Trudno prognozować, ma to w dużej mierze charakter losowania, łatwo narazić się na ośmieszenie, bo przy tych obrotach widzimisię jednej czy dwóch osób, normalnych inwestorów, bez żadnych spisków, może przestawić kurs o 2 zł.
Ja gram na to, że do końca listopada (o ile nie nastąpi jakaś katastrofa w kwestii Ponaru czy alternatyw) powinniśmy zobaczyć kurs nie niższy niż 18,00 zł. A czy na tym wtopię i zostanę długoterminowym czy nie, to pokaże czas.
Co do dalszej perspektywy nie mam bladego pojęcia, bo to przede wszystkim będzie zależało od zachowania szerokiego rynku. W każdym razie gdyby można było brać na to szorty, to po 23 zł wziąłbym na pewno. :D
Na wyższe wzrosty daje szansę IMO tylko pojawienie się nowego dużego inwestora albo jakaś krótka akcja spekulacyjna. Przejęcie Ponaru jeszcze może mieć różne efekty, nie tylko pozytywne, nadmiernie euforycznie do tego bym nie podchodził. Proszę jednak o wzięcie pod uwagę, że moja wiedza na temat spółki jest daleka od pełnej, bo gram też na innych spółkach. Coś tam jeszcze i inne przejęcia Polnej w rachubę wchodziły? :)