Nie mam bladego pojęcia, przede wszystkim dlaczego nie podali tej informacji razem z pełnym komentarzem zarządu i z przywołaniem całego kontekstu sytuacyjnego w spółce, ewentualnie dlaczego nie zaczekali z tym do publikacji raportu rocznego.. Przekaz w tej części się rozjechał, bo jeszcze jakiś czas temu (w ubiegłym roku) była mowa o rozbudowaniu działu sprzedaży, wzmocnieniu biura w Stanach etc. Teraz możemy sobie gdybać. Ja obstawiam, że dział sprzedaży nie dowoził a generował koszty, w kązdym razie więcej kosztował niż przynosił pożytku Jednocześnie prawdopodobnie rozbujali sprzedaż usług API, która jest zautomatyzowana. Jeśli zaś chodzi o spółki z segmentu enterprise, to ich pozyskanie odbywa się prawdopodobnie na innym szczeblu niż specjalisty ds. sprzedaży. Co najmniej dyrektor sprzedaży, a może i nawet CEO/Zarząd, osobiste kontakty, polecenia przez inne spółki z tego pułapu, które już mają w portfolio etc. To nie są podmioty co sobie ich wygooglają/zapytają chata, kupią produkt na stronie etc. Sam jestem ciekaw co powiedzą, czy znaleźli jakąś alternatywę. W każdym razie ruch zdecydowany, widać, że podejmują jakieś działania.