Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,15 zł , zmiana od tamtej pory: 113,33%

Re: Nie ma zgody na redukcję zobowiązań

Odnośnie banku to tą sprawę trzeba było porzucić, bo w raporcie rocznym zauważyłem, iż kredyt jest ręczony przez Kowalczyka więc odpowiedź banku w tej kwestii byłaby jedna: mamy zabezpieczenie i proces naprawczy jest dla nas drugorzędny - chciałem 'zaczepić' bank o zabezpieczenie depozytów swoich klientów - no ale ten kredyt jest ręczony przez Kowalczyka a Kowalczyk ma mocne aktywa jak choćby udziały w AC za bodaj 25 mln.

W kwestii WZA to byłem na NWZa przedstawiłem pytania i wniosłem sprzeciw do jednej z uchwal (więc nie wiem po co idziesz w takim kierunku)
Jest jeszcze jeden duży akcjonariusz, który bardzo dużo robi by wyjaśniać (zaznaczam wyjaśniać bo tak jak już pisałem wielokrotnie nikt tutaj nikogo nie chce na czymś 'łapać' zresztą w spółce w restrukturyzacji nie ma takiej potrzeby wystarczy podniesienie kwestii niepotrzebnych kosztów )

Wyjaśnienie ma na celu podejścia realnego do obecnych aktywów! przez co będzie można wdrożyć realne narzędzia (te z Planu już są nieaktualne patrz. dowód odpowiedzi na NWZa w kwestii należności) - a i tak nie jest to gwarancja wyjścia na prostą ale na pewno będzie realną szansą.

W tym wszystkim dobrze by było aby podpiął się agiofunds, bo w ramach procesu naprawczego organem decyzyjnym i kontrolnym jest Rada Wierzycieli i takowa w Marce nie została powołana a w sytuacji gdy klienci Agio mają co najmniej 7.5 mln w obligacjach Marki byłby taki ruch uzasadniony.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-24 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.