Hej, też wpadłeś zobaczyć co u naszych dzielnych kolegów? Oczywiście, że Polna jest nadal bliska odpału, post bolca z 21:
"takie otwarcie wcześniej zapowiadało tu w sumie marsz na kilkadziesiąt %; czy tym razem, oprócz tego, że kurs wzmocni się do okolic 15-18 zł, pójdzie wreszcie dalej?"
Spółka gówno a oni to już w rozpaczliwy sposób naganiają tylko po to żeby wyjść NA ZERO! Ojojoj już 15 zet to pewne i tylko ciekawe ile wyżej poleci.
BUAHAHAHA
Kupujta ludzie akcje z C/Z = 100 pod koniec hossy! Kupujta!
zenujace posty-chyba pisza ci co polnej nie maja-ja akurat kupuje-dzis tez dobralem-polna jest ok-ale kurs pol-bankruta-dlatego kupuje-jutro tez dobiore-nie wziolem zysku ale on bedzie duzo wiekszy.na polnej pojawily sie obroty-a dzis bez obroty-podsypuja-mnie to nie zraza-wierze w ta spolke inaczej by mnie tu nie bylo
cześć trolle, co nadal twierdzicie, że Polna spadnie do 5 zł? nawet nie może spaść poniżej 10 zł, mistrzowie; okazało się że był to tylko falstart, może jakiś jeden zaczął nieco ostrzej kupować, inni podchwycili i poszło, a ponieważ nie był to popyt insiderów, to się szybko zes....ało, bo to fałszywy alarm; ot i co; na razie póki co wraca w rejony niedawnej konsolidacji; zmartwiłbym się, gdyby zleciało poniżej 10 zł; czekajcie sobie na to, powodzenia ! gdzie byliście, jak zaczęło brać? nie daliście żadnych komentarzy, cwaniaczki jedne, bo sami nie wiedzieliście, co to za branie i czy to nie takie samo, jak przed akwizycją Ponaru; dopiero teraz się tu wypróżniacie? a poza tym, co Was obchodzi Polna?
Cześć bolcu, nadal nie możesz się pogodzić, że miałem rację prognozując kurs Polnej? Z dobrego serca podrzuciłem wam Vedię, żebyście coś zarobili, to nie. Mnie nie interesuje Polna tylko psychologia wiecznych przegranych na giełdzie. Wasze codzienne obserwowanie jakie to "straszaki" ktoś stawia, czy ktoś przypadkiem nie chce kupić czy sprzedać 1k papieru, teorie spiskowe, wieczne odpały, nieumiejętność przyznania się do błędu, wzajemne pocieszanie się, stworzenia własnego grona. To fascynujący materiał na artykuł.
xawery, masz identyczny problem z podaniem prawidłowo mojego nicka, jak Basia, hmmm... akcje Polnej, które trzymamy, to nasz problem, zajmij się sobą; zapamiętaj raz na zawsze, już dawno zacząłem traktować tą inwestycję długoterminowo, po tym, jak NIEUDACZNICY z Polnej nie potrafili przejąć żadnej firmy, choć mieli możliwości i że nie potrafili lepiej przeprowadzić firmy przez kryzys, a wcześniej wpakowali się w opcje; przyznam, jestem naiwny, bo wciąż wierzę, że ta spółka pokaże swój potencjał, a żeby Cię pocieszyć, tak mam zaplanowane finanse, że o tym, co mam w Polnej mogę zapomnieć na parę lat a więc np. jeśli spółka nie urośnie odpowiednio przez rok, dwa, to spotkasz mnie tutaj i za dwa, trzy, cztery... lata, mnie to rybka, misiu ;)
Przejąłem to od Basi, bo bolec jest bardzo trafne. Hehe jak coś nie wychodzi to jest to inwestycja długoterminowa, książkowy przykład przegranego osobnika który nie potrafi się przyznać do błędu. Naprawdę uważasz, że na GPW nie ma lepszej spółki do inwestycji długoterminowej? A czemu to Polna ma urosnąć za 4 lata? Równie dobrze może zbankrutować, choć oczywiście tego nie wiem. Masz zerowe pojęcie o inwestowaniu.
w czasie hossy największe nawet śmieci odjeżadżają do absurdalnych wartości, czyli w najgorszym przypadku trzeba będzie poczekać te parę lat i i tak się będzie opłacało; miałbym prawo (całkiem logiczne) zainwestować w różne śmieci, licząc że tak się stanie, jedyne ryzyko, że któreś by zbankrutowały (choć w czasie euforii i bankruty są pompowane); a czy Polną zestawisz z największymi śmieciami? czy w ogóle zestawisz ją z śmieciami? jest to po prostu niepopularna teraz spółka, część nieefektywnego majątku Jakubasa (a jakie on odniósł sukcesy inwestycyjne w ostatnich latach?); może jak postanowi opuścić tą firmę, to coś się tu ruszy, tego nie wiem; a po drugie, czy na hossannę trzeba będzie czekać wiele lat? tak Wam się zdaje?
a poza tym dlaczego ja dyskutuję z jednym z chamów tego forum, którego nie interesuje inwestowanie w tą spółkę (a więc won stąd!), tylko i wyłącznie wycieczki osobiste (jesteś typowym trollem), bez odbioru
...bolec , to go po prostu wyciąg , poczujesz się luźniej a myśli twoje będą wolne i może wymyślisz przeróbkę mojego nick'a , bo masz ku temu talent niesamowity...
TWA cos juz silnie zfrustrowane..Inwestycja dlugoterminowa na 4 lata hahaha to dobrejak sami mowicie kazdy smiec kiedys odpali ale po kiego.. czekac 4 lata jak mozna zarabiac dzis?Cieniasy inwestujcie lepiej na lokatach
dobrze wiesz, że tu nie będzie trzeba czekać 4 lata, to tylko przykład; szalejąca hossa, która prędzej, czy później powróci, wynosząc ceny akcji duzo wyżej, niż szczyt poprzedniej (tak to działa długoterminowo), zapewni nie wzrost o kilkadziesiąt % od dołka, tylko przynajmniej kilkaset %, dobrze o tym wiesz; dzieląc to na kilka lat trzymania papiera i tak wyjdzie stopa zwrotu z takiej inwestycji średnio mocne kilkadziesiąt % rocznie - jeśli porównujesz to z lokatami, to gratuluję znajomości oferty bankowej w Polsce... a tu cały czas mówimy o najgorszym scenariuszu, czyli znów ci z Polnej schrzanią sprawę z akwizycją, przejedzą resztę gotówki, firma będzie miała takie se wyniki, czyli to, co już było w lipcu 2007, a spójrz, do jakich poziomów i tak euforia wywindowała cenę; ja liczę jednak na to, że coś zrobią z tą akwizycją, albo chociaż, że się wyniki znacząco poprawią, żeby wyjść wcześniej na niższym poziomie, niż szczyt hossy, o któym wspomniałem wyżej; rozumiesz tą logikę, czy nie?
Szkoda tłumaczenia . semp wie swoje , a po takim wykładzie to jeszcze bardziej zgłupieje. Zbyt dużo informacji dla osób nie przygotowanych , może się skończyć...odlotem...
a to Ty tak wstrząsnąłeś dzisiaj notowaniami, jak to zobaczyłem, to miałem już palec na enterze, lecz ostatkiem sił opanowałem wewnętrzny strach przed drastycznym zawaleniem się kursu ;)
ćo ma dotyczyć AT Polnej, jeśli buce nie podją już 3 miesiące żadnych informacji. Mianowali tylko młokosa na prezesa , w zasadzie spoza branży automatyki, i on nawet nie do końca ma pisane nazwisko po polsku. Węec co ma dotyczyć? Przydsa l by się bat na tego Jakubasika!
przelom III/IV Q to dzis czy jutro
no mysle ze max 2 tygodnie i sie wszystko wyjasni
jak nie klepna przejecia to niech przynajmniej zaczna ten skup
moze do 15-18 sie dotoczymy do konca roku
wykres nadal cud , malina
jeśli miałoby to być aż tak dokładnie, to Zakonek powiedziałby, że będzie to najpóźniej do 30-ego września; natomiast z perspektywy wielu miesięcy, a więc kiedy o tym mówił, to stwierdzenie, że coś powinno się zadziać na przełomie III i IV kwartału nie brałbym tak dosłownie; zwłaszcza, że nastąpiła zmiana głowy i jeśli nawet trwały jakieś rozmwy i mają się zakończyć sukcesem, to spokojnie może to się zadziać nawet za kilka tygodni... nie znaczy to oczywiście, że dojdą na pewno do porozumienia, zależy mi jedynie na wskazaniu właśnie tego niuansu nieprecyzyjności i braku jakiegokolwiek zobowiązania ze strony spółki do rozstrzygnięcia właśnie do np. jutra;
moja średnia zakupu to 9,15 zł, to policz mi, ile jestem w plecy, bo nie mam kalkulatora ;)
a to że padaka, to co tu kryć, padaka jest i nikogo to nie cieszy, ale taki urok inwestowania w takie papierki; one natomiast mają to do siebie (niska płynność, mała kapitalizacja), że jak już tam kiedyś odbijają, to oddają z nawiązką za czas czekania i cała filozofia
Prędzej to ty jesteś w plecy. I dlatego pierdzielisz tu niczym stare babsko pod płotem. Masz pretensje do całego świata? Jak zwykle: ja im zaufałem, a ci naciągacze mnie oszukali. Człowieku, walnij się młotkiem w pusty łeb bo ja tu nie widzę recepty na stan twojego umysłu. Weź się do roboty, zabierz tyle kasy ile się da, weź kredyt, pomyśl i zrób to sam zamiast drwić i biadolić na wszystkich dookoła.
glowny chlebodawca udzielil dzis wywiadu-ma nadzieje ze polna wejdzie do wyzszej ligi.nowego prezesa nie zna ale poklada w nim nadzieje.ustalcie w koncu menadzery -albo akwizycja albo skup akcji-ile czasu mozna nas mordowac
tylko jakubas szczeknal a krawana na obrotach ruszyla-najwazniejsze jest zdanie pryncypala o rozwoju gr.kapitalowej.co chyba najbardziej podzialalo na wyobraznie inw.ciekawe co na to technicy-bo analem tech-nie jestem.ale zakonczenie tygodnia b.pozytywne/pozdro
panowie semp, xawery i machine, dopiero co swoim zwyczajem potrafiliście pojawić się tu, żeby poszydzić z prognozy wejścia kursu Polnej choćby do okolic 15 zł, nie minął tydzień, a już dziś Polna liznęła ten poziom;
nie wiem, co będzie akurat w poniedziałek, czy w ogóle w przyszłym tygodniu, czekam na określony poziom ceny i wali mnie po prostu, czy on będzie jeszcze w październiku, czy raczej w przyszłym roku; zależy mi teraz jedynie na tym, żebyście jak mężczyźni (?) dali swoje komentarze dotyczące obecnej sytuacji; jak zwykle zamilkliści, a wyjdziecie z norek w czasie jakiejś korekty, żeby znów ujadać; czekam na Wasze komentarze, przewidywania co do dalszych losów kursu (przed poniedziałkiem 8.00);
semp, xawery i machine, co tak zamilkliście, łatwe zadanie dla Was - nie chcę, żebyście prognozowali co będzie konkretnie w poniedziałek, czy w następnych dniach, tylko jak ogólnie oceniacie perspektywy Polnej i finalne przełożenie się tego na notowania - myślałem, że jesteście trollami, ale nawet na takie miano trzeba zasłużyć, a Wy po prostu jesteście tylko zwykłymi tchórzami, wypróżniającymi się zajadliwie tu tylko w najsłabszych momentach kursu;
cieniasy, jeśli nie zabierzecie w takiej sytuacji głosu, to nie macie absolutnie żadnego moralnego prawa później wypowiadać się w jakikolwiek sposób na tym forum;
ważne, zebyście zrobili to właśnie, zanim poznamy dalszą reakcję rynku od poniedziałku przez następne dni - dlatego potem możecie sobie wsadzić gdzieś jakiekolwiek Wasze wypociny, a więc żeby było bezstronnie - liczy się wypowiedź przed 8.00 jutro, proste jak drut
żartuję oczywiście, chcę tylko, żeby jawnie się wyłożyli, jako "znawcy" tematu; normalnie absolutnie nie zależy mi na ich zdaniu, bo swoje mam już wyrobione, nie mogę im tylko przepuścić tego, że od kilkunastu miesięcy psują nam tu humory, obrażają, wpuszczają jad, ale to zawsze gdy są spadki, a w takich sytuacjach jak ta, milkną, bo nie wiedzą, czy to tylko małe dmuchnięcie, czy to już się rozpoczął marsz, regularny taki, że sukcesywnie kurs się będzie umacniał - nie cierpię takich cieniasów !
a na marginesie, Ty co mi radzisz, bo mam 250 szt. akcji (pomnóż sobie to przez liczbę, jaka pierwsza przyjdzie Ci na myśl) i nie wiem, czy je jutro sprzedawać, czy jeszcze trochę poczekać? :)
Bolo chce uzyskać prawdziwą informację od węża? Podpowiedź Winnetou jest taka: wąż ma rozdwojony język, jednym końcem mówi jedno, a drugim drugie - nigdy nie jest o prawda.
Howgh
bracie winnetou, to była tylko taka malutka podpucha i tak nie sprzedam jutro moich akcji, bo nie wierzę, że w ciągu jednego dnia kurs tak wzrośnie, żeby osiągnąć mój docelowy poziom :) a, jeszcze jedno, winnetou, mam(y) prośbę, jakbyś mógł jednak jeszcze trochę postrzelać do niedźwiedzia, to nam się tu wszystkim miło zrobi, a sę(m)py odlecą na dobre :) korekta zdrowa, mile widziana nieco później i to naprawdę tylko taka schładzająca wskaźniki, a nie ściągająca kurs do punktu wyjścia; weź no się postaraj :)
cieniasy, macie jeszcze 9 godzin na wykazanie się swoją znajomością Polnej, tematu, kunsztem inwestorskim itd., bo wówczas niedługo moglibyśmy zweryfikować to - a więc startujecie do zawodów, czy walkower i wara stąd na zawsze? :)
Oj bolec bolec. Myliłeś się co do kursu Polnej 100 razy, tyleż razy ja miałem rację. A Ty ciągle tu jesteś :). Gdzie Twój honor? Teraz trochę wzrosło i popadasz w euforię. 15 zł to nie 75 kolego. Co do Polnej to nie śledzę już od dawna sytuacji tego śmieciucha, ale na moje oko to nie ma podstaw by chodzić powyżej wartości księgowej, bo jest wiele wiele lepszych firm w tych okolicach. Co będzie dzisiaj to zgadywanie, bo wzrost był spekulacyjny, ale w perspektywie miesiąca obstawiam zjazd poniżej 13 zł.