zosia 3005
cierpliwość bo za długo czekają na zyski -każdy nowy kto idzie na giełdę chce szybko i dużo a rzeczywistość jest inna. To po części tłumaczy odpływ indywidualnych...rozczarowanie rzeczywistością.
propaganda dla przyciągnięcia kasy z lokat. Jakoś to trzeba zrobić bo "bywalcy" się tak łatwo nie dają i nie ma od kogo kasy ciągnąć.
- z drabinką dobry przykład ale kto bogatemu zabroni robić szczeble co 20 cm przy mnożniku x1000 albo i większym? Dlaczego niby druga drabinka ma 3 szczeble co 2 m ?Może mieć 3 co 20 cm i tyle. Zmiana mnożnika powoduje tylko zmianę wysokości dachu na który wchodzisz Wszystko rozbija się o ilość kasy jaką ktoś może inwestować.
Piszę to wszystko z punktu widzenia przeciętnego, tak mi się wydaje, inwestora kontraktowego. Swoją drogą to ciekawe czy są jakieś dane na temat ile pozycji otwiera przeciętny inwestor indywidualny na koniach.
Myślę, że na tym forum większość piszących to plankton kontraktowy(ja też) i z naszego punktu widzenia te wszystkie wywody o koncentracji, mnożnikach ,KS ,animatorach itp. nie mają większego znaczenia. Pisząc o tym, że to czy tamto nam utrudnia grę jest bzdurą -chcemy pewnie zwalić winę za poniesione straty na wymienione wyżej przeszkody:)