Witam! Dzisiaj ruszyły kontrakty z mnożnikiem 20 zł. Ich popularność powinna wzrastać. Dla mnie , a raczej mojego systemu GPW zrobiła tym miłą niespodziankę i dużą zachętę abym wreszcie się zdecydował na grę systemem. Planowałem rozpocząć grę 10 kontraktami i przy ok. 80 transakcjach(otwarcie i zamknięcie pozycji) w ciągu roku musiałbym zapłacić ok.13000 zł prowizji. Teraz mogę mieć taki sam wynik na systemie przy 5 szt. płacąc połowę tej prowizji , czyli zaoszczędzę , a właściwie zarobię ok. 6,5 tys więcej.W przyszłości zwiększając liczbę kontraktów korzyść z nowego mnożnika będzie kilkukrotnie większa. Oczywiście teraz płynność jest tutaj jeszcze za mała, ale myślę, że następna seria już na to pozwoli. Tak więc jestem już coraz bliżej do ostatecznej decyzji o pożegnaniu się z grą "na nosa" i ruszeniu z moim systemem. Byłbym pewniejszy gdy bym wiedział, że komuś z Was się powiodło z jakimś rozsądnym sposobem (systemem) na grę na kontraktach. Dla mnie pierwszorzędną zasadą jest gra wyłącznie ze STOPEM !! Inaczej zawsze będziemy skazani na przegraną. Wiem to z własnej autopsji (wielokrotnie traciłem cały kapitał) i oby to się więcej już nie powtórzyło. Chociaż wiem , że mój system nie jest doskonały, to jest i tak o niebo lepszy od gry "na nosa". Pozdrawiam.