• ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~obywatel-M [79.185.214.*]
    Czekam na realizację umowy sprzedaży nieruchomości w Krakowie przy ul. Wadowickiej 9,

Zawarcie aneksu do przedwstępnej warunkowej umowy sprzedaży nieruchomości komercyjnej

Podstawa prawna Art. 17 ust.
    1 MAR - informacje poufne.
    Treść raportu:

WIKANA S.A. (dalej: Emitent) informuje, że w dniu 23 lutego 2018 r. spółka zależna Emitenta - WIKANA PROPERTY Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością KOMERC Spółka komandytowa (dalej: Spółka) – jako podmiot korzystający z zabudowanej nieruchomości położonej w Krakowie przy ul. Wadowickiej 9, w dzielnicy Podgórze (Nieruchomość), stanowiącej obecnie własność PKO Leasing Spółka Akcyjna (dalej: PKO Leasing) – zawarła z podmiotem niepowiązanym kapitałowo i osobowo z Grupą Kapitałową WIKANA aneks (dalej: Aneks) do przedwstępnej warunkowej umowy sprzedaży Nieruchomości, o zawarciu której Emitent informował raportem bieżącym nr 35/2017 z dnia 2 października 2017 r.
    Na mocy Aneksu, w związku z wykreśleniem hipotek obecnie obciążających Nieruchomość, strony Aneksu ustaliły nowy termin zawarcia umowy przyrzeczonej z pierwotnie określonego do dnia 30 czerwca 2018 r. na do dnia 31 sierpnia 2018 r., przy zachowaniu warunku pod jakim ma zostać zawarta przyrzeczona umowa sprzedaży Nieruchomości, jakim jest nabycie Nieruchomości przez Spółkę od PKO Leasing.
    Dodatkowo, w drodze Aneksu strony nieznacznie zmieniły także wartość umowy sprzedaży Nieruchomości.
    Pozostałe warunki przedwstępnej warunkowej umowy sprzedaży Nieruchomości nie uległy istotnej zmianie.
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~Gallilro [188.146.167.*]
    wazna data to będzie jak B. rozliczą z jego machlojek
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~zaxy [31.182.170.*]
    Gallileo jak masz jakieś konkrety , to do prokuratury, a jak nie, to wciąż są to pomówienia rozgoryczonego porażką małego chłopca. Buchajski rozegrał wszystkich jak chciał, ale o tym, że scenariusze zawsze będzie układał on, wiadomym było od początku jego zaangażowania w Mastersa. Chciało się zostać milionerem, a tu klops i płacz. Wydymał wszystkich jak chciał, ale jak na razie wszystko w ramach obowiązującego prawa, a jeśli nie, to jak już pisałem, niezadowoleni do prokuratury niech nadają.
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~Gallileo [188.146.167.*]
    Poki co to ja jeszcze niczego nie przegrałem, to po pierwsze. Po drugie ja nie pisałem o odpowiedzialności karnej, ale odpowiedzialności w ogóle. Po trzecie już Ty go tak nie wybielaj, że działa w ramach obowiązujego prawa. Mało to kar zapłacił, jak chociażby ta 650 000 zł za wezwanie w 2009 roku, które się niby odbyło, a de facto go nie było? Pytanie tylko co to za kara....
    Po pierwsze, to na chwile obecną jesteś w plecy kilkaset tysięcy. Fakt, że posiadasz na koncie akcje firmy, które może wzrosną, a może nie, nie oznacza, że nie jesteś przegrany. Po drugie, co to jest "odpowiedzialność w ogóle" . Buchajski jest odpowiedzialny za Mastersa. Kupił sobie firmę, zrobił z nią co chciał, w świetle obowiązującego prawa zapłacił sobie karę. O co masz pretensje, że dałeś się wydymać i nie możesz z tym dobrze spać. Chciałeś być bogaty, a tu taki klops, Buchajski cię dyma, a Ty jeszcze musisz za to płacić. Rozumiem, że to może być traumatyczne przeżycie, ale po tylu latach mógłbyś się już otrząsnąć.
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2018-05-04 o godz. 09:43 ~zaxy napisał(a):
    > Po pierwsze, to na chwile obecną jesteś w plecy kilkaset tysięcy. Fakt, że posiadasz na koncie akcje firmy, które może wzrosną, a może nie, nie oznacza, że nie jesteś przegrany. Po drugie, co to jest "odpowiedzialność w ogóle" . Buchajski jest odpowiedzialny za Mastersa. Kupił sobie firmę, zrobił z nią co chciał, w świetle obowiązującego prawa zapłacił sobie karę. O co masz pretensje, że dałeś się wydymać i nie możesz z tym dobrze spać. Chciałeś być bogaty, a tu taki klops, Buchajski cię dyma, a Ty jeszcze musisz za to płacić. Rozumiem, że to może być traumatyczne przeżycie, ale po tylu latach mógłbyś się już otrząsnąć.

poniekąd

no wolnoć tomku w swoim domku

ale

chytry dwa razy traci

doprowadzając jak twierdzisz do wartości onegdaj 0,5 grosza i wycofując z giełdy co uzyskuje ? nic , posiadane milionów akcji których nikt nie kupi to zero wartości, no może jedynie smród uzyska większy z tego tytułu , większy niż z biogazowni , powiadają że ze smrodu nikt jeszcze nie umarł a powiew świeżego powietrza nie jednemu już zaszkodził ale to dotyczy polityki , nigdy gospodarki i ekonomi , a jedno i drugie wiąże się z zaufaniem ludzi do ludzi , a to jest bezcenne
    miało być:
    posiadanie milionów akcji ...................
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    Zaxy, po pierwsze to takimi rzeczami jak to, ile jestem w plecy, albo jaką mam średnią to wolałbym dzielić się publicznie na forum sam, a nie przez kogoś z kim rozmawiałem o tym w prywatnej wiadomości pewnie jakieś 2 lata temu. Zresztą przez te dwa lata wiele mogło się zmienić i możesz mieć nieaktualne informacje, tak więc zalecam ostrożność na przyszłość. Po drugie, dziękuję za troskę, ale mój stan emocjonalny też nie powinien Cię bardzo martwić, a jeśli już tak bardzo chcesz wiedzieć to miewam się dobrze, śpię jeszcze lepiej. 
    I co to znaczy kupił sobie firmę? Z tego co pamiętam to kupił sobie 16% firmy.
    Że jesteś na stracie, wynika z Twoich deklaracji, które nie tylko były udzielane prywatnie, ale również publicznie. Z prywatnych, to tylko mogę dodatkowo zwiększyć Twój poziom straty.

" Zresztą przez te dwa lata wiele mogło się zmienić i możesz mieć nieaktualne informacje, tak więc zalecam ostrożność na przyszłość."
    Moje dane mogą być nieaktualne, co w sytuacji jaka istnieje i istniała ( oraz Twoich deklaracji i z forum i prywatnie) nie zmienia faktu, że jesteś na ogromnej stracie.

Stan Twojej psychiki zupełnie mnie nie martwi. Żałosny jest jedynie widok zrozpaczonego dużego chłopca.
    To, że udupiłeś na tej inwestycji (to jest fakt na dzień dzisiejszy), to tylko i wyłącznie Twoja zasługa. Obwinianie za to Buchajskiego, to efekt braku odwagi wewnętrznej do przyznania się przed samym sobą, że się dało dupy. Obwiniasz Buchajskiego o pazerność, a to dlatego, że to ona doprowadziła Cię do stanu w jakim się znajdujesz.

• Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~Gallileo [77.252.115.*]
    Owszem, sam dawałem do zrozumienia, że jestem na dość dużej stracie i mam dość duży pakiet, jednak bez wchodzenia w szczegóły. Zrobiłeś to za mnie, ale mniejsza z tym, nieważne. 
    Nie zgodzę się też, że aktualny stan jest jedynie wynikiem mojej/naszej "zasługi" i popełnionych błędów. Jakiś czas temu za pewne myślałeś podobnie, skoro był czas, gdy staliśmy po tej samej stronie próbując zablokować połaczenie Mastersa z Wikaną. Przecież gdyby było inaczej i nie mielibyśmy racji to byś do wspólnej akcji nie dołączył, ale najwyraźniej zmieniłeś zdanie. Jestem w stanie to zrozumieć.

Nie zgodzę się też, że aktualny stan jest jedynie wynikiem mojej/naszej "zasługi" i popełnionych błędów. Jakiś czas temu za pewne myślałeś podobnie, skoro był czas, gdy staliśmy po tej samej stronie próbując zablokować połaczenie Mastersa z Wikaną. Przecież gdyby było inaczej i nie mielibyśmy racji to byś do wspólnej akcji nie dołączył, ale najwyraźniej zmieniłeś zdanie.

Aktualny stan Twojego portfela jest wynikiem Twoich poczynań ( nie wnikam powody dla jakich Wikana jest notowana na obecnym poziomie). Stan mojego portfela jest powodowany moimi poczynaniami. Fakt, że byłem po stronie blokujących nie zmienia faktu, że to ja sam jestem odpowiedzialny za mój portfel. Połączenie się odbyło, nie było naruszenia prawa ( a jeśli było, to trzeba było składać zawiadomienie do prokuratury), czyli wiadomym było wcześniej, że taka sytuacja może nastąpić (teoretycznie), jeśli ktoś nie wiedział, to nie znaczy, że nie mogła nastąpić, a jedynie, że zupełnie bezmyślnie powierza swoje pieniądze.

Ja również dałem dupy, bo pazerność mnie zjadła, ale dla mnie to była cenna lekcja, kosztowała mnie trochę pieniędzy, ale ceny za nią nie ustalał Buchajski lecz ja sam. Więc nie mam pretensji do niego, że była trochę kosztowna.
    Dnia 2018-05-04 o godz. 14:09 ~zaxy napisał(a):
    > Nie zgodzę się też, że aktualny stan jest jedynie wynikiem mojej/naszej "zasługi" i popełnionych błędów. Jakiś czas temu za pewne myślałeś podobnie, skoro był czas, gdy staliśmy po tej samej stronie próbując zablokować połaczenie Mastersa z Wikaną. Przecież gdyby było inaczej i nie mielibyśmy racji to byś do wspólnej akcji nie dołączył, ale najwyraźniej zmieniłeś zdanie.
    >
    > Aktualny stan Twojego portfela jest wynikiem Twoich poczynań ( nie wnikam powody dla jakich Wikana jest notowana na obecnym poziomie). Stan mojego portfela jest powodowany moimi poczynaniami. Fakt, że byłem po stronie blokujących nie zmienia faktu, że to ja sam jestem odpowiedzialny za mój portfel. Połączenie się odbyło, nie było naruszenia prawa ( a jeśli było, to trzeba było składać zawiadomienie do prokuratury), czyli wiadomym było wcześniej, że taka sytuacja może nastąpić (teoretycznie), jeśli ktoś nie wiedział, to nie znaczy, że nie mogła nastąpić, a jedynie, że zupełnie bezmyślnie powierza swoje pieniądze.
    >
    > Ja również dałem dupy, bo pazerność mnie zjadła, ale dla mnie to była cenna lekcja, kosztowała mnie trochę pieniędzy, ale ceny za nią nie ustalał Buchajski lecz ja sam. Więc nie mam pretensji do niego, że była trochę kosztowna.

czyli wynika z powyższego że tak naprawdę buchajski to ciotka Wiśka fajny chłop

na temat Buchajskiego jest tylko zamieszczona informacja, że to nie on decyduje o stanie mojego portfela,
    a skoro nie on, to o co mam mieć do niego pretensje
    a czy jest z niego fajny chłop czy nie, to już pojęcie względne

jezeli wypowiadasz się na forum wikany oznacza to oczywiście wyłącznie moim zdaniem że posiadasz jeszcze akcje wikany, w innym przypadku oczywiście wyłącznie ponownie moim zdaniem nie traciłbyś czasu aby komuś uświadamiać że żyje w nieświadomości , uważam że nie możesz pogodzić się ze stratą i dlatego próbujesz się choćby przed sobą wytłumaczyć że bierzesz winę na siebie za to że stałeś się bezradny w sytuacji którą ktoś wytworzył a w której oczywiście z własnej i nieprzymuszonej woli się znalazłeś.

w przypadku innym nie starał byś się wypowiadać w tym tonie że wszystko zależy od nas , akurat od nas zależy najmniej, próbujemy się odnajdywać w otaczającej nas rzeczywistości tak naprawdę nam się to nie udaje , tłumaczymy się non stop że wszystko zależy od nas
    WIKANA - notowania spółki
    Kurs odniesienia:0,90 złKurs otwarcia:0,88 złMax 1D:0,90 złMin 1D:0,88 złWolumen obrotu:21 szt.Wartość obrotu:19 złLiczba transakcji:2Stopa zwrotu 1R:-46,75%Max 1R: 1,69 zł (2017-05-04)Min 1R: 0,90 zł (2018-04-11)System notowań:ciągłe
    WallStreet 22 – weź udział w dorocznym spotkaniu inwestorów 
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.152.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~Gallileo [178.42.194.*]
    I widzisz Zaxy i tu jest między fundamentalna roznica. Ja uważam go za dzialajacego na granicy praca, a czesto także je naginajac hochsztaplera w niektorych kręgach niewiadomo czemu nazywanego "byznesmanem", a Ty za sowicie wynagradzanego nauczyciela szkoły giełgowego życia, w dodatku jesteś zadowolony, że możesz go fianansować (i kto tu daje się dymać i to w dodatku za swoje pieniadze i z uśmiechem na twarzy)?
    Otóż chcialbym jeszcze raz podkreslić ja uważam, że stan mojego portfela to nie jest jedynie efekt moich pocznań i zależy rowniez od wielu różnych pośrednich i bezpośrednich, czesto tez niezaleznych ode mnie czynników, jak na przykład jakość zarządzania spółką przez zarzad i jego decyzje, ogolna sytuacja na rynku mieszkaniowym, uczciwośc (lub jej brak) głównych akcjonariuszy.
    Trochę mnie irytuje ta dyskusja i żałuje ze się dałem w nią wciagnać, bo usilujesz mi wmowic, że się żalę nad swoim losem, biadole i się nie mogę pogodzić z rzekomą porażką. Ja sie nad sobą wcale nie żalę. Przeciwnie, ja akurat ciagle wierzę, że wyjdę z tej inwestycji z zyskiem, być może jestem jedynym na tym forum, ktory ciagle w to wierzy. Moj komentarz, ktory sprowokował Cię do wypowiedzi był jedynie ogolną oceną dzialalności B., nie tylko na Wikanie, ale w ogole.

• Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~pola [37.248.152.*]
    Chłopie czas dorosnąć ,a twoje problemy g kogo obchodzą jest takie przysłowie giełda to taka gra jednemu zabierze ,drugiemu da i jeszcze jedno ten znienawidzony B kupował akcje po 8 pln taka dygresja
    1. Ale ja nie mam problemów, a nawet jakbym je mial to bym nie dyskutowal o nich tu na forum i tego nie robię
    2. nie Buchajski, a Buchajska
    3. nie po 8zł, a po 66zł, tylko, żeby zrozumieć cel tamtej transakcji to trzeba mieć trochę oleju w głowie
    takie trzy dygresje
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~pola [37.248.152.*]
    Widzę ,że mam przed sobą typowego K przez duże K po 8 pln ale to nie istotne racja jest i tak po stronie? żegnam
    jakie 8zł? skad ty wziales te 8zł? człowieku przez duze C ogarnij się, bo Ty już sam nie wiesz o czym ty w ogóle piszesz
    żadnej szkoły giełdowego życia,
    zupełnie nie rozumiesz o czym piszę,
    życie to nie giełda,
    życie to Ty sam,

stan Twojego portfela, to wynik Twoich chciwości, wynik braku pogodzenia się ze stratą, ciągła wiara, która zawsze zaślepia umysł człowieka, bez znaczenia w co człowiek wierzy

Biadolisz i ciągle wszystko zwalasz na Buchajskiego,
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~Gallileo [178.42.37.*]
    Ja w przeciwienstwie do Ciebie uważam, że wiara i determinacja czyni cuda. Gdyby człowiek żył zgodnie z Twoją teorią, że wiara jedynie zaślepia umysł to nie byłoby w ogóle postępu i rozwoju, a marzenia wiele ludzi wyprzedzajacych swoimi pomysłami swoją epokę nigdy by się nie zrealizowały i zylibyśmy ciągle w erze kamienia łupanego.
    Dopoki jest szansa aby wyjsc z Wikany bez straty to będę o to walczył, wykorzystujac do tego rozne dostepne mi mozliwosci i srodki. Ty z wdzieczności za ta cenną naukę mozesz nawet wysłać B. kartkę z podziekowaniami z wyrazami szacunku ze policzył sobie tak niewiele. Nie interesuje mnie to. Masz prawo.
    Nie biadolę tylko wyrażam opinie i komentuje, też mam do tego prawo.
    Najwyrazniej Ty też nie rozumiesz o czym ja pisze więc dalszy ping-pong słowny tu nie ma sensu.
    Ja w przeciwienstwie do Ciebie uważam, że wiara i determinacja czyni cuda. Gdyby człowiek żył zgodnie z Twoją teorią, że wiara jedynie zaślepia umysł to nie byłoby w ogóle postępu i rozwoju, a marzenia wiele ludzi wyprzedzajacych swoimi pomysłami swoją epokę nigdy by się nie zrealizowały i zylibyśmy ciągle w erze kamienia łupanego. 

Cała ta wypowiedź wskazuje jedynie, że całkowicie nie rozumiesz czym jest wiara i determinacja. Postęp i rozwój jest nie z wiary i marzeń, a z widzenia rzeczywistości. Trzeba też zdać sobie sprawę, że to tylko rozwój świata technicznego. Pod względem psychologicznym człowiek się nie zmienia od tysięcy lat.
    Odkrycia dotyczą zawsze rzeczy nowych (nieznanych), a wiara zawsze obejmuje znane, jest zaprzeczeniem rzeczywistości, nie możesz wierzyć w nieznane, gdyż nie masz tego w swojej pamięci, a cała wiary bazuje na pamięci.

Ty z wdzieczności za ta cenną naukę mozesz nawet wysłać B. kartkę z podziekowaniami z wyrazami szacunku ze policzył sobie tak niewiele. Nie interesuje mnie to. Masz prawo.

to nie Buchajski jest nauczycielem, nic mu nie zapłaciłem za żadną lekcję, nauczyciel to ja jak również i uczeń
    a szacunek wszystkiemu się należy, nie ma nawet jednej rzeczy, za którą nie ponosisz odpowiedzialności,

będąc chciwym, mieć pretensje do innych o chciwość, to mało eleganckie
  • Re: ważna data 31. 08. 2018 r. Autor: ~Gallileo [178.42.37.*]
    "Odkrycia dotyczą zawsze rzeczy nowych (nieznanych), a wiara zawsze obejmuje znane, jest zaprzeczeniem rzeczywistości, nie możesz wierzyć w nieznane, gdyż nie masz tego w swojej pamięci, a cała wiary bazuje na pamięci." - owszem odkrycia dotczyczą rzeczy nieznanych, ale wynikają ze znanych potrzeb i marzeń. Gdyby ludzie nie czuli takiej potrzeby by unosic się w przestworzach, do dziś nie byłoby balonów, paralotni, samolotów. Gdyby ludzie nie czuli takiej potrzeby by kontaktować sie na odległość, nie marzyli o tym, nie byłoby telegrafów ,telefonów itp.
    Chciałem też sprostować mój pierwszy post w tym wątku, bo najwyrazniej zostałem opatrznie zrozumiany. Oczywiście chodziło mi o to, że ważna data to będzie jak wspaniały biznesman, mecenas sportu, kultury i sztuki, wspierajacy wiele wspaniałych inicjatyw i cieszacy się powszechnym szacunkiem zwłaszcza tu na forum dostanie w końcu zasłużoną nagrodę "Człowieka Roku'. Mam nadzieję, że to wyjasni już to fatalne nieporozumienie i zakończy już tą dyskusję, bo ja naprawde wolę dyskutować o Wikanie, a niż o B.
    "owszem odkrycia dotczyczą rzeczy nieznanych, ale wynikają ze znanych potrzeb i marzeń. Gdyby ludzie nie czuli takiej potrzeby by unosic się w przestworzach, do dziś nie byłoby balonów, paralotni, samolotów. Gdyby ludzie nie czuli takiej potrzeby by kontaktować sie na odległość, nie marzyli o tym, nie byłoby telegrafów ,telefonów itp."

piszesz o reakcjach, a to nigdy nie jest odkrywaniem nieznanego, nieznane jest poza zasięgiem przyczyny i skutku

Chciałem też sprostować mój pierwszy post w tym wątku, bo najwyrazniej zostałem opatrznie zrozumiany. Oczywiście chodziło mi o to, że ważna data to będzie jak wspaniały biznesman, mecenas sportu, kultury i sztuki, wspierajacy wiele wspaniałych inicjatyw i cieszacy się powszechnym szacunkiem zwłaszcza tu na forum dostanie w końcu zasłużoną nagrodę "Człowieka Roku'. Mam nadzieję, że to wyjasni już to fatalne nieporozumienie i zakończy już tą dyskusję, bo ja naprawde wolę dyskutować o Wikanie, a niż o B. 

Jeżeli wolisz dyskutować o Wikanie, to przestań tak często rozpamiętywać Buchajskich,
    sprostowanie na poziomie piaskownicy
[x]
WIKANA -3,33% 7,25 2026-04-01 10:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.