Forum Ubezpieczenia i emerytury

Re: PRAMERICA - prośba o opinię

No i najwazniejsze nie dajcie się nabrać na
> ich rekrutacje w sprawie pracy :to oszuści którzy pod
> przykrywką rekrutacji starają się wyłudzić wasze dane
> osobowe. ważne gdy się zdecydujecie na taką rozmowe bądzcie
> gotowi na nudną prelekcjie mamo chwale się no i zameczamy
> słuchaczy a jak już ich zamęczymy to dajemy im do
> podpisania papierek w kopercie i do wypełnienia test UWAGA
> podpisujecie zgode na przetwazanie swoich danych cytuje
> "przez system informatyczny" nie jest
> napisane jaki i jakiej firmy i do jakich celów. Jeden
> chłopak to wychwycił na tym spotkaniu i zwrócił im na to
> uwagę to mu podziękowali od ręki. CZYTAJCIE CO
> PODPISUJECIE. No i jeszcze jedno wśród was na sali na
> pewno siedzą osoby anonimowe zatrudnione w tej firmie i
> udają potencjalnych kandydatów na Life planera bądz
> menagera i strasznie sie udzielaja podczas prezentacji
> chwyty cieńkie a żarty prowadzącego poniżej czego kolwwiek.
> Sposób rekrutacji pracowników świadczy o poziomie firmy dla
> mnie brak poziomu. Radziła bym Panowie podniesc swoją
> wiedzę odnośnie prowadzenia prezentacji jak i rekrutacji

Witam,
chcialam cos sprostowac odnosnie rekrutacji.
Firma zainteresowalam sie poniewaz dostalam oferte pracy. Dlatego czytam tez to forum. Na temat samych ofert na razie moge niewiele powiedziec. Nie rozumiem jednak jak ktos moze wypisywac takie bzdury... o jakis odczycie.
Rozmowa w sprawie pracy 1;1 . Po przejsciu 1 etapu jest kolejnych 5 w tym test na inteligencje i biznes plan. Ja w chwilli obecnej jestem umowiona z dyrektorem, na zadna prelekcje sie nie wybieram :) Faktycznie do firmy trudno sie dostac, nie przyjmuja osob z "doswiadczniem" tylko dlatego, ze takie osoby maja zle nawyki. Przykro mi ale tak to wyglada. Nie przyjmuja tez osob ktore sa swiezo po studiach , szukaja ludzie "odpowiednich" i wlasnie caly ich 6 stopniowy proces rekrutacji ma to zweryfikowac. Co do szkolen. 1 miesiac intensywnej pracy z pracownikiem, oczywiscie platny i to nie jakies tam 1000zl,2000 zl czy nawet 3000zl. A mowimy tu o kwocie za samo szkolenie.Z tego co sie tez dowiedzialam ,dostac sie jest bardzo trudno, ale warto , chodzby ze wzgledu na same szkolenia ktore sa najlepsze w branzy na polskim rynku. Firma ma moze i wysokie wymagania, ale tez dba o tych ktorym sie "chce pracowac" a jak nie wychodzi to konkurencja tylko czekam z otwartymi ramionami.

Moze osoba piszaca j/w pomylila firmy, bo w konkurencji to wygada tak:
Jednodnowie szkolenie grupowe w jakejs sali konferencyjnej za ktore czesto trzeba zaplacic tzw wpisowe. Bo oczywiscie szkolenie jest z obiadem, zeby sluchacze nie padli z wyczerpania , no i firma musi rozdac materialy tez odplatne :/
I tak wyszkolonego pracownika puszczaja w teren :/ chociaz najpier z opiekunem ktorych prowadzi spotkania i zgarnia cala kase a ty otrzymujesz smieszne grosze za umowienie spotkania. Tak wyglada np w Kapitale
Rozne firmy rozne opcje w innej jedzie sie na weekendowe szkolenie, czasem nawet tygodniowe i po tym szkoleniu rusza sie w teren :) i zarabia na swoj rachunek. Szkolenie darmowe ale tez firma nie zwraca kosztow, czyli jak chcesz dla nas pracowac to przyjdz, przyjmujemy kazdego , jak sie okaze ze jestes dobry, to fajnie bedziesz moze zarabial. Ja nie, my i tak nic nie tracimy.

Reasumujac :
Pramerica jest moim zdaniem najlepsza firma (opinia z punktu widzenia pracownika ) na podjecie wspolpracy w tej branzy. A skoro tak dba o swoich pracownikow mam nadzieje, ze dokladnie tak samo dba o swoich klientow.

Pozdrawiam
Zycze wszystkim milego dnia, nawet tym niepoinformowanym lub niedoinformowanym piszacym glupoty i oszczerstwa :)