Merytoryka,a czym to się je?
Czy to w ogóle polski wyraz?
Więc nie!
Merytorykę masz w każdym poście,zwłaszcza na wątku Groca)))))
A teraz,w nawiązaniu do naszego wieszcza z forum groca,holusa )))))
Odpowiadam cytując klasyka:"Głoduję.Od trzech dni nie miałem nic w ustach(prócz robaczywego chleba"...
.....…
LOOKS LIKE MEAT 's BACK ON THE MENU,BOYS!(Mięso wraca do jadłospisu!)
))))))))))))))))
mówiłem brac JSW - papier mocny płynny w dobrym wig-20 będzie dalej rósł, open wróci pewnie kiedyś do łask ale gdy kurs zaliczy 40 gr będzie można na nim zarobić, Ty ghostunio zarabiasz na grocu i rafako a ja na jsw . Groc jednak jak kiedyś pisałem to karta bita, podbili go i już spada - po prostu wywalają śmiecia..???
Jak dobrze,że holuś dzisiaj zarabia na jsw,))))))
Lepsze to niż nieustające hejtowanie na szwaba i jego pożałowania godną wydmuszkę.
Ludzie,ratujcie kapitał!Bo niczego już nie będzie.....nawet "zrostów"
Hihihihi
na naszym grocu będzie walka ? ghostunio
, tylko o co ? chyba nie myślisz o akcjach bo majątek spółka utraciła,, podbili kurs i mogą go jeszcze trochę podbic a później spuścić padlinę - tylko kto to teraz kupi drożej jak po 1,8 niewielu brało.
Holus zamiast zgadywać gdzie będzie kurs tego i owego(,odczyty z fusów,wróżenie ze szklanej kuli),proponuję ciekawy temat,ale trzeba użyć mózgu))))
O agendzie 2030 słyszałeś?
Ekologia,nowa mantra.JSW jest skazane na powolną wegetację.
No i te hasające Goldmany,które zarabiają na wzrostach i spadkach na bananie,zwłaszcza wig20.
Czy 9 zł jest możliwe? Tak,ale jak JSW do tego dojdzie, nie polecam zakupu,drugiego cudu nie będzie.
Antek stare lata nie wrócą.Nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki.
Ale można liczyć na odbicia,wynikające z kresek.
Giełda to obecnie tylko odbicia i w większości równia pochyła(trend spadkowy)bo tu zamiast dodruku pieniądza,szuka się metod jak zassać pieniądz z giełdy(patrz OFE)słabo to wygląda.....Brak prawdziwego gospodarza rynku kapitałowego,co nowy to inny ma pogląd na rozwój,każdy sobie....
ghostunio o agendzie 2030 nie słyszałem, jeśli nie jsw to powiedz co - tu przynajmniej obroty są, kase chyba mają bo zamierzają zainwestować 3 mld zł w nową kopalnie w Jastrzebiu Zdr. to co kupic braster czy rafako które zapewnią stabilność finansową itp. no Niemcowi nie wierze i groca nie dokupię na pewno !!
Jsw pognije kazdy polak ma dosc smrodu a nowoczesne huty jadą na gazie nie na koksie i w tym koerunku idzie swiat co do nowej kopalni to droga daleka kopalnia jest gleboka a co pokazywali na tv to bylo 100 m od szybu kiedy zacznie sie wydobycie to trzeba 4 lata a za 4 lata bedą nowe huty na gaz polska musi zmienic koerunek nie ma wyjscia. PIS dobrze o tym wie ze na prl owskim mysleniu daleko nie zajdą
Grok zawsze byl blisko ekoexport szkoda ze wtedy go nie bralem po 2 zl ale grok moze go dogonic jesr potencjal a na wszawe czasy inwestorzy lubią takie spolki jak grok
Daro Gcn ma oczywiście zalety, nie musi ponosić kosztów ciągłych podwyżek w RP bo działa na Ukrainie no i jest względnie oddłużony co nie znaczy że obecny prezes znowu go mocno zadłuży - ja mu osobiście nie ufam, bo nigdy nie dotrzymuje słowa a co do JSW masz dużo racji wydobycie węgla jest drogie i w dodatku trzeba utrzymywać nierobów z nadzoru sznur kierownictwa i zarządów poszczególnych spółek. Gaz to przyszłość ale skoro rząd PIS promuje węgiel ?..
Pis i tak wiecej importuje wegla z rosji niz kypuje sie w kraju polowe tanszy a co grok to widze spory zysk i ocena AA kiedys tez tu bylem pamiętam tego as naganiacza i wielu innych tu bylo warto posiedziec kilka kwartalow zobaczymy
okey Daro zwróć uwagę że kurs gcn już urósł z 1,7 na 2,15 zł i może być korekta a na wzrosty większe nie ma co liczyc bez dobrego infa, co sądzisz o 01c, maklerzy w BM mi to polecali i mówili że urośnie na min,7 zł
Moze lepszy columbus jak spadnie mnie sie nie spieszy posiedze na gcn i mam onico na ktore bardzo licze mimo iz notowania raz w tygodniu ale tam sie juz uklada powoli
Onico czlowieku nie patrz na forum jest zgoda uokk na przejecie przez eneris trzeba czekac do wza jak nastepna sesja bedzie po 5 zl biore 2 k w ciemno juz mam 2 k ale dobiore wiosna bedzie na bogato elbudowa popatrze kapne bo nie znam
strach w to onico cokolwiek inwestować bo wszędzie mówią i piszą że będzie koniec tej spółki, z 01c miałeś nosa i uciekłeś w samą porę ale na gcn nie spodziewał bym się wzrostów bo to spółka jakby uśpiona nie podpisuje żadnych kontraktów, niby ogranicza te mało rentowne ale już z 1,5 roku nie słyszałem by podpisali jakieś umowy, no i mieli coś na Bałkanach przejąć i nic !!!!
ewidentnie kurs jest podbijany przez mafiozów którzy sterują nim od kilku miesięcy, nadal trwa ubieranie leszcza w padlinę z której nigdy już nie wyjdzie za godziwe pieniądze, tu niebawem kierunek 1,15 pln i dalsza zabawa z leszczem.. ale naiwnych maja jak na lekarstwo, no i chyba dobrze że inwestorzy nie dają się oszukiwać tym cwaniakom,
z elbą to chyba dobra decyzja jest naprawdę tania, groc znowu się cofa ale rosnie 01c i tu będzie według mnie bardzo grubo, nawet 7-8 zł jest według mnie możliwe.
Powiem ci 01 ma zawsze wzrosty w poniedzialek patrz ze tam idzie tremd spadkowy mozliwe ze to przeczeka na tym poziomie do raportu elb da kiedys duzo zarobic dzięki na info euco by byl dobry ale te obligacje 50 mln hm cięzki temat
ja żałuje że nie pozbyłem się wcześniej złodziejskiego gcn a co do elby to uważam że tam też jest wiele niejasności i komuś zależało aby ją mocno uwalić na łopatki ale wierze że ona stanie na nogi.. bo jest potrzebna na rynku