• CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~HK_1974 [89.64.82.*]
    odliczamy
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~Irena [178.235.176.*]
    Tak bez najmniejszych podstaw?
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~HK_1974 [89.64.82.*]
    Z dużymi podstawami :)
    Od minionego weekendu pokazują w każdej TV jak ludzie po tygodniach zamknięcia szturmują wszystko. Od relaksu typu plaże, deptaki po sklepy, w szczególności te które były zamknięte dłużej, czyli w większości modowe. Bo te po zakupach dają namiastkę szczęścia :). Jak zobaczyłem sąsiadów jak z tobołami (w tym też mieli torby wólczanki i vistula) wyładowywali z auta to chyba na 2 razy do windy szli :)
    Wtedy stwierdziłem, że chyba to co w telewizorze oglądam naprawdę się dzieje.

Typowy psychologiczny etap odreagowania. W dużej części przypadków zakupy będą nawet nieuzasadnione, trochę na siłę, byleby dać sobie trochę szczęścia. Teraz jest etap kiedy psychologowie się o tym jz wypowiadają, jakie są mechanizmy zachowań.

Po kilku tygodniach posuchy, teraz będzie skokowy wzrost.

M.in. na CCC już to ktoś zaobserwował i dlatego wystrzeliło.Co nie dziwi. Lepiej kupić akcje taniej niz drożej, drożej można sprzedać :) Np. jak się skupi w przedziale 2,35-2,55 i sprzeda np. w przedziale 3,50-4zł to zarobi się nieporównywlanie więcej aniżeli kupować przy 3 złotych czy wyżej.

• Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~oko [188.146.233.*]
    a skąd pomysł że będzie 3 albo 4 ??? przy 30 % odwiedzających galerie ????
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~Jan [83.20.177.*]
    Gdzieś czytałem, że odwiedzających galerie to około średnio 60% co rok temu, a także im mniejsza galeria to większa odwiedzalność.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~kros [188.146.233.*]
    tez słyszałem o 60% klientów , jak nie obniżą czynszów to będzie źle....tam są czynsze po kilkaset euro za metr !!!
    jedni zależni od drugich muszą się dogadać nawet na zasadzie, że żadna ze stron nie jest zadowolona. Zamiast otwierać z zaskoczenia galerie, trzeba było zakończyć negocjaje najmu,a teraz są indywidualne przepychanki.
    A podasz/acie jakieś źródło czy tylko "gdzieś czytałem"?

Bo to w sumie zastanawiające. O ile w pierwszych 2-3dniach po otwarciu galerii handlowych faktycznie w telewizji mówili, że poza IKEA gdzie niebotyczne kolejki to raczej umiarkowanie ludzie poszli.

Natomiast od minionego weekendu te same programy informacyjne (zarówno Wiadomości z TVP1, jak i Fakty z TVN), co wcześniej pokazywały powyższe to pokazywały już obrazki dosłownie szturmy ludzi. Jakby zapomnieli, że wirus jeszcze jest. Jakby poczuli optymizm od rządzących, że sie robi swobodniej znosi ograniczenia itd. Tak spragnieni zakupów i dodania sobie trochę przyjemności. A z uwagi na limity klientów to sznury kolejek do sklepów się formowały.

Chyba jedna z nielicznych kwestii, które tak samo TVN i TVP pokazali tak samo :)) a Wy tu piszecie że ludzie nie poszli na zakupy.
    Coś jest nie halo.
    A jak zobaczyłem szczęśliwych sąsiadów, którzy jak wielbłądy z auta wysiadali na kilka razy z torbami to tylko się potwierdziło.
    dzięki!
    No to prawie spójne jest to co w tym linku z tym co mówili w Faktach i Wiadomościach.
    Bo tam też mówili wieczorami w pierwszych dniach i pokazywali skretki kamerą, że w pierwszych kilku dniach po 4.05 umiarkowane odwiedziny (poza IKEA) i dopiero teraz pokazywali szałowe obrazki jak pisałem wyżej. W tym artykule też jest badanie "w tygodniu 4-10 maja".

W artykule jest "Wyniki świadczą nie tylko o tym, że Polacy lubią centra handlowe, ale również o naszej silnej potrzebie powrotu do normalności. To optymistyczny prognostyk na przyszłość. Dalecy jednak jesteśmy od tego, aby nadawać wynikom z ostatniego tygodnia nadmierne znaczenie"

Może właśnie pierwszy tydzień to było takie obwąchiwanie tematu i próby odblokowywania się. A jak ludzie usłyszeli zewsząd, że kolejne ograniczenia zdejmowane, że ludzie planują wakacje, wychodzą masowo na plaże i skwerki, parki to się otworzyli i "wyposzczeni" od zakupow przypuścili szturm na sklepy. I z każdym dniem będą dołączać kolejni

Moja żona jak zobaczyła tych sąsiadów obładowanych to już też zapowiedziała, że w piątek / sobotę idzie na długie zakupy. ekhmmm tak długie jak lista rzeczy i sklepów na liście, którą mam na biurku :/ Promocje na różne w Vistula i Wólczanka wiosenne, na Dzień Matki w Kruku prezent, SMYK itd odnotowane. Może nie firmy od A do Z ale z 10 sklepów jest :)
    No i po weekendzie.
    Żona jak powiedziała tak zrobiła. Całe auto z zakupami. Oczywiście nie omieszkała kupować w Vistula, Wólczanka i Kruk :))

W Kruku dla córki wisiorek i piękne zestawy na Dzień Matki
    Dla siebie mnóstwo koszul damskich w Wólczance, chyba wzięła wszystkie wzory :D podobno jakaś promocja była jak po kilka sztuk.
    Do tego jakieś letnie ubrania.
    Mnie też się dostało 3 pary szortów/bermudów i 6 kolorowych polówek Vistula i Wólczanka :) - wybaczam żonie wyjście na zakupy, hehe przekupiła mnie.

Podpytywała sprzedawców we wszystkich sklepach i w każdym mówili jednym głosem. Pierwsze dni po "otwarciu" były mierne, można było w nosie dłubać. A potem jak się odkorkowało to towar znika na raz i ludzie rzucili się wręcz na zakupy jak w przedświątecznym szale.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~kido [89.67.111.*]
    Widze HK_1974 ze zaklinasz rzeczywistosc. No trzymam kciuki, co Ci powiediec. Tyle, że ... VRG i tak działało na 1% marży, teraz przy tych wszystkich wyprzedażach i niebotycznych czynszach w Galeriach, jak przeżyje to bedzie dobra wiadomośc. Pozdrawiam cieplo.
    Niczego nie zaklinam :) Piszę co żona i ja sam na oczy widziałem, co sprzedawcy mówią.
    To raczej Ty jak żyjesz w przekonaniu, że już nikt nigdy niczego nie będzie kupował, że katastrofa itd to trochę juz oszukujesz sam siebie ;-)

Wiadomo był połowa marca i kwiecień i wówczas tylko internet. Pierwszy tydzień po otworzeniu też sceptyzcym, a teraz ludzie ładują na zakupy pełną parą. Typowe odreagowanie i chęć zrobienia sobie przyjemności.
    Jak wszyscy byli na uwięzi to teraz ze zdwojoną siła teraz wszystko robią. Nie tylko jeśli chodzi o zakupy. Jak pozwolili wyjść na dwór to po prostu w lasach było więcej ludzi niż drzew. Ot zwykła "reakcja obronna organizmu".
    I powiem więcej, gros z ludzi nie będzie kupowała bo coś potrzebuje, tylko żeby było przyjemniej jak się coś kupi, coś będzie nowego. Nagroda za siedzeniewdomu.
    Pójdź też na zakupy do Wólczanki i Vistuli, jak zobaczysz kolekcję i ty kupisz i tobie będzie przyjemniej :)
    pozdówki

• Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~oko [5.60.11.*]
    jak jest tak dobrze to czemu jest tak źle ? że nawet 2,50 nie może utrzymać ?
    Do momentu kiedy zbieracz nie osiągnie swojego celu będą blokować wszystkimi możliwymi sposobami.
    Jak zbiorą to wtedy kurs uwolnią.
    To jest giełda. Duży chce kupić tanio i dużo, a potem sprzedać dużo i drożej.
    Jedynie inny ktoś z dużym kapitałem mógłby zacząć zbierać do góry i temu utrzeć nosa. Bo widac jak tylko ktoś skubnie więcej to od razu kontrują. Ale po co. Lepiej próbować wyciskać wyciskać po taniości jak ten co teraz to robi.

• Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~halicz01 [62.133.157.*]
    Jestem tu jeszcze od Bytomia, dokupowałem póżniej powyżej 4 zł.
    I powiem tak - zaklinacie rzeczywistość.
    Niewiele się kurs poprawi nawet jak otworzą wszystkie możliwe odzieżowe sklepy.
    Nadchodzi kryzys, a to nie jest spółka na trudne czasy.
    Pieniędzy na rynku będzie coraz mniej i chęci kupowania równie mało.
    Poza tym fundusze są tu zapakowane po cenie za jaką trudno im będzie sprzedać takie ilości akcji, a wyniki na koniec roku muszą mieć.
    Nie skupuje też tych naszych akcji żaden gruby, popatrz na obroty.
    Nikt nie uwoli kursu bo nie jest on trzymany po prostu.
    Trochę tu wychodzę na defetystę ale oswajam się już z myślą o sprzedaży.
    Realnie patrząc ten rok mamy stracony, będzie dobrze jak za kilka miesięcy będzie 3,50 bo to 50% od dzisiejszych notowań.
    Oczywiście życzę wszystkim dużych zarobków.
    Pozdrawiam
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~Kros [188.146.230.*]
    Ja też nie widzę żadnego zbieracza Tym bardziej że o tym zbieraniu pisaliscie przy 4 i 3,70 i teraz i zbiera od roku dwu i zabrac nie moze, coś tu śmierdzi...
    "Pieniędzy na rynku będzie coraz mniej i chęci kupowania równie mało."

-- oj zdecydowanie się nie zgodzę. Pieniędzy na rynku jest coraz więcej. Ludzie nie maja po co trzymać w bankach na 0,1-0,5%. Kasa z depozytów idzie na inne możliwości, w tym rynek akcji bezpośrednio jak i przez TFI.

Do tego dodruk przez banki centralne jak nigdy dotąd.

• Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~halicz01 [88.199.89.*]
    Myślę że nie ma tych pieniędzy za dużo.
    Pracuję w tzw. przemyśle i moja i większość firm skraca czas pracy.
    W konsekwencji tnie wynagrodzenia.
    Wyprzedaże w większości nie są bez powodu - magazyny są pełne - wchłoną każdą gotówkę.
    Ale zabójcze jest dla nas tu na VRG to że jest coraz więcej spółek atrakcyjniejszych cenowo.
    Z perspektywą wzrostu co najmniej równą naszej
    Wczoraj sprzedałem właściwie większosć, z potężną stratą.
    Zostawiłem nieco, żeby nie tracić kontaktu :)
    Obserwuję bacznie, wrócę w przyszłym rok
    Powodzenia

• Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~kido [89.67.111.*]
    I te niby pieniadze z lokat "ciułacze" ulokują w krawatach i marynarkach. Przepraszam, ale naciagane to strasznie... POza tym, nikt nie trzyma kursu i nie bedzie go uwalniał, z czego? Dlaczego niby ten kurs ma taki byc trzymany. Jakoś CD Projekt ktory jest milion razy lepsza spółka czy Unimot czy inne firmy radzace sobie swietnie nie maja trzymacza.... oh tell me why... Ale spoko. Chcesz to kupuj. Chcesz to rozmawiaj ze sprzedawczynia, w sklepie, chcesz to pisz na forum ze bedzie tak super. Dla mnie nie bedzie niestety...
    do halicz
    "nie ma tych pieniędzy za dużo" - nie zgodzę się. Oczywiście dużo/mało to pojęcie względne. Ale statystyki na koniec 2018 roku mówiły ze na rachunkach bankowych Polacy mieli ponad 800mld PLN oszczędności. Znakomita większość chciałby, żeby te pieniądze jakkolwiek nie traciły na wartości. I już w ost. 2 latach jak były lokaty w bankach 1,5-3% było to mało dla ludzi i szukali alternatyw. Np. nieruchomości kupowali za gotówkę.

A teraz jak oprocentowanie depozytów jest na poziomie 0,2-0,5% (inflacja nie pamiętam dokładnie ale ok. 3,5%) to presja żeby coś ze zgromadzonymi oszczędnościami zrobić jest baaaaardzo duża.

I tak jak pisałem powyżej. Część z tych ludzi zainwestuje bezpośrednio na GPW, część pośrednio np. poprzez TFI jako jedną z płynnych alternatyw inwestowania. Jestem tego przekonany. Nikt nie będzie patrzył jak mu się z każdym miesiącem wartość ich oszczędności topnieje.

do kido

Cześć odpowiedzi jest już zawarta w tym do forumowicza "halicz". Chyba nie zauważyłeś jak poprzednio pisałem, że oszczędności ktoś ulokuje między innymi pośrednio/bezpośrednio na GPW, żeby inflacja nie zjadała im tychże. A nie w marynarki i krawaty :)

Swoją drogą to spójrz na ofertę produktową Wólczanka i Vistula to zobaczysz inny obrazek niż ten co trzymasz w głowie sprzed nie wiadomo ilu lat. Na sezon letni dla facetów - szorty, bermudy, T-shirty, polówki, spodnie codzienne niezliczonych typów, kolorowe koszule, buty wygodne itd itp. Dla kobiet też zobacz różnorodność. Na każdą okazję, w bardzo dobrej jakości. A do tego dochodzą inne marki wchodzące w skład grupy - DeniCler, Kruk. Promocje od lat są w tych markach. Ich schemat, w szczególności w Vistula i Wólczanka jest bardzo podobny r/r od -20% w początkach sezonu, przez różne konfiguracje 3za2 , -50% na drugi prdukt, do -80% na koniec na wszystko.

Na giełdzie mamy ponad 450 spółek i kwestia sterowania kursem, często jego zaniżania celowego, często trzymania żeby za szybko nie rósł jest na porządku dziennym. Dlaczego komuś nie zależy żeby za szybko rosło? Postaw się w sytuacji kiedy chcesz zarobić pieniądze z zainwestowanego kapitału. Czy wolisz zarobić 10-20% czy 50-80% czy więcej? Nie wiem jak Ty ale ja wolę 50% :)) I jeśli zacznę kupować dopiero jak kurs będzie już po wyzbieraniu w okolicy 3,50zł to wtedy potencjał do wzrostu będzie zdecydowanie mniejszy. A że wiadomo, że koronawirusowe turbulencje to 2-3 miesiące, a nie kolejne lata w przyszłości spółki to można to potraktować jako dobrą okazję na zwiększenie pakietów.

No ale każdy robi co uważa :) Ja wolę myśleć do przodu a nie do tyłu. Inni na to mówią kupuj plotki sprzedawaj fakty. Ty jak będą fakty pokazujące, jak to jest dobrze dopiero zaczniesz kupować, a ja wtedy będę już na etapie sprzedaży i inkasowania dwucyfrowego zysku.

Nie widzę nic złego w rozmowach ze sprzedawcami w różnych sklepach. To daje ogląd sytuacji. To daje dużo, często szybciej niż oficjalne komunikaty. W spółkach handlowych fcmg, retail itd. zawsze tak robię. A tutaj jeszcze przy okazji jestem z żoną (i sąsiadami :) ) ich klientem od dawna.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~HK_1974 [89.64.81.*]
    link

Widać kto zwiększył udział i widać, że jeszcze im mało bo wciąż kurs tłumiony. Każdy zapęd.
    To dobry prognostyk, chcą mieć akcje, chcą mieć ich więcej. I kolejny pozytyw będą w silniejszych rękach, a nie w trzęsących się i zdezorientowanych rękach. Od tych skupują.
    Jak tak dalej będą skupywać i tłamsić kurs to zejdziemy niedługo poniżej 10% we free float. Malutko akcji zostanie dla "zwykłych śmiertelników". Wszystko będzie w FIZAN, OFE, TFI i u p. Mazgaja, Wójcika Plicha.

Z każdym dniem trudniej będzie im wyciskać od tych zwykłych śmiertelników...bo ich co raz mniej. Potem jak będą chcieli dalej to tylko między sobą, ale to już będą inne poziomy

link

tak inne 1,50 ?
    co ty wymyślasz? link
    Niczego nie wymyślam.
    Wystarczy kliknąć link i dalej wejść w zakładkę "Akcjonariat" i wszystko jak na tacy.
    Skupują i powiększają zaangażowanie.
    Reszta jak wyżej pisałem - niedługo FF zejdzie poniżej 10%

na stronie stooq,widać 40% FF
    Akcjonariat

Free Float: 40.13%
    Akcjonariusz
    Ilość akcji
    Ipopema 2 FIZAN
    15.32%
    OFE PZU Złota Jesień
    15.16%
    OFE Nationale-Nederlanden
    14.13%
    Jerzy Mazgaj
    8.57%
    TFI Forum SA
    6.69%

Szczegóły akcjonariatu...

40,13% dotyczy tylko podmiotów posiadających udział 5% lub większe. Wśród tych co mają >5% wszyscy zwiększyli swoje zaangażowanie.

Faktyczny/praktyczny Free Float zliczający wszystkich akcjonariuszy co to muszą publikować cyklicznie swoje posiadanie (czyli OFE, TFI) prezentuje kompleksowa tabela. I według niej jak widać 86,63% akcji jest w posiadaniu ujawnionych podmiotów. Pozostałe 13,37% to faktyczny free float. Wśród tych są "zwykli śmiertelnicy".

I tak jak pisałem jak będą Ci duzi zbierać dalej to zejdziemy poniżej 10%. Z każdą chwilą trudniej jest wyciskać od zwykłych śmiertelników akcje, więc potem Ci duzi jak będą chcieli kupować będą musieli między sobą handlować (patrz między tymi z tabeli), a ale to już będą inne poziomy.

Także spółka jest mocno wyzbierana i dalej próbują tłamsić i dobierać.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~cudaKi [188.146.231.*]
    HK dobrze gada. Polać mu!
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~oko [46.169.31.*]
    mogę polać, ale jak w końcu zacznie rosnąć, co ja gadam , niech przestanie spadać !!!
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~Stanisław [89.74.215.*]
    Sprawdź sam bo ja nie widzę tłumu, tylko pojedyncze osoby
    Jestem na bieżąco. Wiem co piszę.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~oko [95.41.90.*]
    patrze i codziennie spada , to twoje pisane to zwykła nagonka żeby ludzi zachęcić do trzymania tego syfu , no bo co to jest , skoro codziennie czerwono ?!
    Przeczytaj moje wpisy parę razy to może zrozumiesz.
    Tam wszystko masz kawa na ławę.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~VRG [213.76.50.*]
    Jak czytam o "trzymaniu", "blokowaniu" i innych teoriach, zarówno w tym wątku jak i na całym bankierowym forum, pisanych przez takie osoby jak tutaj jedna, to na prawdę nie mam ochoty tego czytać. Czuję się po prostu jak w piaskownicy.

Same teorie spiskowe, kto, po co, dlaczego... Skoro wiesz takie rzeczy, to byłbyś w stanie zarobić na swojej wiedzy, a nie siedzieć i pisać co chwila na bankierowym forum lecząc albo swoje kompleksy albo błędne decyzje. Niestety takie mam zdanie na temat wpisów na takim poziomie.

Co drugie zdanie "śmierdzi" żenadą.

Jegomościu zdanie inwestorów buduje się na podstawie fundamentów, przedstawiając fakty i liczby, a nie teorie wyssane z palca. A idealnie jest jak ktoś obiektywny przedstawi suchy fakt bez interpretacji, bo to już każdy sobie przeanalizuje samodzielnie, każdy ma swój sposób inwestowania.

A niestety w Twoim wątku jest na odwrót - mało faktów, dużo interpretacji.

Chcesz spekulować idź na forex.
    W sumie to bardziej "śmierdzi" jak to jegomościu napisałeś to co Ty piszesz. Jakbyś się bał, że kurs za szybko ruszy. Może Tobie też jeszcze zależy żeby był niżej :)
    Piszesz, że nie przedstawiam faktów. Otóż same fakty. Każdy wpis jet poparty faktami.

Dla przykładu.
    1. Jak pisałem o tym ile ludzie trzymają oszczędności na kontach to nie wymyśliłem sobie tej kwoty - dane ogólnodostępne statystyczne.
    2. Jak pisałem o obniżce stóp procentowych to może to też nie jest fakt? Ano jest. Obniżyli znów. Ok w tym miejscu moje rozumowanie vel interpretacja jest jednoznaczna. Jak ktoś ma trzymać na 0,1-0,4% na koncie przy inflacji ponad 3,5% to chyba jakiś desperat lub kompletnie odizolowany mentalnie człowiek. I chyba naturalnym jest,że będą inwestować, w tym w akcje spółek, a te które najbardziej niedowartościowane to najwięcej pewnie będą kupowane.
    3. Jak pisałem o tym, że duzi gracze z listy akcjonariatu dobierają to podałem link link - wystarczy wejść w zakładkę akcjonariat i zobaczyć to o czym piszę co sam tam widzę, że zwiększają swój udział w VRG. Niedługo realny Free Float zejdzie poniżej 10%.

itd itp. wszystko jest powyżej w każdym moim wpisie.

Wszystko co piszę ma swoje źródło z tego co czytam, z tego z kim rozmawiam osobiście i jak każdy homo sapiens przetwarzam wchodzące informacje. Do tego dorzucam doświadczenie blisko 20lat na giełdach i różne sytuacje na spółkach doznawałem.

Także koleżko, zamiast na mnie "Wrzucać" lepiej podziel się jakimiś faktami o spółce, branży, czymkolwiek co będzie dotyczyło się i będzie można analizować interpretować. A nie dziecinnie próbujesz hejtować to co ja wylistowałem i co w 100% jest poparte źródłem.

I nie spekuluje, chyba po to są fora żeby dzielić się tym co się w internecie jakąś wiadomość wyszukało, jakieś dane, swoje przemyślenia. Prędzej to ty koleżko przedstawiajac 0 ZERO czegokolwiek tylko uderzanie w to co ja napisałem jesteś ewidentnym przykładem pieniactwa i typowej próby dyskredytowania. A może chcesz osiągnąć jakąś korzyść próbując opluwać mnie? :) Równie dobrze mógłbym tak samo jak Ty napisać jaki śwłaśnie taki swój osąd po twoim przedszkolnym wpisie.

Każdy wg. mnie ma prawo robić co chce. Jak garstka zwykłych ludzi z free floatu chce sprzedawać akcje. A proszę. Niech wywala wszystko co ma. Nie zabraniam. Ba nawet byłbym szczęśliwy bo szybciej znalazłyby się w mocniejszych rękach, a tak dłużej będzie trwało zbieranie. Nie chcą sprzedawać też ich rozumiem, nawet bardzo.
    Póki co jeszcze wolny kraj, więc każdy może robić co chce ze swoimi akcjami lub ich brakiem. Ty koleżko też.

Uśmiechu ci koleżko życzę i prawdziwej pogody ducha. Będzie Ci łatwiej Tobie żyć, i Tobie w społeczeństwie.

link

Tutaj link nawiązujący do tego co też pisałem wyżej. Ludzie nie chcą na lokatach 0,2% trzymać tylko otworzyli 50tys. rachunków maklerskich! Także będą też sami inwestować na giełdzie nie tylko pośrednio przez różne fundusze. 
    A spółek mocno przecenionych w panice pandemicznej jest sporo. W tym VRG które dramatycznie spadło. Ma co odrabiać.
    Duzi to już częściowo wykorzystali bo powiększyli swoje udziały co wcześniej pisałem.
    Ciężko im będzie teraz spowalniać kurs. Udawało im sie to ostatnio i hamowali jak tylko się dało, ale teraz przy tej euforii musieliby za dużo akcji wyrzucić. Per saldo byliby stratni.

Ale i tak w ostatnich miesiącach dużo zebrali. FreeFloat znikomy się zrobił.
    Prawie wszystko w silnych rękach.
    Oczywiście jak tylko trochę zelżeje to będą próbowali zbijać i dobierać resztówki z rynku.
    Nie sądzę, że zebrali wszystko co chcieli. Czym mniejszy free float a akcje w silniejszych rękach tym lepsze perspektywy.

A tak jak pisałem wyżej parę razy. Lepiej skupywać taniej niż drożej.

• Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~cudaKi [188.146.36.*]
    Szacun HK_1974 ze przewidziałeś to wszystko.
    Spoko opisane, trafne argumenty. Make sense.
    Dzięki akcjonariuszu za podzielenie się swoimi przemyśleniami.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~oko [217.153.136.*]
    ja mam jeszcze jedno przemyślenie/pytanie jak "biznesmen" M.,to robi, że jak kurs jest po 4,20 to on kupuje po 3,30 a teraz kurs 2,80 a on kupuje po 2,20 , potem wali w giełdę i on sobie zarabia a kurs stoi albo spada !
    A są komunikaty o sprzedaży? Bo ja widzę tylko o tym, że kupuje. Nie widzę komunikatów, że coś "wali w giełdę"
    Podaj proszę link bo musiałem przeoczyć. Przeszedłem ost. tyg i tylko kupno i zwiększanie udziału. Tak jak fundusze co pokazywałem w linku na stooq.pl

I tak jak pisałem wg. mnie (to moja opinia mam do niej prawo) zbieranie w najlepsze co świadczą zarówno zwiększające się udziały jak i zachowanie samego kursu. Nawet jak wybiło to tez pisałem, że będą próbować znów tłamsić.
    Bardzo dobrze niech to robią jeszcze niżej. Przejmą jeszcze więcej akcji bo będą w silnych rękach.

A nie w takich malkontentach jak corkaRybaka, która tylko pewnie potrafi ubliżać innym. No chyba, że ma w tym cel? ;-) może specjalnie nieudolnie próbuje dewaluować trafione spostrzeżenia i opinie bo własnie chce zebrać więcej i myśli, że ktoś się tym zasugeruje i odda akcje niżej.... wszystko możliwe.

Mnie to wisi co kto będzie robił. Ja swoją opinię prezentuję i jej sie trzymam.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~oko [46.215.155.*]
    tak, tak, zbierają, zbierają i zebrać nie mogą, już kilka lat tu ludzie piszą o zbieraniu i nawet 4 jak była super sprzedaż nie mogło sie utrzymać, to teraz na pewno będzie 10 ! bauhahahahaha !
    do oko

Zostało przez ciebie napisane: "M.,to robi, że jak kurs jest po 4,20 to on kupuje po 3,30 a teraz kurs 2,80 a on kupuje po 2,20 , potem wali w giełdę i on sobie zarabia a kurs stoi albo spada !"

Proszę wskaż zatem na potwierdzenie swoich słów komunikat świadczący, że "wali w giełdę". Przejrzałem ostatnie tygodnie i niczego nie widzę. Widzę natomiast jak pisałem komunikaty o zwiększaniu zaangażowania w spółce zarówno pana Mazgaja jak i Funduszy różnych co wystarczy zobaczyć na stooq.pl bo zaktualizowane są informacje.
    Z tegoż też źródła jak pisałem i dokładnie wytłumaczyłem FreeFloat jest już niewielki i jak tak dalej pójdzie zbieranie to zejdzie poniżej 10%. A akcje już są a będę jeszcze bardziej w silnych rękach.

Ja przedstawiam źródła. Proszę zrób to i ty, a nie piszesz, że "ktoś wali w giełdę akcjami" a żadnego komunikatu o tym nie widzę. Może źle patrzę. Z chęcią przeczytam. To byłoby co prawda dziwne skoro ostatni komunikat pokazuje,że rośnie zaangażowanie i wówczas Spółka powinna wyjaśnić sprzeczne komunikaty. Pokaż. Wskaż.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~CorkaRybaka [83.30.128.*]
    Dnia 2020-06-05 o godz. 09:28 ~HK_1974 napisał(a):

Świetne wpisy. Czytając je mam pewność że chyba muszę kupić te akcje, nie ważne zyskam, czy raczej stracę, ale HK_1974 cięzko napracował się podpuszczając innych do zakupów i powinno to być jemu wynagrodzone. Niech poczuje wartość swojej twórczości, tych swoich komentarzy i swoich odpowiedzi na nie.
    Niech wszyscy kupują, kupują i jeszcze raz kupują VRG, gdyż HK_1974 widzi w tym przyszłość Waszą i naszą.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~cudaKi [188.146.232.*]
    /oko/ guzik Ci /HK_1974/pokaże, bo nie ma takich komunikatów ostatnio. Piane toczy na różnych wątkach i próbuje robić otoczkę zła wszelkiego i paniki. Obstawiam, że on jest jednym z tych co to ma źle o spółce pisać żeby tamci mogli sobie odbierać od zdezorientowanych.
    Sprawdziłem też na link Tam też widać, że udziały rosną i maluteńki ff jest. 
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~HK_1974 [89.64.80.*]
    do oko

No i co z tymi komunikatami? Kiedy linki podeślesz? Bo jakoś milczenie. Obroń swoją tezę i twój cytat który przytoczyłem.

Jak słusznie zauważył cudaKi na różnych wątkach siejesz zamęt i katastrofy. Straszysz. No i wg mnie piszesz nieprawdę bo linków potwierdzających twoje tezy nie widzę cały czas.

Nieładnie to wygląda ;-) Ale dobrze to tylko utwierdza, że chcecie więcej i niżej zebrać :)

Jak pisałem powyżej w wielu wątkach i z każdym dniem to podtrzymuje co raz bardziej FF się kurczy bo dalej zbieranie trwa w najlepsze jak tylko był wyskok euforyczny bo cały rynek euforycznie rósł to szybko czapa, żeby zbierać w węższym kanale.
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~Oko [5.174.175.*]
    Co tu gadać? Szkoda że Cię posluchalem jak pisałeś w maju że ccc odpala miałbym już 300% więcej, a tu końca syfu nie widać! I dalej się dziwię że tyle władzy ma mazgaj który rozwalił już kilka firm!niestey vrg to bieda z nędza i ak bedzie póki są tu ludzie pokroju mazgaja bo mają kurs w doopie!
  • Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~HK_1974 [89.64.80.*]
    heh widzę, że nawet udajesz, że nie widzisz, że poprosiłem cię o konkretne linki to twoich tez/zarzutów.
    Bo to że co chwile piszesz coś złego o spółce i się wywenętrzniasz to wszyscy widzą. Doceniam(y) starania :)

Ponowię zatem, żebyś Ci nie umknęło.
    Ale odpisz konkretnie na to co napisałeś i o co kilka postów wyżej poprosiłem. Pokaż komunikaty świadczące o tym co napisałeś, że "wali w giełdę" albo przeproś za kłamstwa. Ja nie widzę takowych komunikatów co by swiadczyły o zmniejszeniu udziału, natomiast było kilka o zwiększeniu.

Zostało przez ciebie napisane: "M.,to robi, że jak kurs jest po 4,20 to on kupuje po 3,30 a teraz kurs 2,80 a on kupuje po 2,20 , potem wali w giełdę i on sobie zarabia a kurs stoi albo spada !"

no proszę.. wykaż się. A nie tylko wykrzykiwanie jaki to swiat jest zły. Na czym Ci zależy żeby w złym świetle wszystko pokazać. I to się nawet wpina to o czym ja piszę, że cały czas akcje są zbierane i trzymane żeby nie posżły w górę. Jak raz czy dwa poszły pod euforię szerokiego rynku to od razu sczapowane. Jak będą docelowo wyzbierane to dopiero puszczone.
    FF maluteniki. Akcje w silnych rękach.

• Re: CCC już zaczęło rajd, nastęne VRG Autor: ~Oko [188.147.106.*]
    Tyle napisałeś że aż nie chciało mi się wszystkiego czytać . Miałeś rację co do startu CCC Iza to gratulacje natomiast nie zgodzę się to co do vrg a już na pewno nie zgodzę się że Mazgaj to mocne ręce Przecież on rozłożył i doprowadził do bankructwa krakchemię i almę No chyba że to twój kolega to gratuluję kolegi
[x]
VRG 0,00% 4,75 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.