Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  6,01 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: NIC NIE DZIEJE SIĘ PRZYPADKOWO ... ISTNIEJE POTĘŻNE LOBBY

Dobry wieczór,
Panie TenTego…pkt wyjścia do tego co poniżej napiszę jest fakt, że zaprzecza Pan sam sobie. Z jednej strony pisze Pan, że chce rozliczenia z mniejszościowymi akcjonariuszami, z drugiej strony, że już nic nie można, nic nie warto robić etc.
Ta sytuacja przypomina mi niedawną dyskusję na tym forum z jednym z forumowiczów, gdzie ja usilnie twierdząc, że nic nie chcę od PAE przekonywała mnie, że jednak coś chcę i ono mi jest niezbędne do szczęścia.
Jeszcze raz, ostatni raz…napisze prosto jak się da…nie zależy mi aż tak na pieniądzach (zresztą poświęciłem ich sporo) jak na tym, aby, jeśli doszło do działania na szkodę mniejszościowych akcjonariuszy Elektrimu, to, żeby te osoby poniosły odpowiedzialność, bo już naprawdę zostało mało czasu.  W życiu nie liczą się tylko pieniądze, ale m.in. jak zostaniemy zapamiętani. Jak słusznie zauważył Pan Gruby w jednym ze swych postów Wtedy akcjonariusze odcinani od kluczowych informacji są usypiani jak ta podgrzewana żaba, a opinia publiczna widzi w nim Filantropa ratującego biednych ludzi.
W mojej opinii i tego się trzymam, tylko, o ile zaistniało oczywiście, udowodnienie, że jednak były nieprawidłowości w dysponowaniu majątkiem Elektrimu S.A., mogą skłonić osoby zobowiązane ( bo jest ich więcej) do jakichkolwiek negocjacji. Wtedy pisma kierowane do Instytucji lub transparenty na manifestacjach będą miały większe przebicie, bo będą dotyczy faktów, a nie insynuacji, pomówień czy podejrzeń…

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ELEKTRIM -11,88% 6,01 2008-01-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.