Forum Forex +Dodaj wątek

Re: Do cottonfield

1. Dochodze do wniosku, ze Ty nie chcesz chyba zrozumiec - pisze o kwestii nepotyzmu.
Nie pisalam o wszystkich tych ludziach, ale o wyborze/powolaniu na prezesa stadniny w Janowie - kazdy dobry prezes zna/rozumie ksiegowosc, ale nie kazdy dobry ksiegowy nadaje sie na prezesa - to napisalam, nie napisalam ze jest nieukiem - to Twoje slowa, ktore starasz sie wlozyc w moje usta - nieladnie. Ale dosawiadczenia w zarzadzeniu firma chyba nie ma z tego co wiem. Niech sobie bedzie dalej nawet glownym ksiegowym w wielkiej firmie, bo w tym sie sprawdzil i w tym ma doswiadczenie i kompetencje. O to biega. Klucz do zatrudniania niech bedzie partyjny, ale kompetencje na 1 miejscu
Dzis odwolano po 14 latach Olechnowicza (Lotos) - b. dobrego prezesa, kto na jego miejsce ? (2 wiceprezesow tez). W czym przeszkodzi konkurs ? Niech to bedzie sposrod kompetentnych kandydatow czlowiek PiS, ale niech ma kwalifikacje.
Jeszcze o kwalifikacjach - dlaczego minister srodowiska nie chce sluchac naukowcow ? Najwybitniejsi naukowcy podpisali sie pod pismem wystosowanym do rzadu w sprawie decyzji dot wycinki drzew w Puszczy
2. "oderwani od koryta" - wyobraz sobie debate w studiu telewizyjnym, gdy pada takie "blahe stwierdzenie" (Twoje slowa), czy brak reakcji ?
pisales to pod moim adresem "A najgłośniej krzyczą Ci, co pisali niedawno, żeby tu nie politykować...ale jak oderwany od koryta ma siedzieć cicho:)" - ja nie krzycze, ale masz racje, pisalam zeby nie pisac o polityce, chodzilo mi tylko o fakty w gospodarce, bo zle sie zaczelo dziac
3. tendencyjne, manipulatorskie, pogardliwe - to ocena Twoja moich komentarzy - ja nie oceniam, ja podaje fakty, a Ty bez faktow stawiasz tezy, 
wg mnie argumentem sa tylko fakty, nie slowa, bo te bez pokrycia sa nic nie warte
"Ty cały czas uzurpujesz sobie prawo do definiowania intencji innych ludzi i osądzania ich"
wskaz przyklady - bedzie o czym dyskutowac, tak tylko krecimy sie w kolko
jesli ich nie wskazujesz to znaczy ze ich nie ma i to tylko Twoj subiektywny odbior, co Ci sie wydaje, ze ja mysle
4. Gdzie pracowalam nie zamierzam napisac
5. Twoja "porada zawodowa" moze i byla zartem, jednak rownoczesnie bylo wymiganiem sie od odpowiedzi, czyli znow mnie "spusciles" - to niestety denerwuje w dyskusji, jest nie fair.
6. Wole silownie i basen :)
7. Wlasnie zauwazylam Twoje przywolanie mojego starego postu, mial byc pozegnalny, pewnie lepiej tak by bylo, gdybym slowa dotrzymala, ale ... wrocilam, chyba za sprawa Yuana ?
Zrozumialam Twoj podtekst, zebym sie stad wyniosla - to takie "milutkie" - zupelnie jak wyciagniecie reki na zgode

Zycze powodzenia

Dobranoc