germany, nie zamierzam robić żadnych gwałtwonych ruchów z Polną, ale tym razem, jak trochę mocniej ruszy, to raczej będę chciał właśnie zrealizować zyski na części akcji - jakiej części? tym więcej opchnę akcji im wyżej podejdzie, na zasadzie: przy 20 zł zacznę się zastanawiać nad pierwszymi, małymi transakcjami, a im wyżej, bliżej 25-29 zł, tym więcej będę opychał... dlatego, że uważam, że po tym nastąpi odczuwalna korekta i da radę odkupić potem przynajmniej 5-8 złociszków niżej, o ile sytuacja będzie się potem rozwijała sensownie na spółce... bo, jak nie, to będę wolał stał przez jakiś czas z boku, a obracać kapitałem na innych spółkach... bacznie oczywiście obserwując Polną, żeby nie przegapić kolejnego marszu, na dużo wyższe poziomy...
jeśli chodzi o IDM i w ogóle rynek, ja miesiąc temu zakładałem, że cały rynek skoryguje w październiku, a wraz z nim obowiązkowo IDM (ten przynajmniej do okolic 2 zł wówczas); nic takiego w październiku się nie stało - czy Twoim zdaniem germany to nas ominie, czy jednak przyjdzie z poślizgiem większa korekta na szerokim, a wówczas nie ma szans, żeby IDM się temu oparł?