Oświadczam, ze nick: Realista nie ma nic wspólnego z firmą TAKKO. Ktoś się podszywa pod Realistę. Oj, nieładnie. Należałoby ruszyć główką i wymyślić sobie własny nick. A do przedmówcy: ludzie pisze się przez "u" zwykłe. Bez kreski (patrz: "Słownik ortograficzny"), bo chyba ten wyraz miałeś na myśli pisząć "looodz"? A było w I i II klasie Szkoły Podstawowej, było. Chyba kolega (koleżanka?) ukończył ten poziom edukacyjny...?
a kolega Realista, gdyby oczywiście ukończył, wspomniany przez Siebie, poziom edukacyjny, wiedziałby, iż czasownik "proponował" odnosi się do rodzaju męskiego i nie miałby wątpliwości typu "kolega czy koleżanka"...
Takie błędy mogą mieć przykre konsekwencje (w niektórych aspektch życia).
Proszę, proszę, jaki "wielokropek" stara się być złośliwy. Niestety, tandetna ta złośliwość, bo jeżeli pomyślałbyś "wielokropku" nad aspektem, że jeżeli ktoś pisze wyraz "ludzie" przez "ó", to może mieć też problemy innej natury, np. z określeniem własnej tożsamości, to nie wymądrzałbyś się tutaj (albo wymądrzałabyś się). A tak analizując Twoje próby polemizowania, to co autor miał na myśli w ostatnim zdaniu? O ile autor sam wie, co miał na myśli! Bo być może były to rozpaczliwe próby zaznaczenia swojego jestestwa na forum zakompleksionego człowieczka, który nienawidzi innych ludzi za to tylko, że żyją w tej samej rzeczywistości, co ów zakompleksiony człowieczek? Postaraj się oprócz siebie dostrzec i polubić też innych ludzi wokół siebie a przede wszystkim ZACZNIJ ICH SZANOWAĆ, to nie będziesz mieć takich problemów, jakie masz teraz z własną osobowością.Pieniactwo na nic tu zda się! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Szanuj innych ludzi! Ludzie to nie śmieci. Oprócz ciebie dookoła też są ludzie. Bardzo wartościowi. A jak ty ich traktujesz? TRAKTUJ INNYCH TAK JAK SAMA CHCIAŁABYŚ BYĆ TRAKTOWANA - nie ja to wymyśliłem, ale jak przeanalizujesz tę myśl, to może ci wreszcie będzie lżej w życiu. I innym z tobą też!
Donio "wielokropek" i "litości ! ! ! dajcie se siana looodz (...)" to ten sam człowiek i w dodatku facet, więc czemu używasz rodzaju żeńskiego??? Napisz do niego, zostawił swój adres e-mail.
Moja wypowiedź złośliwa? Oczywiście, miała byc taka, jednak czemuż to nie zauważyłeś złośliwości w wypowiedzi p.Realisty? Czemuż to wszelkie gromy są skierowane we mnie? P.Realista złośliwie odniósł się do, bądź co bądź, również mojej wypowiedzi, ja tylko odbiłem piłeczkę.
Moja pierwsza wypowiedź nie miała na celu sprawić komukolwiek przykrość. Jeśli kogoś obraża wyrażenie "dać sobie siana" - najmocniej przepraszam (mnie by nie obraziło - zasada przytoczona przez Donia zachowana). Moja wypowiedź (nie wierzę, że muszę to tłumaczyć) jedynie podważyła celowość istnienia powyższego forum w obecnej formie.
Gdybyś Doniu zadał sobie trochę trudu i przeczytał moją pierwszą wypowiedź, wiedziałbyś, że nie napisałem "lódzie" tylko "looodzie" - ot, taka fanaberia. Mam nadzieje, że nie przewidują jeszcze za coś podobnego kary śmierci.
Moje kompleksy? Hmmm no pewnie że jakieś mam, znajdź mi, o Doniu, osobę, która takowych nie ma. Swoją drogą gratuluję Ci Doniu ignorancji, skoro po dwóch zdawkowych wypowiedziach na jakimś śmiesznym forum, potrafisz stworzyć niemalże pełny profil psychologiczny mojej osoby.
Myślę Doniu, że masz jakieś większe poczucie misji, chcesz żeby wszyscy byli, nawet na siłę, szczęśliwi i się szanowali. No cóż, proponuję więc wrócić parę stron wcześniej na forum, będziesz miał mnoooostwo roboty (uprzedzając komentarze - wiem jak się pisze TO słowo). Jeśli obrany cel zacznie Cię przerastać, też jest na to rada - OPRZYTOMNIJ
Na mojej stronie (www.pepe_punkt.w.interia.pl) pojawiły się nowe informacje: nowa cena pakietu Takko, nowa strona firmy MilaMedia.
Planuję rozszerzyć zestawienie o m.in. ilość placówek pracujących w sieci oraz o ogólny sposób działania oferowanych rozwiązań (nie tylko dotyczących przyjmowania opłat ale również doładowań komórek, kredytów itd. - jeżeli oczywiście takie informacje zostaną mi udostępnione przez właścicieli)
"..." i "litości" - powiem wprost, żebyś zrozumiała: ODCZEP SIĘ ODE MNIE. Jasno napisałem? Nudzisz się? To weź się wreszcie do roboty dziewczyno a ode mnie się odwal! Ty mnie już nie pamiętasz, bo wsród osób, którym narobiłaś kłopotów ja jestem daleko, daleko w przeszłości i możesz mnie już nie pamiętać ale ja jestem i pamiętam. Otrząśnij się wreszcie! Wiesz co? Szkoda mi ciebie, bo tak właściwie to ty ciągle nieszczęśliwa jesteś. Wracaj na wieś.
Ty Realista spadaj na drzewo. To jest forum dotyczące punktów opłat i własnej działalności gospodarczej a nie prywatna wendetta. Zmień grupę w dostępnych forach. Nawet nie masz odwagi podpisać się i podać adresu mail a czepiasz się praktycznie wszystkich i wszystkiego. Zdecyduj się. Jak nie masz nic do powiedzenia w tym temacie a coś cię dręczy to stań na ubitej ziemi i walcz z otwartą przyłbicą. Nie powielę wypowiedzi poprzednich ników o rysie psychologicznym ale dość on schizofreniczny. Przestań więc zaśmiecać to forum. Mnie interesuje punkt opłat i innych usług które chcę wprowadzić w moim biurze kredytowym. Kto mi odpowie jak oferta jest najlepsza. Widziałem porównianie PEPE. Dobra robota. Chcę usłyszeć to nie od włascicela sieci ale od człowieczka w punkcie który siedzi i klepie te rachunki. A świstak siedzi i zawija te sreberka... pozdrowienia od Wrocławia.
Szanowni Państwo!
Dyskusje o pośrednictwie finansowym zeszły na tematy inne, niż to forum.
Nazywam się Piotr Koman jestem włascicielem firmy MilaMedia, która mieści się w Koszalinie na powierzchni 120 metrów kwadratowych z 10 cio osobową załogą będącą do dyspozycji Państwa, ludzi z nami współpracujących i przyszłych partnerów.
Jestem pomysłodawca i organizatorem Gi - Polska Sieć Opłat, sieci, którą po raz pierwszy tak nazwałem w ogłoszeniu prasowym w marcu 2004 roku.
Potem powstały inne podobne nazwy takich sieci - do sprawdzenia w Gazecie Wyborczej w ogłoszeniach.
Zapraszam do każdej dyskusji mailowej lub telefonicznej (wszelkie namiary znajdziecie Państwo na stronie: www.milamedia.pl
Nasza firma dzisiaj to ponad 200 partnerskich punktów opłat. 30 osób szkolacych na zlecenie firmy, osób które same prowadzą takie punkty.
Wszystkie dyskusje, które pierwszy raz dzisiaj przeczytałem odnoszą się chyba do innego serwisu. Brak merytorycznych uwag jak budować rynek sprzedaży, jak zabezpieczyć nasze punkty przed ludzmi źle działającymi. Nie ma wymiany jak ustrzec się przed pracownikami, którzy kradną pieniądze włascicieli punktów. Co zrobić, ażeby stworzyć fundusz gwarancyjny, jak rozmawiać z bankami, ażeby ich obsługa była lepsza, gdzie kierować skargi na złe firmy. Z kim rozmawiać o ubezpieczeniach. W jaki sposób podzielić rynek we wszystkich miejscowościach w Polsce.
To co się dzieje to skandal i granda. Jaka będzie przyszłość nawszego partnera, któremu sprzedamy licencję. Jeśli nie damy mu wsparcia marketingowego to taki punkt sam umrze smiercią naturalną. Tylko nie zapomnijmy jak temu partnerowi sprzedawalismy licencję mówilismy jaki to lukratywny biznes ile bedzie zarabiał.
To wszystko juz się skończyło. Nie ma po 5000-6000 tyś rachunków. O każdy rachunek trzeba ciężko walczyć. Ażedy zarobić na koszty, a trzeba tych rachunków na koszty ponad 2000 tysiące. To gdzie jest zysk?
Dzisiaj sam punkt opłat nie jest się wstanie sam utrzymać muszą być inne produkty. Kredyty, ubezpieczenia, doładowania telefonów i nne usługi "niematerialne" tak je nazwałem.
Jeśli już bedziemy mieli te wszystkie usługi, a za płotem otworzy się punkt konkurencyjny to co dalej. Na początku walka ceną, potem złą reklamą konkurencji i co dalej... Dzisiaj na tym rynku pozostaną Ci, którzy będą prawdziwymi partnerami dla siebie. Wszyscy Panstwo uprawiający polemikę na tym forum zapominacie, że w każdym takim punkcie jest człowiek, który walczy o przetrwanie dla swojej rodziny. Nieudaczników zapraszam na formu dla nieudaczników. Tutaj proszę o wszystkie informacje jak mamy sobie pomóc.
W listopadzie organizuję Konferencję, na którą gorąco zapraszam wszystkich. Czeka na maile.
Szanowni Panstwo nie kłucie się nie namawiajcie ludzi do zakupu licencji jesli wiecie, że i tak punk nie będzie miał racji bytu.
Te wszystkie aspekty biją w nasze interesy.
To co przeczytałem to "farsa w dużym cudzysłowiu". Moja licencja na współpracę kosztuje 5856 brutto, ponieważ zawiera cały serwis, który jest potrzebny do prowadzenia takiej działalności. Proszę Państwa nie kupujcie licencji bez przyszłości - samego programu to jest zbyt mało. Najważniejszy element we współpracy to drugi rok punktu jak wytrwać na własnym terenie z kim podpisywać nowe umowy na wprowadzanie innych usług. Bez serwisu z centrali i bez profesjonalistów sami nic nie jesteśmy wstanie zdziałać. Bycie w sieci partnerskiej to mieć mozliwość wyboru. Nie zapomnijmy wszystko kosztuje, kazdy wyjazd, kazdy telefon. Zapytajmy siebie co dalej za dwa lata, za trzy.... Powstają nowe firmy, kazdy chce sprzedać licencje. Zadam proste pytanie komu...
Jak można sprzedawać licencję od 500 do 3000 PLN brutto. W tej cenie nie ma środków na przyszłość i stabilność partnera.
Bardzo proszę wszystkich ukrywających się za pseudonimami od października na moje forum otwarte i widoczne ze zdjęciem osoby wyrażającej opinie o innych "pod wspólnym szyledm kim jesteśmy" Dzisiaj pozwoliłem sobie do Państwa napisać poniewaz jest mi smutno, że to forum jest takie jakie Jest.
Wszystkie negatywne opinie ludzi ukrywających się za pseudonimami traktuję "jak wypowiedzi wygłaszane przez małe dzieci,które nie wiedzą o czym mówią.
Nie mam czasu na pisanie i czytanie w internecie, ponieważ muszę śledzić rynek finansowy, rozmawiać z bankami, muszę zajmować się wprowadzaniem nowych produktów do swojej sieci.
Zapraszam do dyskusji co dalej... Jak prowadzić dobrze punkt. Komu nie sprzedawać licencji, Jakiego partnera wybrać do współpracy, jak podniesć jakość usług. W jaki sposów przejąć punkty, które same działają bez programów komputerowych robiąc to tylko przez konta osobiste. itp, itd...
Przepraszam za formę, styl i błady ale to nie wypracowanie. A tak na marginesie jest to moja pierwsza wypowiedź w zyciu w internecie od ludzi z humorem oczekuję gratulacji.
Z poważaniem Piotr Koman
Ta, Wielki Pan Prezes przyjaciół, partnerów w biznesach okrada i okłamuje, potem wyrzuca jak zużytą prezerwatywę. Ot tak, bo za mało dali się wkręcić... i nie docenili jego geniuszu. Niektórzy pracowali na etacie i kasy nie uświadczyli, ba jeszcze pożyczyli Geniuszowi, bo taki genialny biznes ... oj zarobimy na tym "marzyli naiwnie".
Kobiety, żony, konkubiny , kochanki instrumentalnie poniża, bije, zdradza i okrada, potem łowi nowe i powtarza rytuał.
Komornicy prześcigają sie w pomysłach jak wyegzekwować spłatę długów starych, ze zdziwieniam przyjmując zlecenia na nowe z kolejnych poszkodowanych firm. Bezskutecznie. Pan Prezes ma i na nich metody i z sukcesem unika każdej egzekucji. Zakłada nowe firmy w nowych miastach: serwisy internetowe, teraz reklama go kręci, plafony reklamowe, alarmy, no i ten najnowszy pomysł miodzio dla naiwnych. Jak to sam mówi wesoło "z komornikami jestem poukładany" a biznes mój jest tak genialny że aż sam nie wierzę że coś takiego mogłem wymyslić. Jak widać po tuszy bieda mu do oczu nie zagląda.
Ale przedstawienie musi trwać... póki pije i biznesy kręci jest mu fajnie ... dziś tu, jutro tam ... nowi ludzie, nowe możliwości ...Koszalin, Bydgoszcz, Albańska Tirane, Kalingrad, Trójmiasto, Tychy, Tczew... teraz Warszawkę szturmuje. Wciska nowe kity, a nowi się nabierają ... tak się robi ludzi w jajo po pańsku. Ma talent do zła chłopina, to fakt .... ale on jest przekonany że to inni są winni i że on jest tylko ich ofiarą.
Załóż taką stronę chętnie dorzucę kilka ciekawych informacji. No i podaj na forum linka Piotrze. Może poszkodowani razem usadzą go na dobre. JUŻ Czas na tego cwaniaka.
Zbieramy wszystkich chętnych aby Pan Prezes Piotr Koman przestał działać w tym kraju
strona jest w budowie i wszyscy zainteresowani będą mogli pokazać prawdę i jaką kasę im ukradł
zobacz kto jest twórcą serwisu http://lesznowola24.pl/index.php?str=onas zdjęcia na dole strony .... oraz serwisu http://www.jagoda24.pl/index.php?str=wizytowka&id=19 ten sam koman p. teraz ustawia się w innym nowym mieście .. a jaka lala nowa 31 lat blondi Monika G. nowa konkubina z pomysłem na gminę .... w ujęciu pomysłowego i nieśmiertelnego bohatera od marketingu - Piotr Koman
Panie Piotrze! Jeżeli znalazł Pan już chwilę czasu na napisanie tego listu to proszę postępować zgodnie z zasadami przyjętymi na forum.
[...] Wszystkie negatywne opinie ludzi ukrywających się za pseudonimami traktuję jak wypowiedzi wygłaszane przez małe dzieci,które nie wiedzą o czym mówią [...]
Po pierwsze: na forum nie ma obowiązku podawania swojego imienia i nazwiska. Taka informacja była już podawana w tym wątku ale Pan nie ma czasu na czytanie. Po drugie: ludzie mają prawo do wygłaszania swoich opinii tak pozytywnych jak i negatywnych (zwłaszcza na forum).
Proszę starać się pisać po polsku. Z szacunku do ludzi, którzy będą starać się zrozumieć o co Panu chodzi, powinien Pan zaopatrzyć się w słownik ortograficzny oraz słownik poprawnej polszczyzny. Wypowiedź na forum to z całą pewnością nie wypracowanie i >>oczywscie morzna to przeceirz tak napsiac<< ale współczuję ludziom, którzy będą to czytać.
Zamiast narzekać na forum i ludzi, którzy nie wiedzą o czym piszą proszę zacząć dyskusję i podać kilka "merytorycznych uwag".
Teraz jeszcze kilka "kwiatków" z Pańskiej wypowiedzi i już kończę
[...] W jaki sposób podzielić rynek we wszystkich miejscowościach w Polsce [...] - to mi pachnie mafią,
[...] Nie ma po 5000-6000 tyś rachunków [...] koszty ponad 2000 tysiące [...] - nie słyszałem jeszcze o sieci mającej TAKIE ilości rachunków i TAKIE koszty,
[...] Szanowni Panstwo nie kłucie się nie namawiajcie ludzi do zakupu licencji jesli wiecie, że i tak punk nie będzie miał racji bytu [...] - jak widać w Pańskiej firmie jest obsadzony etat jasnowidza,
[...] To co przeczytałem to "farsa w dużym cudzysłowiu" [...] - to jest piękny "kwiatek", farsa w cudzysłowiu to nie farsa,
[...] Nie zapomnijmy wszystko kosztuje, kazdy wyjazd, kazdy telefon [...] - ...każda konferencja ;-)
[...] Jak można sprzedawać licencję od 500 do 3000 PLN brutto [...] - można i nawet wiele firm tak robi,
[...] W tej cenie nie ma środków na przyszłość i stabilność partnera [...] - chyba chciał Pan powiedzieć "na moją przyszłość",
[...] Bardzo proszę wszystkich ukrywających się za pseudonimami od października na moje forum otwarte [...] - to będzie to wspominane przez Pana forum dla nieudaczników ?
Uważam się za człowieka z dużym poczuciem humoru niestety Pan na gratulacje tym razem nie zasługuje.
gość
ps. Proszę się bardzo nie przejmować tym "zimnym prysznicem", stosować się do przyjętych na forum zasad i poprawić nieco styl i ortografię wypowiedzi a wtedy, kto wie, może i gratulacje się pojawią.
Gościu chyba nie zrozumiałeś ... człowiek napisał że nie ma po 5-6 tys rachunków miesięcznie i tak faktycznie jest. U mnie w lipcu było 2.300 przelewów. Czyli dziennie (22 dni robocze)ok 104 rachunków. Kiedyś miewałem więcej było nawet 200 dziennie, ale u mnie otwotzyły się inne punkty konkurencyjne, może i ich przelewy idą i dłużej niż u nmnie ale rynek został przyzwyczajony do tego że to dobra usługa (to nie ukrywam moja ciężka praca) i teraz moi dawni klienci ida tam gdzie mają bliżej. Nie patrza czy to ja czy jakaś świnka czy sakiewka. Idą bo myślą że tam tak samo jak u mnie - szybko i pewne. Nie mówię że tam jest żle, tylko że każdy stara się przyciagnąć klienta - prawo wolnego rynku. U mnie w mieście rynek skurczył się. Nie wiem kto przetrwa, a kto zrezugnuje (może powinienem spytac jak zrezygnuje)... jak zniknie z długami to i ja śmiało mogę się już pakować. Programy w PLSACIE i TVN narobiły wiele szkody takim jak ja uczciwie pracującym ludziom. Gościu to co napisałeś to nie był "zimny prysznic" tylko dowód na to że nie wiesz o czym mówisz. Nie rozumiesz zjawiska ale starasz się zaistnieć publicznie. Teraz aż się boję że i mi powytykasz błedy ortograficzne i ukrzyżyjesz na tym forum. SPECJALNIE DLA CIEBIE GOŚCIU: ...."FORÓM"... no i jak?
Grzegorz Napisał(a):
> Gościu chyba nie zrozumiałeś ... człowiek napisał
> że nie ma po 5-6 tys rachunków miesięcznie [...]
Dobrze zrozumiałem co Pan Piotr chciał napisać. Niestety w wyniku pośpiechu lub niechlujstwa napisał 5000-6000 tyś - co jest liczbą dużo większą.
> [...] Gościu to co napisałeś to nie
> był "zimny prysznic" tylko dowód na to że nie
> wiesz o czym mówisz [...] SPECJALNIE DLA CIEBIE
> GOŚCIU: ...."FORÓM"... no i jak?
Nijak. Gdyby Pan przeczytał dokładnie moją wypowiedź zauważyłby Pan z całą pewnością, że błędy ortograficzne nie są głównym problemem Pana Piotra a chaos wypowiedzi i brak jak to określił "merytorycznych uwag" (w odróżnieniu od Pana - informacje o ilości przyjmowanych rachunków i problemach punktów są jak najbardziej merytoryczne). List Pana Piotra jest jednym z wielu listów "jakie to forum jest beznadziejne", a usprawiedliwianie jego niechlujnej formy stwierdzeniem, że to nie wypracowanie byłoby zrozumiałe w przypadku ucznia szkoły podstawowej a nie poważnego Pana Prezesa dużej sieci. www.milamedia.pl/galerie/pracownicy1/images/Piotr%20Koman%20-%20Prezes.jpg
Zgadzam się z przedmówcą. Na gratulacje Pan nie zasługuje, może na zdziwienie powodowane Pana odwagą.
Panie Piotrze, proponuję odrobinkę szacunku dla uczestników forum. To są niejednokrotnie ludzie, którzy mają o wiele większą od Pana wiedzę o pośrednictwie finansowym. Nie sądzę, żeby spędził Pan za kasowym okienkiem choćby jeden dzień pracy; zna Pan to tylko z teorii. Proszę więc nie mówić ludziom co jest dla nich najlepsze i jest jedynym rozsądnym wyjściem.
Oferta 5856 zł nie jest już atrakcyjną. Proszę nie sugerować klientom co im jest potrzebne do szczęścia i usprawiedliwiać tej kwoty usługami dodatkowymi. Co daje Pan w zamian ? Doładowania ? Kredyty ? To akurat nie jest wcale trudne do zorganizowania, bo firmy trudniące się takimi usługami same walczą o swój rynek oferując oprogramowanie, urządzenia i procedury. Tak naprawdę nie oferuje Pan nic nadzwyczajnego, co by powodowało, że 5856 ma rację bytu. Proszę spojrzeć co ma Pan w ofercie: www.milamedia.com.pl/prog.html
To produkty, które były aktualne na koniec ubiegłego roku. Jeśli rzeczywiście śledzi Pan rynek finansowy, to jest Pan świadom zmian na nim następujących. Szkoda że tak pięknie pisząc o partnerstwie nie daje Pan tego wyrazu. Program o którym piszą Pana pracownicy, że jest najlepszy w swojej klasie na rynku – już dawno przestał takim być. Śledzę ten rynek, widziałem w pracy aplikację Pana największej konkurencji. Powiem krótko: przepaść Panie Piotrze, przepaść dzieli te dwa programy. Oni się rozwijają, Pan już nie, i mówię to z całą odpowiedzialnością, bo Pana narzędzia miałem okazję poznać. A nie są to jedyne narzędzia dostępne na rynku. Prawie wszyscy już Pana wyprzedzili.
Proszę sobie porównać oferty konkurencji, choćby na: www.pepe_punkt.w.interia.pl , ta strona zasadniczo w tym celu właśnie powstała. Warto wyciągnąć z niej wnioski. Co tak naprawdę obejmuje kwota 5856 zł ? Konferencje i pikniki ? Amatorsko zrobioną stronę w flashu ? Może coś jeszcze o czym nie wiem ? Może nieistniejące w Bilonie funkcje które deklaruje Pan na stronie Pepe ?
Sugeruję też nie nadużywać słowa partnerstwo; wydaje mi się, że niektóre osoby współpracujące niegdyś z Panem, a zaglądające na to forum, miałyby wiele w tym temacie do powiedzenia. I nie sądzę, żeby to były gratulacje. Ten rynek jest stosunkowo hermetyczny, tu wiele osób całkiem nieźle się zna. Z tymi mniej wygodnymi dla Pana również. Warto wziąć to następnym razem pod uwagę... i nie ośmieszać się. Nie jest Pan wyrocznią w branży.
Ale Ty nie potrafisz powiedzieć jak się nazywasz, a osoba przez Ciebie krytykowana zrobiła to. Zrobiła o wiele więcej i jej wypowiedz bardziej do mnie przemawia. On przemawia ludzkim głosem, a ty Collos ciskasz się jak typowy właściciel sieci lub WASAL tej sieci który chce powiedzieć że WIE LEPIEJ I WIĘCEJ i że Twoje na wierzchu.
Z tego co widzę, to też się nie podpisałeś lub podpisałaś (podpisałoś ? - forma nijaka). Ani wasal ani właścicel. Poczytaj do czego służy forum. W sposób nacechowany szacunkiem odniosłem się do wypowiedzi Pana Piotra Komana, pilnując, aby forma pan była za każdym razem z dużej litery. To z czym się mogę zgodzić z Panem Piotrem, to na tym forum jest więcej bicia piany niż treści. A wypowiedzi podobne do twojej (nawet nicka nie podałoś - forma nijaka) są tego dowodem. Masz może coś do powiedzenia w temacie wątku ? U Pana Piotra rzeczywiście jest się przynajmniej do czego odnieśc, u ciebie nie bardzo.
Ty Collos ciskasz się jak typowy właściciel sieci lub WASAL tej sieci który chce powiedzieć że WIE LEPIEJ I WIĘCEJ i że Twoje na wierzchu
- ALE WIESZ ŻE CIĘ ROZUMIEM BO PRZECIEŻ TY TEŻ MUSISZ SPRZEDAĆ SIĘ JAK NAJLEPIEJ
Panie Piotrze zapraszam częściej na forum. Ludzie tacy jak ja - starej daty lubią bardziej świat rzeczywisty a nie wirtualny. Po ciężkim dniu pracy lubię wypić piwo i pouśmiechać się do ludzi. Konferenje u Pana widzę były i ludzie realni, i dużo tych osób. Coś tych ludzi widać Panie COLLOS przyciąga. Ważne jest poczucie więzi i przynależności do grupy w której jest akceptacja i człowiek na pierwszym miejscu. Pracował ktoś z was kiedyś w firmie w której dużo wam płacili ale to nie przesadzało o waszym zadowoleniu. Bo ja tak - miłem niezłą wypłatę - byłem na kierowniczym stanowisku ale tam nie liczył się człowiek tylko kasa.
Pewnie zostane zaatakowany przez agresorów z tego forum, ale pocieszam się że nie wejdę w to forum więcej bo nie mam na to czasu. Zrobiłem to po raz pierwszy i ostatni. A wiecie co zyskałem - kontakt do człowieka - pozdrawiam Panie Piotrze.
Colloss ma rację. Milamedia się zatrzymała i to bardzo gwałtownie. Na stronie www nie dzieje się nic ciekawego a lista banków rzeczywiscie jest z ubiegłego roku. Poprzedni informatyk nauczył mnie jak sobie radzić i pobierać nową. Nie wiem czy planowane są jakieś udogodnienia w programie, bo nie byłem na meetingu. To jest dobra myśl, niech prezes usiądzie na jeden dzień w okienku to będzie wiedział co ludzie potrzebują do pracy. Samozadowolenie nie jest już w modzie.
Wpłaciliśmy kasę (ja i moich trzech kumpli) w 5 sieciach (drobne kwoty 10-15 zł) typu Intax, Acadia, Złotówka, Gi "pomarańczowe", Eliksir, Unikas. Tytył wpłat to zasilenie konta - dodam mojego konta i kolegów. (przyznam się że pomysł nie był mój tylko przeczytałem jakiegoś pismaka w 14 numerze magazynu Franchising Info - polecam zrobienie takiego testu) testowali firmy tanich opłat. Pomyślałem płatne ogłoszenie i pewnie przekłamane. Pieniądze wpłaciliśmy u wszystkich tego samego dnia w czwartek rano w kilku miastach. Przed wpłatą pytaliśmy o czas realizacji. Własciele mówili że dojdzie w Elixir 2 dni - doszło w 4 tj wtorek następnego tygodnia (pismakowi też tak wyszło), w Gi mówili że 2 dni i doszło w 2, Intax miało być 2-3 doszło w 2, Złotówka mówili 4 i doszło w 4, Unikas 2 i było 2,
niezrozumiały dla mnie jest slogan reklamowy Acadi która pisze że
opłaty w 24h, a szło od czwartku do wtorku - czyli czwartek, piątek, sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek.
Mam konto internetowe i o wejściu kasy bank powiadamia mnie SMSem.
Ogłaszam ogólnopolską akcję sprawdzania czasu realizacji płatności. Powpłacajcie małe kwoty w innych tego typu punktach i napiszcie jak to jest. Odsyłam do przeczytania Franchising Info jeszcze dostępny w Empiku. Powinni mi zapłacić za reklamę. Hi Hi ha
Jeżeli ktoś jeszcze się zdecyduje na zrobienie opisanego testu to proszę o przesłanie wyników do mnie (pepe_punkt@interia.pl) - do zestawienia dodam kolejny parametr "rzeczywisty czas realizacji". Przy większej liczbie próbek będzie można coś powiedzieć - przy pojedynczych próbkach wyciąganie jakichkolwiek wniosków nie ma większego sensu bo każdemu może się zdarzyć gorszy lub lepszy dzień.
Na wesoło: 24 godz. obejmują 2 dni robocze przy liczeniu "ciągłym". Jeżeli jednak policzyć inaczej: 24 = 3*8 to wyjdą 3 dni robocze czyli zmieścili się w zadeklarowanym czasie: z czwartu na piątek - 1 dzień, z piątku na poniedziałek (bo w soboty i niedziele nie prasują*) - 2 dzień i z poniedziałku na wtorek - 3 dzień.
* ten warunek jest konieczny
Ja robilem rowniez tersty w kilku miejscach. W mieszku milay isc 4 dni - szly 8 (mowie o dniach roboczych). Na wstepie chcialbym jeszcze wtracici, ze do terminu realizacji nigdy nie wlicza sie soboty i niedzieli - te dni sie pomija. Wynika to z faktu, ze Krajowa Izba Rozliczeniowa, ktora posredniczy w przelewach miedzybankowych nie praucje w te dni. Robilem oplaty w minioplatach - przelew mial isc 3 dni - szedl 6. Jedynie Accadia spisala sie bardoz dobrze - przelew mial isc 2 dni - szedl 2 dni. Nalezy jednak wziasc pod uwae kilka rzeczy. W mieszku oraz minioplatach sa centrale, ktore same odpowiadaja za przelewy i je bezposrednio realizuja. W Accadii natomiast kazdy wlasiciciel takiego punktu jest sam odpowiedzialny za obieg pieniadza i tylko od niego to zalezy. W tej firmie nie ma zadnej centrali
Klient punktów opłat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> tester nie zrozumiałeś niejasny dla mnie jest
> slogan reklamowy Acadii która pisze że
>
> opłaty w 24h,
>
> sam napisałeś że szło 2 dni a to nie 24h
> www.accadia.pl/forum/acc_news.php
>
Zgadz sie - zapomnialem napisac o jednej rzeczy. U mnie w miescie reklamuja sie ze w 48 godzin. Wynika to z tego, ze wpsolpraucja z pewnym bankiem, ktorego nie ma w moim miescie - w wyniku czego pieniadze ida 2 dni. Dlatego tez w moim miescie slogan zostal zmieniony. W miastach, w ktorych jest ten bank - ida 1 dzien. Byc moze tam gdzie przeprowadzales testy nie ma tego banku i dlatego pieniadze ida 2 dni.
Druga wazna rzecz - ta firma rozni sie od pozostalych. tutaj nie ma zadnej centrali, ktora zajmuje sie przelewami. Kazdy punkt ma sowjego wlasciciela o to wlasnie on odpowiada za te przelewy. To od jego rzetelnosci zalezy termin realizacji. Jesli w jednym tak jest - nie oznacza ze w innym rowniez. W sieciach punktow, w ktorych centrala odpowiada za przelewy wyniki moga swiadczyc o termnie realizaacji we wszystkich punktach - w Accadii nie.
o tym forum "tak na razie to przygldam sie jak to chodzi wiec ....:) , ale juz jutro bede mial kpl materialow z getin - kredyty i skok kredyty i warta ubezpiecznie gotowki i Reiff kredyti i jeszce pare rzeczy wiec czekam na instrukcje obslugi :)" to przyszła oferta dla accadi wg jej organizotora - dopiero szukają rozwiązań a już krzyczą że mają. BEZ KOMENTARZA
i ich:
opłaty w 24h,
BEZ KOMENTARZA
no i ich liczba punktów - OK. 120 - tj tajemnicza liczba punktów - bo liczba już padła ale jak podać choćby miasta skoro tyle nie mają tych punktów. Zasłaniają się że ich KLIENCI tego nie chcą.
SKORO TA SIEĆ JEST TAKA DOBRA TO CZEGO SIĘ CI LUDZIE WSTYDZĄ -
BEZ KOMENTARZA
MIESZKO mówi ile ma i są adresy, Grosik też podaje pełne namiary, Elixir sprawdzcie sami czarno na białym ile jest ich i gdzie są, Intax podaje tylko miasta ale dobre i to zawsze można sprawdzić (są wakacje i wiele ludzi podróżuje)
tylko ta tajemnicza Accadia nie może
TO BUDOWANIE TWIERDZY NA PIASKU - NA KŁAMSTWIE DŁUGO NIE POJEDZIE.
A WIECIE CZEMU PIJĘ DO ACCADI?
BO BYŁEM W ICH SIECI I ZREZYGNOWAŁEM BO TO CO MÓWIĄ NIE MA POKRYCIA. DOBRZE ŻE ICH UMOWA JEST TAK LIPNA IŻ DAJE MI SZANSĘ WYJŚCIA Z TEGO UKŁADU BEZ ŻADNYCH KONSEKWENCJI. PROGRAMISTA MOŻE JEST I DOBRY ALE TU NIE SAM PROGRAM DO PŁATNOŚCI SIĘ LICZY ALE CAŁE ZAPLECZE KTÓREGO ONI NIE DAJĄ. OPŁATY W 24 - JAK WIDAĆ NIE DO KOŃCA 24H. ULOTKI KTÓRE NARZUCAJĄ PUNKTOM ABSURDALNIE WYSOKIE CENY CENY A POTEM ICH NAGŁY SPADEK TYLKO TO NIE ONI MAJĄ SIĘ Z TEGO UTRZYMAĆ TYLKO JA
BA ALE JESZCZE TRZEBA IM ODDAĆ LENNO.
ACHA I JESZCZE JEDNO NIE ZGADZAJCIE SIĘ WY WSZYSCY KTÓRZY OD NICH KUPICIE PROGRAM NA ZAKUP BEZ FAKTURY BO I TAK PROPONUJĄ.
WIEM WIĘCEJ ALE NIE PODZIELĘ SIĘ JEDNAK TYM Z WAMI BO PEWNE ZASADY LOJALNOŚCI OBOWIĄZUJĄ. NIE POLECAM ICH. TYLE.
TERAZ DZIAŁAM SAMODZIELNIE ALE BACZNIE IM SIĘ PRZYGLĄDAM
LEOŚ Napisał(a):
> A WIECIE CZEMU PIJĘ DO ACCADI?
> BO BYŁEM W ICH SIECI I ZREZYGNOWAŁEM BO TO CO
> MÓWIĄ NIE MA POKRYCIA. DOBRZE ŻE ICH UMOWA JEST
> TAK LIPNA IŻ DAJE MI SZANSĘ WYJŚCIA Z TEGO UKŁADU
> BEZ ŻADNYCH KONSEKWENCJI. PROGRAMISTA MOŻE JEST I
> DOBRY ALE TU NIE SAM PROGRAM DO PŁATNOŚCI SIĘ
> LICZY ALE CAŁE ZAPLECZE KTÓREGO ONI NIE DAJĄ.
> OPŁATY W 24 - JAK WIDAĆ NIE DO KOŃCA 24H. ULOTKI
> KTÓRE NARZUCAJĄ PUNKTOM ABSURDALNIE WYSOKIE CENY
> CENY A POTEM ICH NAGŁY SPADEK TYLKO TO NIE ONI
> MAJĄ SIĘ Z TEGO UTRZYMAĆ TYLKO JA
Czlowieku - co za bzdury wypisujesz. Jesli chcesz zpalecze to idz do Mieszka - tam bedziesz mial zaplecze, za przelewy bedzie odpowiedzialna osoba, ktorej nigdy na oczy nie widziales, a w zamian bedziesz oddawal im 30% prowizji.
Prowziji nikt nie narzuc a- oni zaporponowali swoje. Ja mam nizsze prowizje i nie narzekam - ruch mam. Poza tym nawet nie mam zmiennej prowizji - u mnie prowizja jest taka sama bez wzgledu na wysokosc wplaty - i ludzie sobie to cenia.
>
> BA ALE JESZCZE TRZEBA IM ODDAĆ LENNO.
Kazdej firmie musialbys oddac. jelsi chcesz stworzyc wlasna i znasz sie na tym - droga wolna. firma ma zpalecze i to gromne. Program caly czas idzie na przod - pojawiaja sie nowe pomysly. I wszystko jest powoli realizowane. W tej firmie od kazdego przleewu oddaje 24 gr - 20 gr dla banku i 4 gr dla accadii. Czy to duzo? Ocencie sami - dla mnie nie. w porownaniu z firmami typu Mieszko stanowi to o wiele mniej. ?I prowizji nie mam narzuconych z gory, tylko sam sobie ustlaam - tak aby byc konkurencyjny na lokalnym rynku
> WIEM WIĘCEJ ALE NIE PODZIELĘ SIĘ JEDNAK TYM Z WAMI
> BO PEWNE ZASADY LOJALNOŚCI OBOWIĄZUJĄ. NIE POLECAM
> ICH. TYLE.
Jesli nie chcesz sie podzielic info na forum - napisz na moj adres fujas@poczta.fm jestem ciekaw jakie masz zarzuty wobec nich - w miare mozliwosc postaram sie ci to wszystko wytlumaczyc.
>
Kolego Leoś, z której TY jesteś sieci, żeś się tak na accadię uwziął ? Przecież to widać z kilometra, że reprezentujesz jakąś konkurencję. Jeśli są tacy do niczego, to po co im poświęcasz tyle uwagi ? Mało to jest sieci, które nic nie potrafią ? Fe, kolego, paskudnie próbujesz jedynie zaszkodzić konkurencji.
Ja to widzę tak: mają lepszą ofertę niż TY, a TY nic nie możesz na to poradzić, i dlatego bijesz głową w ścianę. Właśnie na tym forum, i pewnie pod wieloma nickami. Nawet więcej, jesteś chory z zawiści wobec nich. Ciekawe co innego może być przyczyną, jeśli nie tak właśnie pojmowana przez CIEBIE konkurencja ? Pewnie pakiet TAKKO kupiłeś i jesteś szczęśliwy, no nie ? I jeszcze pewnie współpracowałeś z accadią i zrezygnowałeś ze współpracy, no nie ? I pewnie nie jesteś z żadnej sieci, no nie ?
:)) Czytam, czytam i zachodzę w głowę, ze zdziwienia...
Pudło kolego....:)) Pudło .. Thorn zadał dobre pytanie. Tak się składa, że jedna osoba zrezygnowała ze współpracy, bo wyjechała zagranicę... I tyle..:)) Kłamiesz i ośmieszasz się, ale pewnie masz w tym swój interes... a ja nawet wiem jaki. Jeśli jest inaczej - odważ się podać nr punktu, a ja powiem ci gdzie on jest zlokalizowany... Napisz.. pewnie wszyscy czytelnicy forum na to czekają....
Odważysz się 'strzelić' ?? podaj numer umowy... przecież sam stwierdziłeś, że nic ci nie grozi... czekamy....
Nie walczę, to forum jest do wymiany informacji, a nie do wprowadzania ludzi w błąd. Ty pisząc takie bzdury to właśnie robisz...
Sprzedawanie produktu bez faktury ? ....
...BEZ KOMENTARZA
Odpisywać na takie pierdoły się nie chce...
Ale ludzie, dobrze wiedzą, dlaczego tak robicie... mają swoje rozumy. Rzuć jeszcze kilka razy nazwę naszej sieci... nawet nie wiesz jak nam oglądalność od 22.08 na stronie wzrosła....
Ty wiesz kim jestem ja, ja wiem kim jesteś Ty. Ciekawe pod jakim nickiem tym razem się pojawisz ?
... Pozdrowienia dla Thorna, to był dobry pomysł. Gratuluję.
Tak długo, jak ten numer umowy się nie pojawi - ... BEZ KOMANTARZA
PANIE YAHAGI I THORN KILKA NICKÓW I TA SAMA FIRMA.
POWTÓRZĘ "DLA SŁABSZYCH"
NIE REPREZENTUJĘ ŻADNEJ SIECI, CHOĆ ZACZĄŁEM W JEDNEJ Z NICH - PATRZ WCZEŚNIEJSZE ZAPISY.
DZIAŁAM SAMODZIELNIE. WŁAŚNIE KOŃCZĘ MÓJ KOLEJNY DZIEŃ NA PUNKCIE
Gdybyście wiedzieli czym jest praca na punkcie nie pisalibyście takich bzdur, bo siedząc w wygodnych fotelach waszych biur popijąc kawę dalecy jesteście od naszych problemów. Kolejny wasz potencjalny Klient to łoś który ma zapchać wasze portfele. Mało który z właścieli obsługujących punkt opłat ma czas na łażenie po forach - oni ciężko pracują a tu są wypowiedzi tylko właściceli różnych sieci. Widać też którzy są aktywni, a nawet jak trafi się ktoś kto faktycznie ma punkt opłat to i tak jest wrzucani do wora PT. "obsługa z konkurencji".
LEOŚ Napisał(a):
> PANIE YAHAGI I THORN KILKA NICKÓW I TA SAMA FIRMA.
>
>
> POWTÓRZĘ "DLA SŁABSZYCH"
>
> NIE REPREZENTUJĘ ŻADNEJ SIECI, CHOĆ ZACZĄŁEM W
> JEDNEJ Z NICH - PATRZ WCZEŚNIEJSZE ZAPISY.
>
Czlowieku - gdybym byl wlascicielem sieci i mial takiego biorce to bym go wyrzucil wpierszej kolejnosci. Basz blade pojecie na temat punktow przyjmowania oplat (zwlaszcza Accadi) a twoja wiedzia opiera sie jedynie ina informacjach pozyskanych w internecie i na forach. Ciekaw jestem czym ci ta firma zalazla za skore - bo wbrew twoim smiesznym opiniom pracuja tam bardzo mili ludzie i zaden z nich nie siedzi w skorzanych fotelach i nie liczy kasy, ktora splywa na konto, lecz zajmuje sie rozwojem sieci.
PEPE napisał
Na wesoło: 24 godz. obejmują 2 dni robocze przy liczeniu "ciągłym". Jeżeli jednak policzyć inaczej: 24 = 3*8 to wyjdą 3 dni robocze czyli zmieścili się w zadeklarowanym czasie: z czwartu na piątek - 1 dzień, z piątku na poniedziałek (bo w soboty i niedziele nie prasują*) - 2 dzień i z poniedziałku na wtorek - 3 dzień.
* ten warunek jest konieczny
Pepe idąc tym tokiem myślenia to wiekszość tych sieci może śmiało pisac że u nich to nawet 16h, lub jak to jest w tych punktach bankowych to 8h. Ale nie o to przecie chodzi chłopy!!!!!
PEPE co się stało z Twoją stroną, dlaczego zniknęła. BU komuś nadepnąłeś na odcisk.