• Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    ... z obecnych 54%, do nie więcej niż 20%. Uważam, że wspólnymi siłami (ZJ 66% + Stowarzyszenie 15% + ew. jakiś Fund 10%) moglibyśmy to osiągnąć. Wtedy mamy komfortową sytuację, niczym na ŻYWCU, spółki której nie rusza żadna bessa.
    A więc zmniejszenie FF, plus oczywiście stała progresja wyników:)
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: bolo7 [160.83.32.*]
    Jest temat; dobrze kombinujesz Jethro-Tull!
    15% dla Stowarzyszenia, to nie jest problem; skombinować fundusz, też nie (jakby nie było chętnych to mógłbym zająć się ściagnięciem funduszu do Polnej). Wtedy siadamy do stołu: p.J., przedstawiciele Stowarzyszenia i przdestawiciele Funduszu. Ustalamy spójną strategię dla Polnej - bez większego problemu możnaby rozruszać tą naszą perełkę, dać jej trochę kapitalistycznego dynamizmu; potem zrzuta na umiejetną kampanię w mediach i opychamy Polną za np. rok po 100-150 zł. Zamiast się miotać na GPW (w 2009 roku chyba nie ma co liczyć na kokosy), zająć się tym jednym biznesem porządnie i za rok zgarnąć prawdziwą kasę (no po tym, to ja już bym mógł iść na emeryturę...).
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~coly [83.26.183.*]
    zakładając taki scenariusz 50/20/20 (%) to i tak pan J rozdaje karty.
    to co my mamy tu do ugrania ?
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    a jednak nie cisza - sorki coly, nie wychwyciłem wcześniej Twojego posta: prawa mniejszościowych akcjonariuszy;
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~Genia z wachocka [85.182.11.*]
    Dzien dobry panom tu Genia z pytaniem.
    A jak pan Jakubas sie zorientuje ze mu sie interes psuje to chiba nie bendzie interesu.
    Nie kupi akcji i wszyscy bendom na lodzie no nie?
    Genia pozdrawia
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: bolo7 [160.83.32.*]
    Genia, a w żadnym wypadku interes się nie psuje - ze spółką wszystko ok, jak Tuskus trochę odstraszy spekułę z Goldów i innych takich, Euro nam trochę wróci na ciekawsze poziomy, to na tym Polna już jest minimum 1 mln zł do przodu w bilansie (około 2 mln więcej, jakby dodatkowo jakieś ugody z opcjami wynegocjowali na rynku). A to, że musiałby teraz zapłacić GODZIWĄ cenę za ilość papiera, który go interesuje... I tak potem zarobi swoje.
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~leszczu [83.30.210.*]
    Ale wracajac do pytania geni - jaki ew scenariusz w razie braku wezwania przez p. Jakubasa ? Wiem ze wrozek tu nie ma, ale jak to widzicie ?
    pogrzeb parę wątków wcześniej, napisałem swój scenariusz na wypadek takowego; nie wiem natomiast, jakie zdanie mają inni na ten temat...
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    Jethro-Tull, cisza, być może akcjonariat potrzebuje więcej czasu do namysłu. Po części się ludziom nie dziwię, że się nie rwią, toż to by oznaczało zamrożenie kasy na rok. Odważne, jak lokata roczna w banku, tyle, że z krociowym zyskiem.
    Czyli hołdujemy zasadzie: lepiej 150% dziś, niż 1500% za rok.
    Wtedy trza będzie zrealizować pierwotny scenariusz, czyli opchnięcie w najbliższym czasie tych zleceń na 25 zł i więcej. A nawet, jak to pisze Genia, jeśli p. J. wystraszy się, że mu psujemy interes podnosząc cenę do wyceny godziwej (choć poprzestawałbym przy swoim scenariuszu, że p. J. może wycofać się z wezwania tylko jak zmusi go do tego sytuacja finansowa), to i tak trzeba będzie zagrać coś z tym funduszem z Twojej propozycji... Pan Jakubas nie może mieć monopolu na dalszy rozwój wydarzeń na Polnej, no chyba, że pozwoli nam zrealizować wystawione zlecenia sprzedaży:)
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    panowienie nie mialem przez 2 dni czas za bardzo tu zagladac a wy juz snojecie dziwne plany o braku weawania jesli go nie bedzie to tez dobrze tylko nie mozna panikowac
    germany, brakowało mi Ciebie chłopie na tym forum; dajemy się zapędzić w czarnowidztwo uczestników forum i chcemy uspokoić sytuację, żeby ludzie nie wymiękali niepotrzebnie; właśnie dobrze piszesz - nie możemy demonizować faktu wezwania, było już to omawiane na tym forum, że i bez tej historii spółka jest tak mocno zdołowana, w cenie są wszystkie najgorsze scenariusze, AT -świetne i tylko z tego należą się jej wzrosty. Wezwanie, to tylko dodatkowy dopalacz do i tak nieuchronnych dużych wzrostów na Polnej.
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    No bolo i to mi sie podoba tak trzeba myslec
    ps.jestem zly bo nie udalo mi sie kupic immo po 2,70 i czekalem na to miesiac a przez 2 dni mialem zapierdziel i nie upilnowalem
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~leszczu [79.162.49.*]
    Ja nie panikuje :). Jezeli jest mozliwosc zarobic chociaz troche wiecej niz na lokacie, a co najwazniejsze nie stracic w obecnej sytuacji na gieldzie to mozna zamrozic kase spokojnie na rok.
    leszczu tylko nie sprzedawaj jak bedziesz 1 zł na akcji na+
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~leszczu [79.162.49.*]
    Nick leszczy jest tylko ironiczny :). Spokojnie nie sprzedam. Nie mam ich co prawda wiele, ale jednoczne sie calym sercem w waszej akcji s25.
    ok wiem
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~alta [77.113.220.*]
    Nareszcie ktoś zaczął dbać o interesy akcjonariuszy.Poniżej 25 nie oddam ,wchodzę na k w poniedziałek .Pozdrawiam
    Super Panowie. O to chodziło. Musimy znać dobrze wartość tego, co nam dane było w tak niskich cenach pozyskać. Nie ważne, jaka cena będzie na wezwaniu i nie ważne czy to wezwanie będzie. Przecież popatrzcie, to nam, maluczkim, zależy na powodzeniu biznesowym Polnej, a co dopiero Jakubasowi, który nawet, gdyby się wycofał z wezwania i będzie musiał obniżyć udział do 1/3, to i tak cały czas to oznacza, że będzie dbał o losy Polnej, jak o swoje, posiadając kiladziesiąt razy więcej akcji niż każdy z nas!!!
    A gdy się nie sprawdzi scenariusz z wezwaniem. albo będzie bez wezwania, ale z jakimiś zagrywkami p. J. żeby nie pozwolić na osiągnięcie przez Polną należytej wyceny akcji, to weźmiemy sprawy w swoje ręce - Polna, choć perła - nie jest duża i nie jest problem ją rozhuśtać przy skrzyknięciu się trochę większej brygady i zaangażowaniu ewentualnie jakiegoś funduszu (już zacząłęm na wszelki wypadek zacząć badać temat pod tym kątem). A więc opcja na najbliższy czas jest tylko jedna: albo realizujemy wystawione zlecenia sprzedaży po 25 zł i więcej (no może na razie bez tych trzycyfrowych, ha-ha), albo realizujemy bardzo ciekawą propozycję Jethro-Tull i najpóźniej za rok zgarniamy po prostu krocie. Taka okazja na takich spółkach, jak Polna, trafi się dopiero w przypadku następnej takiej bessy, a więc parę latek trzeba będzie poczekać. A przyzwoite zyski nie są zarezerwowane tylko dla tych majętnych (p. J. chyba grubasem jeszcze nie jest, tak mi się przynajmniej wydaje), ale dla nas również. I ja odbiorę, co mi się należy. Z tego co czytam, podobnie myśli więcej osób.
    bolo zgadzam sie z toba nie mozemy czekac tylko na ruch pana J akubasa najwazniejsze ze to jest dobra spolka a jakubas napewno nie ma takiej sredniej jak my i to jemu bedzie zalezalo na dobrej cenie on nie jest leszczem kyory oddaje za bezcen choc grubasem tez nie jest jest na pol spekolantem ina pol inwestorem pozdrawiam akcjonariat
    dokładnie; miłego łikenda, druhu:)
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Trudno powiedzieć jaką średnią cenę zakupu akcji PLA ma Zb. Jakubas. Zanim ja zacząłem kupować swoje pierwsze akcje Polnej - a były to 2 pierwsze dni sierpnia 2006 roku - pan Jakubas już te akcje posiadał. A więc nie jest tak, że Polną kupował tylko powyżej 100 zł. Kupował i sprzedawał w różnych momentach (nie tylko akcje ale i PP) i trudno jest w tej chwili policzyć jego średnią. Jedno jest pewne: ZA Polna to najlepsza firma Przemyśla (Sanwil może jej się nisko kłaniać, o innych kołchozach nie wspomnę), więc warto jest ją prowadzić - choćby ze względu na wysoki poziom rentowności operacyjnej. Już teraz firma zarządzana jest w należyty sposób i panuje tam porządek organizacyjny. Teraz pozostaje tylko kwestia przetrzymania kryzysu (stabilizacja wyników na poziomie operacyjnym), a następnie szybkiego rozszerzenia rynków sprzedaży poprzez zwiększenie udzialu eksportu - do 40-50% w całości sprzedaży. Silne euro wydaje się tutaj ułatwiać sprawę.
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Są oczywiście i błędy. Wiadomo: opcje i niewłaściwy moim zdaniem program motywacyjny - motywować należało tylko zarząd, służby technologiczne i marketing.
    Opcje, fakt błąd, ale skala tego zjawiska obecnie w Polsce i cwaniactwo banków to dystrybujących w jakimś stopniu rehabilitują decydentów z Polnej, choć nigdy do końca nie tłumaczą ich nie do końca przemyślanego ruchu, bo "widziały gały, co brały".
    A poza tym i może drobnymi uhybieniami, o któych piszesz Jethro-Tull, mam nieodparte wrażenie, że w Polnej "nie wyjdą żadne trupy z szafy". Przy pozostałych parametrach (maksymalnie zdołowana cena, świetne AT i fundamenty, realna perpektywa wzrostu zysku), ta pewność stanowi w bieżącym zawirowaniu w Polsce (i na świecie) wartość najwyższą. Bo co ci po tym wszystkim, jak okazuje się, że z dnia na dzień jednak firma upada, prezes kłamał, upada właściciel z zagranicy, pomimo iż sytuacja spółki córki była ok i inne hocki-klocki.
  • Przeczytajcie proszę Autor: ~igor [83.10.0.*]
    Panowie tylko nie zlinczujcie mnie słownie za to co napisze. Czytam forum Polnej od długiego czasu i widzę, że wyklarowała się tutaj grupa ludzi poważnie podchodząca do wielu spraw, stąd moja decyzja o tym poście. Jestem bardzo drobnym akcjonariuszem Polnej uczestniczącym w akcji S25 (89 szt. to moje). Drobny mój udział bo straty mam gigantyczne. Ponar, Elkop i wystarczy. Jestem młodym człowiekiem i właśnie założyłem działalność gospodarczą (handel meblami). Moje pytanie czy może ktoś z Was nie potrzebuje porządnych dębowych stołów rodzinnych (od 2 metrów długości wzwyż). Początki w biznesie wiadomo trudne i może tutaj znajdę pierwsze zamówienia. Zainteresowanych proszę o kontakt na adres devarium@op.pl wtedy prześle jakieś zdjęcia i ceny, które mile Was zaskoczą ponieważ pisze z zagłębia stolarskiego.
    Pozdrawiam
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: bolo7 [89.78.199.*]
    Igor, fakt, nie powinno się zbytnio rozwadniać wątku tematami pobocznymi (bo niektórych może to wkurzać, że tracą czas na czytanie tekstów, które ich nie interesują). Ale jesteś w naszej drużynie, widać, że niekoniecznie jesteś z rodziny leszczowatych, bo inaczej dawno byś stąd się ewakuował, nie mogąc doczekać się szybkich wzrostów.
    Straciłeś, a kto nie stracił? Dlatego tym większa moja determinacja, żeby nie szukać pozornych okazji, tylko trzymać się tego tematu Polnej, który jest jednym z najpewniejszych i najciekawszych, jeśli chodzi o możliwości zysku.
    A ponieważ jesteś w naszej drużynie, dlatego chętnie Ci pomogę. Ja osobiście nie potrzebuję stołów (na razie), ale popytam się znajomych i rodziny, nie wykluczone, że ktoś będzie zainteresowany. Czyżbyś był z Dobrodzienia?
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    Współczuję sytuacji. ale chwała Ci, iż mimo problemów finansowych, przyłączyłeś się do tak "szlachetnej" akcji (S25). Każdy papier się liczy :)
    Niczego nie mogę zagwarantować, ale popytać mogę. Jeżeli znalazł bym chętnych napiszę...... zyczę powodzenia w rozkręcaniu interesów.
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: ~igor [83.10.0.*]
    Panowie dziękuje za wyrozumialość. W gieldzie usadzilem moje wszystkie stypendia ze studiów plus zagraniczne zarobki, a troche tego bylo. Troche żal, ale nauka która kosztuje jest bardziej szanowana. Chętnie bym dokupil Polnej, ale nie chce pożyczać kasy od ojca,który i tak wiele mi pomógl z tym biznesem. Jak na tygodniach uda mi się cos zarobić to będe informowal o moich pakiecikach tym razem powyżej 25. Później zawsze można zorganizowanym skladem przeskoczyć na Krosno, Groclin albo Eurofaktor...
    A tak na marginesie to zaglębie o którym pisalem to Radomsko i jestem z okolic tego miasta.
    Jeszcze raz dzięki
    Choć zakup akcji Polnej nie traktuję spekulacyjnie, tylko jako typową inwestycję w bardzo dobrą firmę i zależy mi na powodzeniu akcji S 25, jednak osobiście nie polecałbym Ci kupować choćby jednej akcji za pożyczone pieniądze. Niby wszystko pewne, ryzyko minimalne, potencjalne zyski - niezłe, ale pamiętaj, że cały czas to jest giełda. Jest późno i może trochę zacznę fantazjować, ale niech się okaże za tydzień na przykład, że upadną jakieś znaczące banki centralne na świecie i jeszcze coś tam wyjdzie od jankesów. I zamiast stopniowego podnoszenia się, kontynuacja zwały na rynkach o niespotykanej skali. I wtedy stres nie tylko o swoje pieniądze, ale też ojca. To już lepiej porozmawiaj z tatą i nie namawiaj go, tylko niech sam zapozna się z ofertą Polnej i być może podejmie niezależną decyzję o zainwestowaniu jakiegoś grosza (na własne ryzyko, a nie na Twoje). Prawdopodobnie nieźle na tym zarobi i będzie mógł Ci jeszcze pomóc w biznesie:)
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: ~igor [83.10.33.*]
    Niestety ojciec to czlowiek starej daty który nawet z internetem nie ma nic wspólnego. Ma swój biznes, zyje statecznie i raczej nie ma szans na jego udzial w S25. Ja na pewno stratami sie nie zraże, bo caly cza mam w glowie slowa maklera, który mi powiedzial przy moim pierwszym zakupie jak mialem 14 lat (akcje Asmotors), że jak ktoś straci raz, drugi a nie zrazi sie to kiedyś zarobi poważne pieniądze. No nic nie bede smęcil jak coś wymyśle to pójdą jeszcze moje pakieciki.
    Nie no, nie ma co ojcu w takiej sytuacji zawracać głowy:) Chciałem tylko wyrazić swoje zdanie na temat zakupu akcji za pożyczone od kogoś pieniądze...
    Z tego, co piszesz, widać, ze jesteś niezmiernie wytrwałym człowiekiem. Czas, żebyś zaczął zarabiać - zacznij od Polnej. Piszesz, że niewiele akcji zakupiłeś, nieszkodzi, ważny jest Twój udział i np. możesz też mieć oczy i uszy szeroko otwarte i jakbyś znalazł jakieś interesujące artykuły o Polnej, albo o Jakubasie w kwestii jego inwestycji, to wrzucaj linka na forum:)
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: ~igor [83.10.87.*]
    Jak tylko coś znajde zaraz wrzuce. Dostalem wlaśnie porcje Pulsu biznesu z ostatniego miesiaca, jak coś znajde ciekawego na temat planów Polnej na pewno wrzuce.
    super, Igor:)
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: ~motle [83.22.247.*]
    Bolo7 , Niezły pomysł na przerywnik , na innych forach sobie ubliżają i robią jaja , a tu IGOR pisze o swoich kłopotach . Niektórzy z nas mają własne interesy i problemy z tym związane , igor dobrze trafił na POLNĄ , sam fakt że nie wyzwano go od leszczy , już jest pomocny . IGOR POWODZENIA
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: ~germany12 [86.63.90.*]
    panowie i mi tez pasuje ze na tym forum jak narazie nie ublizamy sobie i nie wyzywamy sie od leszczy
  • Re: Przeczytajcie proszę Autor: ~ANKA [195.216.109.*]
    WITAM WSZYSTKICH UCZESTNIKOW TEGO FORUM
    CHCIALAM WAM WSZYSTKIM PODZIEKOWAC ZA TA CALA ROBOTE KTORA TUTAJ WYKONUJECIE,JESTESCIE CHYBA NAJLEPSZA I NAJLEPIEJ ZOORGANIZOWANA EKIPA NA CALYM FORUM
    WIELKI SZACUNEK DLA WAS WSZYSTKICH I OBY TAK DALEJ A NIE BEZSENSOWNE KLEPANIE W KLAWIATURE I WZAJEMNE OBRAZANIE JEDEN DRUGIEGO BO TAKIE COS ZALATUJE DZIECINADA
    WIDAC PORZADNI I SUPER LUDZIE TUTAJ SA
    I MOZE MOJA MALA PROPOZYCJA ALE TAKA NA PRZYSZLOSC:
    JAK JUZ SIE POWIEDZIE PLAN S25 TO MOZE WTEDY ZWOLAMY WSZYSTKICH UCZESTNIKOW CALEJ AKCJI I SPOTKAMY SIE W REALU NA SYMBOLICZNYM SWIETOWANIU POWODZENIA AKCJI???
    CO WY NA TO???
    POZDRAWIAM
    No ... niezła grupka osób by z tego wyszła. Na WZA w Polnej mogłoby zabraknąć krzeseł:) Ale po Walnym, to pewne pan Jakubas by nas zaprosił do Marko, Białego Orła albo Albatrosa. Miejsca ci tam dostatek:)
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~fan [77.115.231.*]
    Witajcie w nowym tygodniu:)
    Miło poczytać na temat poziomu forum uczestników POLNEJ. Zgadzam się, że tworzymy pewną grupę osób, których celem nie jest wzajemnie "obrzucanie mięsem, a wymiana poglądów i doświadczeń! Żeby była jasność, tutaj nikt nikogo nie nagania na kupno, a jedynie analizujemy co się dzieje w NASZEJ SPÓŁCE:). Tak w zasadzie nikt z nas nie ma 100% pewności, że wezwanie będzie, ale warto się przyglądać, zwłaszcza, że czasu do decyzji Pana J. dużo nie zostało. Pozdrawiam "starych" - stałych forumowiczów /nie będę wymieniał po nickach, bo nie chcę kogoś pominąć/ oraz tych, którzy dopiero do nas dołączyli.

PS. A co do spotakania w realu /nie mylić z marketem/, to może być różnie, bo pewnie jesteśmy z całego kraju i trudno było by o konsensus "miejscowy"").

• Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~coolturalny [88.156.186.*]
    Witam towarzystwo :)
    Zgadza się, że najprzyjemniej rozmawiać z kulturalnymi ludzmi, niż prowadzić obraźliwe i bezproduktywne rozmowy.....
    Pomyślcie, jak nasz plan się powiedzie to naprawde będzie co świętować, spotkać będziemy sie mogli nawet na Karaibach, a tam to już chyba wszystkim by pasowało ;)
    Jak już pisałem na innym wątku dzisiaj postaram się zwiększyć zaangażowanie o kolejne 1000 - 1500 zł.
    Pisałem też, że byłem na szkoleniu..... fajnie tam gadali, w zasadzie żadnych nowych informacji, ale dla początkujących super sprawa (ja się troche nudziłem). Dostałem nawet certyfikat podpisany przez Pana Prezesa GPW :D
    Jedno co mi się najbardziej spodobało, były słowa wykładowcy (prof. rehabilitowany i takie tam + makler): " Dla początkujących, jak już naprawde macie problem z wyborem spółki, zacznijcie od tych, w których zaangażowani są wielcy i znani ludzie biznesu. I nie było by w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, iż wymienił trzech z nazwiska........ Czarnecki, Karkosik i............... Jakubas !!!!!!"
    To chyba dobrze wróży :)
    Pozdrawiam forumowiczów.....
    Ps. Jak się zmieni stan posiadania da znać
    Super przeczytać takie opinie, ja też się ogromnie cieszę, że mam przywilej uczestniczyć z Wami w forum, które spełnia swoją rolę (dzielenie się poglądami, uwagami, odczuciami, nie tylko "Up, up!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", "Widłyyyyyy!!!!!!!!!!!!!, "Mega zwała!!!!!!!!!!!!!!!!!").
    W takiej sytuacji nie żałuję ani trochę nieprzespanej nocy, jak się niedawno zmartwiłem o to, czy nie będziemy pociągnięci do odpowiedzialności za zbyt dobrze zorgranizowaną akcję. Mam też motywację, żeby śledzić informacje w mediach i jak tylko coś znajdę, co może być tu w jakikowliek sposób przydatne, dzielić się z tym.
    Spotkanie w realu - fajna sprawa. Jak zamkinemy dobrze tą akcję z Polną, możnaby się skrzyknąć, w ramach możliwości logistycznych:)
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~fan [77.115.231.*]
    może warto w nowym tygodniu utworzyć nowy wątek poświęcony Polnej? Jak uważacie? Tymczasem na papierku nadal spokój. Powiem szczerze, że momentami martwi mnie to, ale z drugiej strony pamiętam , że tutaj "zryw" przychodzi niespodziewanie! Strasznie jestem ciekaw rozwoju sytuacji w najbliższym czasie?!
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~leszczu [83.30.199.*]
    Lepiej troche chyba sie " pokisic" na tym poziomie, niz leciec na leb jak wiekszosc spolek. Choc przyznam szczerze, ze tez juz nie moge sie doczekac jakiegos ruchu w gore bo caly czs ten przedzial 8-10 zl :). Nie wyobrazam sobie jak to bedzie jak bedzie 2 z przodu :), stawiam wszystki piwo wtedy hehe.
    W końcu w nieskończoność nie mogą przerzucać na tym poziomie!
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~słońce_karpat [83.4.166.*]
    jeszcze chwilę tak pewnie będzie...ale dzięki temu po trochy dalej dokupuję....dzisiaj kolejne 200
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~maki [*]
    ja też dokupuję
  • Re: Kluczem do wzrostów na Polnej jest zmniejszenie Free Float Autor: ~fan [83.4.116.*]
    może jutro znów będzie okazja dobrać poniżej 8 zł. - tak w granicach 7,70 - 7,80 zł.? Jedno jest pewne: tylko nie panikujmy!
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.