Ojojoj ojojoj ojojoj...a co na wątku "Krakus płatny troll ? Kto mu płaci ?? Prezo??" tak tłoczno i gwarno?Zajrzałem tam przed chwilą.Wiszący na hakach uwili sobie tam ciepłe gniazdko?Poklepują się,potakują sobie,dodają sobie otuchy,zakładają sobie na wzajem coraz to bardziej różowe okularki w oczekiwaniu na zejście z haków nie zdając sobie sprawy że wzrosty na tej spółce są niemożliwe ze względu na brak zaufania do prezesa co zostało zainicjowane jego nieuczciwością wobec,a jakże,akcjonariuszy...Wielu wiszących na hakach doskonale to pamięta bo widzi skutek w swoich portfelach,bo kupili niektórzy po 2/3 zł.Ci ludzie naiwnie myślą że jacyś inni akcjonariusze teraz kupią i zajmą ich miejsce na tych hakach.Czy to ma jakiś sens?Odpowiedź znacie na to retoryczne pytanie.
W tym ciepłym gniazdku jednak widzę że niektórym puszczają nerwy,czemu trudno się dziwić : druga duża podbitka obrotami sięgająca 0,5 mln i nic...znowu ludzie skompromitowanego Kierula o krótkich łapkach nie ruszyli trwale kursu żeby pryncypał mógł przekazać naiwnym resztę poprzednio nadrukowanego.Dlaczego?To proste,rynek nie ma zaufania i popyt szybko się kończy...
Co mogę doradzić nieszczęśnikom wiszącym i przebierającym bezradnie nóżętami?No trudna sprawa ,ale zawsze mogą ustawić się tak jak ja który nie posiada akcji i czeka na poz. 0,3 a po zakupie na 0,6 żeby następnie pożegnać to mierne aktywo (choć to chyba za dużo powiedziane) na zawsze...No ale żeby znaleźć się w tak komfortowym położeniu to trzeba mieć komu to sprzedać...Bo kto kupi skoro widać ile już trwa upychanie akcji przed zjazdem które najwyraźniej uskutecznia ktoś kto Kierulowi dał najwięcej i słusznie pogodził się ze stratą?(najwyraźniej go na to stać).Zwłaszcza jeśli ma się tych akcji dużo po trefnym kursie...
Co do mnie to,jak już pisałem, zawitałem środkami przeznaczonymi na kupno softa na XTB po 12 z zamiarem oddania po 14.Zostałem do 14,96 bo szybko to szło i cieszę się że tak zdecydowałem bo się opłaciło.Potem jeszcze udało mi się na "mojej" spółce na której trzymam jak wiadomo duże wolumeny od 12,3.Te softowskie 50k powiększyły się na XTB o 11k i po wyjściu nimi z JSW mam już 67,2k.Zobaczcie jaki pożytek można robić z kapitału przed zejściem softa na 0,3 zamiast wpatrywać się w wykres i tracić zdrowie...Pozdrawiam.