• Artykuł z PARKIETU Autor: ~1972- [83.31.140.*]
    Ale się rozpisali- Handlowa spółka kontynuuje rozmowy z wierzycielami. Szanse na ich pozytywny finał wzrosły po tym, jak udało się jej przegłosować emisję akcji.

Dzięki niej może dostać zastrzyk 10 mln zł gotówki, która jest grupie bardzo potrzebna na finansowanie bieżącej działalności. Cenę emisyjną akcji ustalono na 0,25 zł. Jest nieznacznie wyższa od aktualnego kursu giełdowego. W piątek po południu wynosił 0,2 zł.
  • Re: Artykuł z PARKIETU Autor: ~ja [78.8.152.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/9,1305492-Bomi--glosowanie-nad-ukladem-w-czerwcu-.html
  • Re: Artykuł z PARKIETU Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Tiaaa...
    czemu nie podaleś linka?

http://www.parkiet.com/artykul/9,1305492-Bomi--glosowanie-nad-ukladem-w-czerwcu-.html

"spółka kontynuuje rozmowy"
    "Szanse na ich pozytywny finał wzrosły"
    "udało się jej przegłosować emisję akcji"
    "może dostać zastrzyk 10 mln zł gotówki"
    "która jest grupie bardzo potrzebna na finansowanie bieżącej działalności"

Czyli
    - nic na razie nie wynegocjonowano, choc niektorzy widzieli układ jeszcze w grudniu
    - wzrosły tylko SZANSE
    - udalo się jakimś cudem zebrać kworum (ing się dorzucił?) i przegłosowac KOLEJNA EMISJĘ RATUNKOWĄ
    - jeszcze nie jest pewne, ze uda sie zebrać az 10 M pln z emisji
    - bomi wciąz nie ma kasay NA BIEŻĄCĄ dzialalność, czyli jest mozlliwe, ze wkrotce kolejna emisja, te3ż oczywiscie RATUNKOWA, a ta zamrożona wciąz będzie czekala na godota...;-D

Ponadto z artykułu wynika, ze zenek miał rację... ;-D
    NA UKŁAD TRZEBA JESZCZE CZEKAĆ I CZEKAĆ...;-D
    DO CZERWCA...;-d
    ),16 więc czeka, a potem 0,09 ...
    A potem... wylot z gpw, a Jesionowski juz będzie moze latał w LOT...?

Grzybowski zadeklarował że DO DNIA ZAREJESTROWANIA podwyższenia kapitału przez sąd, nie zmniejszy swojego zaangażowania w Bomi.

No i łaskawie dodał, że W PRZYPDAKU PODJĘCIA DECYZJI O OBJĘCIU NOWYCH WARRANTÓW (A WIĘC JESZCZE TYEJ DECYZJI NIE PODJĄŁ!), złoży zapis w ilości odpowiadającej proporcjonalnemu udziałowi w stosunku do posiadanych akcji.

Po co wydał takie oświadczenie? – Prosili o to akcjonariusze obecni na NWZA – wyjaśnia szef Bomi, Witold Jesionowski. Jego zdaniem, jeśli wszystko pójdzie po myśli zarządu, to w okolicach czerwca będzie możliwe głosowanie nad układem.

Czyli nadal nie wiadomo po co wydal to oswiadczenie...
    A jqak nie wiadomo, to wiadomo po co.
    Ktoś czekal na to i po oświadczeniu zabawil się w spekuianta...;-D
    @"ja"
    spodziewałes się tego wywiadu prezesa i odwlekania do czerwca?
    ciule z parkietu juz zmienili na limitowany dostep do artykulu :)
    ten artykul wyglada na odgrzany kotlet nic nowego tu nie padlo poza tym terminem czerwcowym .Jestem zaskoczony i bede obserwowal czy tu nie ma jakiejs pomylki redakcyjnej .Osobiscie nie widze tu powodu do czekania 5 miesiecy na glosowanie .
    oni zacytowali prezesa!...
    tylko ze to wyglada jak poprzedni wywiad z dolozonym 1 zdaniem . wywiad z 30 stycznia
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1304643-Bomi-drozeje.html
    no to kto tu robi machloje z info?
    parkiet?
    jaki mają interes z (nie)podawaniem info o czerwcu?
    To naprawdę wyglada coraz paskudniej i nietransparentniej, jeśli spojrzy się na te dwie sesje z wywalaniem na obrotach...

No i to zdanie, ze Grzybowski podał to info niby na prośbę jakichś niby drobnych.
    ALE NIE NIE WYJAŚNIONO PO CO!

A zaraz po info bylo oddawanie po 21-22, a teraz znowu jest ledwo 20 gr...
    Przy duży6ch obrotach ktoś mógł odrobic stratę nawet na 2-groszowej rożnicy...

IMO:
    - ZNOWU DROBNICA ZOSTALA POUBIERANA I ZROBIONA KOLEJNY RAZ W TEN SAM SPOSÓB W PUZON...
  • Re: Artykuł z PARKIETU Autor: ~bomis [77.255.230.*]
    Po 23gr. nie brała drobnica.
    Dobrze o tym wiesz
    Po 23gr. drobnica oddawała
    Zgadza się.
    Po 23 było przekladanie z kieszeni do kieszeni, ale nie po to, by drobnica brała po 23, ale by brała po 21-22.
    Ador, a moze ustosunkuj się do parkietowego niusa?
    Cieszy cię czerwcowy termin ukladu ogłoszony przez prezesa?...
  • Re: Artykuł z PARKIETU Autor: ~Ali [83.7.32.*]
    Sześc wpisów "wszystkowiedzącego"...
    Czy cos wyjaśnił, czy rola jego to mącić, gmatwac, siać zamęt i naśmiewać się z posiadaczy...

Jeżeli pojawia się krytyka tego niezrozumiałego ciągłego dyżuru, pojawia sie wyzwisko iz to jest hehopłacz....

Czyzby watek już zbyt długo był bez wyzwisk?
    Czy prowokatoor sądzi, iz nie znajda się "mocniejsze" określenia na jego ciągły dyżur?
    No to masz kolejny wpis i przeczytaj go sobie ze zrozumieniem.

Naganiasz caly czas, od lat już...
    A wszelka krytyka bomi była dla ciebie naganianiem na spadki.
    Bo chciales poubierać i wyjść z zyskiem, choć szans na to nie było i nie przyjmowaleś moich czy innych ostrzeżeń, że los bomi potoczy się inaczej niż ty zakladaleś.
    I tkwisz w tym błędzie od kilku zeta i od bardzo wielu miesięcy, nie umiejąc sie pogodzić z bolesną prawdą, ze jednak byłeś zwyczajnie mądry inaczej, kiedy kupowaleś bomi i nie p0rzyjmowaleś do wiadopmosci, ze moze być tylko zjazd.

I to ty nachalnie krytykowałeś każdy sceptyczny głos o bomi, przypisujac kazdemu zle intencje.
    Twe pisanie jest heheplaczem wlaśnie z tego powodu.

Ubzduraleś sobie, ze jest jakies pisanie na zlecenie, jakaś spiskowa krecia robota prezesa i zarzadu, jakieś dyżury itp. i na tym zbudowaleś swoje pisanie o krytykach bomi.
    I pisaleś o tym tak dlugo, aż sam w tom uwieryłeś i teraz w oparciu o takie paranoiczne przeslanki dorabiasz sobie dalsza ideologię.
    Bo nie umiesz spojrzeć w lustro i przyznać się do inwestycyjnej porazki.
    No i ta śmieszna gadka, że "zagapileś się"... ;-D
    Tłumaczenie przedszkolaka...

I jak tu nie mieć ubawu z tego, kiedy bomi lecvi na pysk, zamyka placowki, zwalnia ludzi, bankrutuje, a ty wciąż swoje...
    Rok temu w lutym krzyczaleś, ze beda wzrosty i po9 czasie zobaczyleś, jaik zostaleś innymi podobnie myślacymi poubieranym przez uciekajace fundy...
    Widząc podbitke po 3 zeta ju7ż liczyleś zyski po cenie powyzej 10 zeta...;-D
    I co? Było bolesne bomiBUM!
    Zjazd do9 17 groszy!

Pisząc o swych spiskowych paranojach, to w ten sposob mozesz nawet wmowić ciążę swemu proboszczowi... Równie bezsensowne co smieszne.

Wymyślasz klamstwa o innych, ktorych nie znasz, ale nie umiesz tego dowieść, bo ci wystarczy, ze skoro twoja pokręcona logika tak ci mówi, to tak musi być.
    To istota twej rankro-zenkowej-msowej fobii...;-D
    też rownie smieszna co załosna.

W bomi też wierzyłeś i wreszcie przyznaleś się, ze jednak kupowales po te kilka zeta, skoro zjechales ponad 90%....;-D

Nie interesuje mnie, czy rozumiesz, po co piszę na watku. To twoj problem.
    Ty miałeś kaprys kupowac bomi i naganiać na jego kupno, by zarabiać.
    A ja miałem i mam kaporys udowadniać, ze bomi to zgrany walor i bankrut, co czas i rynek potwierdziły.

Juz wiele razy ci pisalem, ale nie umiesz i nie chcesz uwierzyć, ze jestem tu dla intelektulnego treningu gieldowego w rozumieniu spółki i przewidywania jej losów oraz kursu.
    Ale nie każę ci wierzyć. Przeciwnie, myśl sobie o mnie co chcesz i wiesz dobrze, gdzie to mam.
    A że doszła z czasem uciecha z twocih i podobnych postów - to inna sprawa.
    To bonus, ktorego nie przewidywalem. I dotego pewny oraz darmowy... ;-D
    Ale nie musisz tego rozumieć i możesz dalej uprawiać swój zalosny heheplacz bomiwtopionego frustrata....

Bo twoj najwiekszy ból jest taki, ze ja czy inni krytycznie piszacy o bomi odganiają ci tych, których chcesz ubrać w drogo kupiony papier przegranej spółki.

Już wiele osob ci to pisało, i wysmiewalo twe posty, ale ty wciąż swoj heheplacz powielasz, bo to chyba jedyny twoj mechanizm obronny na bomifrustrację...
  • Re: Artykuł z PARKIETU Autor: ~Ali [83.7.32.*]
    Ja nic nie muszę.
    Stratę na BOMI juz zaksięgowałem i pogodziłem się z nią...
    Sprzedaz w tych cenach groszowych, byłoby zaakceptowanie waszej "ciężkiej " pracy...

Pisałem, iz jeżeli BOMI trzymane jest od września w okolicach 20 gr,
    to w/g mnie nie jest
    ucieczka i ubieranie...
    To jest pokazanie spekulantom, by nie maczali w BOMI, bo tu nie zarobią..
    Ci, co licza na szybka kasę , też mają oddać akcje.

A w twoja intelektualna przygodę trudno uwierzyć..Trzeba znależć innych odbiorców ..

Cokolwiek napiszę, nawet obrazając ciebie, ty w tym będziesz trwał. Musisz.
    Więc pisz, ogłupiaj, czyli miej swą "intelektualna przygodę"...
    Musisz. musisz pisać o rankorze, zenku, o prezesie...;-D
    No i znowu fqantazjujesz o jakiejś pracy...;-D
    A to tylko uciecha z twych postow.
    I zobacz, jakie były obroty od wrezśnia poza kilkoma podbitkowymi sesjami.
    kurs nie jest trzymany, ale podtrzymywany...;-D
    Nikt nie musi oddawać akcji, moze nawet dokupować tak jak ty.
    Ostatnio chwaliles się dokupieniem po 30 gr. No i co?...;-D

W nic, co piszę, nie musisz wierzyć. Nie oczekuję tego. od nikogo.
    To ty starasz się za wszelką cenę być wiarygodny.
    Niestety, bezskutecznie.

No i wlaśnie, nieustanniesz probujesz mnie obr4ażać. Też bezskutecznie... ;-D
    A co oglupiania, nie dorownuję w tym tobie.
    Choćbym nie wiem jak się starał... ;-D
    I pisać będę. Dola uciechy. Dla kaprysu.
    Do poziomu 0,16...
    Potem poczekam na TWOJE 0,09...;-D
  • Re: Artykuł z PARKIETU Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    "Już był w ogródku, już witał się z gąską..."

Jakie były nastroje po walnym?
    Układ lada dzień. Drobni się zgadzają, a banki nie mają wyjścia, bo Bomi majątku nie ma.
    A tu zonk!

Układ w czerwcu, najwcześniej.
    Po drodze wyniki za Q1, gdzie franczyza zaprezentuje swoją rentowność, a właściwie jej brak.

A ostrzegałem, żeby nie wierzyć w sesję psychoterapeutyczną dla bomifanów, jaką było walne. W kuluarach, na uszko można wszystko powiedzieć, na co tylko bomifan liczy.

I gdzie ten inwestor, pod którego miała być emisja po 0,25? Do czerwca może się rozmyślić.

Ciekawe, jak teraz zareagują ci, co weszli tu niedawno grając pod układ? Ci co brali po 0,18 - 0,20, a nie wysypali się po 0,22 - 0,23. Ciekawe czy zechcą swoją kasę mrozić przez 5 m-cy?
    Hehe, odpowiedz zenkowi MERYTORYCFZNIE, dlaczego (nie)warto teraz kupować bomi...;-D
    przytocze tylko jedno zdanie z propozycji ukladowej:
    "Zgłoszone wcześniej przez Bomi propozycje układowe zakładały m.in. spłatę 100 proc. zobowiązań w ciągu 3 miesięcy od zatwierdzenia układu dla drobnych wierzycieli"
    a wy sobie odpowiedzcie czy czerwcowy termin ma sens czy nie ?
    czy bomi w tym czasie moze zarobic kase czy nie na te splaty?
    i nie sluchajie Zenka bo nie ma pojecia jak funkcjonuje na ta chwile franczyza i sklepy wlasne.Osobiscie bardziej od terminu glosowania interesuje mnie czy i ile warantow zostalo objete! tu info powinno byc znacznie wczesniej.
    Zenka warto słuchać, bo dotąd miał rację i trafnie wyliczał matematyxcznie oraz kalendatrzowo.

Twój cytat natomiast mówi mi, ze bomi bardzo by chciało zrobić coś, na co jeszcze nie ma kasy.
    A do tego nie drobni wierzyciele tu są najważniejsi.

Ale mnie też bardziej interesuje czy i ile warantow zostalo objete.
    To teraz jest najważniejsze.
    A jakoś nieciekawie to wygląda.
    I tu info powinno byc już w minionym tygodniu.
    Re: Artykuł z PARKIETU
    Forum: Giełda
    Autor: ~rankor2 [78.28.33.*], 2013-02-02 21:38
    Zenka warto słuchać, bo dotąd miał rację i trafnie wyliczał matematyxcznie oraz kalendatrzowo.

>>>>>wyliczenia na podstawie czego ? szklanej kuli ? jakie pojecie ma jak wygladaja na ta chwile przychody i koszty ?

Twój cytat natomiast mówi mi, ze bomi bardzo by chciało zrobić coś, na co jeszcze nie ma kasy.

>>>> waranty + poczekaj na wyniki za 1-2 q i zobaczymy czy jest kasa czy nie?

A do tego nie drobni wierzyciele tu są najważniejsi.

>>>>> nie bylbym trgo taki pewien

Ale mnie też bardziej interesuje czy i ile warantow zostalo objete.
    To teraz jest najważniejsze.
    A jakoś nieciekawie to wygląda.
    I tu info powinno byc już w minionym tygodniu.

>>>>> nie powinno ale powinno byc na dniach
    jeszcze jedno zdanie z pstu Zenka :

"Po drodze wyniki za Q1, gdzie franczyza zaprezentuje swoją rentowność, a właściwie jej brak. "

i kazesz mi powaznie traktowac czlowieka ktory tak pisze ?
    czy on w ogole wie na czym polega franczyza ?
    Nieraz już dowiodł, że wie bardzo dużo.
    Na podstawie np. raportów i działań matematycznych.
    Logiki i matematyki, a nie myślenia życzeniowego.

Ale mnie ciekawi raczej twa opinia na inny temat:
    na jakie wyniki liczysz za 4Q i 1Q, by miało to byc pozytywna przeslanką pod uklad?
    przyjmij wreszcie do wiadomosci ze bomi 2013 to juz inne bomi , nie ma 1400 sklepow ,nie ma kosztow zarzadzania idacych w grube miliony miesiecznie.wszystkie wyliczenia sprzed restrukturyzacji mozna sobie wsadzic w buty.na ta chwile jest 11 franczyz plus 5 sklepow wlasnych i koszty w mojej ocenie niewielkie.
    4 q ? pewnie jeszcze na minusie bo nie moze byc inaczej po tym jak wymiotlo towar ze sklepow :) ale 1 q ? powinien juz pokazac ze bomi jest w stanie obsluzyc uklad oraz koszty .
    jezeli jeszcze "cos" wypali bomi moze zarabiac.
    jeszcze sprawa rabatu ale zaznaczan ze to tylko moje "fantazje " :)
    kiedy sad nie zgadza sie na uklad tylko na likwidacje ? kiedy z likwidacji jest szansa na wieksza kase dla wierzycieli :) na ta chwile rabat ma wrtosc zerowa dla bomi ale tez syndyk nic nie sprzedal poza zapasami a co bedzie jak bomi odzyska jakas kase z rabatu ?
    Chcesz zaklinać rzeczywistość? Wolna droga.

O tych 5 sklepach prezes wyraził się: "zbliżają się do progu rentowności". Ja dopowiem: zbliżają się asymptotycznie.
    Po ludzku: generują straty; nie znalazł się chętny.

Bomi nigdy nie miało 1400 sklepów. Halo, tu Ziemia!

Jest 11 sklepów pod franczyzą - to nie jest fakt, bo jest ich chyba więcej. To teraz sobie policz jak mocno musiałoby BOMI golić te 11 sklepów, aby spłacać zredukowane zadłużenie.

"ale 1 q ? powinien juz pokazac ze bomi jest w stanie obsluzyc uklad oraz koszty .
    jezeli jeszcze "cos" wypali bomi moze zarabiac. "

Powinno pokazać!
    I w tym tkwi cały sęk. I w tym tkwi całe sedno, dlaczego banki tak ochoczo nie przystąpiły do układu. Dlaczego? Bo wątpią!

"Nic" nie wypali, bo Bomi na to "coś" nie ma kasy, a nikt mu nie pożyczy.

Bomi żadnej kasy z Rabatu nie odzyska, bo jest jego właścicielem - ostatnim na liście.
  • "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelkę Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Drogi "ja"!

Zenek dokonuje obliczeń na podstawie raportów finansowych:
    marży brutto na sprzedaży, kosztów zarządu i takich tam innych. Zysku brutto.

Może dla Ciebie to jest wróżenie ze szklanej kuli, ale dla mnie jest to czysta matematyka.

Rentowność netto handlu waha się w przedziale: 0,5 - 3% wartości "obrotów". Dupy nie przeskoczysz. Gdzie tu widzisz na mega zyski z franczyzy?

Licz! Licz razem zemną! Wykaż, że się mylę!
    Chętnie posypię głowę popiołem.

>>>> waranty + poczekaj na wyniki za 1-2 q i zobaczymy czy jest kasa czy nie?

Widzisz, własnie banki chcą poczekać do wyników za Q1. Stąd ten czerwiec. A, nie mówiłem?!
    Ja bym poczekał do wyników za Q2. To chyba listopad?
    Banki już zaksięgowały stratę. W całości.

"A do tego nie drobni wierzyciele tu są najważniejsi.

>>>>> nie bylbym trgo taki pewien "

Przeczysz sam sobie. To właśnie Ty twierdziłeś, że drobni są dogadani.

Ilość warrantów mnie NIE INTERESUJE, bo objęcie warrantów nie równa się wyłożeniu gotówki.

Uchwała walnego w żaden sposób tego nie reguluje. To był jeden z powodów, dlaczego ten pomysł z emisją warrantów uważałem za jaką hucpę.
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Pomysl z warrantami ja z kolei uważam za najnowszy i surowy test wiarygodnosci bomi na rynku.
    Bo...
    Albo sa już warranty ugadane i nieważne kto, ale wszystkie będa objęte, by rynek i sąd mial jasny sygnał.
    Albo... jest przeciwnie i bedzie kolejny zmokniety kapiszon, ktory nie wypali, jak sądzę.
    I wlaśnie nieobjecie wszystkich warrantów kolejny raz pokaze, ze bomi jednak nikt, poza pozorowaniem objecia przez Grzybowskiego, nie chce...
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~Zenak [89.79.108.*]
    Wszystkie warranty zostaną objęte, bo to nic nie kosztuje.

Ciekawsze jest, ile z nich zostanie wykupionych - zamienionych na akcje?
    I w jakim czasie? Bo zamiana na akcje będzie kosztowała. W PLN-ach

Uchwała tego problemu w ogóle nie dotykała. I to właśnie było dla mnie ściemą.
    Przecież powinien być termin, w którym "niewykupione warranty" tracą ważność.

Z tymi warrantami - tu jest ściema! Jakaś ściema! Na razie dzięki warrantom (dzięki uchwale o ich emisji) kurs wzrósł.

Nie ma terminu na zapisy na warranty.
    Nie ma terminu na objęcie akcji - wpłacenia kasy.
    Zarząd to tak w ogóle może wyemitować i przydzielić te warranty, ale nie musi.
    10 mln niby potrzebne do przeżycia, ale Zarząd do ich pozyskania nie został zobligowany w konkretnym czasie (termin zakończenia tej hecy: 2015r.).

Ściema, panie Havranek.
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~ja [62.87.146.*]
    Autor: ~Zenak [89.79.108.*], 2013-02-02 23:57
    Wszystkie warranty zostaną objęte, bo to nic nie kosztuje.

Ciekawsze jest, ile z nich zostanie wykupionych - zamienionych na akcje?
    I w jakim czasie? Bo zamiana na akcje będzie kosztowała. W PLN-ach

Uchwała tego problemu w ogóle nie dotykała. I to właśnie było dla mnie ściemą.
    Przecież powinien być termin, w którym "niewykupione warranty" tracą ważność.

Z tymi warrantami - tu jest ściema! Jakaś ściema! Na razie dzięki warrantom (dzięki uchwale o ich emisji) kurs wzrósł.

Nie ma terminu na zapisy na warranty.
    Nie ma terminu na objęcie akcji - wpłacenia kasy.
    Zarząd to tak w ogóle może wyemitować i przydzielić te warranty, ale nie musi.
    10 mln niby potrzebne do przeżycia, ale Zarząd do ich pozyskania nie został zobligowany w konkretnym czasie (termin zakończenia tej hecy: 2015r.).

juz ci pare dni temu napisalem : ze to ze o czyms nie wiesz nie znaczy ze nie istnieje i podtrzymuje to.
    nie masz zielonego pojecia co i jak z warantami
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Dnia 2013-02-03 o godz. 01:01 ~ja napisał(a):

juz ci pare dni temu
    > napisalem : ze to ze o czyms nie wiesz nie znaczy ze nie
    > istnieje i podtrzymuje to.
    nie masz zielonego pojecia co i
    > jak z warantami

Czyli czekamy na 7 lutego?...
    Czy inny termin?
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~ja [78.8.128.*]
    jezeli pytasz o waranty to odpowiadam : nie sadze :)
    znasz jakis przepis ktory obliguje spolke do podania infa na etapie deklaracji i podpisywania umow?

to jak z mieszkaniem u developerow , pospisujesz umowe , wplacasz kase ale czy to oznacza ze juz jestes wlascicielem mieszkania ?

tu tez sad musi jeszcze przyklepac podywzszenie kapitalu i dopiero wtedy mamy klarowna sytuacje.
    moze jakie tvcnbc albo parkiet przycisna prezia i powie cos wczesniej ale obowiazku to chyba nie ma ?
    Tvn ani parkiet chyba nie sa az t5ak zainteresowani bomi...
    Ale w dotychczasowym rozwoju wypadków nie widze nic optymistycznego.
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    "ja" napisał:
    juz ci pare dni temu napisalem : ze to ze o czyms nie wiesz nie znaczy ze nie istnieje i podtrzymuje to.
    nie masz zielonego pojecia co i jak z warantami

Ja opieram się wyłącznie na tym co jest pewne - na uchwale walnego.

Napisałem, że objęcie warrantów mnie NIE INTERESUJE, bo ich objęcie nic nie kosztuje, do niczego nie obliguje, a za to kurs dźwiga.
    Żadne zaklęcia, zapewnienia na gębę i pisemnie tego nie zmienia, bo umowa objęcia warrantów została uchwalona na walnym i to ona obowiązuje w pierwszej kolejność. Objęcie warrantów UPRAWNIA, ale NIE OBLIGUJE do objęcia akcji. Taką umowę z Bomi będą zawierać akcjonariusze obejmujący warranty.

Dlatego nie mam wątpliwości, że WSZYSTKIE warranty zostaną objęte. Tylko niespełna rozumu akcjonariusze, by ich nie objęli. Ci co byli na walnym na warrantach mogą tylko skorzystać. W tyłek dostanie drobnica, która nie ruszyła się z domu.

Nie bardzo wierzę, że wpisanie do rejestru zmiany warunkowej kapitału zakładowego trwa 3 miesiące. Nawet biorąc pod uwagę ogólną ślamazarność polskich sądów. Tymczasem w sprawie: akcje - za długi tak się właśnie stało.

A niech tam. To wpisanie kolejnego warunkowego podwyższenia kapitału akcyjnego powinno nastąpić na koniec kwietnia. Wtedy nastąpi przydzielanie warrantów.
    Pytanie: kiedy nastąpi objęcie akcji?! Napływ kasy?! W grudniu 2015r.?
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~Kazik [89.77.157.*]
    Zenek,

oświecę cie. zaraz po objęciu warrantów już można dokonać 100% przedpłaty na konto spółki. Nie trzeba czekać na decyzję sądu.
    Jeśli cię nie oświeciłem, to znaczy, że to wiedziałeś, ale wiadomo.. lepiej pisać tylko źle :)
  • Re: "ja" możesz się wściekać, że na walnym nabito Cię w butelk Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    To teraz ja Cię oświecę. Aby móc objąć warranty, a dokładniej - je przydzielić, to najpierw sąd musi wpisać zmianę kapitału zakładowego do rejestru.

Tak się tłumaczył kilka dni temu zarząd.

Uważasz, że to była ściema zarządu?
    Dzięki za słowa uznania.

"Ma rację matematycznie" - bomifani, no nie chce się im liczyć. Nikt ze mną nie podjął nigdy dyskusji na liczbach. Rozumiem takiego Kazika, którego nie interesują fundamenty - on gra na układ. Tyle, że i w takim kasynie trzeba mieć trochę rozsądku. Ocenić cokolwiek od strony fundamentów, bo można władować swoją kasę w loterię, której finał odbędzie się za 5 miesięcy, co najmniej,

"Ma rację kalendarzowo" - wieloletnie doświadczenie pracy w korporacjach, gdzie każdy boi się złożyć podpis pod czymkolwiek i tym samym wystawić swoją gołą dupę do bicia, nauczyło mnie wiele. Dla bomifanów BOMI jest pępkiem świata. Dla BRE, PeKaO SA i PKO to drobny leszczyk, w którego utopiły relatywnie mało kasy. Odpisy zrobione, straty zaksięgowane. Trzęsienia ziemi na ich akcjach z powodu Bomi nie było.

Jestem też odporny na "ściemy", bo w korporacjach sprzedaje się ściemy nie tylko klientom zewnętrznych - takim, jak Wy, bomifani. W korporacjach sprzedaje się ściemy klientom wewnętrznym. Tak, własnym kolegom, podwładnym, a przede wszystkim szefów nabija się w butelkę wizjami i obietnicami, które z góry skazane są na porażkę.
  • ŚCIEMNIANIA CIĄG DALSZY Autor: ~Ali [83.7.32.*]
    Wiele spółek wykaże zyski w przyszłości, o ile je wykażą...
    Nie będę wymieniał tych spółek, bo jest ich bardzo dużo..
    Ile kosztują?
    Wycena jest czasami księżycowa, zależna od fantazji obiecującego te gruszki na wierzbie...Czym się różnią od BOMI?

Różnia się tym, iż tam brak jest ciągłych dyżurów , śpecy mających uświadamiać, czyli snuć czarne wizje i wyliczać ile spółka zarobi w przyszłości i ile powinna teraz kosztować , a ile po tych zarobkach..
    Ci śpece nie biorą pod uwagę, iż jeżeli spółka będzie mocno oddłużona,
    że będzie można latami robić odpisy podatkowe,
    oraz to,
    że wielu chętnych, chcących budować NOWY BIZNES, lub zrestrukturtzować ISTNIEJĄCY, gotowi są wyłożyć kasę za miejsce na głównym parkiecie GPW...

I jaki mają interes ci śpece, by pełnić te ciągłe dyżury?

Jeden twierdzi, iz to jego INTELEKTUALNA PRZYGODA, w zagrzewaniu do spadków....
    A wspomagający w każdej trudnej chwili "intelektualistę"?
    Czy on też działa z potrzeby intelektualnego spełnienia?

Teraz zamiast logicznej odpowiedzi , isłyszę wyzwiska od "hehopłaczka"
    To ich specjalność i pewny punkt obrony - odpowiedzi.....!
  • Re: hehe-ŚCIEMNIANIA CIĄG DALSZY Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Ile razy już takie naganiajace ściemnienie pisaleś o rabacie, o poprzednich fundach, o wejściu nowego zarzadu...
    I co? I nico. Wciąż tylko spadki.
    I w koncu bankructwo.

I ciagle to twoje:
    - "jeżeli spółka będzie mocno oddłużona..."
    - "będzie można latami robić odpisy podatkowe..."
    - "wielu chętnych, chcących budować NOWY BIZNES, lub zrestrukturtzować ISTNIEJĄCY, gotowi są wyłożyć kasę za miejsce na głównym parkiecie GPW..."

Na razie od 8 miesiecy nie mogą sie oddlużyć. jakoś nie widać nikogo chętnego na te twoje odpisy podatkowe. Sam ozesz je robić, jak sprzedasz i odkupisz swoją bomimakulaturę.
    I nie ma zadnego powaznego inwestora chcącego "budować NOWY BIZNES, lub zrestrukturtzować ISTNIEJĄCY".
    I nie zagrzewam do spadków, ale do tego, co dla ciebie wciąż nieosiągalne - MYŚLENIA przed wchodzeniem w bomi...;-D

A słowo "intelektualny" i twe posty to antonimy...;-D
    A heheplaczkiem byłeś, jesteś i dlugo pewnie będziesz... ;-D
  • Re: hehe-ŚCIEMNIANIA CIĄG DALSZY Autor: ~LORD [83.5.43.*]
    ale z was są 3 błazny tu grubasy rozdają karty patrz EPD pod układ podbili kurs układ jest a kurs spadł tu nie było podbitki a info jest zgodne o akcjach po 25 groni chcieli by was ubrać to po takim infie walą kurs na +50% a póżniej sypią a tu zbierają od was leszcze
  • Re: hehe-ŚCIEMNIANIA CIĄG DALSZY Autor: ~Ali [83.27.165.*]
    Ja, krytykując twa krecią działalność jestem dla ciebie hehopłaczkiem...

Ty zaś, udzielając się na okrągło na watku, mimo iż akcji nie posiadasz i nie chcesz
    posiadać, jesteś nędzna kreaturą , zarabiająca na chleb w tak perfidny sposób..
    Krecią robotę to ty wykonujesz zachwalając bomi na wyzszych półkach i naganiajac na kupno...
    A na watku juz udzielasz częściej ode mnie, tyle wciąż z tym samym paranoicznym heheplaczem spiskowymi żałosnymi oskarzeniami pod adresem Jesionowskiego.

Kłamiesz i zmyslasz o mnie, wyzywasz i obrazasz, ale reaguję na to z usmiechem, bo mnie tym bawisz.
    Mnie twoje pisanie o bomi i o mnie przeszkadza... ;-D
    Wymyśliłes sobie 2 paranoje i do nich dorabiasz swą samousprawiedliwiajacą cię ideologię:
    - bomi upadło przez celowe działanie Jesionowskiego i zarządu, ktorzy realizują plan rozxkradania majatku bomi
    - rankor, zenek, ms i wszyscy piszacy krytycznie o bomi to najęte kreatury do oglupiania forum, a jedynym sprawiedliwym nie dajacym się ogłupić jest heheplaczek, ktory ma bomimakulature od 7 zeta i zaliczył ponad 90% stratę, ale wierzy 300-400% wzrost... ;-D

I jak tu nie mieć z tego uci8echy?...;-D
  • Krajobraz po bitwie Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    OK.
    Bomi zawiera układ. Super, będzie dzida. Ale co dalej.

Moim zdaniem zysk netto (przychody z franczyzy - koszty własne zarządu Bomi - podatek) przypadający na jedną akcję to będzie góra 1 mln rocznie. Akcji natomiast będzie 150 mln.

Zysk na akcję: 1 mln / 150 mln = 0,006666667 ~ 0,7 groszy

OK! Niech cena do zysku ufiksuje się na poziomie 40:1

To ile to będzie? 28 gr za akcję?
    Na wieki wieków, amen?

Czy bomifani widzą tę rozpacz, gdy euforia po zawarciu układu wygaśnie?
  • Re: Krajobraz po bitwie Autor: ~ja [78.8.246.*]
    Autor: ~Zenek [89.79.108.*], 2013-02-03 20:14
    OK.
    Bomi zawiera układ. Super, będzie dzida. Ale co dalej.

Moim zdaniem zysk netto (przychody z franczyzy - koszty własne zarządu Bomi - podatek) przypadający na jedną akcję to będzie góra 1 mln rocznie. Akcji natomiast będzie 150 mln.

Zysk na akcję: 1 mln / 150 mln = 0,006666667 ~ 0,7 groszy

OK! Niech cena do zysku ufiksuje się na poziomie 40:1

To ile to będzie? 28 gr za akcję?
    Na wieki wieków, amen?

Czy bomifani widzą tę rozpacz, gdy euforia po zawarciu układu wygaśnie?

>>>>>> zaraz ,zaraz
    7 gr
    40:1
    28 gr? a nie czasem 2,8 zl ? :)

gdyby wszystkie ceny akcji byly tak proste do wyliczenia to gielda bylaby piekna :) ale tak nie jest
    wezmy pierwsza lepsza z brzegu spolke :taki boryszew np.
    tez wychodzi 7 gr a akcje sa po 56 :)
  • Re: Krajobraz po bitwie Autor: ~Kazik [89.77.157.*]
    Dnia 2013-02-03 o godz. 21:20 ~ja napisał(a):

> 7 gr
    > 40:1
    > 28 gr? a nie czasem 2,8 zl ? :)

nie wymagajmy matematyki na takim poziomie :)
  • Re: Krajobraz po bitwie Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Od Kazika niczego nie wymagajmy!

Szczególnie znajomości arytmetyki i umiejętności czytania postów.
    A może czytania czegokolwiek

To jest moje: "Zysk na akcję: 1 mln / 150 mln = 0,006666667 ~ 0,7 groszy"

Zysk na akcję równa się okrągłe i takie ponętne, kuszące, zniewalające: 0,7 GROSZY

Przy lewarze, cena do zysku: 40:1 zjawia się najpierw kazikowa nimfa: 2 złote za nią 80 hurys o cenie 1 grosz.

Wtem, Kazik się budzi i widzi, że:

0,7 GROSZY x lewar cena do zysku = 40 daję tylko: 0,28 GROSZY

Hurysy odpłynęły. Kazik nie jest samotny. Otacza go grono bomifanów, którzy uwierzyli w nowoczesną arytmetykę Kazika.
    Wszyscy zakładają spółkę. Jej akcje emitują na NewConnect.
    Od tej pory wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

Oprócz akcjonariuszy, którzy wtopili swoją kasę w spółkę faceta, który nie znał arytmetyki.

• Re: Krajobraz po bitwie Autor: ~j23 [178.36.168.*]
    Zenek zapominasz cały czas o jednej najważniejszej sprawie............

bomi ma teraz ponad 60 mln akcji z czego oficjalnie w posiadaniu większych akcjonariuszy jest około 16 mln, na walnym było zarejestrowanych ponad 20 mln zgadza się matematyku??.........

w posiadaniu ulicy jest zatem około 40 mln tak???

i tu twoje wyliczenia są mylne bo w posiadaniu ulicy jes tylko zaledwie około 15 mln akcji a reszta jest ulokowana ......................... ty już wiesz gdzie a jak nie wiesz to zapytaj rankora...

czyli nawet jak odwieszą ostatnią emisję tam chyba jest około 40 mln teraz mogę się mylić co do ilości to rozwodnienie nie będzie aż takie jak mówicie z rankorem bo z tej emisji mają też akcje obecni akcjonariusze..............

czyli na ulice trafi tylko jakieś 20 mln akcji............

teraz możesz zacząć wyliczać jaka będzie wartość na jedną akcje..........

skoro jesteś taki mądry i sprytny to pewnie jakoś ci się uda, więc powodzenia..........

[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.