witam. Mam 1 polisę w CU i 2 polisy w PRAMERICA. Jedną "całożyciową" drugą terminową. Nie spotkałem wsród innych firm ubezpieczeniowych ubezpieczenia na wypadek całkowitego inwalidztwa spowodowanego chorobą (takie właśnie mam). Występują tylko powiązane z nieszczęśliwym wypadkiem. Dla mnie to ważne bo nie chcę być "ciężarem finansowym" dla mojej Rodziny w razie choroby. W swoich polisach mam również ochronę z tytułu nieszczęśliwego wypadku, pobytu w szpitalu i co bardzo ważne dla mnie to odszkodkowanie z tyt. poważnych chorób (wg mojej wiedzy mają najszerszy zakres poważnych chorób wśród firm ubezpieczeniowych w Polsce.) Ponadto moja polisa zawiera również zawieszenie w opłacaniu składek w przypadku niezdolności do wykonywania pracy z której mam dochód ( w nie jakiejkolwiek pracy - chorując można przecież ,nie obrażając nikogo , skręcać długopisy). Reasumując potrafię czytać ogólne warunki i nie ulegam emocjom . Zdecydowałem , że polisa w CU sama wygaśnie bo przekształciłem ją w bezskładkową (choć mam ją od 1994 r) a pełną ochronę chcę mieć w PRAMERICE. Ubezpieczenia też się zmieniają a u chodzi o moje zdrowie i życie a przede wszystkim o moje Dzieciaki i Żonę
Pozdrawiam
Ludzie, przecież większość tych opinii jest pisana przez agentów Pramerici, zawieszenie opłacania składek ma prawie każda firma i to bez potrzeby zostania inwalidą ale taka opcja jest dostępna zazwyczaj w ubezpieczeniach z funduszem inwestycyjnym, bo to właśnie ze środków zgromadzonych w funduszu są pobierane opłaty za ochronę w tym czasie co nie płaci się składki. Cudów nie ma, nic za darmo.
A o agentach Pramerici słyszałam, współczuję im, co prawda dostają stałą kasę ale jak nie zrealizują planu to im tną bezlitośnie. Po kilku miesiącach no może kilkunastu są wykończeni i wypaleni - praca "24 h/ dobę", rano o 8.00 odprawa, raporty z każdej godziny pracy.
Współmałżonek/nka podpisuje zgodę na nieobecność żony/męża w domu w zamian za obietnicę sporych wpływów do budżetu domowego.
Wiem, od osoby, która tam pracowała.
Podobno Pramerica traci ludzi na potęgę, jeśli nie zmieni polityki to zniknie z rynku polskiego.
Ubezpieczenia może mają i dobre ale znam kilka firm, które mają bardzo podobne warunki.
A co do historii to w Polsce działają TU, które również są częścią wielkich grup kapitałowych i istnieją na rynku światowym również ponad 130 lat np. AIG, CU, ING, ALLIANZ itd...
Pramerica stawia rzeczywiście na profesjonalą analizę potrzeb, piękne opracowanie oferty, kolorowe, imienne itd, co z tego jak za kilka lat nie będzie miał kto tych klientów obsłużyć. To wszystko to tylko marketing
Dnia 2008-08-24 o godz. 19:34 ~Ag napisał(a):
> Ludzie, przecież większość tych opinii jest pisana przez
> agentów Pramerici,
- Większość tych z godnych z rzeczywistością.
>zawieszenie opłacania składek ma prawie
> każda firma i to bez potrzeby zostania inwalidą ale taka
> opcja jest dostępna zazwyczaj w ubezpieczeniach z funduszem
> inwestycyjnym, bo to właśnie ze środków zgromadzonych w
> funduszu są pobierane opłaty za ochronę w tym czasie co nie
> płaci się składki. Cudów nie ma, nic za darmo.
- no właśnie... to nie cuda tylko rzetelność i etyka której Ty np. w ogóle nie posiadasz
malo tego, że Pramerica zwalnia, to mają inne firmy (na duuużo gorszych warunkach), ale przejmuje opłacanie za klienta i jeśłi jest to program kapitałowy, to KAPITAŁ BUDUJE SIĘ TAK JAKBY KLIENT WPŁACAŁ SAM, mało tego Pramerica w swoich rozwiązaniach NA PIŚMIE, W POLISIE GWARANTUJE KONKRETNY KAPITAŁ NA DANY ROK !
>A o agentach
> Pramerici słyszałam, współczuję im,
- Hmm dziękuję, ale miewam się wyśmienicie(!), zwłaszcza od ok.2mies. kiedy głośno zrobiło się o owym kryzysie...
>co prawda dostają stałą
> kasę ale jak nie zrealizują planu to im tną bezlitośnie.
- a co? mają mi dawać za to podwyżkę ?!?
>Po kilku miesiącach no może kilkunastu są wykończeni i
> wypaleni - praca "24 h/ dobę"
- 24h... hm, 2-3 spotkania dziennie zajmują max 6godz. :)
>rano o
> 8.00 odprawa, raporty z każdej godziny pracy.
- dwa dni w tyg. o godz.9:00, a raport z tygodnia raz w tyg.
> Współmałżonek/nka podpisuje zgodę na nieobecność żony/męża
> w domu w zamian za obietnicę sporych wpływów do budżetu
> domowego.
- BZDURA / KŁAMSTWO / CHAMSTWO
Wiem, od osoby, która tam pracowała.
- Nie wierz ludziom (zwłaszcza stękających na forum)
>Podobno Pramerica traci ludzi na potęgę, jeśli nie zmieni polityki
> to zniknie z rynku polskiego.
- Traci, traci... W procesie rekrutacji najwięcej, bo około 98os. na 100.
Przyjmujemy 2%-3% osób aplikujących - dzięki temu, klientom gwarantujemy wysokie standardy obsługi. :)
>Ubezpieczenia może mają i
> dobre
- No szkoda, że tu czegoś ciekawego nie wpisałaś... Byłoby już zupełnie zabawnie.
>ale znam kilka firm, które mają bardzo podobne
> warunki.
- W Polsce? Niestety kolejna bzdura.
Pramerica ma najszerszy zakres/przedmiot ubezpieczenia, najmniejszą ilość wykluczeń, tym samym największy odstetek stosunku wypłat do wniosków klientów i jako jedyna gwarantuje konkretny kapitał na każdy rok polisowy.
>A co do historii to w Polsce działają TU, które
> również są częścią wielkich grup kapitałowych i istnieją na
> rynku światowym również ponad 130 lat np. AIG, CU, ING,
> ALLIANZ itd...
- Hmm, historii to na Twoim miejscu bym tu nie wysówał jako negatywny argument... Przegrasz z miejsca. A firmy wywodzące się od banków mają teraz ogromne problemy.
>Pramerica stawia rzeczywiście na
> profesjonalą analizę potrzeb,
- Do niedawna jako jedyna firma w Polsce to robiliśmy, Wy się od nas uczycie i nauczyliście m.in. właśnie tego...
>piękne opracowanie oferty,
- Dzięki, dzięki. :)
> kolorowe, imienne itd,
- A Wasze czarno-białe i bezimiene?
>co z tego jak za kilka lat nie
> będzie miał kto tych klientów obsłużyć.
- Firma przetrwała dwie wojny i kilka kryzysów światowych, wyniki finansowe za III kwartał tego pechowego roku mamy nadzwyczajnie dobre, czego nie sposób powiedzieć np. o ING.
>To wszystko to
> tylko marketing
- Ba koniec TRUP DO TRUMNY ;)
Jako jedyna firma o tak wysokiej randze w ogóle się nie reklamujemy.
Zero TV, radia itp. Dlaczego? Tu też odwyłam do wyników finansowych... ;)
dla mnie największa złodziejska firma w ubezpieczeniach grupowych jaką poznałem na własnej skórze( strach pomyśleć o jakiś emerytalnych ubezp)
tylko ciągna a jak przychodzi do wypłaty to zwlekają a na końcu piszą ze się nie należy. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Posiadasz błędne informacje. Pramerica wypłaci pieniądze nie tylko w przypadku śmierci, również inwalidztwa i choroby śmiertelnej. W ostatnich dwóch przypadkach to ubezpieczony otrzyma pieniądze. Najmniejsza ilość wykluczeń czyli sytuacji w których Pramerica może odstąpić od wypłaty sumy ubezpieczenia( żołnierz biorący udział w działaniach wojennych - np. Irak, oraz samobójca w okresie do drugiej rocznicy polis-owej). Suma ubezpieczenia 300 tys. przy składce poniżej 100 zł. Żadna, powtarzam żadna z 38 firm działających na rynku polskim nie posiada w swoim portfolio tak korzystnej oferty! Wyobraź sobie sytuację że dowiadujesz się iż masz raka i za pół roku umrzesz - pobierasz 300 tys. i umawiasz się na operację w Szwajcarii nie oglądając się na NFZ. Ostatnia kwestia ubezpieczenie z funduszem nie kosztuje 100zł miesięcznie lecz wielokrotnie więcej.
pozdrawiam
Dnia 2009-09-20 o godz. 17:01 ~Mack729 napisał(a):
> Posiadasz błędne informacje. Pramerica wypłaci pieniądze
> nie tylko w przypadku śmierci, również inwalidztwa i
> choroby śmiertelnej. W ostatnich dwóch przypadkach to
> ubezpieczony otrzyma pieniądze. Najmniejsza ilość wykluczeń
> czyli sytuacji w których Pramerica może odstąpić od wypłaty
> sumy ubezpieczenia( żołnierz biorący udział w działaniach
> wojennych - np. Irak, oraz samobójca w okresie do drugiej
> rocznicy polis-owej). Suma ubezpieczenia 300 tys. przy
> składce poniżej 100 zł. Żadna, powtarzam żadna z 38 firm
> działających na rynku polskim nie posiada w swoim portfolio
> tak korzystnej oferty! Wyobraź sobie sytuację że
> dowiadujesz się iż masz raka i za pół roku umrzesz -
> pobierasz 300 tys. i umawiasz się na operację w Szwajcarii
> nie oglądając się na NFZ. Ostatnia kwestia ubezpieczenie z
> funduszem nie kosztuje 100zł miesięcznie lecz wielokrotnie
> więcej.
pozdrawiam
100zł ,300.000złGSU ale pózniej szok.Składka przy umowie rocznej ,po 3latach 100%w górę.Fakt w zadnym z 38 Towarzystw Ubezpieczeniowych nie ma takiego naciągania klientów.Mów rzetelnie i nie wprowadzaj klientów w błąd.Ale to chyba cecha "elity".A skąd to wiem .Z zycia i OWU ,gdzie jest o tym wzmianka ale bez rozwinięcia.To jest własnie cwaniacto i swiadczy o tych profesjonalistach.Zaden z nich zadnemu klientowi o tym nie wspomniał,ze tak może być.I co,gdzie wasz profesjonalizm.?Takich jak wy trzeba tępić,zakała branży.
100zł ,300.000złGSU ale pózniej szok.Składka
> przy umowie rocznej ,po 3latach 100%w górę.Fakt w zadnym z
> 38 Towarzystw Ubezpieczeniowych nie ma takiego naciągania
> klientów.Mów rzetelnie i nie wprowadzaj klientów w błąd.Ale
> to chyba cecha "elity".A skąd to wiem .Z
> zycia i OWU ,gdzie jest o tym wzmianka ale bez
> rozwinięcia.To jest własnie cwaniacto i swiadczy o tych
> profesjonalistach.Zaden z nich zadnemu klientowi o tym nie
> wspomniał,ze tak może być.I co,gdzie wasz
> profesjonalizm.?Takich jak wy trzeba tępić,zakała branży.
zazdrość o jakość elity ciąży ci chyba bardzo
ale cię serce boli że elita zawsze będzie elitą daruj sobie takie uwagi teraz rozumiem czemu Pramerica nie jest dla wszystkich
A jakim cudem skoro to umowa roczna to składka rośnie dopiero po 3 latach? Bo jak świat światem jak coś obowiązuje rok to ewentualnie po roku może wzrosnąć składka a nie po 3 latach (przecież nie ma już tej polisy dawno)Kto te głupoty pisze?
Dnia 2009-11-17 o godz. 22:09 ~Agatka napisał(a):
> A jakim cudem skoro to umowa roczna to składka rośnie
> dopiero po 3 latach? Bo jak świat światem jak coś
> obowiązuje rok to ewentualnie po roku może wzrosnąć składka
> a nie po 3 latach (przecież nie ma już tej polisy dawno)Kto
> te głupoty pisze?
Wbrew pozorom ta polisa dalej TRWA, bo automatycznie jest przedłużana max do 75 roku życia na kolejny rok ale z wyższą składką ( dokładnie znaną klientowi już przy zakupie polisy)
pzdr
Dnia 2009-11-18 o godz. 10:24 ~Agatka napisał(a):
> To w takim razie po roku rosnie składka a nie po trzech. A
> skoro klient wie o ile wzrośnie w 2 roku to w czym problem?
No właśnie w czym??
Ja nie widzę problemu, ale są tacy, którzy wszędzie go znajdują!!!
pzdr
Nie wiem czy podpisałeś już umowę ale mnie zastanowiło jedno. PRAMERICA faktycznie jako jedyna z firm ubezpieczeniowych ma tylko 2 wykluczenia ale oferta wcale nie jest dobra. Dla mnie jest to dziwne, że inne firmy mają więcej i w dodatku są to takie same wykluczenia. Nie znam nikogo kto dostałby wypłatę z tytułu tych umów. Napisz na: elabak1@vp.pl pomogę Ci wybrać dobrą ofertę. .
Dnia 2007-10-13 o godz. 03:53 ~EB napisał(a):
> (...) PRAMERICA faktycznie jako jedyna z firm
> ubezpieczeniowych ma tylko 2 wykluczenia ale oferta wcale
> nie jest dobra. (...)
Mógłby Pan to poprzeć jakimis konkretami? Bo nie rozumiem, dlaczego nie jest dobra, skoro jest najlepsza (przynajmniej pod wzgledem wykluczeń)
Jeżeli szukasz naprawdę dobrego ubezpieczenia na życie, to wierz mi że lepszego niż Pramerica oferuje w Polsce nie znajdziesz. Miałem okazję dogłębnie zapoznać się z "OWU "produktów życiowych" większości obecnych w Polsce firm ubezpieczeniowych ( coś ok. trzydziestu kilku) wniosek był zawsze ten sam- Pramerica bije całą resztę na głowę.
Napisz z jakiego miasta jesteś? Znam osobę pracującą w Pramerice , może ułatwi to Tobie kontakt z Agentem ( myślę, że tylko tak będziesz mógł rozwiać wszelkie swoje wątpliwości)
pozdrawiam
Witam!
Trafiłem do Pramerica z rekomendacji pracownika Ekspandera. Przeczytałem OWU i jest ciekawe, czytelnie napisane. Mimo krótkiej rozmowy agentka zrobiła pozytywne, profesjonalne wrażnie. Jeśli chodzi o ubezpiecznie to uważam, że nie należy go mieszać z inwestowaniem. Nie da takiego rezultatu jak sam fundusz. Ubezpieczenie to ubezpieczenie. Chociaż zmartwiło mnie, że przytoczone wcześniej "złamanie ręki" nie jest obięte ochroną. Płacąc ok. 100zł/msc oczekiwałem, że takie drobne zdarzenia też będą uwzględnione.Czy to oznacza, że na takie okoliczności należy wykupić inną polisę, w innym TU?
Na to wygląda.
jesli dobrze rozumiem, oni mają taką filozofię: ubezpieczymy Cie na taką sumę, jakiej potrzebujesz, aby w wypadku twojej smierci Twoja rodzin mogła życ na tym samym poziomie coe dotychczas (np na wysokość kredytów hipotecznych, kosztów kształcenia dzieci itp)
Ale nic nie damy w pryzpadku drobnych NW (w tym złamań ręki)
Na to wygląda.
jesli dobrze rozumiem, oni mają taką filozofię: ubezpieczymy Cie na taką sumę, jakiej potrzebujesz, aby w wypadku twojej smierci Twoja rodzin mogła życ na tym samym poziomie coe dotychczas (np na wysokość kredytów hipotecznych, kosztów kształcenia dzieci itp)
Ale nic nie damy w pryzpadku drobnych NW (w tym złamań ręki)
też nie tak do końca, ale ogólnie na tym właśnie powinno polegac ubezpieczenie
Pramerica ma bardzo dobre tzw. ochronne. tzn. z wypłatą świadczenia na wypadek śmierci, całkowitego i trwałego inwalidztwa. 100 zł. to niewielka cena za taką sumę ubezpieczenia.
Inne towarzystwa oferują produkty w podobnych cenach, jednak warto zobaczyć wykluczenia od odpowiedzialności. Pramerica ma ich minimalną ilość.
Dnia 2007-10-24 o godz. 20:57 ~asmiech@yahoo.com napisał(a):
> Pramerica ma bardzo dobre tzw. ochronne. tzn. z wypłatą
> świadczenia na wypadek śmierci, całkowitego i trwałego
> inwalidztwa. 100 zł. to niewielka cena za taką sumę
> ubezpieczenia.
Inne towarzystwa oferują produkty w
> podobnych cenach, jednak warto zobaczyć wykluczenia od
> odpowiedzialności. Pramerica ma ich minimalną ilość.
Sam
> mam 3 polisy z tej firmy. Godne polecenia.
no pewnie że 100 zł to niewiele
chętnie kupię coś takiego
teraz mam 29 lat
powiedzmy że dożyje 100 lat ;-))
czyli będę płacić 100 zł miesięcznie przez 71 lat
łącznie wpłacę 100 x 12 x 71 czyli w sumie wpłacę 85200 zł a firma wypłaci moim wnukom 300 tys zł hehe
Firma nie wzbudzająca zaufania, głównym sposobem przekonywania potencjalnych klientów jest rozmowa na temat dzieci -ich edukacji i inwestycji w ich przyszłość itp. Starają się wzbudzić zaufanie w potencjalnym kliencie że są na rynku od 133 lat , że są lokowani na amerykańskiej giełdzie papierów wartościowych ble ble ble i że najważniejszym jest dla nich człowiek i jego przyszłośc czytaj śmierć. Nie są zainteresowani biedakami tylko ludzmi z grubszym portwelem. Jeżeli chodzi o prowizje to ich każdy "life planer" otrzymuje 40% od każdej umowy , są też menagerowie, dyrektorzy itd itd. Chwalą się że mają podpisanych 30000 umów przychód z tych umów to 6mld zł łatwy rachunek podzielcie jedno przez drugie wyjdzie wam fajna kwota. skąd ta kwota mnie nie pytajcie ciągle nie moge do tego dojść. według ich informacji najlepsi live planerzy zarabiają ok 50.tyś zł na miesiąc . no co by nie powiedzieć gratuluje wszystkim którzy przyczyniają się do ich wypłat. Dobra i jeszcze jedno gro wypowiedzi zawartych na tym forum to ewidentnie zerżnięte treści ich programu szkoleniowego. No i najwazniejsze nie dajcie się nabrać na ich rekrutacje w sprawie pracy :to oszuści którzy pod przykrywką rekrutacji starają się wyłudzić wasze dane osobowe. ważne gdy się zdecydujecie na taką rozmowe bądzcie gotowi na nudną prelekcjie mamo chwale się no i zameczamy słuchaczy a jak już ich zamęczymy to dajemy im do podpisania papierek w kopercie i do wypełnienia test UWAGA podpisujecie zgode na przetwazanie swoich danych cytuje "przez system informatyczny" nie jest napisane jaki i jakiej firmy i do jakich celów. Jeden chłopak to wychwycił na tym spotkaniu i zwrócił im na to uwagę to mu podziękowali od ręki. CZYTAJCIE CO PODPISUJECIE. No i jeszcze jedno wśród was na sali na pewno siedzą osoby anonimowe zatrudnione w tej firmie i udają potencjalnych kandydatów na Life planera bądz menagera i strasznie sie udzielaja podczas prezentacji chwyty cieńkie a żarty prowadzącego poniżej czego kolwwiek. Sposób rekrutacji pracowników świadczy o poziomie firmy dla mnie brak poziomu. Radziła bym Panowie podniesc swoją wiedzę odnośnie prowadzenia prezentacji jak i rekrutacji
Powiem jasno jeżeli osiągnełaś już jakiś sukces w innej firmie znasz swoje możliwości pracowałaś jako menager działu sprzedaży lub na innym stanowisku kierowniczym to wiesz jak rekrutować dobrych pracowników. Jeżeli zaczynają rekrutacje od kombinowania przepraszam ale dla mnie firma jest spalona na dzień dobry. no i jeszcze jedno jak oni tak sprzedaja polisy jak prowadzą rekrutacje to nie wróże im sukcesów chwyty maja cieńkie. Ale z drugiej strony naiwnych nie brakuje. Pozdrawiam
niedawno podpisałem kontrakt z klientem który ma już polisę na życie w pramerice. Ponieważ klient zrezygnował z jednej umowy w Pramerice gdyż podpisał lepszy kontrakt z moją firmą. Agentka Promerica wciskała dziś klientowi, że ING to za droga firma gdyż pieniądze wkłada w kampanie reklamowe które finansują klienci.
natomiast Pramerica jest wiarygodna i tania gdyż się nigdzie nie reklamuje co podnosi jej prestiż i przewagę nad dużymi instytucjami finansowymi.
Jeśli w tenm sposób doradcy z pramerica nobilitują jakość usług jakie oferują, to ja dziękuję
A ponadto w programie emerytalnym jaki nabył klinet nie ma ubezpieczenia na zycie a w pramerice jest i na tym poleg aprzewaga Pramerica.
Jednak agentka nie powiedziała klientowi, ze ubezpieczenie na życie nie jest za darmo lecz pobierane z zysków programu który ma rzekomo gromadzić kapitał na emeryturę.
Dziwię się - zwłaszcza czytając o profesjonaliźmie agentów tej firmy skoro okłamują swoich klientów.
Prawdziwy program III filarowy to produkt ubezpieczeniowy albo z minimalnym ubezpieczeniem na życie np. w wysokości 5 tysięcy złotych aby zdecydowaną część składki lokować na inwestycję.
LUB
Ubezpieczenie polega na tym, że gdyby sytuacja na rynku była opłakana- "giełda spłonęła" - w najgorszym przypadku klient odzyska wielkość wpłaconych składek.
Jednak oferowanie klientowi laifa jako III filara emerytalnego to ściema. Jeśli fundusz emrytalny dobrze pracuje to i tak na wypadek zgonu uposazony otrzyma wielkość kapitału.
Ale to jeszcze nic. Klient ma już jedną polisę na życie w Pramerice, teraz agentka jako produkt emerytalny chce mu sprzedać drugą.... .
Dnia 2008-11-25 o godz. 21:28 ~poldek34@gmail.com napisał(a):
> niedawno podpisałem kontrakt z klientem który ma już polisę
> na życie w pramerice. Ponieważ klient zrezygnował z jednej
> umowy w Pramerice gdyż podpisał lepszy kontrakt z moją
> firmą. Agentka Promerica wciskała dziś klientowi, że ING
> to za droga firma gdyż pieniądze wkłada w kampanie
> reklamowe które finansują klienci.
natomiast Pramerica jest
> wiarygodna i tania gdyż się nigdzie nie reklamuje co
> podnosi jej prestiż i przewagę nad dużymi instytucjami
> finansowymi.
Jeśli w tenm sposób doradcy z pramerica
> nobilitują jakość usług jakie oferują, to ja dziękuję
A
> ponadto w programie emerytalnym jaki nabył klinet nie ma
> ubezpieczenia na zycie a w pramerice jest i na tym poleg
> aprzewaga Pramerica.
Jednak agentka nie powiedziała
> klientowi, ze ubezpieczenie na życie nie jest za darmo lecz
> pobierane z zysków programu który ma rzekomo gromadzić
> kapitał na emeryturę.
Dziwię się - zwłaszcza czytając o
> profesjonaliźmie agentów tej firmy skoro okłamują swoich
> klientów.
Prawdziwy program III filarowy to produkt
> ubezpieczeniowy albo z minimalnym ubezpieczeniem na życie
> np. w wysokości 5 tysięcy złotych aby zdecydowaną część
> składki lokować na inwestycję.
LUB
Ubezpieczenie polega
> na tym, że gdyby sytuacja na rynku była opłakana-
> "giełda spłonęła" - w najgorszym
> przypadku klient odzyska wielkość wpłaconych składek.
> Jednak oferowanie klientowi laifa jako III filara
> emerytalnego to ściema. Jeśli fundusz emrytalny dobrze
> pracuje to i tak na wypadek zgonu uposazony otrzyma
> wielkość kapitału.
Ale to jeszcze nic. Klient ma już jedną
> polisę na życie w Pramerice, teraz agentka jako produkt
> emerytalny chce mu sprzedać drugą.... .
Czy to jest
> etyczne, uczciwe i fair?
Wg mnie to zwykłe naciągactwo
> klientów jest.
Piszesz o uczciwości, etyce ? Przecież to Ty wcisnąłeś klientowi, że Twój produkt
jest lepszy i namówiłeś do ZAMIANY , a to już podchodzi pod KNF!!
Gdybyś był uczciwy wobec klienta to sprzedałbys mu swoją inwestycję dodatkowo, bo program emerytalny w Pramerice to nie jest typowa inwestycja i można to śmiało powiązać. Do tego trzeba mieć jednak trochę WIEDZY!! i wyjrzeć trochę dalej niż poza swoją klatkę z Lwami.
No ale zrozumienie tego pewnie przewyższa Twoje ING-owskie pojmowanie GWARANTOWANEJ EMERYTURY, bo takiej w tych Twoich super produktach nie uraczysz.
ŻAL mi tylko tego klienta gdy za parę lat się okaże( Ty już pewnie kilka razy zmienisz pracę), że ta Twoja inwestycja nie wypaliła - bo przecież taki może być scenariusz, o którym pewnie nie śmiałeś przez swoją "uczciwość"poinformować klienta.
Całej reszty nie będę komentował, bo nie chcę się zniżać do Twojego poziomu.
pzdr
Stek bzdetów urażonej panienki. Szkoda komentować!!! Cokolwiek nie napiszesz i TAK to nie zmienia faktu, że mam i nadal będę miał Polisę w Pramerice - właśnie dlatego, że dokładnie przestudiowałem do niej warunki i porównałem z wieloma innymi TU.
Spotkanie z Agentem wspominam bardzo sympatycznie, w przeciwieństwie do spotkań z konkurencją. Zarzucasz IM, że mówią o dzieciach ich edukacji itd....... , i co w tym niezwykłego, przecież głównie z myślą o moich dzieciach pomyślałem o kupnie Polisy na życie. Ale czy Ty wogóle wiesz co znaczy troska o swoje dziecko? Pewnie o dzieciach to wiesz tyle co wyczytasz w głupawych piśmidłach!!
Wylewanie tych wszystkich kłamliwych brudów świadczy tylko o Twoim poziomie, więc mimo wielkiej pokusy nie będę ich dalej komentował.
A rozumiem, że Cię nie przyjęli i stąd taki jadowity języczek?????
W mojej firmie też byś nie miała szans!!!
Bob wiesz jest tysiace innych sposobów aby zabezpieczyć przyszłość swoim dzieciom. Po drugie wczytaj się uważnie- jak firma kłamie na spotkaniu rekrutacyjnym to może, to coś dla ciebie bo jednak głupi do głupiego ciągnie. To nie oni mnie nie przyjeli tylko ja nie chciałam współpracować z firmą która opiera sie na oszustwie. A i jeszcze jedno możesz mieć nawet 10 polis wiesz kolo czego mi to lata - oby więcej takich frajerów dzięki nim takie firmy mogą isnieć na rynku. Miłego dnia
Twoja wypowiedź świadczy tylko o Tobie!!
Szkoda więcej ją komentowac!
Ja jestem zadowolony z warunków jakie mam w Polisie w Pramerica i na pewno z niej nie zrezygnuję.
Wszystkim niedowiarkom radzę sprawdzić i ocenić to poprostu samemu!!
Jeśli byłaś na spotkaniu, to nic zupełnie nie zrozumiałaś!!! Jeśli nie to głupot nie opowiadaj!!! Ja byłam, przeanalizowałam i wszystko jest ok!! Tylko trzeba umysł troszkę wytężyć biedulko....
Droga Matyldo założę się o wszystkie pieniądze które posiadam, że nie przeszłaś procesu rekrutacji albo pracujesz w innym TU dlatego tak się wypowiadasz.
przeszedłem niedawno proces rekrutacji i mogę powiedzieć że wszystkie rzeczy o których piszesz to stek totalnych bzdur.
Po pierwsze w firmie nie ma przyjęć od razu na stanowisko managerskie po drugie jaka by była reakcja osoby która ledwo została przyjęta do pracy gdyby dowiedziała się że na rozmowach były osoby już pracujące (podstawione) i dzielicie z nimi biuro.
po trzecie okres rekrutacji nie składa się z min 5 spotkań które kończy się rozmową z osobą z zarządu spółki. Po czwarte podczas początkowych spotkań nie podajemy swoich dany i nic nie podpisujemy.
Także opowiadanie które Pani napisała jest wyssane z Palca.
podziwiam wybrażnię (ŻENADA !!!)
No i najwazniejsze nie dajcie się nabrać na
> ich rekrutacje w sprawie pracy :to oszuści którzy pod
> przykrywką rekrutacji starają się wyłudzić wasze dane
> osobowe. ważne gdy się zdecydujecie na taką rozmowe bądzcie
> gotowi na nudną prelekcjie mamo chwale się no i zameczamy
> słuchaczy a jak już ich zamęczymy to dajemy im do
> podpisania papierek w kopercie i do wypełnienia test UWAGA
> podpisujecie zgode na przetwazanie swoich danych cytuje
> "przez system informatyczny" nie jest
> napisane jaki i jakiej firmy i do jakich celów. Jeden
> chłopak to wychwycił na tym spotkaniu i zwrócił im na to
> uwagę to mu podziękowali od ręki. CZYTAJCIE CO
> PODPISUJECIE. No i jeszcze jedno wśród was na sali na
> pewno siedzą osoby anonimowe zatrudnione w tej firmie i
> udają potencjalnych kandydatów na Life planera bądz
> menagera i strasznie sie udzielaja podczas prezentacji
> chwyty cieńkie a żarty prowadzącego poniżej czego kolwwiek.
> Sposób rekrutacji pracowników świadczy o poziomie firmy dla
> mnie brak poziomu. Radziła bym Panowie podniesc swoją
> wiedzę odnośnie prowadzenia prezentacji jak i rekrutacji
Witam,
chcialam cos sprostowac odnosnie rekrutacji.
Firma zainteresowalam sie poniewaz dostalam oferte pracy. Dlatego czytam tez to forum. Na temat samych ofert na razie moge niewiele powiedziec. Nie rozumiem jednak jak ktos moze wypisywac takie bzdury... o jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie pracy 1;1 . Po przejsciu 1 etapu jest kolejnych 5 w tym test na inteligencje i biznes plan. Ja w chwilli obecnej jestem umowiona z dyrektorem, na zadna prelekcje sie nie wybieram :) Faktycznie do firmy trudno sie dostac, nie przyjmuja osob z "doswiadczniem" tylko dlatego, ze takie osoby maja zle nawyki. Przykro mi ale tak to wyglada. Nie przyjmuja tez osob ktore sa swiezo po studiach , szukaja ludzie "odpowiednich" i wlasnie caly ich 6 stopniowy proces rekrutacji ma to zweryfikowac. Co do szkolen. 1 miesiac intensywnej pracy z pracownikiem, oczywiscie platny i to nie jakies tam 1000zl,2000 zl czy nawet 3000zl. A mowimy tu o kwocie za samo szkolenie.Z tego co sie tez dowiedzialam ,dostac sie jest bardzo trudno, ale warto , chodzby ze wzgledu na same szkolenia ktore sa najlepsze w branzy na polskim rynku. Firma ma moze i wysokie wymagania, ale tez dba o tych ktorym sie "chce pracowac" a jak nie wychodzi to konkurencja tylko czekam z otwartymi ramionami.
Moze osoba piszaca j/w pomylila firmy, bo w konkurencji to wygada tak:
Jednodnowie szkolenie grupowe w jakejs sali konferencyjnej za ktore czesto trzeba zaplacic tzw wpisowe. Bo oczywiscie szkolenie jest z obiadem, zeby sluchacze nie padli z wyczerpania , no i firma musi rozdac materialy tez odplatne :/
I tak wyszkolonego pracownika puszczaja w teren :/ chociaz najpier z opiekunem ktorych prowadzi spotkania i zgarnia cala kase a ty otrzymujesz smieszne grosze za umowienie spotkania. Tak wyglada np w Kapitale
Rozne firmy rozne opcje w innej jedzie sie na weekendowe szkolenie, czasem nawet tygodniowe i po tym szkoleniu rusza sie w teren :) i zarabia na swoj rachunek. Szkolenie darmowe ale tez firma nie zwraca kosztow, czyli jak chcesz dla nas pracowac to przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak sie okaze ze jestes dobry, to fajnie bedziesz moze zarabial. Ja nie, my i tak nic nie tracimy.
Reasumujac :
Pramerica jest moim zdaniem najlepsza firma (opinia z punktu widzenia pracownika ) na podjecie wspolpracy w tej branzy. A skoro tak dba o swoich pracownikow mam nadzieje, ze dokladnie tak samo dba o swoich klientow.
Pozdrawiam
Zycze wszystkim milego dnia, nawet tym niepoinformowanym lub niedoinformowanym piszacym glupoty i oszczerstwa :)
Dnia 2009-10-12 o godz. 12:46 ~agata napisał(a):
> No i najwazniejsze nie dajcie się nabrać na
> ich
> rekrutacje w sprawie pracy :to oszuści którzy pod
>
> przykrywką rekrutacji starają się wyłudzić wasze dane
> > osobowe. ważne gdy się zdecydujecie na taką
> rozmowe bądzcie
> gotowi na nudną prelekcjie mamo
> chwale się no i zameczamy
> słuchaczy a jak już ich
> zamęczymy to dajemy im do
> podpisania papierek w
> kopercie i do wypełnienia test UWAGA
> podpisujecie
> zgode na przetwazanie swoich danych cytuje
>
> "przez system informatyczny" nie
> jest
> napisane jaki i jakiej firmy i do jakich
> celów. Jeden
> chłopak to wychwycił na tym spotkaniu
> i zwrócił im na to
> uwagę to mu podziękowali od
> ręki. CZYTAJCIE CO
> PODPISUJECIE. No i jeszcze
> jedno wśród was na sali na
> pewno siedzą osoby
> anonimowe zatrudnione w tej firmie i
> udają
> potencjalnych kandydatów na Life planera bądz
>
> menagera i strasznie sie udzielaja podczas prezentacji
> > chwyty cieńkie a żarty prowadzącego poniżej czego
> kolwwiek.
> Sposób rekrutacji pracowników świadczy o
> poziomie firmy dla
> mnie brak poziomu. Radziła bym
> Panowie podniesc swoją
> wiedzę odnośnie prowadzenia
> prezentacji jak i rekrutacji
Witam,
chcialam cos
> sprostowac odnosnie rekrutacji.
Firma zainteresowalam sie
> poniewaz dostalam oferte pracy. Dlatego czytam tez to
> forum. Na temat samych ofert na razie moge niewiele
> powiedziec. Nie rozumiem jednak jak ktos moze wypisywac
> takie bzdury... o jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie pracy
> 1;1 . Po przejsciu 1 etapu jest kolejnych 5 w tym test na
> inteligencje i biznes plan. Ja w chwilli obecnej jestem
> umowiona z dyrektorem, na zadna prelekcje sie nie wybieram
> :) Faktycznie do firmy trudno sie dostac, nie przyjmuja
> osob z "doswiadczniem" tylko dlatego, ze
> takie osoby maja zle nawyki. Przykro mi ale tak to wyglada.
> Nie przyjmuja tez osob ktore sa swiezo po studiach ,
> szukaja ludzie "odpowiednich" i wlasnie
> caly ich 6 stopniowy proces rekrutacji ma to zweryfikowac.
> Co do szkolen. 1 miesiac intensywnej pracy z pracownikiem,
> oczywiscie platny i to nie jakies tam 1000zl,2000 zl czy
> nawet 3000zl. A mowimy tu o kwocie za samo szkolenie.Z tego
> co sie tez dowiedzialam ,dostac sie jest bardzo trudno, ale
> warto , chodzby ze wzgledu na same szkolenia ktore sa
> najlepsze w branzy na polskim rynku. Firma ma moze i
> wysokie wymagania, ale tez dba o tych ktorym sie
> "chce pracowac" a jak nie wychodzi to
> konkurencja tylko czekam z otwartymi ramionami.
Moze osoba
> piszaca j/w pomylila firmy, bo w konkurencji to wygada tak:
> Jednodnowie szkolenie grupowe w jakejs sali konferencyjnej
> za ktore czesto trzeba zaplacic tzw wpisowe. Bo oczywiscie
> szkolenie jest z obiadem, zeby sluchacze nie padli z
> wyczerpania , no i firma musi rozdac materialy tez odplatne
> :/
I tak wyszkolonego pracownika puszczaja w teren :/
> chociaz najpier z opiekunem ktorych prowadzi spotkania i
> zgarnia cala kase a ty otrzymujesz smieszne grosze za
> umowienie spotkania. Tak wyglada np w Kapitale
Rozne firmy
> rozne opcje w innej jedzie sie na weekendowe szkolenie,
> czasem nawet tygodniowe i po tym szkoleniu rusza sie w
> teren :) i zarabia na swoj rachunek. Szkolenie darmowe ale
> tez firma nie zwraca kosztow, czyli jak chcesz dla nas
> pracowac to przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak sie okaze ze
> jestes dobry, to fajnie bedziesz moze zarabial. Ja nie, my
> i tak nic nie tracimy.
Reasumujac :
Pramerica jest moim
> zdaniem najlepsza firma (opinia z punktu widzenia
> pracownika ) na podjecie wspolpracy w tej branzy. A skoro
> tak dba o swoich pracownikow mam nadzieje, ze dokladnie tak
> samo dba o swoich klientow.
Pozdrawiam
Zycze wszystkim
> milego dnia, nawet tym niepoinformowanym lub
> niedoinformowanym piszacym glupoty i oszczerstwa :)
Czytam sobie,czytam.I tak jak dotychczas miałem dobre zdanie o agentach tej firmy to zaczynam się zastanawiać.Po co pisać pochwały samemu sobie.O czymś to świadczy.Chyba coś jest w tych negatywnych opiniach o tej firmie.Bo proszę. Osoba dopiero startuje w branży a już wie ,ze mają najlepsze szkolenia.A skąd czerpie taką wiedzę,na początku drogi zawodowej(niby).
Powtórzę raz jeszcze swoją opinię o tej firmie.Jedna z wielu na rynku ani lepsza ani gorsza.A agenci .Ich przeświadczenie o swojej wyjątkowości wynika z metod szkolenia(w końcu korporacja)stąd prawdopodobnie nie są mile widziani ci z doświadczeniem.Białą księgę łatwiej zapisać.
Proszę o wypowiedz agentów P. Dlaczego wasze u.terminowe jest zawierane przeważnie w wersji rocznej.Dlaczego wasi klienci nie wiedzą,ze w takiej konstrukcji składka może się po3latach podwoić. W jakiej sytuacji stawiacie klienta jesli stan zdrowia mu się pogorszy, a po 3-4 latach nie będzie mógł u was płacić składki,i w takiej sytuacji będzie miał problem(po rezygnacji u was) zawrzeć ubezpieczenie gdzie indziej.Tak was uczą?.I co po waszych analizach finansowych takiemu klientowi.To jest profesjonalne podejscie.Nie.To są metody NACIĄGACZY.I zanim napiszecie coś o swoich wspaniałych produktach,wspaniałych szkoleniach i super agentach,pomyslcie samodzielnie jaką KRZYWDĘ robicie klientom.(ale tego was pewnie nie uczyli-mam na myśli samodzielne myślenie)Powiem szczerze .Jest mi was ŻAL.i zal mi waszych klientów.Pozdro.
Dnia 2009-10-13 o godz. 19:07 kaszele5 napisał(a):
> Dnia 2009-10-12 o godz. 12:46 ~agata napisał(a):
>
> No i najwazniejsze nie dajcie się nabrać na
>
> ich
> rekrutacje w sprawie pracy :to oszuści którzy
> pod
>
> przykrywką rekrutacji starają się
> wyłudzić wasze dane
> > osobowe. ważne
> gdy się zdecydujecie na taką
> rozmowe bądzcie
> > gotowi na nudną prelekcjie mamo
>
> słuchaczy a jak już
> ich
> zamęczymy to dajemy im do
>
> podpisania papierek w
> kopercie i do wypełnienia
> test UWAGA
> podpisujecie
> zgode na
> przetwazanie swoich danych cytuje
>
>
> "przez system
> informatyczny" nie
> jest
> > napisane jaki i jakiej firmy i do jakich
> > celów. Jeden
> chłopak to wychwycił na
> tym spotkaniu
> i zwrócił im na to
>
> uwagę to mu podziękowali od
> ręki. CZYTAJCIE CO
> > PODPISUJECIE. No i jeszcze
> jedno
> wśród was na sali na
> pewno siedzą osoby
> > anonimowe zatrudnione w tej firmie i
>
> udają
> potencjalnych kandydatów na Life planera
> bądz
>
> menagera i strasznie sie
> udzielaja podczas prezentacji
> > chwyty
> cieńkie a żarty prowadzącego poniżej czego
>
> kolwwiek.
> Sposób rekrutacji pracowników
> świadczy o
> poziomie firmy dla
> mnie
> brak poziomu. Radziła bym
> Panowie podniesc swoją
> > wiedzę odnośnie prowadzenia
>
> prezentacji jak i rekrutacji
Witam,
chcialam cos
> > sprostowac odnosnie rekrutacji.
Firma
> zainteresowalam sie
> poniewaz dostalam oferte
> pracy. Dlatego czytam tez to
> forum. Na temat
> samych ofert na razie moge niewiele
> powiedziec.
> Nie rozumiem jednak jak ktos moze wypisywac
> takie
> bzdury... o jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie pracy
> > 1;1 . Po przejsciu 1 etapu jest kolejnych 5 w tym
> test na
> inteligencje i biznes plan. Ja w chwilli
> obecnej jestem
> umowiona z dyrektorem, na zadna
> prelekcje sie nie wybieram
> :) Faktycznie do firmy
> trudno sie dostac, nie przyjmuja
> osob z
> "doswiadczniem" tylko dlatego,
> ze
> takie osoby maja zle nawyki. Przykro mi ale tak
> to wyglada.
> Nie przyjmuja tez osob ktore sa swiezo
> po studiach ,
> szukaja ludzie
> "odpowiednich" i wlasnie
>
> caly ich 6 stopniowy proces rekrutacji ma to zweryfikowac.
> > Co do szkolen. 1 miesiac intensywnej pracy z
> pracownikiem,
> oczywiscie platny i to nie jakies
> tam 1000zl,2000 zl czy
> nawet 3000zl. A mowimy tu o
> kwocie za samo szkolenie.Z tego
> co sie tez
> dowiedzialam ,dostac sie jest bardzo trudno, ale
>
> warto , chodzby ze wzgledu na same szkolenia ktore sa
> > najlepsze w branzy na polskim rynku. Firma ma moze
> i
> wysokie wymagania, ale tez dba o tych ktorym sie
> > "chce pracowac" a jak
> nie wychodzi to
> konkurencja tylko czekam z
> otwartymi ramionami.
Moze osoba
> piszaca j/w
> pomylila firmy, bo w konkurencji to wygada tak:
>
> > za ktore czesto trzeba zaplacic tzw wpisowe. Bo
> oczywiscie
> szkolenie jest z obiadem, zeby
> sluchacze nie padli z
> wyczerpania , no i firma
> musi rozdac materialy tez odplatne
I tak
> wyszkolonego pracownika puszczaja w teren :/
>
> > zgarnia cala kase a ty otrzymujesz smieszne grosze
> za
> umowienie spotkania. Tak wyglada np w Kapitale
> Rozne firmy
> rozne opcje w innej jedzie sie na
> weekendowe szkolenie,
> czasem nawet tygodniowe i po
> tym szkoleniu rusza sie w
> teren :) i zarabia na
> swoj rachunek. Szkolenie darmowe ale
> tez firma nie
> zwraca kosztow, czyli jak chcesz dla nas
> pracowac
> to przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak sie okaze ze
>
> jestes dobry, to fajnie bedziesz moze zarabial. Ja nie, my
> > i tak nic nie tracimy.
Reasumujac :
Pramerica
> jest moim
> zdaniem najlepsza firma (opinia z punktu
> widzenia
> pracownika ) na podjecie wspolpracy w tej
> branzy. A skoro
> tak dba o swoich pracownikow mam
> nadzieje, ze dokladnie tak
> samo dba o swoich
> klientow.
Pozdrawiam
Zycze wszystkim
> milego
> dnia, nawet tym niepoinformowanym lub
>
> niedoinformowanym piszacym glupoty i oszczerstwa :)
Czytam
> sobie,czytam.I tak jak dotychczas miałem dobre zdanie o
> agentach tej firmy to zaczynam się zastanawiać.Po co pisać
> pochwały samemu sobie.O czymś to świadczy.Chyba coś jest w
> tych negatywnych opiniach o tej firmie.Bo proszę. Osoba
> dopiero startuje w branży a już wie ,ze mają najlepsze
> szkolenia.A skąd czerpie taką wiedzę,na początku drogi
> zawodowej(niby).
Powtórzę raz jeszcze swoją opinię o tej
> firmie.Jedna z wielu na rynku ani lepsza ani gorsza.A
> agenci .Ich przeświadczenie o swojej wyjątkowości wynika z
> metod szkolenia(w końcu korporacja)stąd prawdopodobnie nie
> są mile widziani ci z doświadczeniem.Białą księgę łatwiej
> zapisać.
Proszę o wypowiedz agentów P. Dlaczego wasze
> u.terminowe jest zawierane przeważnie w wersji
> rocznej.Dlaczego wasi klienci nie wiedzą,ze w takiej
> konstrukcji składka może się po3latach podwoić. W jakiej
> sytuacji stawiacie klienta jesli stan zdrowia mu się
> pogorszy, a po 3-4 latach nie będzie mógł u was płacić
> składki,i w takiej sytuacji będzie miał problem(po
> rezygnacji u was) zawrzeć ubezpieczenie gdzie indziej.Tak
> was uczą?.I co po waszych analizach finansowych takiemu
> klientowi.To jest profesjonalne podejscie.Nie.To są metody
> NACIĄGACZY.I zanim napiszecie coś o swoich wspaniałych
> produktach,wspaniałych szkoleniach i super
> agentach,pomyslcie samodzielnie jaką KRZYWDĘ robicie
> klientom.(ale tego was pewnie nie uczyli-mam na myśli
> samodzielne myślenie)Powiem szczerze .Jest mi was ŻAL.i zal
> mi waszych klientów.Pozdro.
Odpowiem Ci tak :
- bo jest najtańsze od początku aż do końca w porównaniu z innymi produktami
terminowymi.
- bo klienci wszystkie składki mają dokładnie rozpisane w polisie i
zagwarantowane do końca trwania produktu
- bo produkt ten ma służyc zabezpieczeniu potrzeb terminowych, np. kredyt , a więc
z założenia wartość konieczna do zabezpieczenia będzie malała, składka więc
nie będzie rosła, lub będzie rosła minimalnie.
- bo ewentualnego podwojenia składki klient może się spodziewać po 10 roku
trwania polisy ( ciekawe skad wziąłeś ten 3 rok, słabo chyba u Ciebie z liczeniem)
To tyle, z całą resztą Twojej wypowiedzi nie chce mi się polemizować.
pzdr
Dnia 2009-10-13 o godz. 23:16 ~lp napisał(a):
> Dnia 2009-10-13 o godz. 19:07 kaszele5 napisał(a):
>
> Dnia 2009-10-12 o godz. 12:46 ~agata napisał(a):
> >
> No i najwazniejsze nie dajcie się
> nabrać na
>
> ich
>
> rekrutacje w sprawie pracy :to oszuści którzy
> pod
> >
> przykrywką rekrutacji starają
> się
> wyłudzić wasze dane
>
> > osobowe. ważne
> gdy się
> zdecydujecie na taką
> rozmowe bądzcie
>
> >
> > słuchaczy a jak już
> ich
> > zamęczymy to dajemy im do
>
> > podpisania papierek w
> kopercie i do
> wypełnienia
> test UWAGA
>
> podpisujecie
> zgode na
> przetwazanie
> swoich danych cytuje
>
>
>
> "przez system
>
> informatyczny" nie
> jest
> > > napisane jaki i jakiej firmy i do
> jakich
> > celów. Jeden
>
> tym spotkaniu
>
> i zwrócił im na to
>
> uwagę to mu
> podziękowali od
> ręki. CZYTAJCIE CO
>
>
> jedno
> wśród was na sali na
> pewno
> siedzą osoby
> > anonimowe zatrudnione w
> tej firmie i
>
> udają
>
> potencjalnych kandydatów na Life planera
> bądz
> >
> > udzielaja podczas prezentacji
>
> > chwyty
> cieńkie a żarty
> prowadzącego poniżej czego
>
> kolwwiek.
> > Sposób rekrutacji pracowników
>
> świadczy o
> poziomie firmy dla
>
> mnie
>
> Panowie podniesc swoją
> > wiedzę
> odnośnie prowadzenia
>
> prezentacji jak
> i rekrutacji
Witam,
chcialam cos
> >
Firma
>
> zainteresowalam sie
> poniewaz dostalam oferte
> > pracy. Dlatego czytam tez to
> forum.
> Na temat
> samych ofert na razie moge niewiele
> > powiedziec.
> Nie rozumiem jednak jak
> ktos moze wypisywac
> takie
> bzdury... o
> jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie pracy
>
> > 1;1 . Po przejsciu 1 etapu jest kolejnych 5 w
> tym
> test na
> inteligencje i biznes
> plan. Ja w chwilli
> obecnej jestem
>
> prelekcje sie nie
> wybieram
> :) Faktycznie do firmy
>
> trudno sie dostac, nie przyjmuja
> osob z
> > "doswiadczniem"
> tylko dlatego,
> ze
> takie osoby maja
> zle nawyki. Przykro mi ale tak
> to wyglada.
> > Nie przyjmuja tez osob ktore sa swiezo
> > po studiach ,
> szukaja ludzie
>
> "odpowiednich" i wlasnie
> >
> caly ich 6 stopniowy proces
> rekrutacji ma to zweryfikowac.
> > Co do
> szkolen. 1 miesiac intensywnej pracy z
>
> pracownikiem,
> oczywiscie platny i to nie
> jakies
> tam 1000zl,2000 zl czy
> nawet
> 3000zl. A mowimy tu o
> kwocie za samo szkolenie.Z
> tego
> co sie tez
> dowiedzialam ,dostac
> sie jest bardzo trudno, ale
>
> warto ,
> chodzby ze wzgledu na same szkolenia ktore sa
>
> > najlepsze w branzy na polskim rynku. Firma ma
> moze
> i
> wysokie wymagania, ale tez dba
> o tych ktorym sie
> >
> "chce pracowac" a jak
> > nie wychodzi to
> konkurencja tylko
> czekam z
> otwartymi ramionami.
Moze osoba
> > piszaca j/w
> pomylila firmy, bo w
> konkurencji to wygada tak:
>
>
> > > za ktore czesto trzeba zaplacic tzw
> wpisowe. Bo
> oczywiscie
> szkolenie jest
> z obiadem, zeby
> sluchacze nie padli z
>
> musi rozdac materialy tez
> odplatne
I tak
> wyszkolonego
> pracownika puszczaja w teren :/
>
>
> > > zgarnia cala kase a ty otrzymujesz
> smieszne grosze
> za
> umowienie
> spotkania. Tak wyglada np w Kapitale
> Rozne firmy
> > rozne opcje w innej jedzie sie na
>
> weekendowe szkolenie,
> czasem nawet tygodniowe
> i po
> tym szkoleniu rusza sie w
> teren
> :) i zarabia na
> swoj rachunek. Szkolenie darmowe
> ale
> tez firma nie
> zwraca kosztow,
> czyli jak chcesz dla nas
> pracowac
> to
> przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak sie okaze ze
> >
> jestes dobry, to fajnie bedziesz moze
> zarabial. Ja nie, my
> > i tak nic nie
> tracimy.
Reasumujac :
Pramerica
> jest moim
> > zdaniem najlepsza firma (opinia z punktu
> > widzenia
> pracownika ) na podjecie
> wspolpracy w tej
> branzy. A skoro
> tak
> dba o swoich pracownikow mam
> nadzieje, ze
> dokladnie tak
> samo dba o swoich
>
> klientow.
Pozdrawiam
Zycze wszystkim
> milego
> > dnia, nawet tym niepoinformowanym lub
>
> > niedoinformowanym piszacym glupoty i oszczerstwa
> :)
Czytam
> sobie,czytam.I tak jak dotychczas miałem
> dobre zdanie o
> agentach tej firmy to zaczynam się
> zastanawiać.Po co pisać
> pochwały samemu sobie.O
> czymś to świadczy.Chyba coś jest w
> tych
> negatywnych opiniach o tej firmie.Bo proszę. Osoba
>
> dopiero startuje w branży a już wie ,ze mają najlepsze
> > szkolenia.A skąd czerpie taką wiedzę,na początku
> drogi
> zawodowej(niby).
Powtórzę raz jeszcze swoją
> opinię o tej
> firmie.Jedna z wielu na rynku ani
> lepsza ani gorsza.A
> agenci .Ich przeświadczenie o
> swojej wyjątkowości wynika z
> metod szkolenia(w
> końcu korporacja)stąd prawdopodobnie nie
> są mile
> widziani ci z doświadczeniem.Białą księgę łatwiej
>
> zapisać.
Proszę o wypowiedz agentów P. Dlaczego wasze
> > u.terminowe jest zawierane przeważnie w wersji
> > rocznej.Dlaczego wasi klienci nie wiedzą,ze w
> takiej
> konstrukcji składka może się po3latach
> podwoić. W jakiej
> sytuacji stawiacie klienta jesli
> stan zdrowia mu się
> pogorszy, a po 3-4 latach nie
> będzie mógł u was płacić
> składki,i w takiej
> sytuacji będzie miał problem(po
> rezygnacji u was)
> zawrzeć ubezpieczenie gdzie indziej.Tak
> was
> uczą?.I co po waszych analizach finansowych takiemu
> > klientowi.To jest profesjonalne podejscie.Nie.To
> są metody
> NACIĄGACZY.I zanim napiszecie coś o
> swoich wspaniałych
> produktach,wspaniałych
> szkoleniach i super
> agentach,pomyslcie
> samodzielnie jaką KRZYWDĘ robicie
> klientom.(ale
> tego was pewnie nie uczyli-mam na myśli
>
> samodzielne myślenie)Powiem szczerze .Jest mi was ŻAL.i zal
> > mi waszych klientów.Pozdro.
Odpowiem Ci tak :
-
> bo jest najtańsze od początku aż do końca w porównaniu z
> innymi produktami
terminowymi.
- bo klienci wszystkie
> składki mają dokładnie rozpisane w polisie i
> zagwarantowane do końca trwania produktu
- bo produkt ten
> ma służyc zabezpieczeniu potrzeb terminowych, np. kredyt ,
> a więc
z założenia wartość konieczna do zabezpieczenia
> będzie malała, składka więc
nie będzie rosła, lub będzie
> rosła minimalnie.
- bo ewentualnego podwojenia składki
> klient może się spodziewać po 10 roku
trwania polisy (
> ciekawe skad wziąłeś ten 3 rok, słabo chyba u Ciebie z
> liczeniem)
To tyle, z całą resztą Twojej wypowiedzi nie
> chce mi się polemizować.
pzdr
Sorry ale mam konkretnego klienta któremu po 3 latach P.Zaproponowała składkę 100% od wyjsciowej(przy umowie ,1rocznej).NIe oczekuje polemiki ,bo z faktami nie można polemizować.Reszta tak jak napisałem, i zdziwiłbym się gdybyś napisał inaczej.pozdro.
Dnia 2009-10-14 o godz. 19:14 kaszele5 napisał(a):
> Dnia 2009-10-13 o godz. 23:16 ~lp napisał(a):
> Dnia
> 2009-10-13 o godz. 19:07 kaszele5 napisał(a):
>
> > Dnia 2009-10-12 o godz. 12:46 ~agata napisał(a):
> > >
> No i najwazniejsze
> nie dajcie się
> nabrać na
>
> > ich
>
> rekrutacje w
> sprawie pracy :to oszuści którzy
> pod
>
> >
> przykrywką rekrutacji
> starają
> się
> wyłudzić wasze dane
> >
> > osobowe.
> ważne
> gdy się
> zdecydujecie na taką
> > rozmowe bądzcie
>
>
> > >
> chwale się no i
> zameczamy
> > słuchaczy a jak już
> > ich
> > zamęczymy to
> dajemy im do
>
> >
> podpisania papierek w
> kopercie i do
> > wypełnienia
> test UWAGA
> >
> podpisujecie
>
> zgode na
> przetwazanie
> swoich danych
> cytuje
>
>
>
> > "przez system
> >
>
> informatyczny" nie
> > jest
> >
> > napisane jaki i jakiej firmy i do
> > jakich
> > celów. Jeden
> >
> > tym spotkaniu
>
> i
> zwrócił im na to
>
> uwagę to
> mu
> podziękowali od
> ręki.
> CZYTAJCIE CO
>
> >
>
> jedno
> > wśród was na sali na
>
> pewno
> siedzą osoby
> >
> anonimowe zatrudnione w
> tej firmie i
> >
> udają
>
> > potencjalnych kandydatów na Life planera
> > bądz
> >
> > menagera i strasznie sie
>
>
> > > chwyty
> cieńkie a
> żarty
>
> > kolwwiek.
> > Sposób
> rekrutacji pracowników
>
> świadczy o
> > poziomie firmy dla
>
> > mnie
> >
> Panowie podniesc swoją
> > > wiedzę
> odnośnie
> prowadzenia
>
> prezentacji jak
> > i rekrutacji
Witam,
chcialam cos
>
> >
> Firma
>
> zainteresowalam sie
> > poniewaz dostalam oferte
>
> > pracy. Dlatego czytam tez to
>
> forum.
> Na temat
> samych ofert na razie
> moge niewiele
> > powiedziec.
> > Nie rozumiem jednak jak
> ktos moze
> wypisywac
> takie
> bzdury... o
> > jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie pracy
> >
> > 1;1 . Po przejsciu 1
> etapu jest kolejnych 5 w
> tym
> test na
> > inteligencje i biznes
> plan. Ja w
> chwilli
> obecnej jestem
>
> > umowiona z dyrektorem, na zadna
>
> prelekcje sie nie
> wybieram
> Faktycznie do firmy
>
> trudno sie
> dostac, nie przyjmuja
> osob z
>
> >
> "doswiadczniem"
> > tylko dlatego,
> ze
>
> takie osoby maja
> > to wyglada.
> > Nie
> przyjmuja tez osob ktore sa swiezo
> > po
> studiach ,
> szukaja ludzie
>
> >
> "odpowiednich" i
> wlasnie
> >
> caly ich 6
> stopniowy proces
> rekrutacji ma to zweryfikowac.
> > > Co do
> szkolen. 1
> miesiac intensywnej pracy z
>
>
> pracownikiem,
> oczywiscie platny i to nie
> > jakies
> tam 1000zl,2000 zl czy
> > nawet
> 3000zl. A mowimy tu o
> > kwocie za samo szkolenie.Z
> tego
> > co sie tez
> dowiedzialam
> ,dostac
> sie jest bardzo trudno, ale
> >
> warto ,
> chodzby ze
> wzgledu na same szkolenia ktore sa
>
>
> > najlepsze w branzy na polskim rynku. Firma
> ma
> moze
> i
> wysokie
> wymagania, ale tez dba
> o tych ktorym sie
> > >
>
> "chce pracowac" a
> jak
> > nie wychodzi to
>
> konkurencja tylko
> czekam z
> otwartymi
> ramionami.
Moze osoba
> > piszaca
> j/w
> pomylila firmy, bo w
> konkurencji
> to wygada tak:
>
>
>
> > > > za ktore czesto
> trzeba zaplacic tzw
> wpisowe. Bo
>
> oczywiscie
> szkolenie jest
> z
> obiadem, zeby
> sluchacze nie padli z
> >
> > musi rozdac materialy tez
> odplatne
> > :/
I tak
> wyszkolonego
> > pracownika puszczaja w teren :/
>
> >
> chociaz najpier z opiekunem ktorych
> prowadzi spotkania i
> > >
> zgarnia cala kase a ty otrzymujesz
> smieszne grosze
> > za
> umowienie
>
> spotkania. Tak wyglada np w Kapitale
> Rozne
> firmy
> > rozne opcje w innej jedzie
> sie na
>
> weekendowe szkolenie,
> > czasem nawet tygodniowe
> i po
> > tym szkoleniu rusza sie w
>
> teren
> :) i zarabia na
> swoj rachunek.
> Szkolenie darmowe
> ale
> tez firma
> nie
> zwraca kosztow,
> czyli jak chcesz
> dla nas
> pracowac
> to
>
> przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak sie okaze ze
>
> >
> jestes dobry, to fajnie
> bedziesz moze
> zarabial. Ja nie, my
>
> > i tak nic nie
> tracimy.
> Reasumujac :
Pramerica
> jest moim
>
> > zdaniem najlepsza firma (opinia z punktu
> > > widzenia
> pracownika
> ) na podjecie
> wspolpracy w tej
>
> branzy. A skoro
> tak
> dba o swoich
> pracownikow mam
> nadzieje, ze
>
> dokladnie tak
> samo dba o swoich
> >
> klientow.
Pozdrawiam
Zycze
> wszystkim
> milego
> >
> dnia, nawet tym niepoinformowanym lub
>
> > > niedoinformowanym piszacym glupoty i
> oszczerstwa
Czytam
> sobie,czytam.I
> tak jak dotychczas miałem
> dobre zdanie o
> > agentach tej firmy to zaczynam się
>
> pochwały samemu
> sobie.O
> czymś to świadczy.Chyba coś jest w
> > tych
> negatywnych opiniach o tej
> firmie.Bo proszę. Osoba
>
> dopiero
> startuje w branży a już wie ,ze mają najlepsze
>
> > szkolenia.A skąd czerpie taką wiedzę,na
> początku
> drogi
> zawodowej(niby).
> Powtórzę raz jeszcze swoją
> opinię o tej
> > firmie.Jedna z wielu na rynku ani
>
> lepsza ani gorsza.A
> agenci .Ich
> przeświadczenie o
> swojej wyjątkowości wynika z
> > metod szkolenia(w
> końcu
> korporacja)stąd prawdopodobnie nie
> są mile
> > widziani ci z doświadczeniem.Białą księgę łatwiej
> >
> zapisać.
Proszę o wypowiedz agentów
> P. Dlaczego wasze
> > u.terminowe jest
> zawierane przeważnie w wersji
> >
> rocznej.Dlaczego wasi klienci nie wiedzą,ze w
>
> takiej
> konstrukcji składka może się po3latach
> > podwoić. W jakiej
> sytuacji stawiacie
> klienta jesli
> stan zdrowia mu się
>
> będzie mógł u was
> płacić
> składki,i w takiej
> sytuacji
> będzie miał problem(po
> rezygnacji u was)
> > zawrzeć ubezpieczenie gdzie indziej.Tak
> > was
> uczą?.I co po waszych analizach
> finansowych takiemu
> > klientowi.To jest
> profesjonalne podejscie.Nie.To
> są metody
> > NACIĄGACZY.I zanim napiszecie coś o
>
> swoich wspaniałych
> produktach,wspaniałych
> > szkoleniach i super
>
> agentach,pomyslcie
> samodzielnie jaką KRZYWDĘ
> robicie
> klientom.(ale
> tego was pewnie
> nie uczyli-mam na myśli
>
> samodzielne
> myślenie)Powiem szczerze .Jest mi was ŻAL.i zal
>
Odpowiem Ci tak
> :
-
> bo jest najtańsze od początku aż do końca w
> porównaniu z
> innymi produktami
terminowymi.
- bo
> klienci wszystkie
> składki mają dokładnie
> rozpisane w polisie i
> zagwarantowane do końca
> trwania produktu
- bo produkt ten
> ma służyc
> zabezpieczeniu potrzeb terminowych, np. kredyt ,
> a
> więc
z założenia wartość konieczna do
> zabezpieczenia
> będzie malała, składka więc
nie
> będzie rosła, lub będzie
> rosła minimalnie.
- bo
> ewentualnego podwojenia składki
> klient może się
> spodziewać po 10 roku
trwania polisy (
> ciekawe
> skad wziąłeś ten 3 rok, słabo chyba u Ciebie z
>
> liczeniem)
To tyle, z całą resztą Twojej wypowiedzi nie
> > chce mi się polemizować.
pzdr
Sorry ale mam
> konkretnego klienta któremu po 3 latach P.Zaproponowała
> składkę 100% od wyjsciowej(przy umowie ,1rocznej).NIe
> oczekuje polemiki ,bo z faktami nie można
> polemizować.Reszta tak jak napisałem, i zdziwiłbym się
> gdybyś napisał inaczej.pozdro.
Bzdura!
Po 3 latach ? Nigdy w życiu!!!
Nie sięgajac nawet do tabel jestem w 100 % pewien, że
tak nie jest - obojętnie w jakim wieku jest klient i czy jest kobietą czy mężczyzną etc...!!!!
Tak wysoki wzrost składki po 3 latach byłby możliwy, gdyby np. klient zmienił produkt z terminowe na całożyciowy płatny tylko przez pewien okres czasu. To byłoby bardziej prawdopodobne, natomiast w produktach terminowych to jest fizycznie n-i-e-m-o-ż-l-i-w-e i tyle!!!!!!
Co do reszty to wiedz, że są to tylko Twoje" NAGIĘTE" fakty, stąd mój brak polemiki.
pzdr
Dnia 2009-10-14 o godz. 22:17 ~lp napisał(a):
> Dnia 2009-10-14 o godz. 19:14 kaszele5 napisał(a):
>
> Dnia 2009-10-13 o godz. 23:16 ~lp napisał(a):
>
> Dnia
> 2009-10-13 o godz. 19:07 kaszele5 napisał(a):
> >
> > Dnia 2009-10-12 o
> godz. 12:46 ~agata napisał(a):
> >
> >
> No i najwazniejsze
> > nie dajcie się
> nabrać na
> >
> > ich
> >
> rekrutacje w
>
> sprawie pracy :to oszuści którzy
> pod
> >
> >
> > przykrywką rekrutacji
> starają
> > się
> wyłudzić wasze dane
> > >
>
> > osobowe.
> ważne
> > gdy się
> zdecydujecie na taką
> > > rozmowe bądzcie
> >
>
>
> > > >
>
> chwale się no i
> zameczamy
>
> > słuchaczy a jak już
>
> > ich
> >
> zamęczymy to
> dajemy im do
>
> > >
> podpisania papierek
> w
> kopercie i do
> >
> wypełnienia
> test UWAGA
>
> >
> podpisujecie
> >
> zgode na
>
> przetwazanie
> swoich danych
> cytuje
> >
>
> >
> >
> "przez system
>
> >
>
>
> informatyczny" nie
>
> > jest
> >
> > > napisane jaki i jakiej
> firmy i do
> > jakich
>
> > celów. Jeden
>
> >
> chłopak to wychwycił
> na
> > tym spotkaniu
> >
> i
> zwrócił im na
> to
>
> uwagę to
> > mu
> podziękowali od
> > ręki.
> CZYTAJCIE CO
> >
> >
>
> > jedno
> > wśród was na
> sali na
>
> pewno
> > siedzą osoby
>
> >
> anonimowe zatrudnione w
> > tej firmie i
> >
> > udają
>
>
> > > bądz
>
> >
> >
>
>
> >
> >
> > chwyty
> cieńkie a
> > żarty
> >
> > kolwwiek.
> > > Sposób
>
> rekrutacji pracowników
>
>
> świadczy o
> > poziomie firmy dla
> >
> > mnie
> > brak poziomu. Radziła bym
>
> >
> Panowie podniesc swoją
> > > > wiedzę
> > odnośnie
> prowadzenia
> >
> prezentacji jak
> > > i rekrutacji
Witam,
chcialam cos
> >
> >
>
> Firma
> >
> zainteresowalam sie
>
>
> > > pracy. Dlatego czytam tez
> to
>
> forum.
> Na
> temat
> samych ofert na razie
> moge
> niewiele
> > powiedziec.
> > > Nie rozumiem jednak jak
> > ktos moze
> wypisywac
> > takie
> bzdury... o
> > > jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie
> pracy
> >
>
> > 1;1 . Po przejsciu 1
> etapu
> jest kolejnych 5 w
> tym
> test
> na
> > inteligencje i biznes
> > plan. Ja w
> chwilli
>
> obecnej jestem
>
> >
>
>
> prelekcje sie nie
> wybieram
> > :)
> Faktycznie do firmy
> >
> trudno sie
> dostac,
> nie przyjmuja
> osob z
>
> > >
>
> "doswiadczniem&amp
> ;quot;
> > tylko dlatego,
> > ze
>
> takie
> osoby maja
> > > to wyglada.
>
> > Nie
> przyjmuja tez osob ktore
> sa swiezo
> > po
>
> studiach ,
> szukaja ludzie
> >
> >
>
> "odpowiednich&
> quot; i
> wlasnie
> >
> > caly ich 6
> stopniowy proces
> > rekrutacji ma to zweryfikowac.
>
> > > Co do
>
> szkolen. 1
> >
>
> pracownikiem,
> > oczywiscie platny i to nie
>
> > jakies
> tam 1000zl,2000 zl czy
> > > nawet
> 3000zl. A
> mowimy tu o
> > kwocie za samo
> szkolenie.Z
> tego
> >
> co sie tez
> dowiedzialam
> ,dostac
> > sie jest bardzo trudno, ale
>
> >
> warto ,
>
> chodzby ze
> >
>
> >
> najlepsze w branzy na polskim rynku. Firma
> ma
> > moze
> i
>
> wysokie
> wymagania, ale tez dba
> o tych
> ktorym sie
> > >
> >
> "chce
> pracowac" a
> jak
> > > nie wychodzi to
> >
> konkurencja tylko
> > czekam z
> otwartymi
>
> ramionami.
Moze osoba
> >
> piszaca
> j/w
> pomylila firmy, bo w
> > konkurencji
> to wygada tak:
> >
>
>
>
> > > > >
> za ktore czesto
> trzeba zaplacic tzw
>
> wpisowe. Bo
>
> oczywiscie
> > szkolenie jest
> z
>
> obiadem, zeby
> sluchacze nie padli z
> > >
> wyczerpania , no
> i firma
> > odplatne
I
> tak
> wyszkolonego
> >
>
> > >
> chociaz najpier z
> opiekunem ktorych
> prowadzi spotkania i
> > > >
>
> zgarnia cala kase a ty otrzymujesz
> smieszne
> grosze
> > za
>
> umowienie
>
> spotkania. Tak wyglada np w
> Kapitale
> Rozne
> firmy
> > > rozne opcje w innej
> jedzie
> sie na
>
>
> weekendowe szkolenie,
> > czasem
> nawet tygodniowe
> i po
>
> > tym szkoleniu rusza sie w
> >
> teren
> :) i
> zarabia na
> swoj rachunek.
>
> Szkolenie darmowe
> ale
> tez
> firma
> nie
> zwraca kosztow,
> > czyli jak chcesz
> dla nas
> > pracowac
> to
> >
> przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak
> sie okaze ze
>
> >
> > jestes dobry, to fajnie
> bedziesz
> moze
> zarabial. Ja nie, my
>
> > > i tak nic nie
> > tracimy.
> Reasumujac :
Pramerica
> > jest moim
>
>
> > zdaniem najlepsza firma (opinia z
> punktu
> > > widzenia
> > pracownika
> ) na podjecie
> > wspolpracy w tej
>
>
> branzy. A skoro
> tak
> dba o
> swoich
> pracownikow mam
> nadzieje,
> ze
>
> dokladnie tak
>
> samo dba o swoich
> >
>
> klientow.
Pozdrawiam
Zycze
> wszystkim
> > milego
> >
> > dnia, nawet tym niepoinformowanym lub
> >
> > >
> niedoinformowanym piszacym glupoty i
> oszczerstwa
Czytam
> sobie,czytam.I
> > tak jak dotychczas miałem
> dobre
> zdanie o
> > agentach tej firmy to
> zaczynam się
>
> > pochwały samemu
> sobie.O
> > czymś to świadczy.Chyba coś jest w
>
> > tych
> negatywnych opiniach o
> tej
> firmie.Bo proszę. Osoba
>
> > dopiero
> startuje w branży a już wie
> ,ze mają najlepsze
>
> >
> szkolenia.A skąd czerpie taką wiedzę,na
> początku
> > drogi
> zawodowej(niby).
> > Powtórzę raz jeszcze swoją
> opinię o
> tej
> > firmie.Jedna z wielu na rynku
> ani
>
> lepsza ani gorsza.A
> > agenci .Ich
> przeświadczenie o
> > swojej wyjątkowości wynika z
>
> > metod szkolenia(w
> końcu
> > korporacja)stąd prawdopodobnie nie
> > są mile
> > widziani ci
> z doświadczeniem.Białą księgę łatwiej
>
> >
> zapisać.
Proszę o wypowiedz
> agentów
> P. Dlaczego wasze
>
> > u.terminowe jest
> zawierane
> przeważnie w wersji
> >
>
> rocznej.Dlaczego wasi klienci nie wiedzą,ze w
>
> > takiej
> konstrukcji składka może
> się po3latach
> > podwoić. W jakiej
> > sytuacji stawiacie
> klienta jesli
> > stan zdrowia mu się
>
>
> będzie mógł u
> was
> płacić
> składki,i w takiej
> > sytuacji
> będzie miał problem(po
> > rezygnacji u was)
> >
> zawrzeć ubezpieczenie gdzie indziej.Tak
>
> > was
> uczą?.I co po waszych
> analizach
> finansowych takiemu
>
> > klientowi.To jest
> profesjonalne
> podejscie.Nie.To
> są metody
>
> >
> swoich wspaniałych
>
> produktach,wspaniałych
> > szkoleniach i
> super
>
> agentach,pomyslcie
> > samodzielnie jaką KRZYWDĘ
> robicie
> > klientom.(ale
> tego was pewnie
> > nie uczyli-mam na myśli
>
> > samodzielne
> myślenie)Powiem szczerze
> .Jest mi was ŻAL.i zal
>
>
Odpowiem Ci
> tak
> :
-
> bo jest najtańsze od początku
> aż do końca w
> porównaniu z
> innymi
> produktami
terminowymi.
- bo
> klienci wszystkie
> > składki mają dokładnie
> rozpisane w
> polisie i
>
> trwania produktu
- bo produkt ten
> ma służyc
> > zabezpieczeniu potrzeb terminowych, np. kredyt ,
> > a
> więc
z założenia wartość
> konieczna do
> zabezpieczenia
> będzie
> malała, składka więc
nie
> będzie rosła, lub będzie
> > rosła minimalnie.
- bo
> ewentualnego
> podwojenia składki
> klient może się
>
> spodziewać po 10 roku
trwania polisy (
>
> ciekawe
> skad wziąłeś ten 3 rok, słabo chyba u
> Ciebie z
>
> liczeniem)
To tyle, z całą
> resztą Twojej wypowiedzi nie
> > chce mi
> się polemizować.
pzdr
Sorry ale mam
> konkretnego
> klienta któremu po 3 latach P.Zaproponowała
>
> > oczekuje polemiki ,bo z faktami nie można
>
> polemizować.Reszta tak jak napisałem, i zdziwiłbym się
> > gdybyś napisał inaczej.pozdro.
Bzdura!
Po 3
> latach ? Nigdy w życiu!!!
Nie sięgajac nawet do tabel
> jestem w 100 % pewien, że
tak nie jest - obojętnie w jakim
> wieku jest klient i czy jest kobietą czy mężczyzną
> etc...!!!!
Tak wysoki wzrost składki po 3 latach byłby
> możliwy, gdyby np. klient zmienił produkt z terminowe na
> całożyciowy płatny tylko przez pewien okres czasu. To
> byłoby bardziej prawdopodobne, natomiast w produktach
> terminowych to jest fizycznie n-i-e-m-o-ż-l-i-w-e i
> tyle!!!!!!
Co do reszty to wiedz, że są to tylko
> Twoje" NAGIĘTE" fakty, stąd mój brak
> polemiki.
pzdr
Ok.Podam Tobie numer polisy ,to sobie sprawdzisz.Kilka dni to potrwa .koleżanka obsługuje tego klienta.Wtedy skomentujesz.Do tego czasu dyskusja nie ma sensu.Pozdrawiam.
Dnia 2009-10-15 o godz. 19:26 kaszele5 napisał(a):
> Dnia 2009-10-14 o godz. 22:17 ~lp napisał(a):
> Dnia
> 2009-10-14 o godz. 19:14 kaszele5 napisał(a):
>
> > Dnia 2009-10-13 o godz. 23:16 ~lp napisał(a):
> >
> Dnia
> 2009-10-13 o
> godz. 19:07 kaszele5 napisał(a):
>
> >
> > Dnia
> 2009-10-12 o
> godz. 12:46 ~agata napisał(a):
> > >
>
> >
> No i
> najwazniejsze
> > nie dajcie się
> > nabrać na
>
> >
>
> > ich
> >
> > rekrutacje w
>
> sprawie
> pracy :to oszuści którzy
> pod
>
> >
> >
> > > przykrywką rekrutacji
> > starają
> > się
> > wyłudzić wasze dane
>
> > >
>
> > > osobowe.
>
> ważne
> > gdy się
> > zdecydujecie na taką
> >
> > rozmowe bądzcie
>
> >
>
>
>
> > gotowi na nudną prelekcjie
> mamo
> > >
> >
>
>
> chwale się no i
> zameczamy
>
> > > słuchaczy a jak już
> >
> > ich
> > >
>
> zamęczymy to
> dajemy im do
> >
> >
> >
> podpisania papierek
> > w
> kopercie i do
> > >
> wypełnienia
> > test UWAGA
>
>
> >
> podpisujecie
> > >
> zgode na
> >
> przetwazanie
>
> swoich danych
> cytuje
>
> >
>
> > >
> >
> > "przez system
> >
> >
>
> >
>
> informatyczny" nie
> >
> > jest
> > >
> >
> > napisane jaki i jakiej
> > firmy i do
> > jakich
> >
> >
> celów. Jeden
>
>
> >
> chłopak to
> wychwycił
> na
> > tym
> spotkaniu
> >
> > i
> zwrócił im na
> to
> >
> uwagę to
> > > mu
> podziękowali od
> > > ręki.
>
> CZYTAJCIE CO
> >
>
> >
> >
>
> > > jedno
>
> > wśród was na
> sali na
> >
> pewno
>
> > siedzą osoby
>
>
> >
> anonimowe zatrudnione
> w
> > tej firmie i
>
> >
> >
> udają
>
>
>
> > > > bądz
> >
> >
> > >
> menagera i
> strasznie sie
>
>
>
>
> >
> >
> > > chwyty
> > cieńkie a
> > żarty
> > prowadzącego poniżej czego
>
> >
> >
> kolwwiek.
> >
> > Sposób
>
>
> rekrutacji pracowników
>
> >
> świadczy o
>
> > poziomie firmy dla
>
> >
> >
> mnie
> > brak poziomu. Radziła
> bym
>
> >
> > Panowie podniesc swoją
>
> > >
> > wiedzę
>
> > odnośnie
> prowadzenia
>
> >
> prezentacji
> jak
> > > i rekrutacji
> Witam,
chcialam cos
> >
> > >
>
> > sprostowac odnosnie rekrutacji.
> Firma
> > >
>
> zainteresowalam sie
>
>
> >
> > >
> pracy. Dlatego czytam tez
> to
> >
> forum.
> > Na
> temat
>
> samych ofert na razie
> moge
> niewiele
> > > powiedziec.
> > > > Nie rozumiem
> jednak jak
> > ktos moze
>
> wypisywac
> > takie
> > bzdury... o
> >
> > jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie
>
> pracy
> >
>
> > > 1;1 . Po przejsciu 1
> > etapu
> jest kolejnych 5 w
> > tym
> test
> na
> > > inteligencje i biznes
> > > plan. Ja w
> chwilli
> >
> obecnej jestem
> >
> >
> > umowiona z dyrektorem, na zadna
> >
>
> prelekcje sie
> nie
> wybieram
>
> Faktycznie do
> firmy
> >
> trudno
> sie
> dostac,
> nie przyjmuja
> > osob z
>
>
> > >
>
>
> "doswiadczniem&amp
> ;amp;amp
> ;quot;
> >
> tylko dlatego,
> > ze
> >
> takie
> osoby
> maja
> > > > to wyglada.
> >
> > Nie
> > przyjmuja tez osob ktore
> sa swiezo
> > > po
>
> > studiach ,
> szukaja ludzie
> > >
> >
> >
>
> "odpowiednich&
> amp;amp;
> quot; i
> wlasnie
> > >
>
> > caly ich 6
> stopniowy
> proces
> > rekrutacji ma to
> zweryfikowac.
>
> >
> > Co do
>
>
> szkolen. 1
> > >
>
>
> pracownikiem,
> > oczywiscie
> platny i to nie
>
> >
> jakies
> tam 1000zl,2000 zl czy
>
> > > nawet
> > 3000zl. A
> mowimy tu o
> > > kwocie za samo
>
> szkolenie.Z
> tego
>
> >
> co sie tez
> > dowiedzialam
> ,dostac
> > > sie jest bardzo trudno, ale
> >
> >
> > warto ,
>
>
> chodzby ze
> > >
>
>
> >
> najlepsze w branzy na
> polskim rynku. Firma
> ma
>
> > moze
> i
> >
> wysokie
>
> wymagania, ale tez dba
> o tych
>
> ktorym sie
> >
> >
> >
> > "chce
>
> pracowac" a
> jak
> > > > nie wychodzi
> to
> >
>
> konkurencja tylko
> > czekam z
> > otwartymi
>
>
> ramionami.
Moze osoba
>
> >
> piszaca
> j/w
> > pomylila firmy, bo w
>
> > konkurencji
> to wygada tak:
> > >
>
> >
>
> Jednodnowie
> szkolenie grupowe w jakejs sali konferencyjnej
>
> > > >
> >
> za ktore czesto
> > trzeba zaplacic tzw
>
>
> wpisowe. Bo
>
> oczywiscie
> > > szkolenie jest
> > z
>
> obiadem, zeby
> > sluchacze nie padli z
>
> > >
>
> wyczerpania , no
> i firma
>
>
> > odplatne
>
I
> tak
> > wyszkolonego
>
> >
> >
> >
> >
> chociaz najpier z
> > opiekunem ktorych
> prowadzi spotkania
> i
> > >
> >
>
> zgarnia cala
> kase a ty otrzymujesz
> smieszne
>
> grosze
> > za
> >
> umowienie
> >
> spotkania. Tak wyglada np w
> > Kapitale
> Rozne
>
> firmy
> > >
> rozne opcje w innej
> jedzie
> sie na
> >
>
> weekendowe
> szkolenie,
> > czasem
> > nawet tygodniowe
> i po
> >
> > tym szkoleniu
> rusza sie w
> >
>
> teren
> :) i
> zarabia na
> > swoj rachunek.
>
>
> Szkolenie darmowe
> ale
> > tez
> firma
>
> nie
> zwraca kosztow,
>
> > czyli jak chcesz
> dla nas
> > > pracowac
> > to
> >
> > przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak
>
> sie okaze ze
>
>
> >
> >
> jestes dobry, to fajnie
> bedziesz
> moze
> > zarabial. Ja nie, my
>
> > > > i tak nic
> nie
> > tracimy.
>
> Reasumujac :
Pramerica
> > jest
> moim
>
>
>
> > zdaniem najlepsza firma (opinia z
> > punktu
> >
> > widzenia
>
> > pracownika
> ) na
> podjecie
> > wspolpracy w tej
> >
>
> branzy. A skoro
> > tak
> dba o
> > swoich
> pracownikow mam
> > nadzieje,
> ze
>
> > dokladnie tak
>
> > samo dba o swoich
>
> >
>
> klientow.
> Pozdrawiam
Zycze
> wszystkim
>
> > milego
>
> >
> > dnia, nawet tym
> niepoinformowanym lub
> >
> > > >
>
> niedoinformowanym piszacym glupoty i
>
> oszczerstwa
Czytam
> > sobie,czytam.I
> >
> tak jak dotychczas miałem
> dobre
>
> zdanie o
> > agentach tej
> firmy to
> zaczynam się
>
> > zastanawiać.Po co pisać
>
> > pochwały samemu
> sobie.O
> > > czymś to świadczy.Chyba coś jest
> w
>
> > tych
> > negatywnych opiniach o
> tej
> > firmie.Bo proszę. Osoba
>
> > > dopiero
> startuje w
> branży a już wie
> ,ze mają najlepsze
> >
> >
>
> szkolenia.A skąd czerpie taką wiedzę,na
>
> początku
> > drogi
> > zawodowej(niby).
> >
> Powtórzę raz jeszcze swoją
> opinię o
> > tej
> > firmie.Jedna
> z wielu na rynku
> ani
>
>
> lepsza ani gorsza.A
> > agenci
> .Ich
> przeświadczenie o
>
> > swojej wyjątkowości wynika z
>
> > > metod szkolenia(w
> > końcu
> >
> korporacja)stąd prawdopodobnie nie
>
> > są mile
> >
> widziani ci
> z doświadczeniem.Białą księgę łatwiej
> >
> >
>
> zapisać.
Proszę o wypowiedz
> agentów
>
> P. Dlaczego wasze
>
>
> > u.terminowe jest
>
> zawierane
> przeważnie w wersji
>
> >
>
> rocznej.Dlaczego
> wasi klienci nie wiedzą,ze w
>
>
> > takiej
> konstrukcji
> składka może
> się po3latach
>
> > podwoić. W jakiej
>
> > sytuacji stawiacie
>
> klienta jesli
> > stan zdrowia mu się
> >
>
> pogorszy, a po
> 3-4 latach nie
> będzie mógł u
> was
> > płacić
> składki,i w takiej
> > > sytuacji
> będzie miał
> problem(po
> > rezygnacji u was)
> > >
> zawrzeć
> ubezpieczenie gdzie indziej.Tak
>
>
> > was
> uczą?.I co po
> waszych
> analizach
> finansowych takiemu
> >
> > klientowi.To
> jest
> profesjonalne
> podejscie.Nie.To
> > są metody
>
>
> > >
> swoich wspaniałych
> >
> produktach,wspaniałych
> > > szkoleniach i
> super
> >
> agentach,pomyslcie
> > > samodzielnie jaką KRZYWDĘ
> > robicie
> >
> klientom.(ale
> tego was pewnie
>
> > nie uczyli-mam na myśli
>
> > > samodzielne
>
> myślenie)Powiem szczerze
> .Jest mi was ŻAL.i zal
> >
>
> >
> mi waszych klientów.Pozdro.
Odpowiem Ci
> tak
> > :
-
> bo jest najtańsze od
> początku
> aż do końca w
> porównaniu z
> > innymi
> produktami
terminowymi.
> - bo
> klienci wszystkie
>
> > składki mają dokładnie
>
> rozpisane w
> polisie i
>
>
> trwania
> produktu
- bo produkt ten
> ma służyc
> > > zabezpieczeniu potrzeb terminowych,
> np. kredyt ,
> > a
> więc
>
z założenia wartość
> konieczna do
> > zabezpieczenia
> będzie
> > malała, składka więc
nie
> będzie
> rosła, lub będzie
> > rosła
> minimalnie.
- bo
> ewentualnego
>
> podwojenia składki
> klient może się
> >
> spodziewać po 10 roku
trwania
> polisy (
>
> ciekawe
>
> skad wziąłeś ten 3 rok, słabo chyba u
> Ciebie z
> >
> liczeniem)
To tyle, z całą
> > resztą Twojej wypowiedzi nie
>
> > chce mi
> się polemizować.
pzdr
> Sorry ale mam
> konkretnego
> klienta
> któremu po 3 latach P.Zaproponowała
>
>
> > > oczekuje polemiki ,bo z faktami nie
> można
>
> polemizować.Reszta tak jak
> napisałem, i zdziwiłbym się
> > gdybyś
> napisał inaczej.pozdro.
Bzdura!
Po 3
> latach ?
> Nigdy w życiu!!!
Nie sięgajac nawet do tabel
>
> jestem w 100 % pewien, że
tak nie jest - obojętnie w jakim
> > wieku jest klient i czy jest kobietą czy mężczyzną
> > etc...!!!!
Tak wysoki wzrost składki po 3 latach
> byłby
> możliwy, gdyby np. klient zmienił produkt z
> terminowe na
> całożyciowy płatny tylko przez pewien
> okres czasu. To
> byłoby bardziej prawdopodobne,
> natomiast w produktach
> terminowych to jest
> fizycznie n-i-e-m-o-ż-l-i-w-e i
> tyle!!!!!!
Co do
> reszty to wiedz, że są to tylko
>
> Twoje" NAGIĘTE" fakty, stąd mój
> brak
> polemiki.
pzdr
Ok.Podam Tobie numer polisy
> ,to sobie sprawdzisz.Kilka dni to potrwa .koleżanka
> obsługuje tego klienta.Wtedy skomentujesz.Do tego czasu
> dyskusja nie ma sensu.Pozdrawiam.
Nie wiem co takiego złego było w pytaniu do kaszele 5, że je usunięto?
W końcu w jego wypowiedziach sporo był nieuzasadnionych pomówień, które bardzo łatwo się rzuca w eter, a gorzej z ich uzasadnieniem - do dzisiaj nie przedstawił żadnych konkretów!!
pzdr
Dnia 2007-06-20 o godz. 11:12 ~sh_001 napisał(a):
> Proszę o opinię o Pramerica osoby, które wykupiły u nich
> polisę lub wiedzą coś na ten temat
Z pierwszego spotkania
> z ich człoiwekiem wynika, że oferują produkt nieco inny,
> niż większość TU.
Zaproponowano mi (mam skończone 30 lat)
> polisę na 300tysPLN za składkę 100PLN/mc. Wypłata tylko w
> wypadku smierci, choroby śmiertelnej lub trwałej
> niezdolnosci do pracy - nie wypłaca ani grosza np. za
> złamanie ręki itp.
Proszę o opinię o tej firmie (i tej
> ofercie)
sh_001
to na czym oni zarabiają????
300 tys pln a składka 100 zł
3000 mies po 100 zł to 300 tys
3000 mies to 250 lat!!!!!!!!!!!!!!!!!
czyli rozumiem że ta składka jakoś urośnie gdy będziesz miał 40 i więcej lat...