Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,76 zł , zmiana od tamtej pory: 892,75%

Re: To dopiero początek górki

Dnia 2017-05-10 o godz. 21:00 ~leo_mniejszy napisał(a):

> W kwestii ceny skupu - padło tutaj 4-5 złotych jako jedyny możliwy przedział, a jednak handel na GPW odbywa się sporo niżej i ktoś to sprzedaje, więc ja nie rozumiem skąd wniosek że poniżej 4 zł się nie da. Poza tym spółka może skupować akcje w handlu sesyjnym jeżeli bardzo chce i nie musi robić wezwania.

Super pomysł ;-) Podaż na pewno wzrośnie, jak z rynku spadnie kolejne 8% akcji (patrzac na dane, w rekach drobnych zostanie wtedy mniej niż 35% akcji). Gdzie miejsce na ewentualny fundusz(e)? Przecież nie będą ty swoich 4.91% ciułać przez 2 lata. Pomysły Januszy GPW]

> A sam skup to ja się nie dziwię, że akcjonariusze o tym mówią (sam jestem za bo mam trochę akcji), bo spółka ma mnóstwo pieniędzy na koncie więc zarząd biorący pod uwagę akcjonariuszy powinien zwrócić im większość tych pieniędzy

Hehe :) Masz to sprzedaj, skoro na skup byś oddał po cenie rynkowej, to możesz oddać i teraz. Pewnie juz i tak masz 100% zysku.

> skoro istotna część akcjonariuszy jest przeciw emisji i prawdopodobnie będzie mogła zablokować emisję bez prawa poboru,

Kilku krzykaczy na forum, na WZA nie przyszli bronić swoich akcji, a przynajmniej nie w ilości mogącej cokolwiek zablokować.

> Oni kiedyś zaufali spółce i obejmowali emisję lub też kupowali od tych którzy kupowali w emisji, więc chcieliby coś mieć z tej inwestycji i z tego zaufania

Pracownicy też swoje wnieśli, jak poczytasz wpisy w poprzednim wątku słusznie podnoszą argumenty, że pracowali z wynagrodzeniem odbiegajacym od rynkowego i podejmowali inicjatywe, zeby budzet w firmie sie dopinał. Ja chyba

Moim zdaniem krzyk o tą emisję to bzdura, z tych akcji max 30% trafi na rynek w prespektywie kilku lat - na podaż/popyt na PWM/IFI nie powinno mieć to więksego wpływu. Na dywidende - niewielki, ale kto wie czy nie na plus (premie sobie z dywidendy odbiora, wiec nie pojdzie ona z gotowki firmy, ergo bedzie wiecej na dywidende)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
IFIRMA -1,26% 27,40 2025-11-14 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.