Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: cercio : bez przesady nie jesteś na etapie nauki.

Emerycie,tak jak kiedyś pisałem,język polski ma to do siebie,że ważny jest w nim akcent a pisząc tekst,nie zawsze można wyrazić jednoznacznie to,co się chce aby osoba czytająca dobrze to zrozumiała.Napisałem,że jest to na poziomie szkoły podstawowej i chciałem wyrazić się w ten sposób,że średnią uczyli wyliczać w szkole podstawowej i Maciej powinien to zrozumieć a nie,że Maciej nie skończył podstawówki i dlatego nie wie co to średnia.

Teraz dam przykład na podstawie słynnego zdania z przedszkola:
Ala ma kota.
Czy ktoś wie co chciałem przekazać?
Czy to,że to Ala ma kota a nie ktoś inny?
Czy to,że Ala ma jakiegoś zwierzaka?
Czy to,że Ala ma kota a ktoś myślał,że nie ma?

Jak miałem 18 lat to zacząłem swoją pierwszą działalność gospodarczą (dostałem dowód osobisty),wcześniej od 16 roku życia handlowałem na bazarach i zarabiałem na swoje potrzeby bo niestety nie miałem nigdy kieszonkowego.W klasie maturalnej jeździłem już samochodem sprowadzonym przez siebie z Holandii (pojechałem po niego w zimowiska,kiedy moi rówieśnicy jeździli na ferie).Zarobiłem na ten samochód we wakacje,kiedy moi rówieśnicy jeździli do Mielna ja jeździłem po towar dwa razy w tygodniu do Berlina Zachodniego a w soboty i niedziele go sprzedawałem.Spałem w podróży.Jak miałem 22 lata to jeździłem na handel do Czechosłowacji i handlowałem na bazarach w Ostrawie.Do tej pory prowadzę własny biznes.Jak widzisz czasu nie marnowałem ale w wieku 22lat nie miałem odwagi zainwestować w GPW,poza tym po co miałem inwestować w GPW skoro nieźle mi szło w handlu?Miałeś to szczęście,że jak zaczynałeś to praktycznie ciężko było stracić (wiem,że były ciężkie dni,nie musisz mi tłumaczyć) a ja zaczynałem 3 miesiące przed szczytem hossy,wcześniej zarobiłem na funduszach.Dlatego teraz,podczas bessy,postanowiłem się uczyć aby nie popełniać głupich błędów.Uczę się dopiero od czerwca 2008r.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RUCH 0,00% 10,60 2010-10-19 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.