"ja" napisał:
juz ci pare dni temu napisalem : ze to ze o czyms nie wiesz nie znaczy ze nie istnieje i podtrzymuje to.
nie masz zielonego pojecia co i jak z warantami
Ja opieram się wyłącznie na tym co jest pewne - na uchwale walnego.
Napisałem, że objęcie warrantów mnie NIE INTERESUJE, bo ich objęcie nic nie kosztuje, do niczego nie obliguje, a za to kurs dźwiga.
Żadne zaklęcia, zapewnienia na gębę i pisemnie tego nie zmienia, bo umowa objęcia warrantów została uchwalona na walnym i to ona obowiązuje w pierwszej kolejność. Objęcie warrantów UPRAWNIA, ale NIE OBLIGUJE do objęcia akcji. Taką umowę z Bomi będą zawierać akcjonariusze obejmujący warranty.
Dlatego nie mam wątpliwości, że WSZYSTKIE warranty zostaną objęte. Tylko niespełna rozumu akcjonariusze, by ich nie objęli. Ci co byli na walnym na warrantach mogą tylko skorzystać. W tyłek dostanie drobnica, która nie ruszyła się z domu.
Nie bardzo wierzę, że wpisanie do rejestru zmiany warunkowej kapitału zakładowego trwa 3 miesiące. Nawet biorąc pod uwagę ogólną ślamazarność polskich sądów. Tymczasem w sprawie: akcje - za długi tak się właśnie stało.
A niech tam. To wpisanie kolejnego warunkowego podwyższenia kapitału akcyjnego powinno nastąpić na koniec kwietnia. Wtedy nastąpi przydzielanie warrantów.
Pytanie: kiedy nastąpi objęcie akcji?! Napływ kasy?! W grudniu 2015r.?