• Opinia klientów OVB??? Autor: agajna [89.174.12.*]
    Witam
    O firmie OVB słyszałam, że jest to profesjonalne doradztwo fnansowe, w którym pracownicy tworzą indywidualną ofertę dla każdego klienta. Ponoć firma cały czas się rozrasta i pracuje z dobrymi partnerami finansowymi. W związku z tym moje pytanie do klientów, czy byli zadowoleni z usług pracowników OVB i czy poleciliby tę firmę kolejnym osobom?
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Andy [77.91.4.*]
    lipna próba marketingu szeptanego... wiem że trudno jest łapać klientów takim firmom i że muszą robić wszystko w tym celu... ale takie txty śmierdzą na kilometr.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: wit85 [82.143.240.*]
    dokladnie niezly marketing ale niestety "doradztwo" w ich wykonaniu jest żałosne no chyba ze jestes ich pracownikiem wtedy mozesz pisac takie bzdety bo zarabiaja podobno calkiem niezle z tego co mi wiadomo
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~agajna [89.174.12.*]
    Piszę na temat tej firmy prace, dlatego chciałam znać opinię klientów. Dlaczego zaraz pojawiają się słowa typu marketing itp. nie pojmuję, zadałam proste pytanie i oczekuję prostej odpowiedzi!!!
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Jeden z FREDKÓW [217.153.212.*]
    Nie jestem klientem tej firmy. Moja wiedza na jej temat oprócz ogólnych informacji jest żadna z jednym wyjątkiem. Ponieważ jestem belfrem słyszałem od swoich byłych uczniów o jednym moim ex-podopiecznym (który nie był w stanie skończyć przeciętnego liceum), że robi karierę w tej instytucji, bo dość przypadkowo został kierownikiem w OVB (potem okazało się, że zastępcą). Oferował ubezpieczenia i inwestycje oraz .... podrabiał podpisy klientów. Dlatego OVB wytoczyła mu proces. Jak rozmawiałem niedawno z jednym ze swoich absolwentów nie był zadowolony z usług OVB, ale to był chyba wynik działań pana kierownika. Wszystkie te informacje mam z drugiej reki, ale też nie mam powodów im nie wierzyć. Wniosek z tego, że niektórzy doradcy, czy nawet ich kierownicy, to przypadkowi ludzi, a mogą się znaleźć i aferzyści. Poza tym profesjonalne doradztwo 21-latka z niepublicznej uczelni brzmi już zupełnie nieprofesjonalnie. Choć oczywiście wśród nich mogą znaleźć i pozytywne wyjątki.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~herodot [83.19.166.*]
    jesli chodzi o OVB to moge stwierdzic przede wszystkim tyle: brak jakiegokolwiek profesjonaliznu...
    od miesiaca proboje wydebic od nich maila to ich dyrektora krajowego z krosna i co? lipa! nawet kompetentnych ludzi w sekretariacie nia maja...
    poza tym jakie to doradztwo. znam kilka osob ktore w tym dzialaja: wieksza czesc poleca ludziom produkty na ktorych maja najwieksza prowizje.. osobiscie znam przypadki tego typu: w zeszlym rkou na wakacjach polecali ludziom kupowanie za CAŁĄ WARTOSC PORTFELA fundusze akcji... nie jest to idiotyzm?
    wnoiski wyciagnij sama...
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~loddes [80.238.98.*]
    jeżeli na długi okres to gdzie tu jest idiotyzm? Ten ktoś nabył dużo jednostek w czasie bessy i za kilka lat mu to zaprocentuje.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Pracownik OVB [193.202.78.*]
    Proponuję zapoznać się z podstawowymi zasadami rynku. Co do funduszy, to przed publicznymi wypowiedziami, proszę sobie sprawdzić jak zachowują się w długim czasie fundusze akcyjne, a jak zrównoważone i bezpieczne (nawet nie wspominam o gwarantowanych - które są potrzebna tylko i wyłącznie do przeczekania okresów bessy). Myślę, że to rozwieje wszelkie wątpliwości. Oczywiście trzeba to monitorować i w trakcie korekty w dół trzeba reagować (mówię tu o wyraźnej widocznej korekcie, a nie lekkich wahaniach, które występują cały czas).
    Co do prowizji - nie jest to prawdą. W statusie mamy zapisane, że za każdy produkt z danej kategorii mamy dokładnie taką samą prowizję. Mam na myśli daną kategorię. Oczywistym jest, że inną prowizję dostanę za ubezpieczenie samochodu niż za inwestycję 100 tysięcy złotych. Ale czy te 100 tysięcy zainwestuję w fundusze akcyjne czy gwarantowane, czy samochód ubezpieczę w firmie X, Y, czy Z - prowizja ta sama.
    I na pewno zawsze będę patrzył przede wszystkim na dobro Klienta. Z resztą jaki bym miał w tym interes, żeby było inaczej - straciłbym tylko Klienta. A w tej branży najważniejszy jest Klient.

Pozdrawiam
  • Re: Opinia klientĂłw OVB??? Autor: ~Aleksandra [213.227.67.*]
    Mam do czynienia z tą firmą od jakiegoś czasu. niestety muszę zmartwić, ale poprzednia wypowiedź na temat człowieka bez szkoły, nie do końca może być prawdą. Podstawą do podpisania umowy z OVB jest Świadectwo Ukończenia Szkoły Średniej(Liceum lub Technikum). Osoby bez średniego wykształcenia nie mogą podjąć pracy w firmie OVB
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Niewyspany z O.C.B [83.26.206.*]
    Przeczytałem połowę tych wypocin, Koneserzy kontra Paserzy.......
    ..... i powiem szczerze że panuje niezły Rozgardiasz w dyspucie .... więc powiem to w skrócie ..... + za szkolenia, brak własnej bazy klientów OVB to wielki MINUS ....... do wszystkich przyszłych rekrutów ........ DLACZEGO FIRMA WYBIERA LUDZI Z MINUSEM?????( BEZ KWALIFIKACJI i WYKSZTAŁCENIA)..... ponieważ będziecie na tym samym poziomie intelektualnym, co WASI NOWI KLIENCI ...... ci zagubieni, starannie wybrani, szukający dobrej RADY ( bo nie słyszeli nigdy o GOOGLE. COM) ........ A TO JEST Z KOLEI DUŻY PLUS DLA FIRMY OVB....załatwisz 2 kolejne MINUSY i będziesz miał u szefa PLUSIK....samochody, restauracje i dyskretny chłód......... OHHH !!!! FIRMA OVB TO PRAWDZIWY CUD ,,, MLM - multi level marketing działa jak peting sprawdźcie polecam czym dłużej masujesz tym głębiej w chodzisz............ aż do momentu kiedy jesteś na szczycie ... wtedy napięcie i presja spada....... dajesz pobawić się innym
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~ovib [83.242.94.*]
    Dnia 2010-03-17 o godz. 23:48 ~Niewyspany z O.C.B napisał(a):
    > Przeczytałem połowę tych wypocin, Koneserzy kontra
    > Paserzy.......
    ..... i powiem szczerze że panuje niezły
    > Rozgardiasz w dyspucie .... więc powiem to w skrócie .....
    > + za szkolenia, brak własnej bazy klientów OVB to wielki
    > MINUS ....... do wszystkich przyszłych rekrutów ........
    > DLACZEGO FIRMA WYBIERA LUDZI Z MINUSEM?????( BEZ
    > KWALIFIKACJI i WYKSZTAŁCENIA)..... ponieważ będziecie na
    > tym samym poziomie intelektualnym, co WASI NOWI KLIENCI
    > ...... ci zagubieni, starannie wybrani, szukający dobrej
    > RADY ( bo nie słyszeli nigdy o GOOGLE. COM) ........ A TO
    > JEST Z KOLEI DUŻY PLUS DLA FIRMY OVB....załatwisz 2 kolejne
    > MINUSY i będziesz miał u szefa PLUSIK....samochody,
    > restauracje i dyskretny chłód......... OHHH !!!! FIRMA
    > OVB TO PRAWDZIWY CUD ,,, MLM - multi level marketing
    > działa jak peting sprawdźcie polecam czym dłużej
    > masujesz tym głębiej w chodzisz............ aż do momentu
    > kiedy jesteś na szczycie ... wtedy napięcie i presja
    > spada....... dajesz pobawić się innym

Jedna z wielu. Bez rewelacji.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~ja [46.112.166.*]
    Dnia 2008-07-28 o godz. 17:05 ~agajna napisał(a):
    > Piszę na temat tej firmy prace, dlatego chciałam znać
    > opinię klientów. Dlaczego zaraz pojawiają się słowa typu
    > marketing itp. nie pojmuję, zadałam proste pytanie i
    > oczekuję prostej odpowiedzi!!!
    szukasz odpowiedzi to ja tobie przedstawie . Spodkałam sie z przedstawicielem z tej firmy na początek badają twoje finanse na podst. analizy na kolejnym spodkaniu przedstawiają oferte odpowiednią dla twego budżetu i to ty decydujesz czy ci się podoba czy nie nie czułam sie namawiana do niczego nie uważam że jest w tym coś złego zawsze można dowiedzieć się czegoś nowego a i do pracy przyjmują za żadne spodkanie się nie płaci jeśli ktoś chce bym poleciła tą firme to zrobie to z miłą chęcią
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~xxxxxxxx [178.180.96.*]
    mialem byc klientem ovb niestety pani ktora robila mi analize byla tak natretna i tak nie szanujaca mojego czasu ze zrezygnowalem czulem sie zirytowany ciaglymi telefonami dla mnie kadra to masakra
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Mr Exclusive [83.19.62.*]
    Jestem doradcą OVB od 2 lat ... 3 szkolenia Tygodniowo, Analizy, Rankingi, Ratingi, Ponad 300 rozwiązań do zaoferowania u klienta.

Niestety są różne oddziały i różne strategie szkoleń nowych doradców.

Możesz trafić niestety na zwykłą masówkę - "BAZARÓWKĘ" OVB o które się potykam czasem u swoich nowych klientów przejmując opiekę nad nimi bo klienci Ci trafili na zwykłych naciągaczy którzy w różny sposób trafili do naszej firmy. Zawsze będę podkreślał: Są 2 Grupy OVB Polska.

1. Pracujące Drużyny na bazie Niemieckich standardów;
    2. Pracujący Sprzedawcy Bazarowi bez odpowiedniego przygotowania z nastawieniem na swój zarobek a nie klienta.
  • Przeczytaj TO!!! Autor: ~Heniu OVB [85.31.248.*]
    Witam wszystkich klientów i pracowników OVB!
    A więc... OVB jest największym pośrednikiem finansowym w Europie.
    Działa w 14 krajach Europy. Firma powstała w Niemczech w 1970 roku a w Polsce jest od 1993 roku.
    Jeśli chodzi o firmy pośrednictwa finansowego OVB powstała jako pierwsza w Europie a co za tym idzie jest najstarsza czyli ma największe doświadczenie
    . Jest także największa jeśli chodzi o tego typu firmy a co najważniejsze jest Obiektywna i bezkonkurencyjna.

Więcej info tutaj:
    http://www.youtube.com/watch?v=B59x_G73_9Q&fe ature=related

Anegdota dla co niektórych idiotów negatywnie piszących na forum:
    Nie jest tak idioci że nowi pracownicy sami dobierają produkty dla klientów! Otóż od tego jest Dział Analiz i Ekspertyz (w PL jest w Wawie na ul. Rydygiera) gdzie pracują ekonomiści, prawnicy i finansiści i nic innego nie robią jak badają cały rynek finansowy wybierając z niego Najlepsze i Najbardziej sprawdzone produkty a następnie przesyłają informacje
    do biur Dyrekcji Krajowych a Ci informują resztę współpracowników o produktach. Do tego jest cała masa szkoleń (dodam że bezpłatnych w przeciwieństwie do innych firm).

Chcecie więcej - o zarobkach, warunkach, pracy itp.? Ależ proszę! :
    http://w554.wrzuta.pl/audio/7tkWEDxHzYL/ovb_t ribute_calosc

" Bo uczciwe pieniądze czystych rąk nie brudzą a ponad tym świadomość Pomagania ludziom"

"Chciałbyś mnie na czymś złapać? Ja zapytam Ciebie - Na czym? Chyba jesteś zazdrosny o tą moja opcję pracy! Bywają tacy którym tu się Nie Udało, śmieją się z naszej pracy, wyśmiewają całość. Ale kto na tym wyjdzie lepiej to okaże się za chwile, Kto tu jednak klepie biedę, kto tu jest debilem?!"

A więc jak myślicie ... kto pisze te poje**ne negatywy hm?
    Tak macie racje - oczywiście że takie osły którzy nie umieli pracować i się im nie udało a teraz hop na forum i piszą negatywy! Ha! Jak myślicie kto jeszcze? Oczywiście że konkurencja ;] a co niby innego mogą jeśli nie dorastają do pięt dla OVB ... zostaje tylko hop na forum i oczernianie konkurencji... Ha! Idiotyzm!

A więc dobra rada: Idioci piszący negatywy zamknijcie się i nic nie piszcie bo jak wam tu się nie udało to poszukajcie innej pracy a nie z zazdrości piszecie takie rzeczy!
    Konkurencja? Też nic wam to nie da że będziecie pisali takie głupoty!
    Ktoś stracił pieniądze przez OVB? Ha! a to akurat nie możliwe a wiecie dlaczego? Trzeba się posłuchać pracownika OVB i poczytać Ogólne Warunki Umowy a nie na własną rękę działać!

Czyżby to wystarczyło? Ależ nie bo przecież i tak idioci będą pisać negatywy... Dlaczego? Bo to idioci ;] ha!
    Proponowałbym Zamknięcie tematu!
    Szkoda że nikt na pierwszej stronie nie napisał tego co ja ...

ODP na pytanie w temacie: OCZYWIŚCIE ŻE WARTO!!!
    Powyższe 2 linki to za mało? Ależ proszę - kolejne (tak dobrzy pracownicy są wynagradzani) :

http://www.youtube.com/watch?v=WpHsmpZl09E
    http://www.youtube.com/watch?v=b2NJ-Cjul9o&fe ature=related

Podoba się? Znam osobiście niektóre osoby z tych filmików więc tak jest na prawdę!

Zarobki? Ile można zarabiać? Ha! Pytanie na co to wydawać
    Nie ma górnego limitu zarobków - to zależy od tego jak i ile będziesz pracować...
    5 000zł, 10 000zł? czy może 50 000 a nawet 100 000zł? Oczywiście na Miesiąc... TAK to jak najbardziej realne bo znam takie osoby...
    Na początku mało w to wierzyłem, wydawało mi się to zbyt kolorowe by było prawdziwe... Ale? Pracuje w tej firmie, znam wiele osób których prowizja miesięczna jest powyżej 30 000 zł / miesiąc. Tak!

Dojść na najwyższe stanowisko - Dyrektora Krajowego? Jak najbardziej jest to realne... Przy dobrej pracy w zaledwie 6lat
    hmm... w jakiej innej firmie po 6latach zajdziesz na szczyt a pensja miesięczna będzie w wysokości 80 000zł?

Polecam tą firmę dla kumatych ludzi

Dziękuję Wszystkim moim Przełożonym!
    Pozdrawiam Wszystkich Pracowników OVB!
    Pozdrawiam Dyrekcję Krajową z Wrocławia!
    Pozdrawiam klientów OVB - mądry wybór

OVB is my life!
    Powered by Heniu OVB!
  • Re: Przeczytaj TO!!! Autor: ~ARTI [94.251.139.*]
    Po twoich długich wypocinach wiem co oznacza stwierdzenie że "głupi jak milczy uchodzi za mądrego".
    Jak widać tobie z nadmiaru kasy pozostała pustka w głowie i zero kultury.
    Idiota okazałeś się największym ze wszystkich co tu się wypowiadają.
    Spójrz w swe złote lustro zastanów się jakim jesteś znerwicowanym człowiekiem.
    Szkoda że ma kasę a sięgnąłeś swą wypowiedzią większego dna niż osoby które nie chwalą się tym że mają kasy w brud.
    Ja byłem na analizie finansowej ale zrezygnowałem a wiesz czemu ?
    Bo osoba która ze mną ja przeprowadzała byłą pomiatana przez niby kierownika oddziału oraz inne tam osoby.
    Wytłumacz mi jak można przy kliencie zwracać pracownikowi uwagę że posprząta dywan bo go butami zabrudził itp?
    Zresztą to pokazuje zadufanie ludzi a ja od takich trzymam się z daleka bo wiadome wejdziesz między wrony musisz krakać tak jak one.
    Jak widać ty nie jesteś wyjątkiem ten sam schemat chamstwa .
  • Re: Przeczytaj TO!!! Autor: ~Kostka [83.13.160.*]
    no żal.pl...
    pracowałam tam i jedyne co mogę powiedzieć, że frazezy, o których piszesz są po prostu śmieszne i żałosne.
    Prawdą jest, że wypuszcza się "doradców" w teren, którzy bladego pojęcia nie mają co robią.
    Trzeba mieć i wiedzę i smykałkę a nie przejść jakieś śmieszne szkolenie. Jakiż to prestiż firmy, jeśli zatrudniamy ludzi bez pojęcia, nabijamy im głowy i czekamy na efekty. Idą tacy w "teren" i robią z siebie pośmiewisko, bo trafiają na trochę inteligentniejszego człowieka i
    "padają" na jakimkolwiek trudniejszym pytaniu. Jeśli chcę kupić coś, nie wystarczy, że zobaczę, że jest śliczne. Muszę spytać o wiele innych pośrednich rzeczy. A dla pseudo doradców jest to nie do opanowania.
    W tej firmie "DORADCĄ" może zostać każdy, tylko czy jakość idzie w ślad za tym???
    ŻAŁOSNE!!!!
    Tacy doradcy jak z koziej dupy trąba. A przepływ informacji jest gorzej niż mierny.
    Pozdrawiam serdecznie pracowników
    i jeszcze serdeczniej tych, którzy mają trochę oleju w głowie i poszukają innej pracy.
  • Re: Przeczytaj TO!!! Autor: ~KOD Angelika OVB [31.2.73.*]
    Też lubie tą nutkę :P

Do firmy przyszłam majac 20 lat i kompletnie żadej wiedzy na temat finansów... Na poczatku moim zadaniem bylo TYLKO przeprowadzanie Analiz Finansowych czyli ustalenie czego dokładnie chce klient, i ile moze pozwolic sobie przeznaczyc na inwestycje.

Czy to ja dobieralam produkty klientom?? NIGDY!!! Czegos takiego nie mialam prawa zrobic!! Kazda Analiza jest sprawdzana przez przełozonych i to oni decyduja co mozemy ZAPROPONOWAC!

Przykład1.
    Gdy którykolwiek z moich klientow chcial odkladac 200 zl msc to moj kierownik sie na to nie zgadzal. Mowil ze skoro moze tyle przeznaczyc to podpiszemy umowe na 150 zł a pozostale 50 zł niech "odklada do skarpety" na czarna godzine.

Rownie dobrze moglby podpisac ta umowe za 200 i wziac wyzsza prowizje, ale po co?? Zeby naciagnac 1 klienta? Nie ma sensu... Lepiej zejsc z prowizji i nie przeciazac portwela klienta zdobywajac tez przez to kilku innnych.

Po okresie probnym, w ktorym co tydzien przelozony uczyl mnie nowych rzeczy i odbyciu wielu szkolen zostałam KOD ( Kierownikiem Oddziału).
    Dzis na temat finansow wiem bardzo duzo, ale z pewnoscia nie wszystko. Czy klient cos na tym traci?
    NIE!!!
    Po 1.:
    nie tylk ja sie zajmuje swoimi klientami, kazdy kierownik i dyrektor, nie wazne z ktorego oddzialu zawsze sluzy pomoca.
    Po 2.:
    Od czego jest dział ekspertyz??

PODKRESLAM:
    PRACOWNIK OVB NIE JEST DORADCA FINANSOWYM. JEST POSREDNIKIEM!!
    Doradcow w PL jest ok.17. Kilkoro z nich pracuje w naszym biurze w Wa-wie.

A atmosfera?? Lepszej nigdzie nie znajdziecie. Imprezy?? Jeszcze lepsze!

A pesymistów prosze o odpowiedz na pytanie gdzie znajdziecie posrednikow/ agentow ktorzy zapytaja o imiona waszych dzieci i wysla kartke na swieta? Takich ktorzy przyjada na kawe co 6 msc zeby zapytac czy wszystko jest dobrze i zmienia wasze umowy gdy na rynek wejdzie cos lepszego??

Odpowedz jest prosta......

OVB!

POZDRAWIAM CALA STRUKTURE MARCINA DOBRZANSKIEGO (DYREKCJA WROCLAW) I WSZYSTKICH PRACOWNIKOW I KLIENTOW OVB!!!!!!

PRACOWNICY:
    DO ZOBACZENIA W SOBOTE W BRATYSLAWIE!!! kolejny dowod....
  • Re: Przeczytaj TO!!! Autor: ~klient [77.254.145.*]
    cytat :" Ktoś stracił pieniądze przez OVB? Ha! a to akurat nie możliwe a wiecie dlaczego? Trzeba się posłuchać pracownika OVB i poczytać Ogólne Warunki Umowy a nie na własną rękę działać! "

A co jeśli kierownik z Krosna nie da poczytać OWU !!! bo go wogole nie ma przy sobie ?? i wybiera tylko te produkty z których ma najwieksze prowizje, nie patrząc na dobro klienta ?? Doradztwo ??? ale ubaw po pachy !!! Słuchałem tylko doradcy OVB i jestem juz stratny około 2 lat składkowych !!! ale sie dorobiłem !!!!!! Zero prawdziwych i rzetelnych info !!! o opłatach i prowizjach !! Poświadczanie nieprawdy !!!! Doradztwo sie pytam ??? No ale jest jeszcze rzecznik praw konsumenta !! zaczynam walczyć o swoje prawa i pieniądze !!!!! ja mówie oszustom i kłamcom stop !!! jeśli jako pracownik OVB nie jesteś taki to już masz mój szacunek a powyższa opinia cię nie dotyczy !!!
    pozdrawiam
  • Re: Przeczytaj TO!!! Autor: ~majki [79.191.254.*]
    witam.
    Pracuję dopiero 1 miesiąc ale już zacząłem wierzyć w to wszystko . Jak ze wszystkich analiz które zacząłem umawiać na terminy zaczęły wychodzić doradztwa , a potem umowy to była największa motywacja do pracy i szkoleń. Polecam warto !!!!!
    A tych co nie umieją zrozumieć , albo nie chcą zrozumieć - to już nie zrozumieją na jakich warunkach można pracować bez wyrywania sobie rękawów po prostu nie słuchać .

Pozdrawiam wszystkich OVB-owców

Wiwat firma OVB
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Agnes [83.68.80.*]
    WITAM MAM PYTANIE JEZELI NADAL PANI PRACUJE W TEJ FIRMIE I ZAPEWNE ZNA PANI CALY SYSTEM UMOW I POLIS NA ZYCIE TO MOJE PYTANIE JEST TAKIE JAKA KWOTE WYPLCA FIRMA PO LATACH KARENCJI CZYLI 7 LAT....???I CZY KTOS Z PANI KLIENTOW ODZYSKAL ZGROMADZONE SKLADKI PRZEZ SIEBIE JAK I SUME KTORA MIALA ZEKOMO UROSNAC ??PROSZE O ODP....
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~OVB [193.202.78.*]
    A na innym forum piszą, że u nas nie da się zarobić :)

... Ciekawe

Pewnie, że da się u nas zarobić - jak ktoś wykonuje sumiennie i uczciwie swoją pracę - jak wszędzie. Jeśli ktoś jest leniwy, albo chce robić przekręty, to długo tu nie popracuje.
    A satysfakcja z pracy też jest ogromna, jak się komuś pomoże i przy okazji na tym zarobi.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~nabity [83.6.237.*]
    nie polecam,po dwóch latach wpłacania na fundusz inwestycyjno-ubezpieczeniniowy w momencie wykupu środków otrzymałem około 20 % swoich pieniędzy, reszta prawdopodobnie poszła na prowizje dla naganiaczy (doradców)
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Klient OVB [193.202.78.*]
    Wszedłem na to forum bo mnie o to poprosił mój doradca z OVB. Jestem ich Klientem od 4 lat i jak narazie jestem bardzo zadowolony. Owszem były spadki, ale wcześniej dostałem telefon (którego się wcale nie spodziewałem), z informację że muszę zmienić fundusz z akcyjnego i dać 30% na gwarantowany a 70% na bezpieczny i dobrze się stało. I tak trochę wtedy straciłem (tak przynajmniej mi powiedział mój doradca), ale do dzisiaj jestem bardzo na plusie. Nawet trochę zacząłem się wtedy tym interesować i powiem, że porównując to co ludzie potracili z tym ile ja jestem do przodu, to jestem bardzo zadowolony. Teraz znowu mam wszystko w funduszu akcyjnym.
    Poza tym cały czas wszystkie ubezpieczenia robię też u mojego doradcy. Raz tylko sprawdziłem, czy jest najtaniej, a potem już mi się nie chciało. Nawet kiedyś zapomniałem, że mi wygasa ubezpieczenie mieszkania, to do mnie zadzwonił. Spox.
    I jak czytałem negatywne opinie o OVB, to nie jest to prawdą. Choć nie mogę się wypowiadać za wszystkich, bo mogę pisać tylko o tym jak ja jestem obsługiwany. A w ogóle piszę to, bo mnie o to prosił.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~doradca [66.102.9.*]
    Fundusz inwestycyjny był otwarty na 10 lat i po 10 latach byłyby pieniądze wpłacone plus zarobione a tak rezygnując po 2 latach dostał Pan jedynie 20 % tego co wpłacił zgodnie z OWU
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Anonim [193.202.78.*]
    Świetna sprawa takie forum. Łatwo można zniszczyć konkurencję. Podobno nawet są firmy, które zajmują się wypisywaniem na zlecenie najróżniejszych opinii na forum lub podszywaniem się pod kogoś. Nikt się nie podpisuje i nie bierze za to żadnej odpowiedzialności. Rewelacja :) Polecam

Przepraszam - są podpisy:

Jola12
    Kamilek 40%
    Lola16
    Sexista Bankier
    Profesjonalista
    Niezadowolony klient
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Darek [83.5.42.*]
    Witam ja osobiście jestem doradcom OVB i mam juz bardzo dużo zadowolonych klijentów:) jednoczesnie bedac klijentem OVB ;) POLECAM
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~miki [80.50.77.*]
    troszk sie stary naucz pisac i wtedy doradzajjjj KLIJJJJJJJJJJENTOM
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~ed [87.99.55.*]
    Wypowiedz najlepiej swiadczaca o poziomie OVB. Jako dwudziestolatek, na codzien spotykam sie ze swierzo upieczonymi "doradcami". Finalnie takie doradztwo ogranicza sie do sprzedarzy OFE, badz zrzucenia dywersyfikacji na klienta. Zreszta nie ma co sie dziwic, skoro 90% pracwnikow nie ma zielonego pojecia o rynkach finansowych, gieldzie czy istrumentach zamiennych. Sa to po prostu ludzie "ktorzy chca spelnic twojego marzenia", na litosc boska, smiech na sali.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~kol73 [213.238.82.*]
    Szkoda słów po prostu nie warto szkoda waszego czasu
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~NEUTRALNY [79.188.198.*]
    Witam,
    swego czasu byłem zainteresowany pracą w OVB, zacząłem szkolenia, miałem podpisać umowę (oczywiście nikt nie wymaga dostarczenia zaświadczenia o ukończeniu szkoły średniej).
    Pierwsze wrażenie świetne,profesjonalna strona internetowa, szkolenia na naprawdę dobrym poziomie...
    Niestety...
    Chciałem zostać, "NIEZALEŻNYM" doradcą finansowym. Stwierdziłem, że mogę sprzedawać wszystko jeśli tylko będę w to wierzył, ale nie wierzę...
    Po serii szkoleń i rozmów przedstawiono mi produkty które oferuje OVB. Jestem typowym umysłem ścisłym, który z liczeniem nie ma problemów i tak po ich przeanalizowaniu stwierdziłem, że w życiu nie zdecydowałbym się na taką inwestycję i w życiu nikogo do niej nie będę namawiał.
    Nie jestem specjalistą w inwestowaniu, ale od ręki mogę podać 20 lepszych propozycji inwestycyjnych, z lepszą stopą zwrotu i mniejszym zamrożeniem środków. Dość powiedzieć, że jeżeli mówimy o inwestycji na okres do 5 lat, to już lepiej wychodzi wkładać pieniądze na konto bankowe albo nawet pod poduszkę.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~gueswho__ [83.4.154.*]
    Ja jestem klientem przyszłym. Interesuje mnie oferta Aspecty (Multiaspect Profit) - jak możesz to wskaż mi lepsze rozwiązanie jeśli chodzi o długoterminowe rozwiązanie inwestycyjne? Chcę co miesiąc coś odkładać - minimum 10 lat (zapewne ok. 15). Przy korzystaniu ze strategii inwestycyjnych Aspecty - roczna prowizaj 0.48% od wartości portfela, 100% alokacji składki, ominięcie (odroczenie) podatku belki, przy "indywidualnej" dywersyfikacji prowizja na poziomie poniżej 1.5%, na początku opłata za zarządzanie ok. 150zł/rok, po 5 latach bez opłaty, 13 bezpłatnych konwersji w roku... Zresztą co ja będę pisał - poszukaj sobie OWU i załączników do tegoż i wskaż mi lepszą propozycję na dzień dzisiejszy.

Przyznam, że o Aspekcie usłyszałem dopiero od znajomego pracującego w OVB - wcześniej szukałem FI dla siebie, a tu mam dostęp w jednym produkcie (bez Belki) do ponad 60 różnych funduszy).
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~gueswho__ [83.4.154.*]
    Jeszcze jedno - do banku lub pod poduszkę? Ścisły masz umysł zaiste i matematycznie poprawny... Tylko nie w PL. Przy inflacji na poziomie ok. 4.5% żadne standardowe konto bankowe się nie opłaca (oprocentowanie niższe niż inflacja - czyli po roku jesteśmy defacto w plecy!). Pod poduszkę? Fajne! Gwarantowana strata na poziomie ok. 4.5% (zależna od inflacji)! Nie ma to jak gwarancja straty...
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Ciekawy [193.202.78.*]
    To jakie są te lepsze produkty? Bo brak jest konkretów
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~mivanbazbeg [79.187.199.*]
    mało jest opinii klientów OVB.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~klient_6lat [79.186.127.*]
    Bo są może zadowoleni? Ja jestem. Co prawda mam nieco inne inwestycje od nich (OVB) zakupione, ale po tych kilku latach - absolutnie nie mam powodów do narzekania. Kilka razy w roku się ktoś odezwie i podpowie, że lepiej to czy tamto zmienić - i jeszcze nie naciąłem się. I zawsze na święta kartkę dostaję od pierwszego doradcy, który się ze mną skontaktował :-)
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Pracownik [83.30.127.*]
    Kilka słów od byłego pracownika,jeśli komuś się będzie chciało poczytać trochę prawdy od środka to zapraszam do lektury:

Ja pracowałem w tej firmie, wygląda to tak. Dzwonisz do ludzi żeby się umówić na spotkanie, jak już ktokolwiek sie zgodzi a to są naprawde pojedyńcze jednostki to jedziesz, tam robisz analize po krórej jedynym wyznacznikiem jest kwota jaką dany klient byłby w stanie zainwestować. Wybór jest praktycznie tylko między dwoma produktami za które się dostaje jako takie pieniądze bo jeśli ktoś by chciał podpisać z 'doradcą' ubezpieczenie na samochód to za to można dostać koło 2 zł. Ale wróćmy do tematu, potem jedziesz do biura gdzie zostawiasz analize z którą później trzeba jeszcze raz jechać do klienta żeby niby mu przedstawić indywidualną ofertę która jest taka sama dla wszystkich. Jeśli wszystko pójdzie dobrze i klient jest zainteresowany to musi dokonać pierwszej wpłaty, czyli po raz 3 trzeba tam jechać po potwierdzenie wpłaty. Załóżmy że mamy do klienta 20 km średnio czyli to razy 6 trzeba zrobić, pomijając fakt straconego czasu i telefonów.
    Jak już wcześniej było powiedziane, do ovb są brani wszyscy chętni bo wiadomo każdy chce budować strukture żeby piąć się do góry. Wymagania to ukończona szkoła średnia jakakolwiek plus niekaralność. Więc jak na przykład osoba po technikum np gastronomicznym jeśli się tym nie interesowała indywidualnie może zostać "doradcą". Wszystkim chodzi tylko o to żeby sprzedać, nie zawsze wiedząc do końca co, ja na początku zadawałem dużo pytań co i jak żeby się dowiedzieć to często słyszałem odpowiedź że klient nie zada takiego pytania tego nie musisz wiedzieć.
    Ciekawe jak czytam opinie o fimie to wszyscy pracownicy wypowiadają się doskonale, fantastycznie, ile oni to nie zarabiają. A z drugiej strony są opinie klientów którzy nie są już takimi niepoprawnymi optymistami.
    Także jeśli ktoś jest urodzonym akwizytorem i wyznaje zasade jak nie drzwiami to oknem to może to jest praca dla niego, ale jeśli ktoś myśli o normalnej pracy, to raczej nie w tej firmie.
    Wszystkim zastanawiającym się nad tym czy pracować czy nie radze się dwa razy zastanowić i poszukać czegoś innego.

Pozdrawiam
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~kazek [83.25.157.*]
    zaczynam prace w ovb i szczerze sie zastanawiam i w 100% zgadzam sie z kolegą który już pracował, a te produkty to niewydaje mi sie że to są najlepsze na rynku tylko kto więcej da ovb to to sprzedają... w eufori sprzedarzowej sprzedał bym rodzica polise ale sie nad tym dobrze zastanowiłem i odradzam, zresztą jak kto woli.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~KALI [83.9.230.*]
    Bylam dwa dni temu zaproszona, na rozmowe do tej firmy w sprawie pracy, napoczątku był wspaniały wykład ( ile to można zarobić w ciągu miesiąca, taką kase, że w głowie się nie mieści, pan prowadzący ten wykład mówił że 3000 tys to najmniej na miesiąc) JAKAŚ KOMPLETNA BZDURA. Cały czas były obiecywanki, jaka to wspaniala firma i za mało pracy można tak wiele zyskać. NIE WIEM, ALE JA POMYŚLAŁAM SOBIE ŻE TO JAKIEŚ OSZUSTWO I ZREZYGNOWAŁAM. A POZATYM JEST TO FIRMA KTÓREJ WOGULE NIE WIDAĆ NA RYNKU, I TTRUDNO NAMÓQWIĆ KLIENTA ŻEBY W NIEZNANEJ FIRMIE NP. SIĘ UBESPIECZYŁ. JA NIESTETY ALE NIE UWIERZYŁAM W ANI JEDNO SŁOWO Z TEGO PIĘKNEGO WYKŁADU.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~RIII [95.40.43.*]
    widzę, że jest tu dużo opinii osób, które pracowały w ovb i nie dały sobie rady, ponieważ były do tego za słabe. ja osobiście pracuję w ovb i jest tak, że ci słabsi od razu wylatują. dużo zależy także od filii OVB. w jednych puszczają Ciebie na analizę bez jakiejkolwiek wiedzy, a inni bez tej wiedzy nie wypuszczą Ciebie z biura. odnośnie produktów to jest ich naprawdę niemało. na same fundusze inwestycyjne są produkty przynajmniej 6 firm. jakość tej pracy i usług zależy od ludzi, którzy się Tobą opiekują. a klienci są ogólnie zadowoleni. do tej pory,a trochę czasu pracuję, to nie miałem żadnych skarg od klientów.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~OVB [83.23.210.*]
    Co do pracy w OVB nie będę się wypowiadał, ponieważ jestem kierownikiem oddziału i nie jestem obiektywną osobą do pisania na temat firmy. Jeżeli w niej pracuję to i tak każdy wie co o niej myślę. W każdym razie zainteresowała mnie opinia: "jak 21 latek może zostac doradcą finansowym?". Otóż może. Moje pytanie jako kontra: dlaczego belfrowie wykładający w szkołach bankowych nie zbijają majątku? Przecież oni wszystko wiedzą (tak twierdzą) i uczą tego innych? Dlaczego więc jeżdżą starymi Nissanami, Fiatami itp.? Dlaczego mają mieszkanie w starym bloku a nie willę? Drugie pytanie: dlaczego wypowiadają się tutaj ludzie z firmy Efekt i Expander? Wszędzie używacie tego samego loginu, bo jesteście tępi jak pień ściętego drzewa. Może pochwalcie się, że wasz jest poszukiwany międzynarodowym listem gończym, że macie podpisane dwuletnie umowy lojalnościowe, że wielu z was pracuje w tej chwili już dla OVB, że pracownicy w waszych firmach nie mają dostępu do biura, że musicie płacić za szkolenia...itp.itd. To was boli?
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~dawno temu w ovb.. [89.75.129.*]
    Jeżeli nie będziesz się wypowiadał to zamilcz OVB(writer).
    Tylko 1-3% całejspołeczności z OVB kupi sobie willę lub będzię jeżdziło swoimi marzeniami.
    Reszta to chłopcy, którzy będą pracować na takich jak Ty żałosnych kierowników,
    bez żadnej wiedzy i kompetnecji,
    za to z właściwą "gatką".
    W porównaniu do liczących się na rynku firm,
    nie możecie nic sensownego zaproponować, UFK to nie zawsze jest rozwiązanie dla klienta(nic innego nie potraficie).
    Tak naprawdę rozwiązanie OVB to UFK, czyli jak najwięcej prowizji dla siebie,
    dobro klienta, a tym samym korzyść klienta nie istnieje,
    tylko trzeba pamiętać o slajdzie z początkowych wykładów,
    ile to można się dorobić na willę z luksusowymi samochodami ...
    itp...
    Tylko, że nie każdy jest głupim,młodym człowiekiem, który chce poddać się manipulacji móżgu ;-).
    Każdy doskonale wie,że firmy posiadające w swojej ofercie tylko UFK to totalne dno...
    Żyjcie w tej nieświadomości jak nadłużej.
    POWODZENIA

• Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~MLWROCLAW [212.160.251.*]
    Rozśmieszyła mnie nieco twoja wypowiedź, jeśli uważasz iż każdemu klient ovb zostaje zaproponowane UFK to oznacza że chyba nie wiesz nic o tej firmie. Jest kilkadziesiąt produktów od ubezpieczeń wakacji , OC w życiu prywatnym, OFE, nnw, poprzez grupówki, ubezpiecz. na życie, na życie z gwarancją zysku, aż do wspomnianych przez ciebie UFK. Choć wymieniłem niepełny wachlarz możliwości i tak jest tego sporo, biorąc pod uwagę że niemal każdy produkt może być wybrany spośród kilku firm. Dlatego też drogi przedmówco, zanim wyrazisz swoją opinię na jakikolwiek temat najpierw merytorycznie się do tego przygotuj
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~antek [78.8.3.*]
    dobrze jest gdy klient jest np. z OC w PZU, to wtedyz łatwościa mu zasugerujemy Samopomoc, nadzień dzisiejszy, to nawet TUW, bo HDI Asekuracja podniosła ceny ze względu na dużą wyplacalnośc odszkodowań więc skądś musza pozyskać kapitał, prawdopodobnie ktos ich moze przejąć, kiedys zapiast PZU moznabyło MTU proponowac byli najtańsi na rynku,
    dziś jeśli przyjdzie klient i np. ma OC w TUW i ma pełen pakiet, raczej ciężko będzie mu sprzedac jakiś inny produkt, no chyba ze w TUW nie mial np. kontynuacji, pakietu ubezp mienia, jednorazowej wpłaty itd. to mozna go na paru % obnizyc w ubezpieczeniu no i może z wielkim trudem mu cos innego zaproponujemy, ale jeśli jest w full opcji to życze powodzenia.
    Zgodze się z jednym dla osoby ktra nie interesuje sie swoimi finansami i każdą swoja zarobiona złotówka, taki doradca do dobre rozwiązanie, gorzej jak trafi "SWÓJ NA SWEGO" albo jak ktos dla zabawy zaprasza doradce w celu skompromitowania jego nacignięcia go na dodatkowe koszty podróży, a potem klient mu mowi ze jednak dziekuje może innym razem skożysta i jak cos to bedzie w kontakcie, --> osobiście znam pare takich przykadów więc Współczuje Młodym i Ambitnym
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~opowiedz [212.76.48.*]
    " Otóż może. Moje pytanie jako kontra: dlaczego belfrowie wykładający w szkołach bankowych nie zbijają majątku? "

Prosta odpowiedz. Daj belfrom prowizje za kazdego "ucznia", bez wzgledu czy nauczy tego ucznia czy nie i nagle bedzie jezdzil furami jak akwizytorzy
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Korepetytor [193.202.78.*]
    Tylko cała rzecz polega na tym, że nikt nie zapłaci "belfrowi", jeśli nie będzie umiał przekazać wiedzy i nie nauczy swojego ucznia.

Przepraszam - jestem nauczycielem i wszedłem na to forum, bo był u mnie doradca z firmy OVB i powiem szczerze, że poziom wypowiedzi na tym forum jest dla mnie szokujący.
    Możecie pisać o OVB, ale zostawcie nauczycieli w spokoju. Wszyscy widzą, samo zło a nie potrafią docenić tej pracy.
    I widzę, że tutaj może być dokładnie taka sama nagonka na tych ludzi jak na nauczycieli. Powiem szczerze, że na mnie ten człowiek z którym się spotkałem zrobił pozytywne wrażenie. Zobaczę na drugim spotkaniu co mi przygotuje.

I proszę o szacunek dla nauczycieli i w ogóle dla drugiego człowieka. Bo najłatwiej obrzucać błotem.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~kb [188.146.128.*]
    WOGULE,, TTRUDNO NAMÓQW UBESPIECZYŁ. Trudne słowa ...
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Pracownik OVB [193.202.78.*]
    Acha - i po jednym spotkaniu stwierdziłaś, że to jest: JAKAŚ KOMPLETNA BZDURA, POMYŚLAŁAM SOBIE, ŻE JEST TO JAKIEŚ OSZUSTWO ...
    ... I TRUDNO NAMÓWIĆ KLIENTA ŻEBY W NIEZNANEJ FIRMIE NP. SIĘ UBEZPIECZYŁ.

A 40 lat tradycji firmy jest nic nie warte. Zadowoleni Klienci ... - nie przecież oni nie są zadowoleni.
    Nie są zadowoleni z tego, że ktoś za nich załatwia ich sprawy:
    szuka najlepszych ubezpieczeń, doradził im w kwestii banku, że coś im uświadomił i zaczęli sobie w końcu oszczędzać, że to ONI będą mięli emeryturę na godnym poziomie i nie będą musieli tyrać aż do śmierci, że to ONI wyślą kiedyś dzieci na studia bo ich będzie na to stać. Na pewno nie są zadowoleni z tego, że wcześniej spłacą kredyt i jeszcze zarobią, a w czasie jego trwania będą go mięli zabezpieczony na wypadek braku 2000 zł na ratę.

A teraz po przeczytaniu tych tutaj pierdół niejeden się ze mną nie spotka i nie skorzysta z tego co mogę mu zaoferować, bo wszedł na to forum i poczytał ...
    ...BO JAKAŚ MAŁA OSÓBKA PRZYSZŁA RAZ NA JEDNO SZKOLENIE I NA PRZEDBIEGACH ODPADŁA I OD RAZU PLUJE PO WSZYSTKICH, BO JEJ W ŻYCIU NIE WYCHODZI.
    ... BO NIKT NIE POWIE, ŻE NIE CHCIAŁO MU SIĘ PRACOWAĆ W TEJ FIRMIE, TYLKO, ŻE FIRMA ZŁA - SORRY - TU SIĘ PRACUJE. ZAROBKI SĄ DOBRE, ALE PRACA LEKKĄ NIE JEST.

... A co potem ... co mówią ludzie? ... "jak to teraz przejebane" "...ale ciężkie czasy" "...a ten rząd pierdolony" "...i co to za emerytura" "...i za co ja mam dziecko posłać na studia"

W narzekaniu to jesteśmy dobrzy. ...Tylko wtedy już będzie za późno...
    ... A ja i moi Klienci się będą się wtedy z tego śmiać ... HAHAHA
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~Magdalena [89.77.70.*]
    Przecież zatrudniają tam ludzi najwyżej po maturze, a i to nie zawsze.
    Jedyna wiedza jaką mają pracownicy to jak kłamać ludziom prosto w oczy, manipulować nimi tak by dostać pieniądze. WSTYD.
  • Re: Opinia klientów OVB??? Autor: ~kotz [83.29.197.*]
    tyle, że to nie firma ubezpieczeniowa