Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,80 zł , zmiana od tamtej pory: -23,19%

Re: Prognozy kursu lub wyników

Ogólnie się zgadzamy. Nawet wchodząc w szczegóły, co do konkretnych scenariuszy i zagrożeń. Więc teraz sam jestem ciekaw, jak spółka będzie generowała przychody z wyraźnie uszczuploną kadrą? Może ją zwiększy, może zoptymalizuje procesy. To jednak spoglądanie przez różowe okulary. Nie twierdzę, że się nie spełni taki scenariusz, choć nie traktowałbym tego jako coś bardzo prawdopodobnego. Trzeba zacząć mierzyć i ważyć ryzyka. I w tym sensie, Twój komentarz dotyka sedna. Spółka ma masę wyzwań. Zobacz, że sam w ogóle wspomniałeś o temacie istnienia Platige. I doceniam ten chłodny ogląd, choć wiem, że na razie nie traktujesz tego w kategoriach poważnego zagrożenia. Z drugiej strony, jak to w życiu i w biznesie bywa, firma, która z kwartału na kwartał nie jest w stanie złapać solidnego wiatru w żagle, nierzadko zaczyna powoli isc pod wodę. Czy ze względu na konkurencję czy ze względu na zmieniające się uwarunkowania, technologie, błędy zarządcze. Ten status nie może trwać wiecznie. Oczywiście sam o niczym nie przesądzam, niczego nie wykluczam. Nie od dzisiaj jednak odnoszę wrażenie, że ten zarząd nie gwarantuje wykorzystania potencjału firmy. Wiem, że szukają zleceń, większej marży. Nawet jestem w stanie docenić, że nie podejmują większego ryzyka kosztowego, co podcięłoby płynność. Natomiast z Q na Q widzę coraz mniej przesłanek, że ich praca się obroni. Choć życzyłbym sobie, żeby nie mieć racji.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PLATIGE -3,20% 10,60 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.