• Re: punkt opłat Autor: ~marek.k [193.238.42.*]
    Napisał(a):
    -------------------------------------------------------
    > Witajcie.
    > Dowiedziałem się dzisiaj ze okienko kasowe padło
    to banda która uważa że wszystko im wolno, niewiem czy kogoś udało im się namówić na kupno promes na akcję ale od samego początku to śmierdziało. dzisiaj to tylko problem ludzi którzy wpłacili należności i punktów kasowych że nie dostana prowizję za ostatni miesiąc. ciekawa informacja jest na ich stronie gdzie piszą że klienci maja sobie zapłacić rachunki za nie dokonane płatności ale z jakiego okresu już nie płacili tym ludziom za faktury??
  • Re: punkt opłat Autor: ~wieszać złodziei za jajca [83.28.251.*]
    A jacy ku(...)a wybujani byli, wielka mi ku(...)a izba gospodarcza! Gówniane naklejki miały wzbudzić wiarygodność u klientów. A okazali się zwykłymi złodziejami, kłamcami!
  • Re: punkt opłat Autor: ~cichy [85.89.183.*]
    całkowicie rozumiem wulgarność tego postu musieli Ci niezle spaskudzić biznes
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.178.*]
    wulgaryzmy na nic się nie zdadzą, bo czasu to nie cofnie, i co się stało to się nie odstanie. Ratujcie siebie i własne biznesy póki się da. Zwykłego klienta nie obchodzi, że firma ogłosi upadłość, zwykły klient wie że zginęły mu pieniądze wpłacane w Waszej kasie. To WY a nie prezes będziecie mijac się z tym klientem na ulicy, w sklepie, kościele. To naprawdę trudne i ciężkie. Prawnie na was nie będzie spoczywała żadna wina, ale moralnie ludzie się od Was odwrócą. Dlatego tak jak w kilkunastu rozmowach telefonicznych jakie miałem przyejmność odbyć z kilkunastoma osobami z Was, gorąco zachęcam, jak najszybciej przerwijcie to póki to oczernienie w ludzkich oczach nie jest tak wielkie. Jeśli chcecie jeszcze działać w tym biznesie to nie ma innej drogi jak natychmiastowe odejście z okienka. Jest w Polsce kilka systemów - głownie też centralnych, gdzie znów będziecie skazani na łaskę prezesa, dyrektora czy kogoś tam innego, i każdego ranka będziecie się budzić z myślą, czy już kasa znikła z konta czy może jeszcze nie. Tak jak we wcześniejszym wpisie tak i teraz zachęcam do przyłaczenia się do grupy jaką konsoliduję od 3 lat. Grupy niezależnych podmiotów, gdzie każdy działa na własny rachunek i na własną odpowiedzialność. Sam decyduje o terminie realizacji przelewów, sam dysponuje gotówką klienta. Jest tylko jedna linia zależności Kasa - Bank po drodze nie ma żadnych central, pośredników itp. Jak już wspominałem pomogę każdemu kto chce dalej w uczciwy sposób działać w branży płatności masowych. Jako silna grupa możemy negocjować jeszcze lepsze warunki finansowe dla wszystkich, choć każdy z nas z osobna to inny podmiot. Zapraszam do kontaku i współpracy W dni powszednie od 9.00 do 17.00 można mnie złapać pod numerem (18) 35 21 300 - prosić o połączenie z właścicielem

Pozdrawiam

JAREK
  • Re: punkt opłat Autor: ~zdzisiek [81.190.194.*]
    a wie ktos moze cos o paf.CZy u nich tez sa opoznienia?
  • Re: punkt opłat Autor: ~ononon [78.88.125.*]
    No i miałem rację.
    Okienko właśnie oficjalnie ogłosiło upadłość na swojej stronie.
    Zainteresowani rozwiązaniem tego problemu proszeni są o maile na adres fujas@poczta.fm z podanie swoich danych kontaktowych.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Ja wiedziełem że tak bedzie [79.185.180.*]
    Jestem również starym pracownikiem w/w firm. Na szczeście w porę zdążyłem od nich się odłączyć. Bardzo mi przykro że z powodu braku jakiejkolwiek odpowiedzialności Panów Prezesów :], biedni ludzie będą musieli jeszcze raz opłacić swoje rachunki. Mam nadzieje, że ludzie wezmą sprawę w swoje ręce i dowiodą winę pewnym mózgom tej operacji ... niech sprawiedliwości stanie się za dość !!!
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.168.*]
    teraz agenci okienka muszą uzbroic się w ogromną cierpliwość i spokojnie przterwać ten burzliwy okres. Szczęśliwi ci, którzy nie wysyłali pieniędzy do centrali od jakiegoś czasu, współczucie dla tych którzy wrzucali kase do ostatniej chwili do dziury bez dna. Teraz jedyne rozwiązanie jak mówiłem wcześnie natychmiastowe odcięcie się od tamtej firmy, błyskawiczne przejście na własny rozrachunek. Tylko na Boga, nie wchodźcie już w żadne systemy z centralnym rozliczaniem. Nie powierzajcie własnej godności i cudzych pieniędzy jakiemuś tam prezesowi i jego pracownikom. Odpowiedzialnośc za ludzką kasę jak widzicie jest ogromna. Prawnie nic Wam nie grozi, jednak w oczach ludzi ..... szkoda mówić. Zapraszam do kontaktu wszystkich chcących pracowac w tym sektorze dalej ale już TYLKO I WYŁĄCZNIE NIEZALEŻNIE od nikogo, gdzie 99 % prowizji będzie WASZĄ i TYLKO WASZĄ WŁASNOŚCIĄ, z PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ tylko po Waszej stronie
  • Re: punkt opłat Autor: ~Milo-milo [83.21.205.*]
    Następna będzie mielimmedia. Nareszcie.
  • Re: punkt opłat Autor: ~milamedia [80.53.174.*]
    milamedia ma sie dobrze wlasnie prowizje do banku tanieja 0.20 gr za przelew
  • Współpraca Autor: ~Współpraca [195.216.102.*]
    Dzień dobry,
    Firmy, które funkcjonowały w ramach sieci Okienko-Kasowe S.A., a chciałyby współpracować na zasadach indywidualnych - zależni jedynie od siebie prosimy o kontakt pod nr tel.:
    0-61 66 44 240 lub 0-61 66 44 287
  • Re: punkt opłat Autor: ~kabo [83.26.88.*]
    Witam !!!
    Takie firmy jak "OKIENKO" czy "GROSIK" musiały upaść ze względu na brak nadzoru nad finansami przez osoby przyjmujące opłaty tzw. punkty kasowe .
    Dziwię się niektórym przedsiębiorcom ,którzy rozpoczynają współpracę z daną "FIRMĄ" i nie zastanawiają się co będzie się działo ze środkami pieniężnymi przyjętymi przez nich do realizacji . To jest jak porywanie się z motyka na słońce ponieważ wcześniej czy później prezes zaginie lub centrala ogłosi upadłość a szary pośrednik zostanie z ręką w nocniku i z rozżalonymi i wściekłymi klientami.

Jestem od prawie 2 lat partnerem MILAMEDIA z Koszalina i powiem wam ,że jestem bardzo zadowolony . Żaden pośrednik nie ma dostępu do gotówki przyjmowanej w moim punkcie . Z MILAMEDIA zakupiłem tylko program a płatności dokonuję samodzielnie z własnego rachunku biznesowego w Invest Banku . Nikt oprócz mnie i Banku niema dostępu do pieniędzy . To jest ważne w tym biznesie .

Nadmienię ,że swego czasu miałem propozycję z firmy MIESZKO . NIE POLECAM. Jak z informacji wynikało to wszelką gotówkę trzeba wpłacić na rachunek centrali i później modlić się ażeby nie było podobnie jak z GROSIKIEM .

Pozdrawiam
    Kazimierz
  • Re: punkt opłat Autor: ~licytacja MM [91.189.32.*]
    Kabo - to super ze jestes zadowolony. Ciekawe tylko kto bedzie sie zajmowal programem, bo najprawdopobodobniej na poczatku listopada odbedzie sie licytacja domu na Akacjowej - czyli sanktuarium MM - ich glownej siedziby.
    Czy ktos moglby skomentowac ta informacje?
  • Re: punkt opłat Autor: ~kabanos [212.244.57.*]
    Jarku, napisz prawdę, że nie robisz tego za darmo tylko chcesz przyciąć na tych ludziach! Ich koszmar to wizja kasy dla ciebie. Łączysz się chyba nie w żalu z nimi a w biznesie z tymi co ich oszukali. Napisz jakie sa minusy twojego panaceum.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.179.*]
    nie przycinam nic kompletnie ! Co dla niektórych wydaje się być zapewne dziwne. Zyskuje w inny sposób. Stworzyłem grupę pośredników, którzy niezależnych, jednak przed bankiem tworzymy całość tytułem ilości przelewów i na tej podstawie uzyskujemy korzystaniejsze upustu od przelewu. Widzę, że niektórym ciężko zrozumieć, że w jedności siła i wtedy zarabiamy wszyscy. Dziwne jest tylko, że jakieś "ale" pod moim adresem pojawiło się nie kiedy zamieściłem pierwsze wpisy, a dopiero wtedy kiedy to napisałem co nie co o MM. No cóż jeśli prawda Was boli i próbujecie stosować retorykę zniechęcenia przez oczernienie to winszuje. Daje to tylko obraz tego kto będzie z Wami a zapragnie się odłączyć. Przykro czytac wypowiedzi w stylu, kto nie jest z nami tej jest przeciwko nam.

Powtarzam W JEDNOŚCI, ale i w NIEZALEŻNOŚCI siła i sens tej działalności.

Powyższa treśc wpisu dedykowana jest jako odpowiedź dla użytkownika kabanos i użytkownika obiektywny. W tym drugim przypadku zgodze się, że może masz przelwey po 0,07 zł - możliwe to jest jednak w jedynm rozwiązaniu, klepiesz wszystkie rachunki ze swojego RORu, a to już jest karalne.
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.168.*]
    przy MM warto wspomnieć o bojach jakie toczy pomiedzy sobą ta frima z firmą A. na temat własnie oprogramowania Jeden infrmatyk to pisał poszedł gdzie indziej i tamten program stoi w miejscu ale nie chca zaprzestac dystrybucji.

No jak nic potwierdza to tylko po raz kolejny regułę, że na takie holdingii trzeba poważnie uważać, ktoś się podnieca, że MM obniża prowizje, skoro tam jest tak dobrze, to dlaczego ratują swoją rentowność wprowadzeniem usług pocztowych od innego operatora ??

Z telefonów jakie odbieram od piątku wiem jedno agenci dawnego okienka są strasznie przerażeni tym co się stało I wcale się im nie dziwie. Jednak napiszę to co mówię przez telefon - nie poddawajcie się i przejdzie jak najszybciej na własne rozliczenie. Kilku z Was już dziś podjęło taką decyzję i zapewne od początku listopada zaczną pracę na własnym NIE POZWÓLCIE BY PRZEZ KOGOŚ W GRUZACH LEGŁA WASZA FIRMA I REPUTACJA - chcesz być niezależny skontaktuj się, postaram się pomóc (18) 35 21 300 - pozdrawiam JAREK - standardowo biuro jest czynne do 17, ale dziś na prośbę kilku osób będe w nim dłużej by umożliwić Wam kontakt. A proponuję działać szybko, bo jak media to chwycą i pojdzie w świat będzie już za poźno, żeby odciąć sie do okienka.
  • Re: punkt opłat Autor: ~znajomek [83.28.212.*]
    Jarku, wiem, że agitujesz w słusznej sprawie. Lecz już jest za późno. Punkt w którym są niezrealizowane rachunki tak czy siak reputację traci i nie ma możliwości dalszego działania, nawet pod inną (swoją własną) marką.
    Chyba, że radzisz poszkodowanym agentom regulować zaległości z własnej kasy w celu zapobieżenia utraty owej reputacji:)
    Po bankructwie grosika i płatnika, agenci takich firm jak mieszko czy okienko mieli 2 lata czasu aby od nich zwiać, uwalniając się od niekorzystnych umów. Teraz to musztarda po obiedzie...
    Zresztą ty też Jarku byłeś kiedyś jednym z dyrektorów regionalnych mieszka nieprawdaż? Czemu wtedy popierałeś i chwaliłeś na forach mieszka i ich system centralny?
    znajomek Napisał(a):
    > Zresztą ty też Jarku byłeś kiedyś jednym z
    > dyrektorów regionalnych mieszka nieprawdaż? Czemu
    > wtedy popierałeś i chwaliłeś na forach mieszka i
    > ich system centralny?

Owszem kilka lat temu poświęciłem troszkę czasu na tworzenie MIESZKA, i gdyby dalej na jego czele stał sam Bartek MIESZKO było by dziś największą siecią, a sam system z centralnego napewno zmieniłby się na inny. Ponadto przed agentami naprawdę rysowało się wejście w dochodowy biznes. Niestety Bartek uległ "omamom" Pawła M. (do niedawna jeszcze dyrektora czy prezesa w okienku) Efeketem tego czarowania było to, że Bartek jako twórca Mieszka został z niczym, Paweł wymiksował go z własnego biznesu !! Dlatego też wiedziałem, że i okienko w takiej formule z taką obsadą personalną nie może za długo pociągnąć. I nie pomyliłem się NIESTETY, bowiem wolałbym się jednak pomylić.
  • Re: punkt opłat Autor: ~bbb [83.13.125.*]
    Odnośnie pokrywania rachunków klientów z własnych pieniędzy - czasem jest o co walczyć. Kiedyś byli grosikowcy tak zrobili i po pół odrobili to co założyli.

W razie czego służę pomocą na Warmii i Mazurach.
    502110219 lub e-mail dziesiatka@oplaty.olsztyn.pl
  • Re: punkt opłat Autor: ~xxx [83.28.212.*]
    W poł roku powiadasz odrobili po 70 000 zł??? Hehe, niezły mitoman z ciebie...
    Przecież taki punkt kasowy przynosi nie więcej niż 1000 zł miesięcznie na czysto w obecnych czasach...
  • Re: punkt opłat Autor: ~bbb [83.13.125.*]
    punkt który miesięcznie zarobi na czysto 1000 z dwóch tygodni nie będzie miał takich tyłów. Może przesadziłem z pół roku, ale po roku byli już na czysto. Tylko trzeba się postarać i włożyć trochę pracy w odzyskanie klientów - ale się udało.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Pracownik [83.10.224.*]
    Czy klienci odzyskali pieniadze z tego grosika po bankructwie?
  • Re: punkt opłat Autor: ~do obiektywnego [80.53.174.*]
    GDZIE TAK JEST TANIO ZA PRZELEW 0.07 GR CO TO ZA BANK TEZ TAK CHCE
  • Re: punkt opłat Autor: ~oszukany [89.17.230.*]
    Witam wszystkich! Jestem jednym z teraz już "byłych agentów" okienka kasowego - zapraszam wszystkich agentów do kontaktu ze mna pod numerem 510 38 22 41. Uważam iż zarząd firmy Okienko Kasowe pozostawił nas na lodzie, na rozstrzelanie przez byłych klientów. Myśle jednak iż jednocząc sie wspólnie możemy spróbować coś zrobić - nie wiem jeszcze co, ale nie możemy odpuścić! Zdesperowanych proszę o kontakt w godz. 17 - 20, od teraz, oprócz dnia 30.10, na 17 umówiłem się z adwokatem na porade prawną w naszej sprawie (kolo 19 powienienem być "po") Pozdrawiam. Były Agent
  • Re: punkt opłat Autor: ~OSZYKANI [83.4.128.*]
    Boże kochany...
    jestem oszukana
    Boże, klienci mnie zniszczą, wpłaty miałam po 20n tysięcy dziennie...
    Nie chce mi się żyć...
    Nie wiem jak ja im spojrzę w oczy...
    Obym wytrzymała to...
  • Re: punkt opłat Autor: ~do oszukanego [83.12.44.*]
    czy przewidujecie że będzie wypłata świadczenia z TU z polisy i w jakim czasie? Czy agenci Okienka będą nadal działać sami lub z siecią niecentarlną czy zrezygnujecie z prowadzenia takiego rodzaju działalaności. Odpowiedzcie. To podstawowe pytanie co dalej i jak?
  • Re: punkt opłat Autor: ~oszukani [83.4.128.*]
    Też jestem tego zdania, że powinnismy połaczyć się w siły.
    Wiem, że wpłaty eliksir są nierealizowane od 24.10, ekspresy wybiórczo, ale gdzieś od końca września.
    Nie wiem co to będzie...
    Odechciało mi się wszystkiego. W dadatku "okienko" było naszą dodatkową formą zarobkową, a teraz ucierpi na tym cały wizerunek naszej Firmy. Straty są ogromne, nawet nie chce liczyć...
    Proszę o pomoc doświadczonych osób, czy coś w ogóle mogę zrobić???
    A co z tym funduszem gwarancyjnym???
    PROSZĘ POMOCY!!!
  • Re: punkt opłat Autor: ~xx [83.12.44.*]
    Jaki fundusz, jedynie ta polisa to jakaś nadzieja. Czy ktoś wie co na to TU co z tą znakomitą polisą? Ponawiam pytanie.
    Wiesz kontynuacja działaności bez spłacenia klientów (bo nie zakładam szybkiej wypłaty z polisy czy od syndyka) to utopia. Bo to kasa w błoto, bo kto ją zwróci. Syndyk? Taa... Kto sie bedzie przejmował ze z własnej kasy wpłaciłeś jak wypłaty pójdą (jak pojdą do odbiorców) a nie do agentów.
    A siedzenie w punkcie i przyjmowanie kolejnych rachunków już na nowej działąlaności samodzielnie nie wyjdzie bo to ci sami oszukani z dawnej dzialaalności.
  • Re: punkt opłat Autor: ~marek.k [193.238.42.*]
    z tego co mi przysłali na temat tej polisy gdy mnie próbowali namówić na nią to ona nic nie chroniła , a siedzę w ubezpieczeniach od kilkunastu lat a punkt to był tylko dodatek. Napisałem im na to nie dostałem odp i przestali koło tego się kręcić u mnie
  • Re: punkt opłat Autor: ~kabanos [91.94.37.*]
    Współczuję Państwu. Uważajcie teraz na cwaniaków którzy jeszcze będą chcieli na Waszym nieszczęściu coś ugrać (już widać aktywność milamedia i akadia).
  • Re: punkt opłat Autor: ~pralnia [83.6.78.*]
    Okienko działało jak sekta. Pralnia mózgu. Omamiali ludzi i jak sie okazuje wykorzystali. Dziękuję Bogu, ja w odpowiednim momencie odzyskałam rozum i ostatniej chwili odeszłam. Straty finansowe oczywiście poniosłam, ale mogę spojrzeć ludziom w oczy. Polisa ubezpieczeniowa to jeden wielki kit. Nie odzyskacie z tego tytułu ani grosza. Współczuje wszystkim.
  • Re: punkt opłat Autor: ~yaco25 [83.6.132.*]
    dziś jakim cudem udało mi sie dodzwonić do Okienka kasowego,z tego co mi ta pani powiedziała,podobno właśnie Mieszko miało jakieś ukryte długi,przez to wszystko sie rozwaliło,nie bardzo w to wieżę ,i zastanawiam sie co zrobię dalej jako agent i jako poszkodowany.Sam robiłem opłaty swoich rachunków domowych, tylko czekać aż ponaglenia przyjdą...Dobrze było sie dziś dowiedzieć ze ma sie rękę w nocniku;/

PS. NIEZALEŻNI myślisz ze po takim numerze ludzie nadal będą dokonywać wpłaty w takim miejscu?
  • Re: punkt opłat Autor: ~darmic [91.94.65.*]
    witam,
    właśnie rano dowiedziałem się że okienko kasowe posypało się,postanowiłem złożyć doniesienie na prokuraturę o podejżeniu popełnienia przestępstwa , przecież upadłość oficjalnie zrobią jutro składając wniosek do sądu w takim razie powinni realizować na chwilę obecną płatności.
    Najbardziej rozbawiła mnie informcja jak klientka z prosspolu kazała mi dzisjaj odprowadzić utarg za sobotę , wyśmiełem ją na max :))
    No cóż z nimi jestem związany prawie od początku była to moja dodatkowa działalność,a teraz wszystko posypało się do dupy
  • Re: punkt opłat Autor: ~ja [83.175.152.*]
    byla pracownica "centrali" - wspolczuje wszystkim! zal mi ludzi wplacajacych, jak najbardziej. Ale rowniez bardzo mi zal agentow, ktorzy wlasna twarza/reputacja bronili dobrego imienia firmy w imie... niczego.
  • Re: punkt opłat Autor: ~yaco25 [83.6.132.*]
    darmic a wiec co zrobisz z kasą, zatrzymasz dla siebie?czy oddasz ludziom
    bo inaczej tego nie widzę.Byc oszukanym a oszukiwać wielka różnica.Nie polecam zniżania sie do czyjegoś poziomu.
  • Re: punkt opłat Autor: ~poszkodowana [81.168.155.*]
    witam, ja też mam pieniądze z piątku nie wpłacone...na szczęście. Co zrobię z pieniędzmi, oczywiście sama ureguluję wpłatę i przedstawię dowód wpłaty klientowi. Tyle mi zostało, bo pieniążków nie zatrzymam, bo mijają terminy płatności, a nie wiem kiedy klient się zgłosi.
    To będzie ciężki okres ...
    Mam pytanie, czy ktoś jest zorientowany do kiedy realizowano wpłaty zwykłe?? Ma ktoś potwierdzone informacje??
  • Re: punkt opłat Autor: ~Gilzeusz [84.10.218.*]
    Witam,
    jak już wcześniej wspomniałem ja swój punkt zamknąłem 10 października.
    Dziś pluję sobie w brodę, że byłem zbyt głupi - trzeba było z tym skończyć kiedy przyszedł ten list.
    Zresztą ten list może być dowodem dla prokuratury - jak wprowadzano agentów (a wraz z nimi klientów) ŚWIADOMIE w błąd dobrze wiedząc, że wszystko się sypie.
    Jak tylko wróciła mi przytomność (okienko było moim jedynym źródłem utrzymania) to 12 października zacząłem wydzwaniać do firmy.
    Udało mi się połączyć z numerem pod którym mieli dzwonić kandydaci na nowych agentów.
    Odebrała Pani w Łodzi.
    Była chyba mocniej wystraszona ode mnie, więc najgrzeczniej jak umiałem poinformowałem ją, że telefon prezesa milczy, a w Poznaniu tradycyjnie nikt nie odbiera telefonów.
    Zdając sobie sprawę, że coś już bardzo śmierdzi, starałem się ze wszystkich sił zabezpieczyć płatności ze swojego punktu.
    Powiedziałem, że jeśli jeszcze tego samego dnia nikt z zarządu się do mnie nie odedzwie, to następnego dnia złożę doniesienie do prokuratury.
    Poskutkowało, bo za godzinę już rozmawiałem z osobą z zarządu.
    Obiecano mi na piśmie, że wszystkie przelewy z mojego okienka zostaną wyekspediowane do konkretnej daty.
    Nie mam 100% pewności, że tak się stało, ale z tego co na własną rękę udało mi się sprawdzić, chyba faktycznie poszły.
    Tak więc nie sugerowałbym się konkretnymi datami zastopowania przelewów, bo chyba każdy, indywidualny przypadek w tej upadającej firmie był inny.
    Ja nie otworzę już swojego punktu ponownie.
    Likwiduję działalność, bo nie ma to teraz już żadnego sensu.
    I tak ludzie nie będą chcieli u mnie płacić.
    Radziłbym to samo pozostałym osobom.
    Trzeba przełknąć tą, gorzką pigułkę i zacząć szukać czegoś innego.
    Mamienie ludzi wizją kontynuowania działalności pod innym szyldem, jakie ma teraz miejsce na tym forum, uważam za co najmniej niesmaczne.
    Życzę wszystkim jak najmniej kłopotów.
    Dobrze, że przynajmniej możemy patrzeć w lustro bez odrazy.
    To też się w życiu liczy.
    Gilzeusz - no nie wiem czy takie niesmaczne, Ty akurat zwijasz ten biznes ale jest wiele osób które takiej mozliwośc nie mają. Faktem jest, że ludzie będą mieć żal najpierw do agenta, ale sporo osób tą działalnością utrzymywało rodzinę. Niestety trzeba będzie tym osobom przterwać trudny okres, nawet bardzo trudny. Temat dziś podłapały media RMF trąbi o upadku od samego rana, napewno będzie wieczorem w TVN. No i teraz zacznie się prawdziwie ciężki moment. Jednak jak pokazują doświadczenia z przeszłości, wielu agentów dawnego Grosika, przterzymało ciężkie chwile i powrócili do łask klientów, w baaardzo dużej ilości przypadków przy współpracy w systemie który proponuje. Każdy ma wolną wole i zrobi co uważa za słuszne Ja oferuje narzędzia pomocowe, a nie jakiś system jak sugerował "kabanos" nie jestem ani ACC, ani MM. Wtajemniczeni znają rozwiniecie skrótów :) Mój nick jest w 100 % adekwatny do propozycji.
  • Re: punkt opłat Autor: ~mare.k [193.238.42.*]
    mam reklamację pierwszą z 15.10 to może być tak że już od tego dnia nie płacili. Polisa na milion a przyjmując że dziennie zbierali z 400 okienek średnio 5000zł to mamy 2mln dziennie, czyli za dziesięć dni mamy 20mln zł . Napewno nie poszły wpłaty od środy 24.10 bo czas realizacji to 3 dni czyli poniedziałek a wtedy ogłosili upadłość czyli około 6mln zł.W prasie Ebert mówił że dziura jest na 4,5mln zł. Sami kombinujcie co nie zostało zapłacone. Zwinięcie interesu to ucieczka a trzeba tym ludziom pomóc. Napewno lepiej ich powiadomić o nie zapłaconych rachunkach niż czekać aż sami przyjdą i złość na nas wyładują.
  • Re: Ebert zwala winę na Urbanowicza:) Autor: ~tępiciel nierzetelnych [83.28.225.*]
    Ebert zwala winę na Urbanowicza:) Boi się pierdla :)
    http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071030/REG00/71029031
  • Re: co porabia Bieta ??? Autor: ~łowca nagród [83.28.225.*]
    Wie ktoś może co porabia Bieta, były prezio Grosika??? Posiedział trzy miechy, wypuścili go i co dalej??? Opala się na Seszelach ????
  • Re: punkt opłat Autor: ~iksik [83.24.105.*]
    Zaczynałem w najgorszym z możliwych okresie, bo w momencie upadku "grosika". Uważnie śledziłem umowy, którymi mnie kuszono i wybrałem taką ofertę, która daje mi pełną autonomię.
    Placę do Banku więcej niż 7 groszy, płacę za obsługe programu, ile muszę (i chcę, bo warto), ale jestem na tyle niezależny, że do pieniążków które odprowadzam do banku, nikt inny poza mną nie ma dostępu. Chcąc mówić o pełnej niezależności, trzeba by dysponować własnym programem, zaakceptowanym przez dowolny bank.
    Jeżeli mogę cokolwiek radzić to radzę: Zadnych wspolnych kont rozliczeniowych. Umowa o realizacji płatności tylko Ty - Bank, i żadnych pośredników. rozkręcanie trwa dłużej, ale po zdobyciu zaufania klientów - upadek jakiejkolwiek sieci , nie bedzie miał wpływu waszą działalnośc. Co najwyżej odpowiecie klientom na kilka pytań z podtekstem.
    Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~NIEZALEŻNI [83.7.132.*]
    iksik Napisał(a):
    > Zaczynałem w najgorszym z możliwych okresie, bo w
    > momencie upadku "grosika". Uważnie śledziłem
    > umowy, którymi mnie kuszono i wybrałem taką
    > ofertę, która daje mi pełną autonomię.
    > Placę do Banku więcej niż 7 groszy, płacę za
    > obsługe programu, ile muszę (i chcę, bo warto),
    > ale jestem na tyle niezależny, że do pieniążków
    > które odprowadzam do banku, nikt inny poza mną
    > nie ma dostępu. Chcąc mówić o pełnej
    > niezależności, trzeba by dysponować własnym
    > programem, zaakceptowanym przez dowolny bank.
    > Jeżeli mogę cokolwiek radzić to radzę: Zadnych
    > wspolnych kont rozliczeniowych. Umowa o realizacji
    > płatności tylko Ty - Bank, i żadnych pośredników.
    > rozkręcanie trwa dłużej, ale po zdobyciu zaufania
    > klientów - upadek jakiejkolwiek sieci , nie bedzie
    > miał wpływu waszą działalnośc. Co najwyżej
    > odpowiecie klientom na kilka pytań z
    > podtekstem.
    > Pozdrawiam

Iksik i jesteś oto najlepszym dowodem na poparcie moich słów i propozycji. Tylko niezależność bez najmniejszego pośrednika po drodze da spokój w życiu przy tej działalności. To o czym piszesz to właśnie moja propozycja zarówno dla agentów okienka, czy jakichkolwiek innych osób zainstresowanych pełnym i 100 % usamodzielnieniem się bez płacenia komu kolwiek poza bankiem.

Szanowny Agencie pracujący "na kogoś" chcesz by Twoja praca była tylko Twoja. Boisz się, że może spotkać cię takie samo nieszczęście jak agentów którzy zaufali Okienku - zapraszam do kontaku (18) 35 21 300 w dni powszednie między 9.00 a 17.00 Proponuję samodzielność, a nie układ centralnym, cz też jakąkolwiek zależność.
  • Re: punkt opłat Autor: ~Ja wiedziałem że tak bedzie [79.185.137.*]
    Kolego "tępiciel nierzetelnych" w odpowiedzi na twój post i na artykół Wyborczej , powiem że niech Pan szanowny Ebert nie kombinuje bo tak samo jak kiedyś Urbanowicz tak i teraz on sam jest winien całej sytuacji. Urbanowicz był na tyle cwany że mu za grosze opylił sieć Mieszko i zaczął budować sobie nowe życie. Co prawda nie zabezpieczył sie do końca, ... (...) i zapewne zostanie już nie długo udowodniona mu wina. Na Eberta wcześniej czy później też przyjdzie kryska ... I jeszcze raz dodam że to jest śmieszne, że człowiek który przejmuje jakąś firmę nie widzi jaki deficyt na niej ciąży. Załosne panie Ebert i spółka :)
  • Re: punkt opłat Autor: ~Ja wiedziałem że tak bedzie [79.185.137.*]
    Apropos Biety ... faktycznie chodzi sobie na wolności jakby nigdy nic, cieszy się życiem i śmieje sie w twarz. Oczywiście mieszka nadal (co dziwne) w swojej rodzinnej miejscowości Czarna Białostocka , a jego tatko (wspólnik) dodatkowo jest tam dyrektorem szkoły !! Co wy na to ?? Brak mi słów ...
  • Re: punkt opłat Autor: ~znajomek [83.28.210.*]
    Jarku, jeszcze raz powtórzę: PUNKT, W KTÓRYM KASA NIE DOSZŁA NIE MA SZANS NA REAKTYWACJĘ POD INNYM SZYLDEM! Prowadzący musiałby spłacić dług ze swoich pieniędzy aby dalej to ciągnąć. A to nie ma najmniejszego sensu! Taki punkt opłat to zazwyczaj nie jest biznes tylko kiepsko płatne miejsce pracy, z którego zyski oscylują w granicach 1000 zł. Myślę, że niewiele jest punktów, które po zapłaceniu czynszu za lokal, ubezpieczenia, opłaty za przelewy bankowe i ZUSu właściciela zostawią mu w kieszeni większą niż wymieniona kwota. Nawet z zatrudnieniem pracownika ciężko.

Owszem, trafiają się czasem punkty tzw. "perełki", które przyjmują dziennie po 300 rachunków. Ale to rzadkość. W większości przypadków dzienna liczba rachunków to 50 do 100(w dobry dzień), więc łatwo obliczyć, że: 50 X 1,5 = 75zł dniówka x 22 dni w miesiącu = 1650 zł przychodu. Lub licząc po 100 rachunków ten przychód wyniesie 3300 zł miesięcznie.
    Odejmując koszty zostaje mizerna kwota na czysto:(

W związku z tym nie wyobrażam sobie pokrycia kilkudziesięciu tysięcy złotych strat z dwóch czy trzech tygodni przez agenta w celu ratowania tego "biznesu" - to się po prostu nie kalkuluje! To są kwoty nie do odrobienia!

No chyba, że się ostatnio coś w branży zmieniło i wszystkie punkty bez wyjątku przyjmują po 300 wpłat dziennie i dają 10 000 miesięcznego przychodu:) Wtedy jest co ratować. Inaczej szkoda zachodu.
  • Re: punkt opłat Autor: ~iksik [83.24.105.*]
    Szanowny kolego "NIEZALEŻNI" Nie wydajesz mi sie tak bezinteresowny jak to opisujesz. Chcesz Waść zebrać do "kupki" wędrujące po necie "samotne, rozdarte duszyczki" i zapewne "wcisnąc" im swoje oprogramowanie, a tym samym uzależnić ich od siebie. Przecież nie po to robisz/dysponujesz oprogramowaniem, by dawać je za darmo. Czyżbym się mylił?... Czy to nie jest próba stworzenia sieci?... Osobiście wolę "grę w otwarte karty" i polecam tych operatorów programów, którzy nie kryją tego że chcą na tym zarabiać.
    Pozdrawiam
  • Re: punkt opłat Autor: ~znajomek [83.28.210.*]
    Lepiej otworzyć na innym osiedlu, pod innym szyldem niż spłacać zaległości w starym miejscu.