• Bałagan w petrolinvest Autor: ~Jack [31.0.91.*]
    Czy w tym państwie z dykty naprawdę nikt nie potrafi się wziąść za ten bałagan na tej spółce i to wyjaśnić czy jesteśmy szejkami czy tylko zostaliśmy oszukani..
  • Re: Bałagan w petrolinvest Autor: ~Toż_to_szok [77.65.104.*]
    Potrafić to i pewnie potrafi tylko się to nie opłaca. Powiedzmy, że mamy określoną kwotę do podziału 2mld, 10, 20 nieważne , po co dzielić na 120 osób (zakładam około 100 akcjonariuszy) jak można tylko na 20.
    Zdaje się, że chłodna kalkulacja to w tym wypadku siła wyższa. Nic nie poradzisz, z naturą ludzką nie wygrasz.
    Jaki piękny dzionek.
  • Re: Bałagan w petrolinvest Autor: ~Ujeujek [37.31.129.*]
    Chyba 22tys akcjonariuszy… bananowy kraj nie inny niż dzika Afryka
  • Re: Bałagan w petrolinvest Autor: ~Realista [31.0.93.*]
    Rządzi wódz plemienia PAM, Małecki - czarownik i jest nie do ruszenia.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.134.74.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Daniel [5.134.74.*]
    Kasa? Jaka kasa?

Szok wciąż wierzy, że sto tylko was tu gra,
    I że do podziału jest kasa — ech, taka to gra!
    Płonne nadzieje, puste aluzje, nic się nie zmieni,
    Bo akcjonariuszy jest dwadzieścia dwa tysiące, nie mniej.

On marzy, że podzieli miliony w mig,
    Lecz spółka tonie w długach, nie ma tu żadnych gig.
    Forum pełne snów o wielkich zysków falach,
    A prawda jest taka — tu nie ma już kasy w skarbonkach.

Więc zanim zaczniesz liczyć na podział złota,
    Sprawdź, czy tu coś zostało — bo oprócz długu, to pustka brota.
    Szok gada, Szok śni, ale prawda go przytłacza,
    Tu nie ma co dzielić, choć nadzieja wciąż się maca.

Pozdrawiam
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Czwartek [37.248.223.*]
    Daniel masz zadanie do wykonania ok.Sprawdź ilu jest faktycznie akcjonariuszy staniesz się wtedy bardziej wiarygodny -jest ich okolo 6 tysięcy mniej no chyba że liczysz ze zmarłymi to ok.
    Koncesji brak kasy brak powiec co robisz na forum które tak naprawdę Ciebie nie dotyczy nikt nie prosił o wykłady całymi tygodniami
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.65.104.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Daniel [5.134.74.*]
    Szok czy EjAj? A może to zjawa?

Toż_to_szok znów w nastroju do słowa,
    Rzuca wierszem, lecz trochę bez rytmu i w połowie się chowa.
    Mówi, że cytaty krzywe, że Daniel błądzi,
    A sam, jak w baśni, po forum się sączy i sączy.

„EjAj obstawiam!” – z zapałem oznajmia,
    Jakby to było hasło z zakładu Totolotka u znajma.
    EjAj ci nie odpisze, bo ma już dość kabaretu,
    Gdy ktoś bredzi o stu akcjonariuszach... przy dwudziestu dwóch tysięcy etatu!

Szok sądzi, że scena to jego, i publika klaskać winna,
    Lecz zapomniał, że jego wersy – to raczej bida, nie liryczna dziedzina.
    I choć poświęcił godzinę, dwie może nawet,
    To szkoda, że kura nie puściła – nie zna się na poezji z lawet.

Więc pisz, Szoku, pisz dalej – to zdrowe, nie szkodzi,
    Choć rymy ci czasem uciekają, jak ropa spod łodzi.
    A gdy znów coś o Danielu ci palce rozgrzeje –
    Sprawdź proszę, czy to wciąż wiersz… czy już tylko nadzieje.

Pozdrawiam
    Daniel
    Nie chciało puścić mojej w mojej ocenie bardzo udanej riposty wierszowej, więc zglosiłem Twoją. Dobrze, że chociaż tyle, a szkoda, że nie pozwalają grać fair. To się nazywa nowoczesna europa. Straciłem pół godziny na twórczość i drugie tyle na modyfikacja by kura puściła, ale się nie udało.
    Pozdrawiam
  • nie wszystko co brązowe to czekolada - Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    Petrol miał koncesje = zobowiązanie do wykonania prac poszukiwawczych. Nie ukończył.
    Petrol nie skupia szejków, tylko pospolitych bankrutów, którzy na dodatek nie są w stanie tego zrozumieć. PAM to sposób na przezywanie żałoby, tłumaczenie żonie lub partnerowi, że 'jeszcze walczę', 'już blisko'.

Pamiętaj, że klocek też jest brązowy, a łapiesz go paszczą jak czekoladę - od lat!
  • Re: nie wszystko co brązowe to czekolada - Autor: ~Jack [31.0.89.*]
    Vlad po co ty i tobie podobni siedza na tym forum i zniechęcają ludzi skoro to już dawno trup który nic nie ma tylko długi i tyle , musi ktoś wam za to płacić i tylec
  • Re: nie wszystko co brązowe to czekolada - Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    Dnia 2025-07-03 o godz. 13:39 ~Jack napisał(a):
    > Vlad po co ty i tobie podobni siedza na tym forum i zniechęcają ludzi skoro to już dawno trup który nic nie ma tylko długi i tyle , musi ktoś wam za to płacić i tylec

ilość niedorzeczności na tym forum wymaga obywatelskiej reakcji
    jak ktos pisze zloże to pisze nieprawdę - była koncesja poszukiwawcza na danym obszarze i tylko tyle.
    jak ktoś pisze o wartości koncesji to co przez to rozumiesz?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.65.104.*]
  • Re: Bałagan w petrolinvest Autor: ~Ee [89.174.2.*]
    Ja was przebije artystycznie wszystkich. Krotko i tresciwie

„Danielek to menelek”
  • Re: Bałagan w petrolinvest Autor: ~Realista [31.0.75.*]
    Brawo Szok! I to jest MMA poezji!!! Siedzisz mu (jeleniowatemu) na plecach i powinien odklepać, ale nie odklepie, bo za wszelką cenę będzie chciał dotrwać do przerwy i następnej rundy, chociaż ma zapuchnięte oczy i niedowidzi, a z gęby zwisają farfocle. Taki charakter, nie odpuści - nie jest to racjonalny Pudzian.
    Dzięki Realista. Też myślę, że powinien dać spokój, ale tak jak zauważyłeś to nie ten typ.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.134.74.*]
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Demolud [92.223.30.*]
    Kupiłem akcje spółki Petrolinvest dokładnie dekadę temu kilka kilo ze średnią ok 10zł sztuka gdy już wykres sygnalizował wybicie nocne spotkanie knf czy kogos tam zatwierdziło wykluczenie spółki z notowań po miesiącu od tego zdradzieckiego posiedzenia. Gdy kurs zbliżał się do złotówki uśredniłem i oczywiście zostałem z akcjami z nadzieją na miliony i ze świadomością że ktoś mnie chce wykiwać i że na koncu znajdzie się bicz i sprawiedliwość na łotrów którzy żyją za nieswoje. Po dekadzie nie jestem już tego pewien. Wiem tylko że lata uciekają i nic wiecej.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Realista [31.0.95.*]
    Nie bój nic. Danielek nie pozwoli nikogo rozliczyć. To taki nasz lokalny Roman G, a jak wiesz, jeśli on na czymś postawi swoje kopyto, to tego, czy kogo, nie ruszysz. Krauze i inni włodarze Oila mogą spać spokojnie. Danielek w sprawozdaniach wykaże, jak to już robił, dowolne straty, na dowolne sumy, które nie będą miały nic wspólnego z rzeczywistością, ale będą służyły jego celom i jego mocodawców. Niedawno zresztą takie reguły neo-rachunkowości tutaj lansował, co nawet Killera wkurzyło i spuścił mu manto, ale nie na długo to pomogło.
  • Re: Ostatni, który mówi prawdę Autor: ~Daniel [5.134.74.*]
    Do wszystkich tu obecnych – w tym całym cyrku zostali już chyba tylko ci, którzy desperacko próbują wmówić sobie nawzajem, że Petrolinvest jeszcze nie jest trupem. A jak ktoś napisze prawdę, to zaraz jazda po nim, bo burzy waszą iluzję.
    Piszę to jasno: JA piszę prawdę, a was boli, bo ta prawda nie pasuje do waszej bajki o odrodzeniu spółki.
    Nie masz sobie nic do zarzucenia? To przecież ty pisałeś o 23 mln długu, a tymczasem Petrol ma ponad 2 miliardy zadłużenia, tylko trzeba umieć czytać bilans – a nie opowiadać farmazony.

Nie masz żadnych pretensji do tych:
    • co wklejają bzdury o tym, że jest tylko 100 akcjonariuszy, a jest ponad 22 tysiące?
    • co co chwilę piszą, że „zaraz coś się wydarzy” albo „już są inwestorzy”, a od lat nie wydarzyło się nic poza upadkiem?
    • co gadają o 2 miliardach wytransferowanych do ORI bez cienia dowodu, tylko żeby siać zamęt?

Ale za to atakujecie jedynego, który pisze czarno na białym, co się dzieje naprawdę.
    I to jest największa ironia tego forum: ci, którzy kłamią i sieją bajki – są przez was bronieni, a ci, którzy pokazują brutalną rzeczywistość – oskarżani.

Nie musicie mnie lubić. Ale nie zmienicie faktów.
    Petrol jest bankrutem – tylko nie każdy jeszcze to przyjął do wiadomości.

Pozdrawiam
    Daniel
  • Re: Ostatni, który mówi prawdę Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    pomyśl jeszcze o tym, że zamieszanie, trwanie, bajanie, pozwala na to, by czas płynął.
    Przedawnienia
    Vlad – dokładnie. Cała ta otoczka, przeciąganie dyskusji, wrzucanie "uspokajających" wersji, to tylko gra na czas. I co najciekawsze? To właśnie Realista robi dokładnie to, o co oskarża innych.
    Gość pisze, że Petrol ma 23 miliony długu, jakby to była jakaś nieduża strata do odrobienia. A prawda jest taka, że zadłużenie przekracza 2 miliardy złotych. To nie opinia – to twarde dane z raportów. Trzeba tylko umieć je czytać, a nie naginać do własnej narracji.
    I teraz uwaga: ten sam Realista minimalizuje skalę problemu. Przekonuje, że sytuacja spółki nie jest aż tak tragiczna. Tylko że to już dawno nie jest „trudna sytuacja” – to księgowy gruz.

A najzabawniejsze (czy raczej tragiczne) jest to, że cały czas są tu tacy, co od lat podają kolejne magiczne daty:
    • „zaraz coś się wydarzy”,
    • „w wakacje ruszy”,
    • „do końca roku wejdzie inwestor”,
    • „za miesiąc będzie info”.
    I nikt ich nie rozlicza. Nikt się nie czepia, nikt nie pyta o źródła, nikt nie weryfikuje. Wręcz przeciwnie – przyklaskują im, bo karmią nadzieję.
    Ale jak ktoś napisze prawdę, poda liczby, wyciągnie bilans – to od razu atakują.

Pozdrawiam
    Daniel
  • Re: Ostatni, który mówi prawdę Autor: ~Realista [31.0.75.*]
    Daniel pisze prawdy, o których wszyscy wiedzą, ale uważa się za jedynego prawego proroka zesłanego nam przez Opatrzność na poznanie tych objawień, do których tylko on ma dostęp. Zapewne w swoich urojeniach chce uzyskać uznanie dla swojej wiedzy i poświęca się dla ogółu, aby tę wiedzę propagować i interpretować według jego neo-reguł sprawozdawczości/rachunkowości. Za prezydentury Lecha Wałęsy powstała tzw. falandyzacja prawa, a na Petrolu wyrasta danielizacja rachunkowości / sprawozdawczości. A zatem swój cel Danielek osiągnął - przechodzi do historii.

Realista, a możesz łaskawie wyjaśnić o co ci właściwie chodzi?
    Bo jak na razie wygląda to tak, że największym twoim zarzutem wobec mnie jest to, że piszę prawdę.
    Czyli – pokazuję, że dług to nie 23 miliony, tylko ponad 2 miliardy.
    Że bilans wygląda jak z horroru, a nie jak z kolorowego folderu reklamowego.
    Że akcjonariuszy jest 22 tysiące, a nie 100.
    Że od lat wciskacie sobie bajki o „zaraz będzie dobrze”, a nie ma żadnych faktów, które to potwierdzają.
    I z tego wszystkiego twoim największym problemem jest to, że mam czelność to napisać?
    Zamiast odnieść się do konkretów, do danych, do raportów – lecisz w jakąś „danielizację rachunkowości”?
    Co to w ogóle znaczy? Że pokazywanie liczb cię boli?

Więc jeszcze raz: czy pisanie prawdy to dla ciebie problem?
    Bo jeśli tak – to faktycznie, nie dogadamy się. Bo ja nie zamierzam owijać syfu w złotą folię.

Pozdrawiam
    Daniel
  • Re: Ostatni, który mówi prawdę Autor: ~max [5.173.56.*]
    Daniel pocisz się by cokolwiek wydukać jaka jest rzeczywistość a wystarczy zadzwonić do prezesa i dowiesz się prawdy !
  • Re: Ostatni, który mówi prawdę Autor: ~Dno [5.173.160.*]
    No wlasnie. A jaka ta prawda jest?
  • Re: Ostatni, który mówi prawdę Autor: ~Realista [31.0.89.*]
    Dyskusja z Danielem była o interpretacji rocznych raportów spółki, które wykazywały aktualny jej stan na koniec konkretnego roku, który był stanem rzeczywistym, a pokazywały to liczby (kwoty w nich zawarte), a manipulacja danielizacji polegała na dodaniu do tych danych, innych danych z poprzednich lat. Oprócz mnie, to właśnie Killer wykazał Danielowi jego machinację, na co ten ostatni nie znalazł kontrargumentów i tyle. W wyliczenia Daniela wierzy tylko sam Daniel, nikt inny. I jeszcze mi wciska, że strata, która była podana na koniec 2018 roku, jest uważana przeze mnie za obecną stratę, co jest absolutną nieprawdą. A zatem mamy dalszy ciąg manipulacji / danielizacji.

• Re: Ostatni, który mówi prawdę Autor: forward [37.47.146.*]
    Dnia 2025-07-04 o godz. 11:18 ~Realista napisał(a):
    > Dyskusja z Danielem była o interpretacji rocznych raportów spółki, które wykazywały aktualny jej stan na koniec konkretnego roku, który był stanem rzeczywistym, a pokazywały to liczby (kwoty w nich zawarte), a manipulacja danielizacji polegała na dodaniu do tych danych, innych danych z poprzednich lat. Oprócz mnie, to właśnie Killer wykazał Danielowi jego machinację, na co ten ostatni nie znalazł kontrargumentów i tyle. W wyliczenia Daniela wierzy tylko sam Daniel, nikt inny. I jeszcze mi wciska, że strata, która była podana na koniec 2018 roku, jest uważana przeze mnie za obecną stratę, co jest absolutną nieprawdą. A zatem mamy dalszy ciąg manipulacji / danielizacji.
    >

//// jeleniowaty kołuj łanie na rykowisko to może na jesieni ci się polepszy jak coś sturh niesz
    Realista – widzę, że dalej próbujesz zrobić ze mnie jakiegoś mitomana, bo... boli cię, że ktoś rozbiera ten syf na liczby i nie udaje, że „będzie dobrze”.

Piszesz:
    „manipulacja danielizacji polegała na dodaniu do tych danych, innych danych z poprzednich lat”
    A teraz, Realisto, pytanie za 2 miliardy: czy długi z poprzednich lat magicznie znikają? Czy może są częścią skumulowanego zadłużenia, które rośnie z roku na rok?
    Bo jeśli twoja „interpretacja” bilansu polega na tym, że patrzysz tylko na końcówkę ostatniego roku i udajesz, że przeszłość nie istnieje, to gratuluję.
    Nie manipuluję liczbami. Przypominam tylko o tym, co wielu tu wygodnie zapomniało – że Petrol nie wpadł w 2 miliardy długu w rok. To był proces – systematyczny. A dziś próbujesz mnie uciszyć, bo wyciągam konsekwencje z ciągu danych, a nie tylko z końcowej linijki tabelki.

„W wyliczenia Daniela wierzy tylko sam Daniel”
    A może po prostu nie da się już tej rzeczywistości zakrzyczeć? Bo bilans to nie jest kwestia wiary – tylko czytania.
    I ostatnia sprawa: jeśli uważasz, że wykazanie sumarycznego zadłużenia spółki, w tym zaległości z przeszłości, to „danielizacja” – to współczuję każdemu, kto bierze twoje analizy na poważnie.

Ja nie wciskam bajek. Ja pokazuję liczby.
    A to, że są niewygodne – to już nie mój problem.

Pozdrawiam,
    Daniel
  • nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    Daniel myśli, ba wierzy, że tam jeszcze coś zostało. Jeszcze nie wszedł w fazę kapitulacji, on jeszcze walczy..Trudno, wolniej przetwarza, fakty wypiera - normalka skoro tylko ego pozostało. Wówczas urasta do rozmiarów olbrzyma i przysłania proste sprawy, widzisz tylko siebie, a nie fakt, że jakaś spółka zbankrutowała. Fakt jest zasłonięty przez myśl, że "nie przygrywam"...To się toczy poza kontrolą 2 systemu (analitycznego), działa tylko 1szy instynktowny, pierwotny.
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Jack [31.0.78.*]
    Vlad proponuję Ci iść na inne spółki i uświadamiać ludzi jak to jest u nich kiepsko my Cie Tu nie potrzebujemy do spania fermentu i tobie podobnych tężnie
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Realista [31.0.74.*]
    Danielowi - między innymi - Killer tłumaczył, że na koniec roku spółka pokazuje aktualny stan jej finansów i nikt nie musi szukać raportów z nie wiadomo ilu lat poprzednich, aby ten stan wykazać, ale takiego yntelygenta jak jeleniowaty to nie przekonuje i dalej upiera się przy swojej neo-danielo-sprawozdawczości. Kononowicz przy nim to Einstein.
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Realista [31.0.74.*]
    Pismo Święte jest źródłem informacji o Bogu i od Boga i każdy może je czytać i pojmować swoim rozumem. A co robią Świadkowie Jehowy? Ano oni uważają, że rozumienie słów Pisma jest przynależne tylko im właśnie i to oni innym tłumaczą, jak je rozumieć. Podobną rolę na naszym forum przyjął Daniel, który nam tłumaczy jak mamy rozumieć roczne sprawozdania spółki, bo wyniki tam podane to wg niego nie są aktualnymi wynikami z odnośnego dnia, ale trzeba je dopiero stworzyć z wyników działalności od początku Świata i jeden dzień wcześniej.
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~zoska [89.64.28.*]
    Przegląd od AI
    Sprawdź ważne informacje. Więcej informacji

Tak, w bilansie rocznym spółki akcyjnej zobowiązania z lat poprzednich są kumulowane. Zobowiązania, w tym te powstałe w poprzednich latach, są wykazywane w bilansie w wartości wymagającej zapłaty na dzień bilansowy, z podziałem na zobowiązania krótkoterminowe i długoterminowe. Oznacza to, że w bilansie spółki akcyjnej zobowiązania z poprzednich lat nie są "kasowane", a ich salda są uwzględniane w bieżącym bilansie, w odpowiednich pozycjach zobowiązań. 
    Szczegółowe wyjaśnienie:

• Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~zoska [89.64.28.*]
    I w rozwinięci tej odpowiedzi AI , jest ważna informacja ,
    a mianowicie : "Zobowiązania które są  przedawnione lub zostały umorzone , powinny zostać wyksięgowane z ksiąg rachunkowych i nie powinny być wykazywane w Bilansie."

Ciekawe czy w przypadku Petrola , takie sytuacje były - choćby przedawnienia, które są w obiegu prawnym .
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Realista [31.0.91.*]
    Tak, czy siak, w ostatnim bilansie na koniec roku mamy aktualny stan finansów spółki i np. w 2018 r. saldo wynosiło minus 24mln zł, a nie minus 2mld zł. To jest proste jak budowa cepa, ale nie dla Daniela.
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Dno [5.173.160.*]
    A co tam Zoska ostatnio sie od Prezesa dowiedzialas? Te dywidendy czy sprzedaze niedlugo?
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~alterego [94.254.153.*]
    Zośka, przedawnienia w obiegu prawnym? o co chodzi?
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Realista [31.0.76.*]
    No co Wy? Daniel nigdy się nie zgodzi na to, że jakieś zobowiązania finansowe Oila zostały spłacone, albo - co nie daj Boże - przedawnione lub umorzone, bo to by podważało jego koncepcję kosmicznego zadłużenia spółki i nie mógłby wykazać tych minus 2mld zł. Dla niego to mogiła. Tak jak Tusk to powiedział: "Będziemy stosować prawo, tak jak my je rozumiemy", a Daniel będzie interpretował raporty spółki tak jak jemu pasuje.
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Realista [31.0.76.*]
    Daniel liczy, Daniel snuje,
    Daniel dobrze kalkuluje
    I nie szczędząc w tym wysiłku,
    Dług w miliardach zliczył kilku.
  • nie wszystko co brązowe to czekolada Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    zaczyna się faza przebudzenia
    - a może koncesji nie ma? zabrali po 14 latach bezruchu, braku wiarygodności i pieniędzy?
    wyparcie
    - nieeee, koncesja czeka, no musi czekać, bo my jesteśmy na pokładzie

Proponuję koncesje na wodę butelkowaną k. parkingu, gdzie organizowane są przejażdżki na wielbłądach, jak pierwsza wypali to można budować byznes międzynarodowy, sieć !
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~alterego [5.173.41.*]
    No to żeby było już konsekwentnie ja bym dał sprytnie albo twórczo zamiast dobrze kalkuluje
    I tu się z Tobą zgadzam, alterego, sam to po wysłaniu zauważyłem, ten brak konsekwencji. Wszystko z pośpiechu. Zamiast "dobrze" mogło być też "ciągle".
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Realista [31.0.78.*]
    Wersja poprawiona:

Daniel liczy, Daniel knuje,
    Daniel ciągle atakuje
    I nie szczędząc w tym wysiłku,
    Dług w miliardach zliczył kilku.
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Daniel [5.134.76.*]
    Od roku 2007 do 2015 Petrol miał 1,7 miliarda złotych straty. Dodaj sobie resztę lat i będziesz miał przeszło 2 miliardy straty.

Masz tu cytat z analizy: "Spółka została założona w 1991 r. przez miliardera Ryszarda Krauzego. Zajmuje się poszukiwaniem złóż ropy naftowej i gazu. Jest na giełdzie od 2007 r. i od tamtego momentu jej łączne straty przekroczyły już 1,7 mld zł" --- to jest analiza z końca 2015r wiec dzisiejsza skumulowana strata jest o wiele większa.

Masz tu link: https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/straty-spolek-z-gpw-akcjonariusze-czterech,2,0,1968386.html

Co Realisto zatkało?

Pozdrawiam
    Daniel
  • Re: nie wszystko co żółte do sok orangina Autor: ~Mirosław [194.33.111.*]
    Dnia 2025-07-05 o godz. 15:37 ~Daniel napisał(a):
    > Od roku 2007 do 2015 Petrol miał 1,7 miliarda złotych straty. Dodaj sobie resztę lat i będziesz miał przeszło 2 miliardy straty.
    >
    > Masz tu cytat z analizy: "Spółka została założona w 1991 r. przez miliardera Ryszarda Krauzego. Zajmuje się poszukiwaniem złóż ropy naftowej i gazu. Jest na giełdzie od 2007 r. i od tamtego momentu jej łączne straty przekroczyły już 1,7 mld zł" --- to jest analiza z końca 2015r wiec dzisiejsza skumulowana strata jest o wiele większa.
    >
    > Masz tu link: https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/straty-spolek-z-gpw-akcjonariusze-czterech,2,0,1968386.html
    >
    > Co Realisto zatkało?
    >
    > Pozdrawiam
    > Daniel

Drogi Danielu
    Opierasz się na artykule prasowym (czemu nie na komunikatach ze spółki ) gdzie audytor nie zatwierdził sprawozdania i nie opiniował . Rozumiem że według twego toku myślenia gdyby na chwilę obecną znalazły by się środki w spółce to miała by prawo do odpisu od podatku 1,7 mld zł. ? wszak tyle pochłonęły inwestycje i Skarb Państwa zgodził by się na odpis od podatku i została by wyrównana strata ?
    Odpowiem TAK gdyby sprawozdania były zatwierdzone przez niezależnego audytora .
    W poprzednich postach sugerowałeś ze ilość akcjonariuszy jest około 22tyś
    Wiec cię uświadomię
    Kod ISIN PLPTRLI00018 Nazwa emitenta PETROLIN
    Dzień rejestracji tożsamości akcjonariuszy 2024-05-31
    Liczba ujawnionych akcjonariuszy 14774
    Łączna liczba akcji na rachunkach zbiorczych 186174
    Łączna liczba akcji 15121217

Pozdrawiam:
    Mirosław
    Danielek nie jest w stanie pojąć, że łączne straty z lat wcześniejszych są kumulowane i podawane w sprawozdaniu finansowym na koniec roku. Jest to uregulowane stosownymi przepisami i nikt nie będzie stosował innych zasad urojonych przez Danielka, nawet gdyby ten wprowadzał je swoimi dekretami. Danielek mógłby, co najwyżej, opatentować taką grę planszową, w której obowiązywałyby jego reguły, a forum mogłoby służyć do jej promocji /reklamy.

• nie wszystko co brązowe to czekolada Autor: ~Vlad [31.178.131.*]
    co krok to kloc
    brązowy
    ale uwaga - nie wszystko co brązowe to czekolada
[x]
PETROLINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.