Przeanalizowałem ostatnie miesiące działania Zarządu i jestem bliski uwierzyć, że oni celowo działają na szkodę Spółki i manipulują kursem akcji, razem ze swoimi partnerami, używając totalnej dezinformacji i wprowadzaniu w błąd akcjonariuszy, dlaczego ?
1.Gdy kurs był 5 złotych podali, że gwarantują realizacje kontraktu na A2 w terminie i kurs skoczył plus to że ING wychodził i tez pewnie podbił kurs. Wtedy ubrali wielu nowych akcjonariuszy.
2.Gdy pojawiły się sygnały, że planują upadłość, zdementowali to i zagrozili pozwami sądowymi i nasz kochany minister Nowak również dał się ubrać i potwierdził, że monitoruje spółkę i wszystko jest ok. Twierdzili że jest dobrze chociaż znali wyniki finansowe i wiedzieli że ich publikacja obniży kurs. Widocznie potrzebowali więcej czasu i potwierdzili że Narkiewicz idzie do Zarządu i będzie super.
3. Podanie wyników finansowych zdołowało kurs mimo ich wcześniejszych zapewnień że jest dobrze. Idea wyszła po cichu z 500 k akcji. I to był chyba moment kiedy zaczęli dołować kurs.
4. Zwołanie Walnego i dezinformacja o emisji nowych akcji po 4 zł jako nominał, kolejne dołowanie kursu.
5. gdy kurs się ustabilizował w okolicy 4 zł dalsze dołowanie, podanie komunikatu o emisji ze zmianą nominału bez podania żadnych konkretnych dany.
6. dalsze dołowanie, ponieważ nie podali komunikatu jak chcą zapłacić podwykonawcą, a mieli na to 7 dni
7. po kolejnej stabilizacji kursu, podali komunikat o upadłości KKSS i na święta sami wystąpili o upadłość, czyli kolejne dołowanie. I tutaj podejrzewam, że taka operację zaplanowali już dużo wcześniej, tak jak ktoś podał to w mediach w styczniu 2012.
8. Teraz gdy kurs się ustabilizował w okolicy 2,5 zł podaja bezwartościowy komunikat o KB, że wypowiada umowy z KKSS, licząc pewnie, ze ponownie zbija kurs.
TERAZ spodziewam się jeszcze dwóch komunikatów przed Walnym, pierwszy, że KB wypowiada znaczące umowy DSS i drugi, że KB żąda wydania zabezpieczeń hipotecznych czyli kopalni w Piławie.
Powiedzcie mi po co oni tak to robią? Może się mylę, ale wydaje mi się , że chodzi tu o pieniądze i o maksymalne zbicie kuru przed Walnym. A teraz napiszcie co wy o tym sądzicie.