Forum Zakładanie firmy

Re: punkt opłat

Witam !!!
Takie firmy jak "OKIENKO" czy "GROSIK" musiały upaść ze względu na brak nadzoru nad finansami przez osoby przyjmujące opłaty tzw. punkty kasowe .
Dziwię się niektórym przedsiębiorcom ,którzy rozpoczynają współpracę z daną "FIRMĄ" i nie zastanawiają się co będzie się działo ze środkami pieniężnymi przyjętymi przez nich do realizacji . To jest jak porywanie się z motyka na słońce ponieważ wcześniej czy później prezes zaginie lub centrala ogłosi upadłość a szary pośrednik zostanie z ręką w nocniku i z rozżalonymi i wściekłymi klientami.

Jestem od prawie 2 lat partnerem MILAMEDIA z Koszalina i powiem wam ,że jestem bardzo zadowolony . Żaden pośrednik nie ma dostępu do gotówki przyjmowanej w moim punkcie . Z MILAMEDIA zakupiłem tylko program a płatności dokonuję samodzielnie z własnego rachunku biznesowego w Invest Banku . Nikt oprócz mnie i Banku niema dostępu do pieniędzy . To jest ważne w tym biznesie .

Nadmienię ,że swego czasu miałem propozycję z firmy MIESZKO . NIE POLECAM. Jak z informacji wynikało to wszelką gotówkę trzeba wpłacić na rachunek centrali i później modlić się ażeby nie było podobnie jak z GROSIKIEM .

Pozdrawiam
Kazimierz