• no i co teraz Autor: ~devilek [83.16.97.*]
    z jednej strony mamy zakup s4e spółki która generuje ładne zyski i jest znana na rynku, nie sprzedają pudełek na marży 3-4% tylko większe rozwiązania oraz potężną wiedzę gdzie marża jest często 10-100x większa niż na pudełkach. Z drugiej strony słabe dane mogą być za IIQ oraz półroczne, nie zakończone 2-3 audyty skarbowe też straszą... cena 2,30 zł jest dziwnie niska a podaż nie ustępuje. Brak też chętnych na zakup w obliczu tego co się podziało z actionem i tego co może się podziać na dacie...
  • Re: no i co teraz Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    zobaczymy, co dziś powiedzą o 9.00 panowie z mci..

devil,
    nadal uważasz, ze to długoterminowe sypanie i brak chętnych na datę oraz jej akcje to przypadek?...
  • Re: no i co teraz Autor: ~devilek [83.16.97.*]
    wykres ja się z twoim poglądem na datę zgadzam w części o której już pewnie wiesz bo pisaliśmy kilka razy, jak też pisałem kurs jaki jest każdy widzi, sypacz ma sporo do wywalenia lub nie tego nie wiemy. Problemy nie zniknęły ale ja w dalszym ciągu uważam że warto w spółkę inwestować, nie spekulować tylko inwestować na kilka lat. Fundamentalnie abc idzie do przodu, a to że są pewne zagrożenia to zupełnie normalne bo nie znam inwestycji jej pozbawionej. Nawet w banku można stracić trzymając kasę.
    Ja na razie czekam z kolejnymi zakupami aż się sypacz nie wysypie do końca a to będzie widać bardzo mocno.
    długo było tak, ze w ogóle sie ze mną nie zgadzałeś...

na date trzeba patrzeć nie wybiórczo, ale kontekście siły konkurencji giełdowej i pozagiełdowej...

ja czekam, kiedy data kupi jeszcze mleczarnię lub browar ;)
    kupili spółkę ze swojej branży ale nie pokrywającej się z portfolio więc bardzo dobrze dobrany segment rynku i praktycznie bez zagrożeń, bardzo dobry ruch.
    czyli uważasz, ze to będzie tak dojna krowa jak data dla mci?
    poczekamy i zobaczymy co z tego będzie. Uważam że to dobry kierunek, tam są inne marże i usługi.
    devil - rynek nie podziela twego zdania, ze to dobry ruch

podaż dalej napiera, wolumen zerowy,
    brak jakiejkolwiek reakcji rynku na to info

gdyby miało być ok, to juz wcześniej insiderzy kupowaliby...

a na razie sypacz nie zaprzestał działać i wciąż czeka na chetnych do nakarmienia
    devil, co z twoja plotką o przechodzeniu ludzi action (z zeszytami) do daty?
    daj w koncu jakiś link...
  • Re: no i co teraz Autor: ~ja [213.136.251.*]
    sypacz jest gruby i wali bo wie ze jak sie ciency wylamia to pare razy zarobi czym nizej zwali tym wiecej kupi
    sprawa powinna trafic do knf za celowe zanizanie kursu na skode spolki i akcjonariuszy.
    zadna spolka placace 0.40 groni dyw nie lezy tak na plecach to ewenement na skale swiatowa
    bankruty wyzej podbijaja.
    Dnia 2016-08-23 o godz. 12:33 ~ja napisał(a):
    > sypacz jest gruby i wali bo wie ze jak sie ciency wylamia to pare razy zarobi czym nizej zwali tym wiecej kupi
    > sprawa powinna trafic do knf za celowe zanizanie kursu na skode spolki i akcjonariuszy.
    > zadna spolka placace 0.40 groni dyw nie lezy tak na plecach to ewenement na skale swiatowa
    > bankruty wyzej podbijaja.

właściwie to nawet chciałbym, byś miał rację, ale ja nie widzę wciąż przesłąnek do przypuszczeń, ze sypacz sypie by zwalić i potem kupić...

mógł to juz dawno i przy lepszej płynności zrobić, a potem zarabiać...
  • Re: no i co teraz Autor: ~abc [89.228.117.*]
    Panie i Panowie spokojnie czekamy. Do 1.70-1.80 jeszcze daleko :)
    Dnia 2016-08-23 o godz. 12:45 ~abc napisał(a):
    > Panie i Panowie spokojnie czekamy. Do 1.70-1.80 jeszcze daleko :)

jeśli rzeczywiscie zleci na ten poziom, to będzie otwarta droga do groszówek i za ta cenę będziesz mógł brać dwie akcje
    na razie z wykresu dziennego i i transakcji wynika, ze jakiś leszczyk pomielił trochę na groszowej różnicy, potem zaś (on lub ktoś inny) skorzystał z okazji i ok. 10 K wywalił, a potem znów podbitka o grosik i czekanie na kolejnego naiwnego kapitałodawcę...

nawet taki sceptyk jak ja w najgorszych scenariuszach nie przewidywalem, ze po dywidendzie bedzie aż taki zjazd i niechęć do waloru...

póki co - jest desperacka obrona 2,28
    bo nizej nawet podawacze tlenu nie chcę się dostawiać

http://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc
    wprawdzie mi się nie chce bo niczemu to nie służy ale śmieszą mnie co niektóre wpisy wasze.
    - w kwestii gry giełdowej na b.wielu spółkach po lewej jest mało i gdyby ktoś puścić pkc to by doprowadził do widełek szykciutko
    - cena daty poniżej 2 zł jest oczywiście możliwa, nie twierdzę że nie ale pisanie o groszówkach itp to już bzdety chorego umysłu...
    Dnia 2016-08-23 o godz. 13:12 ~devilek napisał(a):
    > wprawdzie mi się nie chce bo niczemu to nie służy ale śmieszą mnie co niektóre wpisy wasze.
    > - w kwestii gry giełdowej na b.wielu spółkach po lewej jest mało i gdyby ktoś puścić pkc to by doprowadził do widełek szykciutko
    > - cena daty poniżej 2 zł jest oczywiście możliwa, nie twierdzę że nie ale pisanie o groszówkach itp to już bzdety chorego umysłu...

devil, przypomnieć ci o twoich choinkowych bzdetach i jak one rozśmieszały?...
    nie pisz wiec moze o chorych umysłach, skoro nie wiadomo, czy sam jesteś tu zdrowy...

a teraz serio
    - nikomu teraz nie opłaca się puścić pekacem i nie o widełki chodzi
    - sypacz od dawna dba, by do widełek i pekaców nie doszło, bo ma za duzo wywalenia, wiec stąd nieustanne podbitki i podawanie tlenu, bo to w tej sytuacji jedyna sensowna taktyka dla sypacza - gra na czas i zwabianie naiwnych kapitałodawców
    - natomiast w powietrzu wciąż wisi groźba wywalenia pekacem, jesli sypaczowi zostanie niewiele do wywalenia i wtedy z wielkim hukiem rąbnie tą resztówką. Sypacz wtedy wyjdzie, ale reszta zostanie na zgliszczach. I nie wykluczaj groszówek, bo niczego zagwarantować nie mozesz
    - trzy lata temu nikomu tu do głowy by nie przyszło, ze data bedzie spółką, gdzie po po niby solidnej dywidendzie kurs tylko spada i dywidenda niczego nie daje, bo nie wyrównuje strat na kursie
    - no i nie wiesz, czy kurs daty nie zwali się na groszówki, jak actiona, jeśli fiskuś do czegoś doczepi się lub wypadnie inne truchło z szafy abcdaty...
  • Re: wykres spoko mi się z Tobą dyskutowało tu na forum Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    ale twoje latanie na forum MCI pod innym nickami zaczyna mi dawać do myślenia. O ile jeszcze przyjałem to wiadomości że tu na Dacie tak z ciekawości siedzisz już 3 lata, o tyle pisanie na MCI jest już dziwne. Dziwne wydaje mi się też twoje siedzenie tu na Dacie bez akcji i dawania rad za darmo, komentowanie każdej prawie transakcji. Przecieź od dawna widać, że ktoś większy/więksi wychodzą i tyle. Argumenty, że nie ma popytu hmmm tak jak pisze devilek na każdej spółce z swig80( no może na 70) gdyby ktoś chciałby wyjść miałby problem i musiałby mielić papierem, ale i cena odpowiednio by spadała. Podobnie było już setki razy, bo tak działa rynek ktoś musi sprzedać by kupic mógł ktoś. Przecież wiesz to byc może z pracy że fundy jak wychodzą to nie licża się z ceną, a tu jest o tyle dziwne, że ktoś wychodzi od 3 lat i wyjśc nie może, poza tym wychodzi pilnujac ceny. Kurs Actiona niedawno pokazął jak wychodzi fund, to tyle...
  • Re: wykres spoko mi się z Tobą dyskutowało tu na forum Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    Dnia 2016-08-23 o godz. 13:31 ~bialoczerwony napisał(a):
    > ale twoje latanie na forum MCI pod innym nickami zaczyna mi dawać do myślenia. O ile jeszcze przyjałem to wiadomości że tu na Dacie tak z ciekawości siedzisz już 3 lata, o tyle pisanie na MCI jest już dziwne. Dziwne wydaje mi się też twoje siedzenie tu na Dacie bez akcji i dawania rad za darmo, komentowanie każdej prawie transakcji. Przecieź od dawna widać, że ktoś większy/więksi wychodzą i tyle. Argumenty, że nie ma popytu hmmm tak jak pisze devilek na każdej spółce z swig80( no może na 70) gdyby ktoś chciałby wyjść miałby problem i musiałby mielić papierem, ale i cena odpowiednio by spadała. Podobnie było już setki razy, bo tak działa rynek ktoś musi sprzedać by kupic mógł ktoś. Przecież wiesz to byc może z pracy że fundy jak wychodzą to nie licża się z ceną, a tu jest o tyle dziwne, że ktoś wychodzi od 3 lat i wyjśc nie może, poza tym wychodzi pilnujac ceny. Kurs Actiona niedawno pokazął jak wychodzi fund, to tyle...

mylisz się - pomijając zależność daty od mci, moja obecność na forum mci wynika tylko z jednego: pokonywania mara jego własna bronią. Aż i tylko. Myślałem, ze akurat dla ciebie to oczywiste. I właściwie tobie zawdzięcam głębsze zainteresowanie mci. Też z jednego powodu: zaciekawienia, czy mozesz mieć rację. Dlatego tak śledziłemwłaśnie twoje posty i też tego nie ukrywałem.
    A o tym, czy siedzę na dacie bez akcji czy z akcjami - tego akurat ani ty, ani nikt inny nie wie i wiedzieć nie będzie. Nie daję nikomu rad, bo nikt czytać mnie nie musi, a tym bardziej zgadzać sie ze mna. Komentuję dla relaksu i w ramach samouctwa oraz z ciekawosci na kontrargumenty.
    Fundy zaś, GDYBY MOGŁY, juz dawno by wyszły. Ale tu akurat Kozak trzyma tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma Kozaka. Mogą ze sobą rywalizować lub próbować ograć siebie wzajemnie. tyle że na przeszkodzie stoi im pakiet mci, wobec którego są bezbronni.

I nie twierdzę, ze od 3 lat ktos wychodzi. Jeśli już, to od ok. roku. Wcześniej działała zwykła grawitacja (niusy o zmianach prezesów, niejasna strategia, raporty ze słąbymi wynikami itp.) ...

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [195.205.163.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: wykres spoko mi się z Tobą dyskutowało tu na forum Autor: ~abc [89.228.117.*]
    Dnia 2016-08-23 o godz. 13:48 ~wykres napisał(a):
    >
    > I nie twierdzę, ze od 3 lat ktos wychodzi. Jeśli już, to od ok. roku. Wcześniej działała zwykła grawitacja (niusy o zmianach prezesów, niejasna strategia, raporty ze słąbymi wynikami itp.) ...
    >

Akurat wyniki to były przynajmniej dobre :) Działał sypacz. Teraz mamy słabe wyniki, niepokojące niusy i wyczekiwanie na gorsze.

• Re: wykres spoko mi się z Tobą dyskutowało tu na forum Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    sprawdź ostatnie 18 m-cy
    (raporty kwartalne i zachowania kursu)

i chyba wtedy jakiś sypacz uznał, ze należy zacząć ostrożną i długoterminową ewakuacje...

a tu Teraz mamy słabe wyniki, niepokojące niusy i wyczekiwanie na gorsze
    akurat zgoda...
    nie twierdzę że jestem w pełni zdrowy :) wszystko jest możliwe to fakt że sypacz działa ostrożnie, nie wiemy ile ma do wywalenia. jak się wysypie i oczyści atmosferę kurs wróci na właściwe miejsce. US na razie nie dowalił nic abc dacie.
    Dnia 2016-08-23 o godz. 13:31 ~devilek napisał(a):
    > nie twierdzę że jestem w pełni zdrowy :) wszystko jest możliwe to fakt że sypacz działa ostrożnie, nie wiemy ile ma do wywalenia. jak się wysypie i oczyści atmosferę kurs wróci na właściwe miejsce. US na razie nie dowalił nic abc dacie.

ano, "jak się wysypie"...
    tiaa... tylko spróbuj wysypać tu te np. kilkaset kilo...

"US na razie nie dowalił nic abc dacie."
    Masz rację - na razie nie dowalił...
    w moim odczuciu nieoczekiwanie groźne staje się to, że im blizej raportu (pojutrze), tym większa podaż naciska...

tego zjawiska nie było dotąd przed raportami w tak wielkim nasileniu...

a to rynek ma zawsze rację...
    sypacz decyduje w tym wypadku a nie rynek, bo to samo było przed poprzednim zgoła niezłym raportem. Nie ma popytu na misiach, branża IT w niełasce, action popłynął silnym strumieniem. Nie ma się co czarować teraz trzeba to przeczekać, sypacz też nie chce spuścić po bandzie i jak to pisałeś musi powoli.
    rzecz w tym, ze to czekanie wciąż okazuje się chybioną strategią u osób emocjonalnie związanych ze spółką...

w tym czasie inni cieli straty i zarabiali gdzie indziej...

tu zaś jedna plotka o US może mocno zwalic kurs i tylko sypacz moze okazać się wygranym po ew. wywaleniu większości ze swego pakietu...
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.