Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: GDZIE JESTEŚMY?

Do tej pory twierdziłem i na razie nadal tak twierdzę,że jesteśmy od środy w 4 podfali fali C.Jako wariant awaryjny przyjmuję obecny wariant Macieja.A teraz moje za i przeciw:
Za falą 4 w fali C:
Nie mamy po fatalnym okresie od początku września umorzeń w funduszach
Mamy wyraźny wzrost obrotów od środy,gdzie wyhamowane zostały spadki
Najwięcej umorzeń w funduszach było między styczniem a majem (wtedy,gdy według mnie była fala B)
Uważam,że fala B nadchodzi niespodziewanie a skoro większość się jej teraz spodziewa to....
Skończyła się hossa na ropie,na obligacjach jest już od lipca a więc niedługo czas na akcje
Od początku września wzrosło zaangażowanie funduszy w akcje (patrz tabelka na górze na http://www.holder.com.pl/).Co prawda w tym tygodniu zaczęło maleć ale zobaczymy co będzie dalej,może jeszcze bardziej zmaleje a wtedy będzie ewidentnie zanegowany mój wariant fali C

Za końcem fali A:
Ogólnie złe nastroje na świecie
Nie było jeszcze bankructw w Polsce (może nie musi być?)
Ratowanie na siłę gospodarki USA co może mieć jeszcze gorszy skutek w przyszłości
Jesteśmy przed wyborami w USA więc nie wypada mieć krach bo musi wygrać McCain
Wojna w Gruzji,groźby Iranu i Korei Pn,które mogą się zamienić w wojnę po fali B

Nie spadliśmy jeszcze tak nisko aby mówic o zakończeniu bessy (ale jeśli nastąpi w okolicach 2500-2600pkt zjazd w dół to możliwe,że spadniemy już wystarczająco dużo aby zakończyć bessę)

A oto wypowiedź profesora Balcerowicza,która dodaje mi otuchy i wiary,że u nas się bessa wcześniej zakończy niż w USA:
http://www.hotmoney.pl/artykul/4160/1/balcerowicz-nasze-banki-nie-upadna.html

W końcu gdzieś ten gruby kapitał musi się przerzucić.Czemu nie na rynki wschodzące?Czemu my mielibyśmy mieć wielki kryzys,skoro jeszcze nie mieliśmy dobrobytu?
A swoją drogą to nie mam nic przeciwko temu aby była rozpoczęta fala B płaska rozszerzona i wynieść nas na poziom 65000pkt.Tyle,że taka korekta ma strukturę 3-5-5 i wtedy trzeba zmienić oznaczenia fal,na razie się nie przymierzam.Zrobię to jak się przebijemy ponad 2600pkt.Proszę o komentarze,byle nie wulgarne.Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.