Forum Forex +Dodaj wątek

Do cottonfield

obiecalam Baxowi, ze w tamtym watku juz nic nie napisze i slowa dotrzymuje
jednak nie moglam bez odpowiedzi pozostawic Twojego postu do mnie

1. Duda na szczycie nuklearnym byl posadzony przy stoliku z przywodcami krajow, ktore nie sa demokratyczne, wiec USA daly sygnal, jak postrzegaja obecnie Polske
bycie w Unii to nie tylko korzysci, ale obowiazki, kraje czlonkowskie dobrowolnie zrzekly sie czesci kompetencji na rzecz unijnych struktur, oczywiscie ograniczajac swa uwerennosc, ale jednoczesnie czerpiac korzysci z tego - taki jest sens bycia czlonkiem Unii - trzeba rozpatrzec zyski i koszty, nie tylko gospodarcze
bez poparcia i przyjazni z USA i krajami unijnymi groza nam problemy z Rosja - wczesniej czy pozniej, to tylko kwestia czasu, ona jest duzo wiekszym zagrozeniem dla nas
do nas nalezy wybor
2. to nie jest tak, ze to okreslenie tak sie kojarzy tylko niektorym, ono jest pejoratywne
Słownik jezyka polskiego przy tym okresleniu podaje skroty "przen. iron." co w wykazie skrotow opisane jest jako przen. = przenosnia, iron. = ironiczny
jesli cos jest ironiczne to jest negatywne, bo ironia to nie jest cos dobrego
3. problem jest wtedy, gdy swiezy wlodarz nie uczy sie, poza tym sa rzeczy, ktorych nie wszyscy moga sie nauczyc, np. ja nigdy nie bede jedna z najlepszych sprinterek, ani nie bede kosmonautka
4. nie podales przykladow, choc o to poprosilam, zbyles mnie
slowa bez konkretow, bez pokrycia w faktach, to tylko pomowienia - to Twoja elegancja