Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1 940,00 zł , zmiana od tamtej pory: 55,36%

Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA M TYDZIEŃ DRUGI

zosia 3005

- animator to jest tylko część rynku."animek" płynnego rynku sam nie uciągnie i nie wykreuje ceny. Na mało płynnych akcyjnych może coś więcej kreować ale i tak nie podskoczy za dużo bo mu baza nie pozwoli. Chyba, że ma tyle kasy, że steruje i kontraktem i akcjami. Mielenie na jednym poziomie jest, z naszego punktu widzenia, niespecjalnie groźne. Nigdy nie czułem się blokowany przez animatora-pewnie dlatego, że nie gram setkami kontraktów ;)Takie prawo "animka"- mieli bo musi i wcale mnie nie boli, że nie płaci prowizji.
-fixingi - masz rację, że kombinują ale na drugi dzień otwarcie koryguje "dziwny" fix w zależności właśnie od sytuacji-otwarcia już nie zrobią w oderwaniu od sytuacji. Zmienia się tylko wielkość luki.
- koncentracja i KS - może się mylę ale wydaje mi się, że koncentracja była tylko podawana dla FW20 nie dla akcyjnych.Nie chcę zgadywać-kto i co buduje- jestem tylko spekulantem. Takie informacje są przydatne jeśli i Ty budujesz większą pozycję ale umówmy się-ilu z nas tutaj buduje jakieś duże pozycje? Przepraszam tych którzy jednak budują :)
Jeśli widzisz, że cena FKGH daje potencjał do zarobku 1-2 pln na szt.to nie otworzysz S bo wiesz ,że ktoś buduje pozycje na K ?Łapiesz takie ruchy i zarabiasz to masz to gdzieś co ktoś duży buduje.
- mnożnik powoduje to ,że teraz otwarcie pozycji jest bardziej przemyślane bo zwiększył się koszt błędu. Choć nie wiem czy to twierdzenie jest prawdziwe patrząc jak ostatnio otwieram pozycje:)Możliwości "drabinkowania" nie ogranicza mnożnik tylko zasoby portfela ;)Czyli to nie utrudnienie tylko drabinka będzie miała mniej szczebli dla niektórych :)

Drobni nie uciekli - zrealizowali straty bo im się cierpliwość skończyła i pozamykali rachunki ratując resztki...snu o potędze ;)
Jak będzie dobra propaganda to przyjdzie masa nowych z marzeniami...do przemiału :) 

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.