• Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~devilq [178.37.82.*]
    Ciekawe zabawy dzisiaj się odbywają, ktoś ewidentnie próbuje zbić kurs pakietami po 1 akcji.. Czyżby to zwiastowało odwrócenie trendu ?

Ostatnio jak leciało w dół to podbijano kurs w podobny sposób..
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ador [46.151.76.*]
    ...pożyjemy zobaczymy:)
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    Pożyliśmy, zobaczyliśmy.

Imprezka jednodniowa dla bomifanów się skończyła.

Jak po amfie - tak było wesoło, a tak zrobiło się nagle smutno.
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~mark [188.33.33.*]
    Dnia 2012-12-06 o godz. 12:16 ~devilq napisał(a):
    > Ciekawe zabawy dzisiaj się odbywają, ktoś ewidentnie
    > próbuje zbić kurs pakietami po 1 akcji.. Czyżby to
    > zwiastowało odwrócenie trendu ?

Ostatnio jak leciało w dół
    > to podbijano kurs w podobny sposób..

Już nie ma zabawy w zbijanie. Jak nie patrzeć, jest sypanie 20-groszówką. Najgorsze, że im niby bliżej układu, tym więcej wywalają, a wolumeny półek na sprzedaży rosną
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~devilq [77.255.111.*]
    No pożyliśmy i można stwierdzić, że 25 gr za taka niepewność to zbyt duże ryzyko, a kurs powędruje z powrotem w swoje minima (19gr).

Mam jednak inne zdanie apropo sypania. Uważam, że to wszystko odbywa się obecnie pomiędzy mniejszymi graczami,a podbitkę prawdopodobnie zaserwował jakiś spekulant z nieco większym zasobem gotówki.

Niestety dla tej spółki mamy ogromny free float więc nikt nie stracił dużej kasy.. nikomu się też nie chce bardzo zaangażować w jej naprawę wiec zarząd robi co chce.. Ciekawe co z tego wyjdzie :)

P.S. w analizę techniczna na tej spółce nie wierzę i nie wiem po co w ogóle na nią ktokolwiek patrzy.. arkusz zleceń też już pokazywał różne rzeczy i jak widać bez jakiejkolwiek analogii.. (może oprócz tego że kurs Bomi spada)

• Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~re [5.173.228.*]
    Będzie sypanie, bo chyba ten, co ma sporo do wywalenia, sprytnie bawi się w rysowanie świeczek.
    Cały dzień było wywalanie po po 20 gr.
    Poszło tak ponad 700 K papiera.
    I do tego tylko kilka podbitek: raz 100 sztuk plus 2 razy po 1313 sztuk, czyli tyle co nic.
    Ale ważny jest czas tych ostatnich podbitek.
    Jeśli tak dowiozą do zamknięcia, to niezorientowane leszcze będą myślały, że wrócił popyt na obrotach, choć jest dokładnie przeciwnie.
    Może nawet jakiś anal się wygłupi i tak potem stwierdzi, bo nie będzie znał dzisiejszego przebiegu sesji.
    Ten, co wywala, jeśli nie wywali dziś pekacem (chyba nie wywali, bo tak nie robi się dla kilku kilo towaru), jutro powtórzy dzisiejszą zabawę.
    Bo mu się opłaca.
    A drobnica może najwyżej uśredniać.
    I czekać, że kiedyś się załapie.
    I na kupnie może wywalajacy postawi przed fixingiem duże batony po 20, by sobie przerzucić z portfela do portfela i zrobić wrażenie popytu na tych, którzy jutro będą karmieni.
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~mis [82.26.17.*]
    Czy ty jestes normalny czlowieku. Ale dzieki za info ktore odebralem wprost przeciwnie

• Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~karol [31.175.147.*]
    czepiasz się, bo napisał, jak faktycznie jest?
    też uważam, że jutro dalszy ciąg tej zabawy
    ktoś stracił cierpliwość, bo widzi, że kończy się branie nawet po 0,20
    brzydko to wygląda i szykuje się, że będzie zmiana kodu na 1 z przodu
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Zgadzam się z re.

Gdyby komuś zależało na zwaleniu kursu to miał niepowtarzalną dzisiaj okazję. Za 70 PLN mógł w ciągu dnia dobić do 0,19 i wyrysować ładniusią czarną świeczkę, praktycznie z luką, co niektórych mogłoby skłonić do sprzedaży po tej cenie.

Obronnie tuż przed końcówką zostało wstawione po lewej >100k po 0,20, aby nikomu do głowy nie przyszło wyrzucenie czegoś po 0,19.

Bomifani spojrzą w tabelę ofert i zobaczą nie sprzedane 100 k po 0,20. Czyli podaż ustała, więc lada moment popyt wróci. Tymbardziej, że świeczka z knotem w górę.
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~bomikomik [31.174.47.*]
    Chyba miałeś rację.
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: gosc1313 [31.179.200.*]
    Nie wiem, kto kupił pierwsze 100 akcji, ale ja dokupiłem sobie 2626 akcji, bo aż żal patrzeć na ten brak popytu...

"szmaciarstwo" pierwszej klasy....
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~mkrs [178.36.213.*]
    Jak to brak popytu.
    Ja czekam na 0.18
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: gosc1313 [31.179.200.*]
    Nie no, ja też jestem zainteresowany niższym niż 21 groszy...

stąd też moje zakupy takie mikroskopijne... taka zabawa...
    Jesteś wspaniały!

Podziwiamy Cię tu wszyscy!
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: gosc1313 [217.16.108.*]
    dziękuję

tym niemniej:

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

but keep going
    Małpie odgłosy!

Znowu. Nie dziwię się.

Bomi potrafi w głowie namieszać.
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: gosc1313 [217.16.108.*]
    "też cię lubię" kolego, ale staraj się proszę, bo nie mam zamiaru przepłacać :-)
  • gosc 1313 - jakie Bomi tacy inwestorzy Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    "ale ja dokupiłem sobie 2626 akcji,"

Możesz siebie nazywać: inwestor strategiczny!

Dokupiłem sobie akcji za 500PLN!
    Gratuluję transakcji życia.

Jakie Bomi, tacy inwestorzy.
  • Re: gosc 1313 - jakie Bomi tacy inwestorzy Autor: gosc1313 [31.179.200.*]
    tak zgadzam się...:-)

tu będzie eksplazja kursu pewnego dnia...

skoro 500 pln jest w stanie wpłynąć na notowania (świeczka na wykresie), na wpisy na forum, to znaczy, że oprócz grupy trzymającej władze nikt nie interesuje się spółką. To dobrze, będzie można wyżej podbić śmiecia.
    Zobaczymy jakie dzisiaj będę komentarze i ile będzie zakupów po 21 groszy

• Re: gosc 1313 - jakie Bomi tacy inwestorzy Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    No, i zakupów po 0,21 nie było.

To chyba dobrze. Czyż nie?
    Dobrze, bo przecież chcesz kupować po 0,18.
  • Re: Zabawa w zbicie kursu? Autor: ~bomikomik [5.173.5.*]
    Jeśli faktycznie ty to kupiłeś, a chcesz kupić taniej, to zagrałeś tu niektórym na nosie, bo takie zabawy pokazują wyjątkowo dobitnie brak kupujących i udowodniłeś posiadaczom, że nie ma chętnych na odebranie od nich waloru po historycznie niskich cenach.
  • Raport biegłych Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Raport biegłych - sprawozdanie za H1 2012.

http://notowania.pb.pl/files/espi/20121205_190552_0012613936_raport_bieglego_spr_jednostkowe.pdf

http://notowania.pb.pl/files/espi/20121205_190552_0012613936_raport_bieglego_spr_skonsolidowane.pdf

Spółka nie przedstawiła danych, które pozwalałyby na rzeczywiste oszacowanie wartości nieruchomości.

Spółka nie przedstawiła ekonomicznej wartości zapasów.

Spółka nie przedstawiła analizy należności pod kątem przedawnienia, ściągalności etc.

Likwidacyjna jest możliwa.
  • Re: Raport biegłych Autor: ~Kazik [217.149.254.*]
    o tak... kolejne kuriozalne naganianie na sprzedaż poprzez rychłą likwidację :D
    tym razem newsem sprzed tygodnia.

tyle ten raport mówi DOKŁADNIE COŚ INNEGO i przybliża układ.
    W dużym skrócie:
    - nie da się tak na prawdę wyliczyć ile faktycznie majątku ma BOMI - idąc w likwidację wierzyciel nawet nie wie na co może liczyć
    - w uzasadnieniu do postanowienia sadu o ogłoszeniu upadłosci z możliwościa zawarcia układu wskazano ze czesciowy układ likwidacyjny majatek spolki obejmujacy nieruchomosci zabezpieczone na rzecz bankow finansujacych spolke moze skłonic te banki do przystapienia do układu

czego ty nie wymyślisz, by odwrócić kota ogonem? :D
  • Re: Raport biegłych Autor: ~re-kazik [188.33.0.*]
    Kazik, czego tu już nie pisano o kosmicznych zyskach pod nowym zarządem. Jakie to obiecujące scenariusze wymyślano. Jak pocieszano się, że grubi kupowali po 2,30. A jest jest bankructwo, ratunkowe emisje zawieszone w próżni, rzekome układanie z wierzycielami, kolejne Q ze stratami i coraz większe prawdopodobieństwo likwidacji. A sesje od miesięcy pokazują, jak rynek chce bomi
  • Re: Raport biegłych Autor: ~rereKazik [83.4.220.*]
    A nikt nie pisze o zwykłym złodziejstwie...
    Ty też nie piszesz. Napisz konkretnie, uzasadnij, powiadom prokuraturę. Proste?
    żadne z powyższych mnie nie interesuje. Mnie interesuje uklad i związany z tym wzrost kursu. Pod to gram. Nie wierzysz w układ, to sprzedaj papiery, bo będzie już tylko gorzej.
    Wierzysz w układ, to kupuj. Prosta gra. Trzeba tylko przeanalizować po której stronie są większe szanse. Moim zdaniem 70% szans na układ i są na to argumenty:
    - brak majątku BOMI (likwidacja większość wierzycieli zostawi z niczym, a pozostałym ochłapy)
    - pomysł na dalsze funkcjonowanie (franszczyzna) i odbudowa sieci sklepów. Tutaj akurat spływają informacje o otwieranych sklepach. Ja znam wyliczenie o zysku 6 mln pln rocznie. Nie mogę powiedzieć skąd.
    - akcje za darmo, albo nic. co wybierasz?
    - zdeterminowany zarząd (akcje motywacyjne)

A teraz poproszę o argumenty za likwidacją. Tylko proszę niech Zenek nie wyskakuje z tym, że PKO BP przejmie logo BOMI za 120 mln. Znam grafików co zrobią takie za 1000zł :D a on już wystarczająco się ośmieszył z tym pomysłem :D
  • Re: Raport biegłych Autor: ~rereKazik [83.4.220.*]
    Okradli kasę za emisję której brak...
    Teraz pilnują kursu, by nie wzrósł, a tylko można oddać za grosiki.
    Likwidacja, gdyby miała być, byłaby winda jak na ABMSOLID conajmniej 500 %.
    przed upadłością...
    Tu jest zmowa, by odebrć akcje za grosiki....
    Zenek, renkor, oraz teraz masa nowych nicków ma zniechęcać do kupna nowych
    turystów, a starych ośmieszają....

Spółka w naprawie po 20 gr....I w czasie naprawy "niewidzialna ręka rynku" zrobiła zjazd o 94%....Normalne? Tylko w zorganizowanej grupie inaczej zwanej........
    Dnia 2012-12-14 o godz. 11:26 ~Kazik napisał(a):
    Ja
    > znam wyliczenie o zysku 6 mln pln rocznie. Nie mogę
    > powiedzieć skąd.

Albo ściemniasz, albo zapominasz, że:
    Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.

Mnie nie przekonują twoje argumenty i zwłaszcza to wyliczenie wzięte z sufitu o 70%.
    Piszesz, jak wielu tutaj, o tym co chciałbyś, by było, a wciąż nie jest.
    O obecnym majątku niwiele wiadomo.
    Otwierane sklepy? Za mało ich wciąż, by zarabiały.
    O zyskach z franczyzy dowiemy się konkretów po 4Q.
    Zdeterminowany zarząd? A kto jest bardziej? Zarząd czy wierzyciele?
    Wierzyciele mają stracić, by zarząd dostał swoją premię motywacyjną ich kosztem?
    Akcje za darmo? - one są teraz za darmo, a rynek ich nie chce. Wyjaśnij czemu, skoro jest tak dobrze jak piszesz, nie ma spekuły ani innych chetnych, za to jest wywalanie, jak tylko coś większego pojawi się z lewej?
  • Re: Raport biegłych Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Te 6 mln to nie jest żadna tajemnica coś taką kwotę podawał prezes oficjalnie. Przychody miały być coś na poziomie 12mln.

Przecież to księżycowe wyliczenia.

Tak tak Kazik, Jak PKO zgodzi się na układ to na pewno odzyska swoje 180 mln!
    6 mln zysku - no to będzie jakieś 30 lat.

Po drugie 180 mln to była linia kredytowa. Nie wiadomo ile z niej BOMI wykorzystał. Zarząd podał zadłużenie 220mln, a PKO nie było głównym bankiem finansującym. Linia została zamknięta w dość szybkim czasie.

Pocieszać się możesz. Możesz zatykać sobie uszy i zasłaniać oczy. Możesz sobie krzyczeć, że PKO BP nie jest w stanie założyć spółki dedykowanej do pobierania opłąty ;licencyjnej za używanie znaku BOMI. Możesz. Tyle tylko, że to rzeczywistości nie zmieni.

Dnia 2012-12-14 o godz. 11:44 ~re-kazik napisał(a):

> Albo ściemniasz, albo
    > zapominasz, że:
    Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca
    > 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, ...

To już nie można mieć włąsnych wyliczeń. Widziałeś jakiekolwiek umowy ranszczyznowe jakie ma np. Carefour? Wiesz na jakich to zasadach działa i o jakich zwykle kwotach mowa?
    Wystarczy sobie to dostosować i wyliczyć ile to moze być w przypadku BOMI. Każdy liczy po swojemu. Zenkowi wyszło ze to będzie milion mi że 6 :)

> Mnie nie
    > przekonują twoje argumenty i zwłaszcza to wyliczenie wzięte
    > z sufitu o 70%.
    Piszesz, jak wielu tutaj, o tym co
    > chciałbyś, by było, a wciąż nie jest.
    > O obecnym majątku
    > niwiele wiadomo.

Realy? Majątek firmy to obecnie MINUS 250 mln zł. Podają to w raporcie. Nie czytasz?

> Otwierane sklepy? Za mało ich wciąż, by
    > zarabiały.

A skąd wiesz czy za mało by zarabiały? Może masz najwięcej informacji z nas wszystkich :)

> O zyskach z franczyzy dowiemy się konkretów po
    > 4Q.

Prawda. Choć wcześniej twierdziłeś ze na pewno jest za mało :)

> Zdeterminowany zarząd? A kto jest bardziej? Zarząd czy
    > wierzyciele?

Obie strony.

> Wierzyciele mają stracić, by zarząd dostał
    > swoją premię motywacyjną ich kosztem?

A przy likwidacji co dostaną? :) Pamiętaj, że wybór jest: akcje za darmo albo nic.

> Akcje za darmo? - one
    > są teraz za darmo, a rynek ich nie chce. Wyjaśnij czemu,
    > skoro jest tak dobrze jak piszesz, nie ma spekuły ani
    > innych chetnych, za to jest wywalanie, jak tylko coś
    > większego pojawi się z lewej?

Spróbuj kupić 10 mln akcji w tej chwili po tej cenie nie windując kursu :D
    Będzie ukłąd to pojawi się popyt. Poza tym wielu (w tym ja) jeszcze czeka w ukyciu by (do)kupić. Popyt się tak samo czai jak podaż.

"Realy? Majątek firmy to obecnie MINUS 250 mln zł. Podają to w raporcie. Nie czytasz? "

Oj, Kazik. Ty czytasz, ale nie wiele rozumiesz.

Ja czytam i widzę 9X mln. Oczywiście nie twierdzę, że taki jest rzeczywisty majątek, ale póki co tak stoi w raporcie.

Przykład Carefouru jest zabawny. Porównaj sobie jaki serwis zapewnia ta sieć, a jaki może zapewnić Bomi.
  • Re: Raport biegłych Autor: ~G1 [195.242.183.*]
    >Akcje za darmo? - one są teraz za darmo, a rynek ich nie chce... za to jest wywalanie, jak tylko coś większego pojawi się z lewej?

Napisz proszę jaki duży gracz zmniejszył zaangażowanie w ciągu ostatnich dziewięciu miesięcy. Cały czas słyszyłmy, że jest wywalanie, tylko po każdym walnym widzimy, że nikomu nie ubywa. Może napiszesz, że właśnie po ostatnim walnym zaczęli na serio wywalać?
    A czy ktoś zwiększył? Przecież tak tanio, a układ w drodze.

I jeszcze napisz, który z dużych graczy MA akcje BOMI. Sanwilu chyba nie nazwiesz dużym graczem.
  • Re: Raport biegłych Autor: ~G1 [217.212.231.*]
    Oficjalnie nikt nie zwiększył, chociaż nie można wykluczyć, że kupują na jakieś podstawione spółki i nie przekraczają progów. W przypadku sprzedaży jest czarno na białym, że nikt się nie wyprzedaje. Widać to w komunikatach po każdym walnym. Więc po co co chwila ktoś wypisuje, że jest wywalanie? Rozumiem, że zgodziłeś się ze mną, że większościowi udziałowcy się nie wycofują ze spółki, tak?
    Na walnym ubyło 1 mln głosów - to tak dla porządku.

Uważam, że IDM i Sanvil & co nie wyprzedają się i do zakończenia roku bilansowego wyprzedawać się nie będą, bo im się to nie opłaca.

Kupować na podstawione spółki? Po co? Przecież komunikat o zwiększeniu udziałów od razu uruchomiłby wzrosty. Po co to ukrywać, gdy wtopiło się tyle kasy?

Bo jest, a przynajmniej było wywalanie i to na wyścigi. Teraz też chętnie ktoś by się wywalił, ale nie ma chętnych na zakup po 0,20. Kto zrzucał? Leszcze i grube leszcze.

• Re: Raport biegłych Autor: ~tt [83.3.183.*]
    Dla ciebie cpunku zawsze tu było wywalanie, skarmianie itd.

;-D
    Nie zawsze.

Jak rozkręcono ostatnią imprezkę na Barbórkę, to było opychanie się.
    Niektórych brzuszek boli do dzisiaj
  • Re: Raport biegłych Autor: ~tt [83.3.183.*]
    ;-D

Naganiaj, naganiaj.

Zastanawiałem się skąd masz tyle siły i czasu na tę nagonkę.

Znalazłem odpowiedź.
    To chyba ty napisałeś, co?

"Jak po amfie - tak było wesoło, a tak zrobiło się nagle smutno"
    Ja tam na nic nie naganiam.

Chcecie, to kupujcie. Chcecie to sprzedawajcie. Przy każdej transakcji ktoś zyskuje, a ktoś traci.

Do połowy stycznia co najmniej, do ogłoszenia układu, nic się tu nie wydarzy godnego uwagi. Co najwyżej jakaś jednodniowa imprezka.
    Kupowanie na imprezkach jednodniowych jest dla mnie nierozsądne. I tyle w temacie.
  • Re: Raport biegłych Autor: ~reZenek [83.22.142.*]
    A co ci do tego....?
    Akcji nie posiadasz, a uganiasz za każdym postem.
    Normalny?
    Wciąż ta sama śpiewka.

Akcji nie masz, a piszesz.

A kto ma pisać, że pod bilansem za H1 nie chcą się podpisać biegli?
    Kto ma napisać, że główny księgowy opuścił miłe grono?
    Bomifani, którzy wieszczą same wzrosty?

Co zresztą mają pisać, że stracili i jeszcze stracą?
  • Re: Raport biegłych Autor: ~G1 [217.212.231.*]
    Wywalanie było na wiosnę jak wychodzily fundusze, ale wtedy zrobili podbitke na ponad 3pln i to bylo raczej dogadane. Czy Ty bys wywalal trzymajac kurs na pozimie 0,20pln?
    Jesli ktos chce kupic duzo akcji, to nie ma interesu w ujawnianiu stanu posiadania, ktory wywinduje kurs.
    I jeszcze jedno pytanie, bo sie pogubilem. Rainbow ma jeszcze akcje?
    Swego czasu mieli ponad 5%, ale ostatnio go nie ma na walnych. Byl komunikat o zmniejszeniu zaangazowania?
    No widzisz. Wiadomość sprzed tygodnia, a nikt z bomifanów nie zauważył, że zarząd przedstawił raport, pod którym nie chcą się podpisać biegli.

Co miał napisać sąd w uzasadnieniu, wydając decyzję o układzie?
    ,Że "może NIE skłonić"?

Zresztą sąd nie powołał własnego biegłego lecz oparł się na symulacji przedstawionej przez zarząd.

Jeśli sporządzona symulacja jest tak samo wiarygodna jak raport za H1, to miłej zabawy.

Jak to nie da się wyliczyć, ile na prawdę majątku ma BOMI?
    Da się. Biegli przedstawiają dokładnie w jaki sposób to zrobić. Zarząd wyciągnął sobie z kapelusza -20%. Wartości tej, na podstawie przesłanych danych, biegli nie byli w stanie zweryfikować. Ot co.
    Zabawne myślenie bomifana. Wierzyciele nie znają wartości majątku Bomi, więc mają się zgodzić na układ. Szybko. Najlepiej jeszcze w grudniu.

Franczyzobiorców przy Bomi trzymają tylko umowy najmu. Bomi nie ma do zaoferowania niczego więcej. Jak tylko umowy wygasną to "Bomi - Smak Tradycji" zmieni się w "Smak Tradycji" a Rasty w jakieś Fasty.

Biegli piszą, że nie byli w stanie zweryfikować żadnego parametru ekonomicznego, a wierzyciele mają uwierzyć, że przedstawiony przez zarząd plan restrukturyzacji i układu pozwoli im odzyskać kasę?
  • Re: Raport biegłych Autor: ~zenkor2 [78.8.153.*]
    a co odzyskaja przy likwidacji ?
  • Re: Raport biegłych - układ czy likwidacja Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    To jest bardzo dobre pytanie.

Spróbujmy, więc rozważyć "za i przeciw" likwidacyjnej.

Za likwidacyjną:
    - majątku w raporcie (przynajmniej) jest 9X mln. to jest jakieś 30% - 25% odzyskanej kasy.
    - układ: redukcja długu 50%, akcje po 1,2, które będą warte jakieś 0,6 - 0,8PLN czyli 50% 75% wartości długu. Czyli 50% x 50% - 75% = 25% - 37% - odzyskanej kasy
    - banki mają zastaw na nieruchomościach, BRE i coś tam jeszcze
    - PKO BP ma zastaw na marce BOMI, która będzie dostarczać 1/3 wpływów z franczyzy
    - dostawcy zostają na lodzie: banki przechwytują nieruchomości i 1/3 wpływów z franczyzy.

Za układową
    - Część z tych 9Xmln (gotówka, należności) i tak zostałaby podzielona również na dostawców.
    - Nieruchomości mają być sprzedane, więc BRE i ktoś tam jeszcze odzyska zastaw w gotówce.
    - Marka Rast nie jest zastawiona (chyba), więc ktoś musiałby ją przejąć, kupić. Nie sądzę, aby banki taką transakcją były szczególnie zainteresowane.
    - Opłaty z franczyzy Rastów.

Moim zdaniem kluczem jest:
    - ile Bomi ma gotówki
    - ile Bomi ma należności, które realnie może odzyskać - ile gotówki jest w stanie wycisnąć
    - ile Bomi ma zapasów, które realnie można upłynnić - ile gotówki jest w stanie wycisnąć

Od tego zależy, czy uniesie franczyzę. Przecież nikt mu żadnego kredytu nie udzieli.
    Niestety nie ma wiarygodnych danych. Biegli pod H1 nie zachcieli się podpisać.

Żeby nikt potem nie wmawiał mi ciążę w brzuch, napiszę: układową uważam za możliwą lecz nieprzesądzoną. Wręcz przeciwnie: za zagrożoną.

Po opinii biegłych na temat H1 uważam, że w styczniu żadna decyzja w sprawie układu nie zapadnie.

• Re: Raport biegłych Autor: ~reZenek [83.4.220.*]
    Zenek tłumaczy, jak grupa która po wyeliminowaniu fundów przejęła władzę i spowodowała, iż nikt nie może doliczyć się jakiegokolwiek majątku w BOMI.....
    Najcenniejsze aktywo, czyli RABAT.SA.. zlikwidowano, zamiast sprzedać....
    Upadłość układowa RABATU.Sa . gdy mógł zabezpieczyć wierzycieli z majątku,
    to dla sądu jedna decyzja -UPADŁOŚĆ LIKWIDACYJNA.....
    Teraz czytamy, iż RABAT.SA. działa, tylko właściciel inny...

Teraz nowe nicki powinny mnie ośmieszyć i napisać, iż NOWY PREZES, to dobry Prezes...
    Ja nie muszę zmieniać nicku.

Gdyby nie obecny prezes, gdyby nie wymyślił fortelu z franczyzą, to BOMI dostałoby likwidacyjną już dawno i właśnie teraz opuszczałoby miłe grono spółek notowanych na giełdzie.

Rabat działa? Nie, Rabat nie działa. W prowadził się tam inny podmiot. Przecież to logiczne, że wprowadziła się tam hurtownia. Chyba nie oczekujesz, że w halach magazynowych ktoś miałby urządzić przedszkole.
  • Re: Raport biegłych Autor: ~reZenek [83.7.17.*]
    Zenek przytacza newsy, jak inne firmy się rozwijały, i nawet z biednego klienta
    przechodzą na delikatesy....

Bomi zatrudniło SPECJALISTĘ, a śpec od interesów obiecywał dbałość o kurs BOMI...

I co?
    Zrobili piękną katastrofę...Ale taka moda..Teraz nikt nie pisze, iż ktos ukradł,
    tylko nazywa się to inżynierią finansową...

Renkor z Zenkiem działają bezinteresownie, a wszelkie krytyczne wpisy nazywają PŁACZEM...

Jak nazwać ich działalność , skoro krytyka, to PŁACZ, a ONI?
  • Re: Raport biegłych Autor: ~xxx [31.174.182.*]
    Ty faktycznie jesteś jakiś paranoik! I największy smętas na bankierze!
    Może tu ustalili losy Bomi?
    http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/413761,oswieceni-i-druidzi-dzierza-wladze-nad-swiatem.html
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.