Od kilku miesięcy pracuję nad systemem gry na kontraktach na wig20. Na historycznych danych za 2012 system dał zysk ok.300 pkt. z uwzgl. prowizji.Jest to system podążający za trendem tzw.automatyczny(oczywiście ze stosowaniem stopów).Jeszcze na nim nie gram , ale wreszcie muszę zacząć.Dotychczasowa gra na "nosa" zawsze dawała opłakane efekty. Myślę, że ten system powinien mi dawać średniorocznie ponad 200 pkt.(mogą być spore różnice między poszczególnymi latami-od 0 pkt. do 500 pkt.). Wprowadzenie mnożnika 20 zł za pkt. da mi dodatkowy zysk na prowizji ok. 700 zł na 1 kontrakcie / rok. Docelowo mógłbym grać ok.10-20 kontraktami (depozyt za 1 kontrakt z nowym mnożnikiem wzrośnie dwukrotnie). Podsumowując : system powinien dawać ok. 150% zysku średniorocznie czyli 60-120 tys.zł. Oczywiście gra systemem będzie wymagała ode mnie dużej konsekwencji i cierpliwości (moja dotychczasowa spekulacyjna gra na "nosa") ale myślę , że nic innego mi nie pozostaje , chyba że rozstanie z giełdą (gram od 1994). Proszę , napiszcie czy ktoś z Was gra na takich systemach i z jakimi rezultatami. Pozdrawiam.