dzięki!
No to prawie spójne jest to co w tym linku z tym co mówili w Faktach i Wiadomościach.
Bo tam też mówili wieczorami w pierwszych dniach i pokazywali skretki kamerą, że w pierwszych kilku dniach po 4.05 umiarkowane odwiedziny (poza IKEA) i dopiero teraz pokazywali szałowe obrazki jak pisałem wyżej. W tym artykule też jest badanie "w tygodniu 4-10 maja".
W artykule jest "Wyniki świadczą nie tylko o tym, że Polacy lubią centra handlowe, ale również o naszej silnej potrzebie powrotu do normalności. To optymistyczny prognostyk na przyszłość. Dalecy jednak jesteśmy od tego, aby nadawać wynikom z ostatniego tygodnia nadmierne znaczenie"
Może właśnie pierwszy tydzień to było takie obwąchiwanie tematu i próby odblokowywania się. A jak ludzie usłyszeli zewsząd, że kolejne ograniczenia zdejmowane, że ludzie planują wakacje, wychodzą masowo na plaże i skwerki, parki to się otworzyli i "wyposzczeni" od zakupow przypuścili szturm na sklepy. I z każdym dniem będą dołączać kolejni
Moja żona jak zobaczyła tych sąsiadów obładowanych to już też zapowiedziała, że w piątek / sobotę idzie na długie zakupy. ekhmmm tak długie jak lista rzeczy i sklepów na liście, którą mam na biurku :/ Promocje na różne w Vistula i Wólczanka wiosenne, na Dzień Matki w Kruku prezent, SMYK itd odnotowane. Może nie firmy od A do Z ale z 10 sklepów jest :)