięciu lat z okresem rocznej karencji. Ireneusz Król, prezes Centrozapu i Pronoksu zapowiedział zmianę: długi mają zostać skonwertowane na akcje nowej emisji.

- W najbliższych dniach rozpoczynamy spotkania z wierzycielami, głownie bankami, w sprawie ustalenia warunków układu. Zależy mi również na odbudowaniu - z gwarancjami Centrozapu - działalności operacyjnej Pronoksu, montażu telewizorów LCD i sklepu internetowego Agito.pl - mówi prezes Król.

Pod koniec października odbędzie się NWZA Pronoksu, które zadecyduje o wspomnianej emisji akcji oraz obligacji o wartości rzędu 50 mln zł. Papiery dłużne mają być notowane na Catalyst - rynku obligacji stworzonym przez GPW.

parkiet.com
    Czy to dlatego na forum zrobiła sie cisza, że wygrałem zakład ? Dla przypomnienia tym co nie wiedzą.Wczoraj pisalem ,ze dzis Tfone zakończy sesję w przedziale od -5 do - 7 % w co wiekszosc nie wierzyła.gdybym sie pomylił to bym zniknał z forum , ale jak pisałem wcziraj jeszcze ani razu sie nigdy co do spraw giełdowych nie pomylilem od ok.4 lat, a zakładow była cala masa.Najlepszy wygrany zakład to wygasanie kontraktow marcowych 2008.pomylilem sie o 0,01 % , a pisalem o tym 4 godziny przed zamkniecoem sesji.nawet sam Buffet tego tak pracyzyjnie nie przewidziałby.Chciecie wiedziec co jutro ? Trzeba poczekac do zamkniecia giełd w Usa.Oby nie zkonczyli + 1 % lub wyżej.
  • Re: TFONE !! Autor: ~rebak [79.163.121.*]
    Baku,chyba ci wali na dekiel(sądząc po ilości wpisów).
[x]
TFONE 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.