Emerycie masz rację,że nie można w 100% przewidzieć co się będzie działo w przyszłości ale można przypuszczać.Proponuję aby ci co teraz czytają otworzyli sobie indeks wig w okresie od lipca 2007 do dzisiaj.Gdyby ktoś nie wiedział jak to zrobić to proszę wejść tutaj http://bossa.pl/notowania/wykresy/
Następnie rysujemy linię prostą od szczytu w dniu 29.10.2007 poprzez szczyt z dnia 3.09.2008 aż do dzisiaj.Następnie rysujemy linię prostą od dołka 17.08.2007 poprzez dołek z 18.09.2008 aż do dzisiaj.Co widzimy?Czy nie jest to dziwny zbieg okoliczności,że idealnie pomiędzy tymi liniami się poruszamy od ponad roku?Czy ktoś uważa,że analiza jest bez sensu?Przecież można było to samo zrobić w marcu i do dzisiaj sobie kupować w okolicach dolnej linii i sprzedawać w okolicach górnej linii.Dlatego napisałem,że dopóki nie przebijemy 2600 pkt (linia górna przebiega w okolicach 2500pkt ale daję jakiś margines błędu) nie zmieniam zdania i obstaję przy swojej wersji wydarzeń.To,co się narysowało to się nazywa klinem i dopiero po jego przebiciu w górę można będzie mówić o zmianie trendu.Jak się mylę to proszę mnie poprawić,chętnie wysłucham komentarzy bo jestem na etapie nauki.