• List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~MN [195.43.142.*]
    Szanowny Panie Egzorrcysto,

To jest ten moment. Dzisiaj nadszedł czas , abym podziękował Panu za wieloletnie zaangażownie w drobiazgową analizę Redwood Holding , którego mam przyjemność być Prezesem.

W ciągu tych kilku lat umieścił Pan na forum setki, a może nawet tysiące postów, w których zwracał Pan uwagę na aspekty , które w Pana opinii mogły zostać zrealizowane lepiej lub mówiąc po ludzku po prostu zostały spiepSZone w Naszej Grupie.

Pana uwagi są dla mnie niezwykle cenne, pomijając kwestię języka jakiego Pan używał i obraźliwych treści, w zakresie których kończy śledztwo Prokuratura.

Wczoraj miałem przyjemność , krótko rozmawiać z jednym z naszych najbogatszych Rodaków i część rozmowy poświęcona była naszym błędom i stawianiu czoła przeciwnością.
    Nie myli się tylko ten , kto nic nie robi, więc błędy i porażki są wpisane w nasze codzienne życie zarówno zawodowe jak i osobiste, tylko od nas zależy jakie wnioski z nich wyciągniemy i w jaki sposób te trudności nas ukształtują.
    Różne pewnie teorie można by tu przytaczać począwszy od chińskiego Yin-Yang, a skończywszy na modlitwach w naszej kulturze , ale to jest raczej dłuższa historia :).

Kiedyś Churchill , którego mądre myśli osobiście uwielbiam powiedział : „sukces polega na tym, aby iść od porażki do porażki, nie tracąc entuzjazmu „.
    Sam Pan wie, że w tej sentencji jest dużo prawdy, chociaż realizacja tego postulatu czasami wymaga heroicznego wysiłku.

Całkowicie rozumiem Pana rozgoryczenie związane z niskim kursem akcji, może mi Pan wierzyć albo nie, ale cierpię z tego powodu podobnie jak Pan i robię wszystko co możliwe , każdego dnia , aby zapewnić godziwy zwrot z inwestycji nam wszystkim.
    Od 21.12.1012 (ciekawa data :) )kiedy rozpoczęliśmy gruntowny proces restrukturyzacji wraz z moim zespołem przeprowadziliśmy szereg bardzo trudnych działań w celu uzyskania lepszych efektów finansowych na dość trudnym rynku.

Proces ten powoli dobiega końca a jego efekty są już widoczne, proszę się wczytać w raport skonsolidowany i sprawozdanie zarządu, bo wiem, że jest Pan w stanie to ocenić.

Te kilka lat wspólnej pracy z Panem dały mi sporo do myślenia, niezależnie od tego czy w ogóle jest Pan akcjonariuszem czy też nie ( bo były różne wersje z Pana strony:) ), w sumie bezpłatnie wbijał mi Pan szpilki motywujące, może nie zawsze trafne, ale zawsze dość bolesne :) , a Pana konsekwencja w dominowaniu forum na Bakierze nie miała sobie równych. Nie wiem kiedy i jak postał Pana nick Egzorrcysta, ale w sumie pośrednio wypędził Pan z naszej Grupy parę demonów, w różnej postaci, za co wszyscy dziękujemy :)

Jakiś czas temu pytałem się kilku osób, czy może nie nawiązać kontaktu z Panem poprzez forum i nie wejść w polemikę . Większość zdecydowanie mi odradzała: że wariat to jest, że pełen goryczy, że nigdy nie przestanie nas obrażać, że powinna się tym zająć Prokuratura.

Ja postanowiłem inaczej.
    Rozumiem Pana komunikację chociaż jest często przepełniona silnymi emocjami, ale ciężko się dziwić, jeżeli to prawda, stracił Pan na Giełdzie część majątku, zresztą podobnie jak ja, nie tylko na kursie Naszej Grupy.
    Nie chcę tutaj pisać na jakim papierze procentowo straciłem najwięcej, ale niski kurs Naszej Grupy boli mnie najbardziej i to z kilku przyczyn : po pierwsze finansowych (to oczywiste) po drugie ze względu na olbrzymie zaangażowanie zespołu, który ze mną pracuje (mają trochę akcji) a po trzecie ze względu na mniejszych akcjonariuszy takich jak Pan (często środki zaangażowane w Giełdę mają istotny wpływ na budżet prywatny).
    Tak myślę, że powinienem odwrócić powyższą kolejność...

Dla nas wszystkich pieniądze jako skumulowana energia społeczna, mają duże znaczenie i powinniśmy robić wszytko co możliwe , aby je chronić niezależnie od czynników zewnętrznych. Jestem przekonany, że wewnętrznie w ramach działalności Naszego Holdingu robimy w tej dziedzinie bardzo dużo, but always could be better .

Panie Egzorrcysto,
    jeszcze raz serdecznie dziękuję za regularne, systematyczne egzorcyzmy. Analizując sformułowania, których Pan używa w komunikatach widzę, że ma Pan silne przygotowanie ekonomiczne i naprawdę dużo Pan wie o rynku finansowym, a Pana upór budzi podziw.
    W sumie byłoby przyjemnie , otrzymywać pozytywne posty od osoby takiej jak Pan. Dlatego też, proszę oczekiwać na pozytywne sygnały że Redwood, a potem, jeżeli wyrazi Pan chęć skomentować po swojemu (może dopuścić innych do wypowiedzi)
    Nie mogę obiecać, że będzie idealnie i staniemy się najlepszą spółką w kraju w ciągu roku, ale naprawdę robimy jako Zespół wszystko co możliwe, przy naszych zasobach, aby było bardzo dobrze w najbliższej przyszłości. Doskonale Pan wie, że dużo zależy również od instytucji finansujących, sytuacji na wschodzie i wielu innych nieprzewidywalnych czynników, ale wszystko na co mamy wpływ każdego dnia udoskonalamy i zwiększamy efektywność.

Co do obraźliwych sformułowań, których czasami Pan używa, bardzo prosiłbym o nie obrażanie mojego Zespołu i moich Bliskich.
    Na mnie może Pan wieszać Psy, chociaż szczerze mówiąc bardziej konstruktywne dla mnie są wypowiedzi merytoryczne.

Przepraszam za otwarty i prosty język użyty w tym poście, ale w sumie jeżeli mamy rozmawiać po ludzku, to gdzie jak nie na forum bankiera :)

Mam nadzieję, że w niczym Pana nie uraziłem pisząc ten komunikat, napisałem co czuję od dłuższego czasu.

Życzę Panu samych sukcesów i odbudowania portfela, mam nadzieję, że z udziałem Redwood Holding oraz miłej niedzieli :)

Każdy z nas ma wybór, czy być reaktywnym i szukać przeciwności w każdej okazji, czy też wziąć sprawy w swoje ręce, uaktywnić proaktywność i w końcu zobaczyć okazję w każdej przeciwności, która przed nami staje.

My w Redwood już dokonaliśmy wyboru.

Pozdrawiam i zapraszam na kawę do Łodzi :)

Michał

PS. Chciałbym w przyszłości mieć trochę czasu, żeby się z Panem trochę „podroczyć“ na forum, jednak dzisiaj muszę zadbać o fundamenty, dlatego proszę mi wybaczyć, że nie będę nawiązywał do każdego postu, ale pewnie wkrótce się znowu pojawię :)
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~manolo [46.238.124.*]
    zawansowana schizofrenia... na szczescie to sie leczy ...bierz tabletki i bedzie wszystko ok ..
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~Zorientowany1 [85.89.176.*]
    Ale jaja , egzo masz szanse wejść do zespołu. Miejsce wiceprezesa jest wolne :) Zasuwaj do Łodzi , miesięczne wynagrodzenie na poziomie 30 tys. hahahah
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~egzorrcysta [217.149.245.*]
    Dziękuje za obszerny komentarz.
    Doskonale Pan wie że nie można być zadowolonym z spółki która jest nie najlepiej
    zarządzana i w którą się zainwestowało,i straciło się lata oszczędności.pracując
    na to ciężko.Moje ostre słowa szkalujące Pana, pisane były nie po to żeby obrażać
    kogoś, tylko po to żeby poprzez ostrą krytykę zmobilzować do działania Zarząd i zacząć
    restrukturyzować spółki, co w końcu zaczeliście robić tylko trochę póżno i nie dość
    dynamiczne.Wielką bolączką firmy było łapanie się wielu interesów naraz które były
    na samym starcie skazane na niepowodzenie n.p gramofony.Moim zdaniem chciał Pan
    szybko dojść do kasy i ulegał Pan wpływom innych którzy proponowali Panu niby
    super biznesy i zamiast pilnować tego na czym Pan się zna, roztwaniał Pan niepotrzebnie pienieniądze swoje i inwestorów. Przy sprzedaży spółki w IPO,
    wymyśleliście wspaniałe hasło w którym była mowa coś, o ponadprzeciętnej stopie
    zwrotu z inwestycji, już to niejednokrotnie wyliczałem że jeżeli ktoś od tamtego
    czasu trzyma te akcje musialby dopłacić około 7 pln tylko żeby wyrównać saldo
    startowe, nic nie mówiąc o ponadprzeciętnych zyskach,tak że to było wprowadzenie
    w błąd inwestorów co dla mnie jest wykroczeniem, i jak Pan coś pisze że Prokuratura
    w mojej sprawie bada sprawę mojego ostrego języka,to nie wszyscy są bez winy.
    Chcialbym jeszcze wymienić parę spraw które mnie bulwersują.
    1] sprawa dewidendy która była zupełnie niepotrzebna i ucierpiał na tym skup akcji
    który zaraz po ogłoszeniu o wypłacie został natychmiast przerwany,w tym czasie w
    spółce już nie działo się najlepiej więc po co było wyprowadzać kasę, i na dodatek
    kurs w tym czasie spadł z 1,9 na 1.3 czyli leszcz zupełnie z tego nic nie miał.
    podsumowując dewidenda była dla góry a nie dla dołu.
    2] Sprawy dotyczące waszych sponsoringów na jakieś głupie zawody oraz
    cele charytatywne.dobra można pomagać ale jak jest się w dobrej kondycji
    finansowej,a nie szpanowanie na milionerów,cudzym kosztem,za te wydane środki
    można było ulżyć spowieranemu akcjonartowi i n.p zdjąć na paru sesjach trochę
    podaży.
    3] Około półtora roku temu zatrudnił Pan Wiceprezesa ,pisaliście o nim super
    fachowiec.duże doświadczenie wspaniały handlowiec na rynkach super wykształcenie i co po 18 miesiącach się nie sprawdził.?

P.S Żeby odzyskać pełne zaufanie i szacunek inwestorów musiałby Pan naprawdę
    bardzo się postarać i pokazać że zależy Panu na drobnych inwestorach a nie
    pozostawiać ich w czarnej dziurze samych, na postwę losu

bez wrogości i z szacunkiem egzorrcysta.
    się nie sprawdził.

• Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~Zorientowany1 [85.89.176.*]
    A ja już myślałem Egzo że się nie pokażesz więcej bo sam Prezes po naradzie z najbogatszym rodakiem postanowili Cię wykurzyć z forum hahahahha. Tym czasem byłeś jesteś i będziesz.

Jeśli chodzi o sam list to chciałbym i ja dodać swoje trzy grosze i skoro pan prezes jest wiernym fanem Churchila to powiedział on kiedyś jeszcze że " człowiek który zgadza się ze wszystkimi , nie zasługuje by ktokolwiek się z nim zgadzał. Pytanie więc panie prezesie czemu pan jako miłośnik tego autorytetu otaczał się zawsze gromadą wazeliniarzy ? No właśnie , dlaczego. :)

Dwa , czemu to w jednej części listu straszy pan mojego przyjaciela Egzo prokuraturą która ma prowadzić śledztwo , w drugiej części pisze pan że nie idąc za głosem rad innych nie zdecydował się pan zawiadamiać prokuratury. Same sprzeczności.

Potem piszę pan o restrukturyzacji która niby przynosi efekty , skoro zaczęła się z chwilą pojawienia się Jankowskiego i niby sprawdza się z chwilą kiedy został odwołany. Same sprzeczności bo kto odwołuje dobrego wiceprezesa. Chyba że odwołał się sam , bo wiele na to wskazuje.

Ostatnim słowem , dar jaki pan posiadł to dar większości ludzi i jest to dar wydawania czyichś pieniędzy. Każdy potrafi dorwać gotówkę i zrobić zakupy , nie każdy jednak potrafi wykorzystać to jako narzędzie do zarabiania pieniędzy. Pisanie o problemach na wschodzie i sytuacji gospodarczej jako usprawiedliwienie jest śmieszne w mojej ocenie i świadczy o całkowitym braku wyobraźni.

Podyskutujemy , to zapodam trochę faktów ? Chociaż nie wiem czy się pan odważy na taki ruch :)

• Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~as [178.42.79.*]
    ptaszkiem się dzieciaki po bawcie ,idiotyzm nie zna granic
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~zorientowany1 [66.249.93.*]
    As, sprawdź IP prezesa to się zdziwisz ;)
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~jola [46.169.98.*]
    mamy ostry ruch do góry i jeszcze jest jakiś obrót
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~zorientowany1 [66.249.93.*]
    Miejmy nadzieje ze twój sens jest przynajmniej nieco ostrzejszy od tego o czym piszesz.
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~lego [62.89.102.*]
    Śledzę tę spółkę choć wchodziłem tu tylko na podbitki - smutne. Znam historię Egzo i wcale mu się nie dziwię - zważywszy na jego sytuację. Plusem jest to, że wreszcie osoba z góry postanowiła, zamiast bawić się w prokuratora - ODEZWAĆ. Tak Panie Nowacki, tu punkt dla Pana, bo to rzadkość - szkoda, że tak późno. Kontakt z akcjonariatem to najlepsza rzecz jaką można zrobić i nie potrzeba do tego przebiegłego PR. Wystarczy raz na jakiś czas zorganizować drzwi otwarte w firmie.
    Jestem byłym akcjonariuszem monnari, które kupowałem spekulacyjnie na dnie i sam miałem wątpliwości, czy wyjdą z upadłości. Pamiętam, kiedy ówczesny prezes Winogradzki powołany wyciągnięcia spółki na nogi wydał oświadczenie, że zrobi wszystko, żeby spółka wróciła na swój tor. Kontakt jego osoby z akcjonariatem był świetny. Pamiętam taki fajny post na dzień przed nowym rokiem, który napisał do ludzi osobiście - to było coś w stylu - tak jak obiecałem udało się, proszę oczekiwać na oficjalny komunikat. Potem wiemy co się wydarzyło :). Można, można. Nie ma spółek idealnych, nie ma spółek, które nie mają kłopotów, niemniej dobry plan i dobra komunikacja to klucz. O porządnej komunikacji wiele spółek zapomina traktując drobny akcjonariat jak skończonych idiotów, a zapominając, że wielu "drobnych" takimi idiotami nie jest. Zatem drogi Zarządzie do roboty, może wtedy kupię sobie Wasz pakiecik na dłużej. Dodatkowo nieprzypadkowo podałem chwalebny przykład pewnej łódzkiej firmy.
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~egzorrcysta [83.27.31.*]
    Lego.dzięki za te słowa w Twoim poście
    w którym wyraziłeś .prawie dokładnie moje myśli.
    Pozdrawiam.
    Jak ja kocham naiwność ;)
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~Piotrek [80.50.149.*]
    Ciekawe
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~Ok [80.50.149.*]
    Ok
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Jeżeli ten list pisał prezes, to jego wykształcenie w zakresie poprawnego wypowiadania myśli na piśmie z zastosowaniem obowiązujących zasad pisowni chluby mu nie przynosi. Miejmy nadzieję, że lepiej zarządza swoim portfelem i spółką niż pisze.
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~as [83.6.57.*]
    po kursie widać jak zarządza , nie komentujmy tego
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~egzorrcysta [188.147.33.*]
    Jutro 8.10 popyt z samego rano o 8.30 ,będzie
    następujący i się zmieni do tego co pozostało
    na fixingu.
    1) nie będzie popytu 4824 po 0.69
    2)5000po 0.67 zmieni się na 5000po 0.68
    3)popyt 5000po 0.65 pozostanie tak jak był.
    Pytanie skąd to wiem.poniewaź nikogo więcej
    na popycie rano nie ma tylko ja .resztką sił
    bronię tego co mi pozostało.

• Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~srelma [37.152.19.*]
    Nie broń tylko uciekaj. O tym Panu niedługo wkleję coś bardzo ciekawego. A tymczasem to Nowacki zamiast zwracać uwagę na pisownię innych forumowiczów winien zwrócić uwagę na swój j. polski. Dramatyczne błędy ortograficzne, stylistyczne i interpunkcyjne "hlóby" mu nie przynoszą. Wkrótce dam wam link do bardzo ciekawego foto. Zobaczymy jak Nowacki się wytłumaczy.
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~egzorrcysta [178.181.90.*]
    Uciec ale dokąd ? Źeby stąd uciec musiałbym sprzedawać sobie.
    Parcha nikt nie chce.a jak są od czasu do czasu
    jakieś popyty.to tych co mają trochę akcji , stawiają
    popyt źeby mie było pustego karnetu.a tak naprawdę
    nie chcą kupić.
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~lisek [46.215.117.*]
    panie manolo jesteś pan idiota i to pełny że plujesz na egzo który pisze prawde albo sługus prezesa
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~miki-angelo [213.95.148.*]
    z tego co wiem Pan egzorcysta to starszy Pan w sumie w porzadku jest i ze mu nerwy puszczaja to zrozumiale jest...sam stracilem na gpw sporo... ale fakt faktem drobni to tez ludzie. Szacunek do Pana prezesa za odwage - sam bym tego co Pan nie osiagnal dlatego jestem tu i staram przylaczyc sie do tego sukcesu bo Panu wierze i mam nadzieje ze sie nie zawiode przynajmniej raz...
    hmmm mam pytanie sam zaczynal majac 20 lat ten biznes? skubany ma leb na kraku te loga firm to swiatowy standard... jak na to patrze chcialbym zeby byl nam bardziej przyjacielem niz wrogiem
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~Taki_Jeden [217.76.120.*]
    Sam?...
    Hmmm.
    On tak myśli...
    I chce, żeby tak myśleć...
    I wydaje mu się, że ludzie są niepotrzebni i każdego można zastąpić....
    No i tak narodziła się rotacja jakieś10 lat temu...

I cały czas szuka. Tylko,że po omacku. Ten "SUPER ZESPÓŁ" jest tam przy nim od początku i jakoś cieniutko to widzę...

PS: Mój drogi El Prezesso, jeśli traktujesz kogoś jak oszusta, prędzej czy później Cię oszuka... Pamiętasz?
    Ilu z Twoich pracowników, których z uśmiechem doiłeś, wydoiło w końcu Ciebie i sobie odpuściło "holding"?
    A Ty żyjesz w przekonaniu, że ich wszystkich wyrzuciłeś... :D

Loga firm?
    Chodzi Ci o Hertz, Weight i inne obcobrzmiące nazwy? No po epoce modnie brzmiących -EX (Pewex, Complex...) to rzeczywiście pewien postęp.

ten kopncept i samo wykonanie jest na prawde dobre... nie wiem jakie tam stosunki panuja w firmie ale mam nadzieje ze znajda jakas ROWNOWAGE bo szkoda jest zaprzepascic tego co zostalo osiagniete...
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzzorrcysty” Autor: ~Zorientowany [83.5.2.*]
    U widzę że Miki Agelo jako wysłanik Redwoodowy próbuje odwrócić uwagę od pozwu. :)
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzzorrcysty” Autor: ~egzorrcysta [217.149.245.*]
    Zori ,słowo to samo pomyślałem że to wysłanik RDW
    ja mam już minimum 3 osoby które są az pozwem.
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzzorrcysty” Autor: ~egzorrcysta [217.149.245.*]
    Dnia 2015-03-30 o godz. 16:05 ~Zorientowany napisał(a):
    > U widzę że Miki Agelo jako wysłanik Redwoodowy próbuje odwrócić uwagę od pozwu. :)

Ja osobiście dam 50 tysięcy pln lub więcej jeżeli jakiś kumaty prawnik
    odzyska moją kasę .
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzzorrcysty” Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    Może Miki będziesz miał szansę , tylko nie zapomnij. Wszystko w rękach pozostałych akcjonariuszy..
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzzorrcysty” Autor: ~miki-angelo [176.0.3.*]
    jesli KG International FZCO obejmnie wiekszosciowy pakiet to powinnismy wszyscy na tym skorzystac
    Wartość przychodów Inwestora w 2014 roku wyniosła około 93 mln dolarów amerykańskich

http://www.kginternational.com/aboutus.html

.wzajemną współpracę handlową, w ramach której Spółka i Inwestor opracują jedną spójną strategię produktową oraz marketingową, której efektem będzie wzajemna dystrybucja produktów marek własnych na rynkach światowych; 
    2.koordynację działań celem zwiększenia stopnia ochrony swoich znaków towarowych na rynkach światowych; 
    3.nabycie udziałów lub objęcie udziałów w podwyższonym kapitale zakładowym przez Inwestora w Spółce, przy czym intencją Inwestora na dzień dzisiejszy jest nabycie lub objęcie mniejszościowego pakietu udziałów w kapitale Spółki, docelowo Inwestor nie wyklucza nabycia większościowego pakietu udziałów. Strony uzgodniły, że cenę transakcji ustalą w toku prowadzonych negocjacji.

Strony ustaliły termin planowanego zakończenia negocjacji na dzień 30.03.2015 r.- w przypadku współpracy określonej w punktach 1 i 2 powyżej oraz na dzień 30.06.2015 r.- w przypadku współpracy w zakresie wskazanym w punkcie 3. 
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzzorrcysty” Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    Nie widzę absolutnie racjonalnych podstaw do współpracy pomiędzy tymi przedsiębiorstwami. Nikt przy zdrowych zmysłach w mojej ocenie nie nabędzie akcji spółki która ma więcej długu niż jest warta. A moim zdaniem aktualizacja wyceny mogła by to potwierdzić. List intencyjny to list który jest , może go nie być i o niczym nie świadczy. Prędzej doszukiwał bym się w tym działań taktycznych żeby zbudować następne nie uzasadnione niczym nadzieje. 

Po za tym nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie podpisywali , niech tylko Egzo i pozostali przyjaciele dostaną to co im się należy. Postępowanie odszkodowawcze nie wchodzi w kolizje z ich fantazjami o krainie tysiącia i jednej nocy. Niech sobie tam ugadują co chcą. A moi kumple niech walczą o swoje. Rozumiesz kolego Angelo , chyba że jesteś po innej stronie mocy ? Ja oczywiście do niczego nie namawiam ale polski business na tym polega. "Oni Ciebie , albo Ty ich"

Kitāb 'alf layla wa-layla
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzzorrcysty” Autor: ~miki-angelo [176.0.3.*]
    tu masz racje o swoj INTERES TRZEBA DBAC A nie potem plakac jak jest za pozno... sam zostalem wytrzepany z kasy juz...takze jak najbardziej trzeba byc czujnym ale jesli dobrze rozumie to w complex beda przejmowac te udzialy? a nie w redwood?
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~miki-angelo [176.0.3.*]
    nie wiem czy to ta sama firma ale NTNB produkuje czesci na pierwszy montaz dla volkswagena
    jesli uda im sie doprowadzic do synergii to bedzie to MEGA wiadomosc

http://www.kginternational.com/bearingsearch/shopdisplayproducts.aspx?Id=NTN
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    Nie czytałeś Miki , jeszcze raz

Nie widzę absolutnie racjonalnych podstaw do współpracy pomiędzy tymi przedsiębiorstwami. Nikt przy zdrowych zmysłach w mojej ocenie nie nabędzie akcji spółki która ma więcej długu niż jest warta. A moim zdaniem aktualizacja wyceny mogła by to potwierdzić. List intencyjny to list który jest , może go nie być i o niczym nie świadczy. Prędzej doszukiwał bym się w tym działań taktycznych żeby zbudować następne nie uzasadnione niczym nadzieje. 

Po za tym nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie podpisywali , niech tylko Egzo i pozostali przyjaciele dostaną to co im się należy. Postępowanie odszkodowawcze nie wchodzi w kolizje z ich fantazjami o krainie tysiącia i jednej nocy. Niech sobie tam ugadują co chcą. A moi kumple niech walczą o swoje. Rozumiesz kolego Angelo , chyba że jesteś po innej stronie mocy ? Ja oczywiście do niczego nie namawiam ale polski business na tym polega. "Oni Ciebie , albo Ty ich"

Kitāb 'alf layla wa-layla 
    NTN to niezależny producent. Solidna półka jakościowa. KG jest pewnie dystrybutorem..
    NTN, NACHI, TIMKEN, SKF, FAG, INA to są marki niezależnych producentów. KG to kupowana chińszczyzna, znakowana i przyzwoitej jakości nazywanej ładnie budżetową (niska półka).

Moim zdaniem kolejne sny o potędze z tym listem, albo sprytne wyciśnięcie resztek kasy, co swoje i do domu. Czyli na Florydę... :)
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~miki-angelo [176.0.54.*]
    masz racje teraz znalazlem:

http://kginternational.com/ntn.html
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Na araba to już stocznie ćwiczyli złodzieje. Co wyszło widać.
    ale tutaj moze sie uda zobaczymy
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~reżyser [77.113.69.*]
    Elokwentny i mądry prezes, już za same mądrości gotów jestem zainwestować w ewentualna emisje po 5 groni.
  • Re: List od M. Nowackiego do „Egzorrcysty” Autor: ~Tomi [83.25.200.*]
    Elokwentny i mądry prezes, już za same mądrości gotów jestem zainwestować w ewentualna emisje po 5 groni.

Jeśli liczysz kolego, że casus PBG się tu wkrótce powtórzy to zapewne jesteś w błędzie ale ... sądzę, że ten wpis ma jeden cel (zresztą nie tylko ten) jaki będzie jego efekt wkrótce się przekonamy.
[x]
REDWOOD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.