Forum Forex +Dodaj wątek

Re: Do cottonfield

Piszesz tak, jakbyś była tam z Dudą i wiedziała dokładnie kto, gdzie kogo posadził i dlaczego. Już ktoś tu napisał, ze jesteś ekspertką w każdej dziedzinie, rozumiem, że w niuansach protokolarnych również. Pamiętasz jednak kto wskoczył na fortel w parlamencie Japonii. Duda jednak wstydu Polsce nie robi.

Polska powinna liczyć się z krajami, z którymi liczenie się jest w interesie polskiej racji stanu, a nie dlatego, że to ładnie wygląda. Zagrożeniem największym dla Polski są sprzedajni politycy, którzy w imię rzekomych dobrych relacji pozwalają obcym czynnikom kierować polską racją stanu. Pamiętasz poprzedniego premiera, który ciągle pytał się o zdanie kanclerz Niemiec. Rozumiem, że to wg Ciebie demokratyczne podejście i utrzymywanie dobrych relacji.

Określenie ironiczne nie jest obraźliwe, tylko właśnie ironiczne, ew. przekorne. Można je stosować, żeby uwypuklić istotę problemu, poprzez dosadne go nazwanie. To nie obrażanie tylko posługiwanie się przenośnią. Gdyby ironie traktować obraźliwie, to każdy musiałby się na każdego, w każdej sytuacji obrażać, a tak jak pisałem, oburzasz się akurat Ty.

Zawsze znajdą się tacy, którzy się nie będą uczyli, czy jednak Ty posiadasz wiedzę taką, żeby stwierdzić, że Ci mianowani uczą się mniej od tych wyłanianych w fikcyjnych konkursach.

W sferze zawodowej nie umiem Ci doradzić, więc nie wiem, czy masz, czy też nie predyspozycje na kosmonautkę lub sprinterkę.

Nie uważam, bym musiał podawać przykłady, które są powszechnie dostępne na forum. Choć akurat jeden przykład podałem odnośnie Twojej postawy, co do mnie, sugerującej, że niby nie masz po co ze mną rozmawiać, bo Cię obrażam, choć ja tylko napisałem prawdę, nie używając słów obraźliwych. A napisałem ją odnosząc się do Twoich wcześniejszych apeli, by nie pisać tu o polityce, których sama nie respektujesz i do Twoich zjadliwych komentarzy nt wszystkiego, co związane jest z ludźmi, którzy myślą inaczej niż Ty.

Ja potrafię przyznać, że nie ze wszystkim się zgadzam, co robi nowa władza, choć moim zdaniem jest to dobry rząd i kibicuję mu. Ty potrafisz robić tylko quasi merytoryczne odniesienia mające na celu dokuczyć tym, którzy nie myślą tak jak Ty.