Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  0,25 zł , zmiana od tamtej pory: 28,00%

liczymy freefloat

W notatkach mam zapisane, że ff wynosi ok. 560 tys z tego co pamiętam wynika to z pojawienia się dwóch nazwisk z bodaj ok. 50 tys akcji no ale, że pamięć ulotna i dziś nie będę od nowa wertował w których to raportach pojawiły się te nazwiska to zrobimy sobie liczenie skrótowe to co każdy może zobaczyć

ze strony Marki ff wynosi ok. 765 tys akcji
http://markasa.pl/dla-inwestorow/13-akcjonariat
Z tego ok. 32 tys akcji to imienne tym samym ff z akcji na okaziciela (dopuszczonych do obrotu) wynosi 732 tys akcji

W tym ja posiadam +-80 tys akcji co daje ff na poziomie 650 tys ( na swoje potrzeby mam w pamięci jeszcze nazwiska pojawiające się w raportach na bodaj ok. 100 tys akcji no ale tutaj nie bierzemy pod uwagę)
Tym samym maks free float obecny to ok. 650 tys akcji!!!
A jeżeli firma pożyczkowa (nie pamiętam nazwy ale też można sprawdzić w poprzednich raportach) ma jeszcze swoje 150 tys akcji to ff kształtuje się na poziomie 500 tys (według mnie ok. 400 tys)

Ale, że w ostatnim czasie (ostatni rok) akurat poszło ok. 150 tys akcji to według mnie podaż była ze strony tego akcjonariusza (firma pożyczkowa ... jak będę miał czas to sprawdzę nazwę)

wynik końcowy
Maks free float to ok. 650 tys akcji a min ff to 500 tys akcji (na moje potrzeby ff kształtuje się od 410 tys gdy firma pożyczkowa nie sprzedałą do 560 tys gdy firma pożyczkowa sprzedała - przy czym trzymajmy się wersji 650 tys bo ta jest w oparciu, że osoby wcześniej związane ze spółką pojawiające się w bodaj jednym raporcie nadal posiadają akcje)
ok. 650 tys to pewne!!! dowód
link do strony marki
http://markasa.pl/dla-inwestorow/13-akcjonariat
i akcje wystawione przeze mnie dziś (ok. 80 tys akcji) oraz ok. 32 tys akcji imiennych wliczone do ff które nie są dopuszczone do obrotu
Tym samym kwotowo ff maks wynosi ok. 162.5 tys pln !!!
8-9 grudnia być może zostanie uplasowana emisja obligacji z ukierunkowaniem na sprzedaż (i od tego momentu przewidują odwilż oby zarząd trochę wsparł rynek (niepłynny rynek)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MARKA 0,00% 0,32 2025-10-24 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.