Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,44 zł , zmiana od tamtej pory: -95,83%

Re: strategia

Swoim 45% zyskiem pochwaliłem się nie do ciebie tylko do kolegi From, kiedy ten napisał bym nie porównywał Mewki do śmieciowej spółki ze śmieciowego NC.
Otóż dokładnie tydzień temu w piątek, spółka z NC o nazwie Novavis wybiła w jeden dzień na +45% na obrocie 187 tys zł.
Powiedz mi proszę, jak już tak bardzo trzymasz komitywę z Fromem, w czym Mewa jest niby lepsza od takiego "śmieciowego" Novavisa ze "śmieciowego" rynku NC?
Lepsza w obrotach?... daj spokój, Mewa w ostatnim całym miesiącu miała obrót 96 tys zł.
Lepsza w wielkości wybicia?.... pominę milczeniem.

Lepsza jest tylko w tym, że jakimś cudem jest jeszcze notowana na GPW i teoretycznie objęta kontrolą i patronatem KNFu, który to KNF tak jej służy że na razie tylko kary na nią nakłada.
Właściwie nie na nią tylko na ciebie i innych akcjonariuszy, Zarządowi nawet włos z głowy nie spadnie.

Ponadto - Novavis w zeszłym roku opublikował strategię rozwoju spółki na kolejne lata.
Gdzie jest strategia Mewy tak strasznie obiecywana przez Zarząd definitywnie do 30 kwietnia 2014?

Novavis to był tylko przykład, na NC jest mnóstwo spółek którym Mewa do pięt nie dorasta.

Akcje Mewy miałem, już nie mam i nie chcę nawet za 1 grosz, ale zaglądam na forum i patrzę, czy aby nie zdarzył sie jakiś cud i Mewa nie podała jakiegokolwiek komunikatu poza obowiązkowym raportem finansowym. Doprawdy nie pojmuję, jak można tak zlewać akcjonariuszy. Jeśli tutaj podadzą kiedykolwiek strategię to normalnie chyba wyślę Zarządowi kosz kwiatów i kilka butelek whisky w podziekowaniu za tak wzorowe relacje inwestorskie.

Ok, nic tu po mnie na forum. Widzę, że jest kilka osób żyjących totalnie myśleniem życzeniowym i rychłym kosmosem na Mewie, ale jest też kilka trzeźwo myślących akcjonariuszy, którzy mimo posiadania akcji potrafią zanalizować czyste, niepodważalne fakty. To mnie cieszy bo lubię ludzi świadomych.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLYMETAL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.