Forum Giełda +Dodaj wątek
-pfffff
z całym szacunkiem, ale wstydź się. Zupełnie nie śledziłeś wątku, przeczytałeś bardzo pobieżnie i trafiasz kulą w płot.

Rozmawiałem z Adwersarzem, który wczoraj wszedł później niż ja. Adwersarz wyraźnie zaznaczył, że zarobił i dzisiaj wyszedł. Wyszedł z rana, więc wyszedł na górce, czyż nie?
Później zapewne wrócił i odkupił (w dołku). Czy coś jest tu Twoim zdaniem niezrozumiałego lub bełkotliwego? Czy moja informacja, że wszedłem wcześniej i nie sprzedałem lecz dzisiaj dokupiłem gdy się korekciło jest według Ciebie bełkotliwa lub niezrozumiała?

Nie nazywaj mnie manipulantem. Dostatecznie wyraźnie akcentuję za i przeciw. Forum służy wymianie poglądów i opinii.
W Twoim rozumowaniu jest jeden zasadniczy błąd. Z jakiegoś zupełnie dla mnie niezrozumiałego powodu zakładasz, że to, co piszemy wpływa w sposób istotny na ruchy giełdowe. Nie bądź śmieszny. To może ewentualnie pomóc lub zaszkodzić kilku osobom, które akurat to czytają.
Między innymi dlatego zawsze mówię, że nie naganiam. Nie jestem tak naiwny aby sądzić, że kieruję giełdą :D. Zawsze, powtarzam, zawsze, dorzucam zastrzeżenia - właśnie dla tych, którzy są zbyt podatni na manipulację.
A może wypowiesz się merytorycznie - zrozumiałeś w ogóle, o co biega w mechanicznym wsparciu, o którym wspomniałem? I czy napisałem: kupujcie, to na pewno działa i już na pewno nie pójdzie w dół! Nie. Napisałem tylko, gdy wisiało to dłuższy czas, że to piękny przykład pewnego mechanizmu wsparcia, który w tym momencie rzeczywiście działał. Moje doświadczenie pozwala mi takie ciekawostki wychwycić. Dzielę się tym z innymi. Ale zauważ - napisałem od razu, że to można zdołować. Warunek - celowo. Zostało zdołowane, stąd mój późniejszy wniosek, że doszło do skupu akcji. Tyle. Nie masz żadnego obowiązku się z tym zgadzać. Ani inni.
Myślisz, że kiedy pisałem sobie o wagonikach, to tysiące biegły i kupowały akcje? Ja uważam, że zwróciłem uwagę kilku osób na coś interesującego, może tych kilka osób skorzystało. A może będą mieć do mnie pretensje... I nie wiem czy to zauważyłeś, ale staram się pisać w taki sposób żeby pewne sprawy trafiały do osób doświadczonych, a nie niedoświadczonych. Niedoświadczeni bardzo często nawet nie wiedzą, o co mi chodzi.

A jeszcze z innej strony - temat naczelny, czy giełda to sfora zagryzających się nawzajem wilków czy możliwość współpracy dla wzajemnej korzyści. Pewnie trzeba to zrównoważyć. Ale wiesz, jak do tej pory - ja radziłem coś innym, za jakiś czas inni radzili mnie. Tutaj też wszedłem, bo dostałem cynk od kogoś, kto dzięki mnie zarobił. Współpraca. Zarabiaj i daj zarabiać innym.

Przykre, że straciłeś na giełdzie sporo kasy. Może Twoim problemem jest właśnie to, jak postrzegasz giełdę. Jeśli wszystko sprowadzasz do prób wzajemnego oszukiwania się dwóch obozów, to rzeczywiście masz moim zdaniem niewielkie szanse na godziwy zarobek.

Przepraszam, znowu się rozpisałem.
Pozdrawiam

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
JUPITER 0,00% 0,35 2015-04-09 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.