Dnia 2024-05-27 o godz. 23:47 ~coop napisał(a):
> Krzywa monetyzacji spada w czasie najwyższa jest w dniu debiutu a potem wpływy spadają . Wiec to nawet jeśli te 3 mln są w stanie wyciągnąć z tych gier to nie w jeden miesiąc a niestety koszty stałe ponosi się miesiecznie wiec wymagają stałych strumieni gotówkowych i przychodów..
Ale ja się zgadzam, ja pojechałem z tymi przychodami. W tym miesiącu ile mogą mieć? 60k z Serum? 40k z Hotelu? 100k?
> Co do wynagrodzen to troche nie przesadzaj zgodnie z raportem na etacie w grupie jest tylko 18 ludzi reszta jest na umowach cywilnych i na umowach współpracy trudno powiedziec czy to umowy o charakterze stałym jeśłi chodzi o koszty.
>
B2B jest najbardziej popularne w game devie wśród ludków. Cywilne to zwykle pracownicy niestudyjni, jak administracja, tu prwnie niektórzy devovie też są na etacie. Niemniej, większość devów ma b2b i nawet jak to fajne, bo mozesz kogoś zwolnić szybko (a jak ma zlecenie albo uod, to wystarczy chwila przecież) to jednak trudno robić gry bez zespołu, nie?
Ile miesięcznie moze kosztować działanie studia? 200? 400? Coś między pewnie.
> Co nie zmienia faktu że kasa na działlnośc na pokrycie kosztów studia sie skończy a co z projektami i kosztami zmiennymi operacyjnymi .
>
Serum potrzebuje kasy na dopracowanie, miesiąc w miesiąc. Airport też, jesli ma byc selfpubem, plus rozliczanie jakoś z wydawcą?
> Pewnie niedługo bedzie gorąco w Espi zobaczymy w którą stronę to pójdzie ja już na szczęscie bede biernym obserwatorem.
To dobrze ze nie masz probelmów