Dobry wieczór.I co tu słychać na sofcie?Dzieje się coś istotnego czy to co zwykle : mozolne upychanie przed zjazdem? Z tego co widzę to tak to właśnie wygląda...Bo czy można się rajcować tym że dostali zezwolenie na budowę,podczas gdy Kierul zapewne milioniki przeznaczył na sobie znane cele : salony piękności żony i swoje rzecz jasna,szybkie fury,może jakieś inwestycje za granicą pod wynajem itd itd? I czy będzie za co budować?To są zasadne pytania bo czy Kierul odbudował swoje zaufanie po poprzednich drukach i zamianie tychże na twardą gotówkę? NIE! Na pewno za to będzie pod co zrobić podbitkę żeby upłynnić jak najwięcej nowego druku po ostatnim "sensacyjnym" info o pozwoleniu...Przygotowują się bo druk tuż : podbitka emocji tania jak barszcz jest b.wskazana.Potem będą próbowali podbijać kurs krótkołapkie pomagiery Kirula.Ktoś ma nadzieję że tym razem będzie inaczej i że Kierul doznał olśnienia uznając że czas się poprawić?Macie jakiś twardy sygnał że tym razem nie wykręci kolejnego numeru?
I co jeszcze na forum? Kolega Kao nadaktywnie przebierający nóżętami wisząc pewnie na poz.2 zł (nie chciał się przyznać bo się wstydził jak go pytałem).Ty synku krótko pożyjesz jak się tak będziesz denerwował.Odpocznij trochę bo pisaniem nie doprowadzisz do odzyskania kasy - jeszcze nikomu się to nie udało a chcesz żeby tobie się to udało przy takiej jakości wpisów?Niesiony falą tych upiornych emocji wykorkujesz niechybnie na zawał czego ci nie życzę.Pompka nie wytrzyma,zrozum - to tylko materiał.Uratuj chociaż zdrowie skoro pieniędzy się nie da przy drukarzu kochającym cudzą gotówkę.
Co do mnie to za "softowe" 50tysi przeznaczone do zakupu po 0,3 nie kupiłem Blondwłosej Jastrzębskiej bo za wysoko się ceniła nie chcąc zejść na 31,5.I słusznie,bo to wartościowa spółka i będzie rosła a moje pakiety zakupione po 12,1 spokojnie sobie leżą czekając na dalsze wzrosty.Ciekaw jestem kto chwyci ostatecznie za ster tej wyjątkowej spółki bez której nie ma stali tak taniej jak z jej koksowego w Europie przy niskich kosztach transportu bo blisko.Wożenie tej frakcji węgla choćby z Rosji,nie mówiąc o Australii to już inna bajka...Prezeska się nie sprawdziła jak zresztą przewidywałem sprzedając koksowy po 110$ kontrahentom których , jak twierdziła,chciała "traktować fair"...Związkami też jej nie zaakceptowały...Poprzedni prezesi zresztą też mieli ten problem.Ale jest jeden człowiek który dałby sobie radę : Ozon.Były prezes,którego namiętnie krytykowałem swego czasu za manipulacje infami o emisji akcji.Uważam że rząd mógłby sięgnąć po niego w obecnej sytuacji bo posiadał ważne zalety.Odzywają się takie głosy że mógłby wrócić,zobaczymy.Myślę,że przy nim 70 mielibyśmy szybko.
Ale! ale ale.... za rzeczone 50 tysi dorwałem XTB po,uwaga,równe 12! Zupełnie przypadkiem zauważyłem to głębokie zejście po stop lossy.Kupiłem i trzymam,bo chyba szykuje się powrót na 27.Wygląda obiecująco.Pozdrawiam.
P.S.Widzę że liznęliście krótko 0,4.To dobry prognostyk,ale ta wyprzedaż jeszcze potrwa.