Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Jedyny sukces prezesa

Jar, gdyby było TYLKO tak jak piszesz, przyznałbym ci rację.
Ale to,co przedstawiłeś, jest powierzchownym ujeciem i doraźnym.
Przyjmujesz częściową, wybiórczą wiedzę o kondycji borka za całość.
To nie jest bomi, gdzie zarząd nie wie, co robic.
Tu jest konkretna polityka inwestcyjna (capex), finansowa i handlowa.

Notowania akurat już nie spadają (spójrz na wykres), skup akcji własnych to nie to co emisje, a wspólpraca jest nie tylko z VW, zaś grupę tworzy nie tylko sektor automotiv.
Racz zerknąć:
http://ir.boryszew.com.pl/strona.php?id=5

To jest konkretna spółka produkcyjna.
Kiedy przy 15 zetach pisałem, ze bomi spadnie ponizej 10 pln, a potem nizej - też nikt nie wierzył i pisał podobnie jak ty., czyli doraźnie oceniajac spółkę.
Ja patrze z perspektywy orła a nie zaby, czyli wybiegajac wiele miesiecy naprzód.

A kurs spadł w duzej mierze dlatego, że był czasem zbijany własnie pod skup oraz pod uciekająca zagranice i fundy pilnie potrzebujace kasy na umorzenia, bo zadna drobnica nie byłaby w stanie tego zrobić.

Technicznie już ruszył i jest coraz większa szansa na formacje podwójnego dna.
Kolejny raz jednak sugeruję solidne oczytanie się w spółce, a nie czerpanie wiedzy tylko z forum bankiera.
Nie chcę i nie mogę tutaj tak wiele pisać jak o borku, bo to nie miejsce na to.
I jestem zwolennikiem swiadomego, bezemocjonalnego inwestowania a nie kracoinfantylnego czy spiskowo hehepłaczkowego.

Jestem przekonany, ze im bardziej zapoznasz się z fundamentami i AT podczas obserwowania codziennych transakcji, tym bardziej uznasz, ze to nie musi być zła inwestycja, ale przeciwnie.
Nie obiecuję ci zostania milionerem w ciągu tygodnia ani miesiaca, jak myslał kracy na bomi ze swymi rajdami i defektami stycznia, ale uwazam, ze teraz własnie jest najkorzystniejszy poziom do rozpoczęcia długotrwałego akumulowania.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.