Autor: ~fromk[194.110.116.*]2015-02-09 15:15 Re: Minox już rośnie czas na Mewa:) Popatrz na msx tez miał kary i potrafił odbijać z 0,05pln na 0,24pln...Mewa tu siedzi spekuła może w piątek chodzić po 0.15pln...
cały czas czekam na ten piątek 13.02. o którym pisałeś :)
Każda spółka giełdowa, nawet jeśli nie mam akcji, jest dla mnie polem do nauki i doświadczenia. Mewa jest moim największym "doświadczeniem" jeśli chodzi o poziom komunikacji i relacji inwestorskich. Zaglądam sobie na forum, bo ciekawy jestem strategii która miała być ostatecznie 30. kwietnia 2014 r. , ciekawy jestem programu naprawczego - scalenia, ciekawy jestem kasy za MSX, ciekawy jestem pierwszej przesłanki nt. sektora wydobywczego w którym rzekomo teraz specjalizuje się Mewa, ciekawy jestem obligacji czy zostały wykupione czy nie, czy bedzie złamanie obowiazku informacyjnego i kolejna kara KNF czy nie.... Jak widzisz dużo jest tutaj do zobaczenia i przyjęcia nauczki "na sucho" czyli bez akcji.
Skoro Ty mi zabraniasz zaglądania na forum Mewy bo nie mam akcji, to ja sie zapytam Ciebie - dlaczego prognozujesz konkretne wzrosty (0,15zł) na konkretny dzień (wg Twojego wpisu miało to być już w piątek 13.02) i rozbudzasz tylko nadzieję tutejszych akcjonariuszy, którzy to czytają? To jest wg Ciebie w porządku tak? A moje posty, gdzie przedstawiam na sucho obecną sytuację, już nie? Spoko.
Wracasz do starych dawno zapomnianych tematów bronek....Pojęcia nie masz o papierku także daruj sobie.. Znając życie miałeś papier i sprzedałeś z ogromną stratą...
Ooooo a cóż takiego jest niby tak stare jak Ty uważasz? Obligacje, które miały być wykupione niecałe 2 miesiące temu i obowiązek niezwłocznego poinformowania o tym publicznie ? Kasa z MSX, która miała niby wpłynąć w tym samym czasie co obligi? Strategia, która miała być ostatecznie podana 30.04.2014? Działalnośc wydobywcza, na którą przekwalifikowała sie Mewa w zeszłym roku? Kara KNF, która została nałożona zupełnie niedawno i uszczupli tegoroczny raport o ćwierć miliona zł? A może wreszcie program naprawczy - scalenie, które u poważnej, liczącej się z akcjonariatem spółki giełdowej, POWINNO być zrobione już w drugim alercie czyli w przypadku Mewy lipiec-wrzesień 2014?
To są dla ciebie sprawy już tak archiwalne, że mogą spokojnie pokryć się grubą warstwą kurzu? Spoko.... Ale zazwyczaj zbyt silne myślenie życzeniowe wypacza zupełnie rzeczywistość i zdrową ocenę FAKTÓW.
Poza tym - nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Niewygodne, co?
A Ty widzisz tylko wzrosty. Lada dzień, już niebawem. Raz na 0,15zł, raz na 0,20zł... Już miało być wg Ciebie 0,15zł w piątek 13 lutego i co? Gdzie te Twoje wzrosty?
Ja wymieniłem dokładnie, jakie są FAKTYCZNE bolączki tej spółki na ten moment, a ty potrafisz tylko do mnie się rzucać i nic poza tym merytorycznego. Albo wrzucasz wszystkie ciemne strony Mewy do jednego wora pod tytuem "archiwalne sprawy" i myślisz, że sprawa załatwiona. Niestety kolego - wykup obligacji, kasa za MSX, strategia, scalenie, obecna kara KNF, potencjalna kara KNF za złamanie obowiązku informacyjnego dot. obligacji.... jakkolwiek byś chciał to upchać do archiwum to i tak te sprawy są i na razie pozostają jak najbardziej aktualne i bieżące, bo nierozwiązane.
A ja się pytam co się dzieje z tym gniotem, rozumiem że niektórzy wróżą tu odpały a inni bankructwa, ale Mewa jest na rynku głównym a zachowuje sie gorzej niz spolki z NC !!! Zero informacji co sie dzieje w spółce, skąd drobni akcjonariusze maja wiedziec ze ten twór cos robi? Nie było nawet zwz 18.02. Posiadam akcje tej spółki ale to co sie tam dzieje jest żenujące:(
Otóż to. Poziom relacji inwestorskich to poziom -1. Nie chcę być aż tak pesymistyczny, bo może to tylko mrzonki, ale jakby zebrać do kupy wszystkie te negatywne FAKTY aktualne obecnie dla spółki + brak programu naprawczego + brak ZWZ, to jak w pysk strzelił Mewa ma ochotę chyba wyfrunąć z giełdy w białych rękawiczkach. Oby nie, ale ten sposób bycia tej spółki na giełdzie pozwala mi na wyciąganie tego typu wniosków.
I nie pitol From, że wymyślam i że to wszystko to archiwalne sprawy, bo to głupota w tej sytuacji tak pisać. Fakty jakie są każdy widzi.
A dlaczego ty perfidnie naganiasz na kupno typując konkretne wzrosty 0,15zł na konkretny dzień piątek 13 lutego? Kogo ty chciałeś na to nabrać, chłopie? W każdym niemal poście piejesz, jaka to uśpiona rakieta, raz poleci na 0,15zł a innym razem już piszesz że na 0,20zł, a ani razu jeszcze nie miałeś odwagi odnieść się do suchych faktów wyliczonych przeze mnie lub przez kolegę "mewa" o braku ZWZ.
Słucham, masz jakieś MERYTORYCZNE argumenty czy tylko będziesz posądzał innych o naganianie na sprzedaż, podczas gdy sam perfidnie naganiasz na kupno. A kurs ciągle nie może znaleźć dna.
a co to za roznica czy po 5 czy po 6gr, ja jestem tu ponad rok i mam srednią powyzej 10gr, nawet usrednialem troche, ale chciałbym miec chociaż jeden argument za wzrostami, taki jaki mialem kupując akcje. Chetnie bym jescze usrednil po 6gr tylko pytanie czy jest sens jak spolka zachowoje sie jak jakis bankrut, nawet gorzej bo bankrut daje komunikaty a tu ich brak. Mewa miala wzrosnąć np. pod nową strategie i pod pieniadze ze sprzedaży akcji msx, ale komunikatow brak, poza kara ktora ostatnio otrzymala od KNF. Spółka ponadto jest już szósty raz na liscie alertów jeszcze 2 razy i poleci jak prawdziwa mewa, ale jakoś nic sobie z tego nie robi, nawet o scaleniu nic nie slychac, na co czeka? Więc słucham From co masz do powiedzenia? i nie pitol mi o jakims bronku czy o kimś innym z forum tylko napisz mi jakiś swoje argumenty lub przemyslenia.
Ja już teraz wiem co odpisze From: "dajcie spokój ludzie, przecież to wszystko o czym wy piszecie to są jakieś archiwalne sprawy, wyciągacie na wierzch jakieś totalnie nie mające już znaczenia bzdury, spółka jest uśpioną rakietą, w ostatnim raporcie pokazała potężny zysk więc tylko czekać na odpał, zobaczycie będzie 0,15zł do końca tego tygodnia. To co piszecie to nic innego jak perfidne nagananie na sprzedaż, bo czekacie na kupnie po 0,05zł"
Ehhhh jak to myślenie życzeniowe potrafi człowiekowi zaślepić suche fakty...
Jeszcze swego czasu można było liczyć że mewa zarobi na akcjach msx ładne pieniądze, tz. miałem na mysli że msx urosnie sporo i wtedy je opylą lub bedą ciągnąć pieniądze jako udziałowiec, lecz teoretycznie sprzedali je ale informacji o pieniadzach brak. Msx byl troche loczony z mewa po przez zmiane profilu dzialalnosci na wydobywczy jak i mewa miala miec w tym samym czasie. Tylko ze msx cos niby robi w tym kierunku: scalil akcje zeby stac sie plynniejszym, elektrim i jedrzejewski weszli do akcjonariatu i cos tam próbują dzialac w tej Mongoli ile jest w tym prawdy to sie okaże, a na Mewie ani widu ani slychu. Zeby nie bylo tak ze mewa wyleci z gieldy, wlasciciele kaske za akcje msx wezmą dla siebie , a mali akcjonariusze zostana w czarnej du...e. Mam nadzieje że jednak tak nie bedzie.
No i widzisz, masz akcje Mewy ale potrafisz trzeźwo myśleć i budować swoje przemyślenia w oparciu o czyste fakty i to jest ok. Ale tutaj na tym forum cokolwiek napiszesz złego na Mewę to automatycznie oznacza, że naganiasz na spadek bo chcesz kupić po 0,05zł.
From przyjacielu, gdyby nawet spadło na 0,01zł to tego nie wezmę, bo tutejsze obroty nie pozwoliły by mi wyjśc z tego po 0,02zł pewnie przez miesiąc. Połowa spółek na NC ma większe obroty dzienne niż Mewa miesięczne, więc możesz być pewny na 100% - nie wystawiłem i nigdy nie wystawię zlecenia kupna na Mewie. Nie będę swoją kasą finansować kolejnych kar od KNFu. O ile oczywiście Mewa przetrwa 6 alertów.
Czyli tak jak się spodziewałem - całkowite zaślepienie myślenia myśleniem życzeniowym i ANI JEDNEGO SŁOWA na temat przytoczonych przeze mnie i przez kolegę "mewa" FAKTÓW. From, dlaczego aż tak boisz się merytoryki? I dlaczego tak perfidnie naganiasz na kupno? Odpowiedz, pokaż choć odrobinę honoru.
Odzwyczaiłem się już od spółek o takich obrotach dziennych jak na Mewie. Zobacz co się dziś i wczoraj działo na spółce Grempco z NC. W trakcie tylko dzisiejszej sesji było +33% na obrocie 70 tys zł. I ty mi w tym momencie proponujesz Mewę z obrotem MIESIĘCZNYM 96 tys zł? Chłopie, zejdź na ziemię bo aż przykro czytać jak czlowiek może być zaślepiony.... Szkoda, że boisz się odnieść do któregokolwiek argumentu przytoczonego przeze mnie lub "mewę" no ale cóż... Pozostaje ci tylko nadzieja, że wszyscy na tym forum jak wilki sapią i czekają na te twoje akcyjki po 0,05zł. "To nie ludzie, to wilki!" Pozdrawiam i mimo wszystko zysków życzę.... kiedykolwiek.
Bronek miesiąc miesiącowi nie równy....Pamiętaj o tym zobacz Nico jaka nieruchomość była a póżniej z 1 grosza poszło na 0,06pln...Przyjdzie i czas na Mewe sam sie przekonasz...Tu wystarczy jedno info pozytywne i lecimy w kosmos...Znam ten papier dobrze także nie wypisuje bzdur....
Wspomniane przeze mnie Grempco było po 0,07zł i dziś jest po 0,27zł, a to jeszcze nie koniec wzrostów. Obrót dzienny od kilku dni - kilkadziesiąt tys. zł. Więc?.... Sorry, giełda to nie tylko Mewa.
Może ty lubisz mieć kapitał zamrożony przez lata (przypominam, że ostatnia podbitka na Mewie miała miejsce ROK TEMU), ja wolę przez ten rok czasu obrócić pieniędzmi wiele razy i mieć zysk paro lub parenaście krotnie większy niż z tego jednego na rok wybicia na Mewie. Sorry, z faktami nie wygrasz jakkolwiek byś je chciał wrzucić do teczki "archiwalne" Pozdrawiam
Na mewie przynajmniej można coś kupić a na tym Gremco poniżej 0,20pln to prawie nic nie było....Zdecydowanie wolę Mewkę:)Broniu nie porównuj Mewki do spółki śmieciowej z nc....Zdycydowanie Mewa bardziej płynna i można sprzedać,kupić większą ilość akcji....Pozdr Broniu
Hahah, Mewa bardziej płynna?? A w którym miejscu?:D
Grempco: kupno kilka dni temu po 15 groszy, obrót - kilkadziesiąt tys zł. Sprzedaż dziś po 28 groszy, obrót - 70 tys zł. A będzie jeszcze wyżej, zobaczysz. Kapitał powiększony w ciągu kilku dni o 87% i uwolniony, gotowy do dalszych inwestycji.
Mewa: ostatnia podbitka na 18 groszy - rok temu. Obrót z CAŁEGO OSTATNIEGO MIESIĄCA: dokładnie 96 tys zł. Kapitał totalnie zamrożony, gdyby nawet chcieć się uwolnić to trzeba czekać tygodniami na realizacje całego zlecenia przy takim śmieciowym obrocie. A inne pociągi uciekają codziennie sprzed nosa....
Koleś, czym ty chcesz tu zaimponować? Sorry, ale mnie nie uda ci sie nagonić na kupno tego gniota bez płynnosci. Kolega "mewa" raczej też już nie da się nabrać na ten twój "kosmos" na 15 groszy 13 lutego, bo widać że chłopak trzeźwo myśli.
Dopóki nie odniesiesz się do choćby jednego faktu spośród wszystkich, które wymieniłem + brak ZWZ to nie bardzo mamy o czym gadać, bo myślenie życzeniowe w porównaniu do ciebie jest mi obce i uznaję, że po prostu boisz się jak ognia prawdy o Mewie, bo boisz się przejrzeć na oczy i pogodzić z FAKTAMI, bo to zapewne by mocno zabolało.
Ide dalej obracać moim uwolnionym kapitałem, a ty sobie czekaj na ten swój kosmos :D Oby tylko zdążyli wystrzelić rakietę przed szóstym alertem...
Czlowieku z pod nicku From zadalem ci pytanie bo jestes taki pyskaty i madry a ty sie czepiles osoby z pod nicku bronek, a nie potrafisz odpowiedziec na moje proste pytanie:( Co mnie obchodzi spółdzielnia jak jestem na spolce po wyżej 10gr wiec nawet jesli pójdzie jakies info i urosnie na widlach z 6 do 9-10gr czyli te 50% i tak zdążę dokupić tylko powiedz co przemawia ku tym wzrostom? Bo jak na razie to sie boje nie o to ze jestem kilkanascie % do tylu tylko ze wywalą mewe z gieldy i w tedy bede 100% w plecy. A ze ty piszesz o spółdzielniach to mnie już irytuje, co to za argument? Na każdej spółce można sobie wymysleć ze spoldzielnia to spoldzielnia tamto itd. Jeżeli nie napiszesz odpowiedzi na moje pytanie tz. że siedzisz na spolce dobrze umoczony i czekasz na jakis spektakularny zwrot akcji a nie masz na tyle odwagi zeby sie przyznać ze wtopiles i ludzisz sie ze jeszcze zarobisz. Ja osobiscie podkreslam ze mam akcje, ale mam dosc walenia w kulki z akcjonariuszami po przez brak informacji !!!
Sama prawda ale nie łudź się, że przeczytasz od niego jakikolwiek merytoryczny wpis. Koleś totalnie utopiony i zalany myśleniem życzeniowym, dla niego już nic się nie liczy tylko odpał jakiego giełda od 1991 roku jeszcze nie widziała. Jeśli Mewa wyleci z giełdy, to nadal będzie tu pisał że to tylko taka zmyła spółdzielni i że zaraz wrócą i zrobią do końca tygodnia taki kosmos, jakiego jeszcze żadna spółdzielnia nie zrobiła nawet na Wall Street. Szkoda nawet z nim pisać, nie ma odwagi odpowiedzieć na ŻADEN z podanych faktów mój lub twój, bo to by oznaczało zburzenie jego ostatniej wieży warownej pt. "myślenie życzeniowe bez względu na fakty".
Spółdzielnia to siedzi na choćby takim Certusie i jeździ z nim od 5zł do 240zł i z powrotem w kilka miesięcy, a nie kisi kapuchę rok czasu na Mewie, która cały swój zysk netto niedługo będzie przeznaczała na kary KNF.
dobrze to ująłeś,,ja mam w mewce dużo kasy zainwestowanej ale cóż nie łudzę się już ,obligi nie wykupione,strategii nie ma ,kurs -szkoda gadać,kara knf,spółka nwet już sobie nie zadaje trudu by tłumaczyć dlaczego nie podali infa o wykupie obligów na czas,co z rzekomą strategią podawaną od conajmniej roku,czarodziejskie chwyty w słupkach w sprawozdaniach,,ostatni wiatrak jaki tu pamiętam to z 01,2 czy 0,13 na 0,18 i wielkie obroty a później już opad i tak leżymy i kij wie co dalej z tą padaką,,dla mnie powinni ściągać z giełdy takie spółki,,tu się nic nie dzieje,,tak jak regnon króla a dawny Pronox,,bajki panie ,jeszcze raz bajki-cygara,rum i nie wiadomo co jeszcze wymyśla,,a na niektórych spółkach byli też szejkowie--karki i spółka,,ale chyba inżyniera patra i Damianka nikt nie przebije ,,rysia sen o ropie zgubił,kostrzewa nie dał rady uratować dssu- a też piękne bajki opowiadał,solorz naijał jaka to świetlana przyszłość jest dla midasa i w tym czasie wypuszczał miliony akcji w rynek,patro slity ,resplity,,bananówka to piękny twór -w majestacie prawa wyciągają kasę od nas manipulując kursami akcji jak chcą,,,pozdr
Cieszę się, że pomimo posiadania akcji Mewy jesteś trzeźwo myślącym facetem i nie dałeś się porwać myśleniu życzeniowemu tak totalnie jak From. Tylko uważaj co tutaj piszesz na tym forum - From zaraz odpisze, że jesteś kolejnym członkiem spółdzielni i czekasz na kupnie po 0,05zł, i jak tylko uda ci się nagonic na spadek i zebrać po 0,05zł to twoja spółdzielnia wystrzeli kurs w kosmos. Pozdrawiam i życzę jeszcze wielu dobrych inwestycji na giełdzie.
tak i teraz to ani KNF ani GPW nie reaguje jak brak informacji, a jak będzie już po wszystkim to wtedy zamiast dać wysypać ostatnim leszczykom to zawieszą w geście pomocy akcjonariuszom przed wywaleniem z parkietu tak jak to zrobili na pmi i się dziwią że na gpw małe obroty i hossy nie ma jak same wałki to kto będzie inwestował na takim rynku zagranica :) śmiech na sali powinni zacząć od regulacji karania zarządów a nie spółek a przez to akcjonariuszy ale przecież sami siebie karać nie będą :)
Ta spółka nie powinna znajdować się na GPW tylko na NC. Ten cały KNF to moim skromnym zdanie śmiech na sali, czasem tak się zachowuje jak by miał w tym jakiś swój interes, bo bardzo, bardzo rzadko zwykły kowalski wychodzi na ich dzialaniach obronną ręką. Chciałem jeszcze przytoczyć ciekawą sytuacje gdzie w spółce 8F kuratorem spółki była osoba która działala na jej niekorzyść, to dopiero jest kpina z akcjonariuszy mniejszosciowych.
Ja już nie dzielę rynku na lepszy (GPW) i gorszy (NC) bo na obu tych platformach rzeczywisty poziom bezpieczeństwa i kontroli jest taki sam, mimo że oficjalnie GPW jest nadzorowana przez KNF. I tu i tam dzieją się cuda-wianki a cenę tych przekrętów jak zwykle ponosi drobny. Zarządy są nietykalne. Na GPW może i czasem jeszcze KNF coś zainterweniuje, ale ta cała "kontrola" i tak działa jak już jest po wszystkim i nie ma co już ratować, pozostaje tylko zgasić światło i iśc na piwo.
Dlatego ja wolę już grać na NC, mniejszy repertuar spółek z godziwymi obrotami ale można czesto wykręcić nawet 45% w jeden dzień. Zobaczcie jakie są dziś obroty na Ekiosku (nie naganiam tylkko wam pokazuję, że na NC też ludzie żyją ;) ).
Mewa to jak dla mnie nawet na NC byłaby pośmiewiskiem z tymi swoimi relacjami inwestorskimi.
P.S. Miałem akcje Mewy ale rok czasu opadania to już było dla mnie zbyt wiele. Jednak spółka ta "zdumiewa" mnie nadal, mimo że już akcji nie mam.
mewa to jak na razie jeden z największych gniotów na rynku. Ale zawsze bawią mnie dobrzy samarytanie przestrzegający bezinteresownie przed utopieniem pieniędzy w spółkę.
a przepraszam kto przestrzega na tym wątku ? bo ja mam akcje powyżej 10gr i chce je sprzedac chociaż czesc zeby w razie czarnego scenariusza nie stracic wszystkiego, ale tu taki obrót i zainteresowanie papierem ze hoho. Napisałem fakty pod co miało rosnąć i dlatego kupilem, a trzeba pamietac ze to sa 2fixy a spolka nic nie robi zeby wrócić do ciągłych!
Szanowny kolego "brz", tutaj nikt nikogo nie musi już przestrzegać przed utopieniem pieniędzy w spółce, bo w tym momencie każdy kto ma te akcje jest utopiony - kurs jeszcze nigdy nie był tak nisko, więc nie ma tu nikogo, kto miałby w tym momencie jakiś zysk. I patrząc po obrotach w ostatnim roku czasu, chyba mało kto tutaj ma akcje poniżej 10gr. Więc nawet mega-wystrzał na 13 groszy moim zdaniem nie jest wart kiszenia kasy rok czasu dla marnych 30%. Ponadto tak jak pisał "mewa" - obroty takie, że nawet jakbyś chciał wyskoczyć to będziesz wyskakiwał miesiąc czasu. Jak w "Modzie na sukces" - w jednym odcinku wydarza się wypadek samochodowy a dachują przez kolejne 5 odcinków i się wydachować nie mogą.
Gdyby mewa była na ciągłych i była sztucznie trzymana przy ziemi po super i informacjach to można by tu mówić o spółdzielni, a tak? Dajcie spokój.... Cokolwiek napiszesz złego na Mewę to znaczy że jesteś ze spółdzielni. Nieważne, że Mewa już na 4tym alercie, bez ZWZ, bez scalenia, bez niczego - ważne że spółdzielnia jest....
napisałem że to jeden z największych gniotów na giełdzie, ale po co ty się silisz bronek na tym forum, skoro nie masz papieru i na pewno go nie kupisz? oczywiście przestrzegasz tylko albo z nudów tak piszesz, chwaląc się to swoimi inwestycjami dziennym zwrocie 45%. Taki Warren Buffett w odpowiedniej skali - zawsze trafne inwestycje i przestrzeganie innych aby nie inwestować w to czego nie rozumieją.
Swoim 45% zyskiem pochwaliłem się nie do ciebie tylko do kolegi From, kiedy ten napisał bym nie porównywał Mewki do śmieciowej spółki ze śmieciowego NC. Otóż dokładnie tydzień temu w piątek, spółka z NC o nazwie Novavis wybiła w jeden dzień na +45% na obrocie 187 tys zł. Powiedz mi proszę, jak już tak bardzo trzymasz komitywę z Fromem, w czym Mewa jest niby lepsza od takiego "śmieciowego" Novavisa ze "śmieciowego" rynku NC? Lepsza w obrotach?... daj spokój, Mewa w ostatnim całym miesiącu miała obrót 96 tys zł. Lepsza w wielkości wybicia?.... pominę milczeniem.
Lepsza jest tylko w tym, że jakimś cudem jest jeszcze notowana na GPW i teoretycznie objęta kontrolą i patronatem KNFu, który to KNF tak jej służy że na razie tylko kary na nią nakłada. Właściwie nie na nią tylko na ciebie i innych akcjonariuszy, Zarządowi nawet włos z głowy nie spadnie.
Ponadto - Novavis w zeszłym roku opublikował strategię rozwoju spółki na kolejne lata. Gdzie jest strategia Mewy tak strasznie obiecywana przez Zarząd definitywnie do 30 kwietnia 2014?
Novavis to był tylko przykład, na NC jest mnóstwo spółek którym Mewa do pięt nie dorasta.
Akcje Mewy miałem, już nie mam i nie chcę nawet za 1 grosz, ale zaglądam na forum i patrzę, czy aby nie zdarzył sie jakiś cud i Mewa nie podała jakiegokolwiek komunikatu poza obowiązkowym raportem finansowym. Doprawdy nie pojmuję, jak można tak zlewać akcjonariuszy. Jeśli tutaj podadzą kiedykolwiek strategię to normalnie chyba wyślę Zarządowi kosz kwiatów i kilka butelek whisky w podziekowaniu za tak wzorowe relacje inwestorskie.
Ok, nic tu po mnie na forum. Widzę, że jest kilka osób żyjących totalnie myśleniem życzeniowym i rychłym kosmosem na Mewie, ale jest też kilka trzeźwo myślących akcjonariuszy, którzy mimo posiadania akcji potrafią zanalizować czyste, niepodważalne fakty. To mnie cieszy bo lubię ludzi świadomych. Pozdrawiam
Czyli - idąc logiką Froma - też tak jak ja jestes ze spółdzielni i naganiasz na spadek bo chcesz kupić po 0,05zł, a jak już kupisz to zrobisz z kolegami kosmos na kursie Mewy ... :D Pozdrawiam i zysków życzę