Też lubie tą nutkę :P
Do firmy przyszłam majac 20 lat i kompletnie żadej wiedzy na temat finansów... Na poczatku moim zadaniem bylo TYLKO przeprowadzanie Analiz Finansowych czyli ustalenie czego dokładnie chce klient, i ile moze pozwolic sobie przeznaczyc na inwestycje.
Czy to ja dobieralam produkty klientom?? NIGDY!!! Czegos takiego nie mialam prawa zrobic!! Kazda Analiza jest sprawdzana przez przełozonych i to oni decyduja co mozemy ZAPROPONOWAC!
Przykład1.
Gdy którykolwiek z moich klientow chcial odkladac 200 zl msc to moj kierownik sie na to nie zgadzal. Mowil ze skoro moze tyle przeznaczyc to podpiszemy umowe na 150 zł a pozostale 50 zł niech "odklada do skarpety" na czarna godzine.
Rownie dobrze moglby podpisac ta umowe za 200 i wziac wyzsza prowizje, ale po co?? Zeby naciagnac 1 klienta? Nie ma sensu... Lepiej zejsc z prowizji i nie przeciazac portwela klienta zdobywajac tez przez to kilku innnych.
Po okresie probnym, w ktorym co tydzien przelozony uczyl mnie nowych rzeczy i odbyciu wielu szkolen zostałam KOD ( Kierownikiem Oddziału).
Dzis na temat finansow wiem bardzo duzo, ale z pewnoscia nie wszystko. Czy klient cos na tym traci?
NIE!!!
Po 1.:
nie tylk ja sie zajmuje swoimi klientami, kazdy kierownik i dyrektor, nie wazne z ktorego oddzialu zawsze sluzy pomoca.
Po 2.:
Od czego jest dział ekspertyz??
PODKRESLAM:
PRACOWNIK OVB NIE JEST DORADCA FINANSOWYM. JEST POSREDNIKIEM!!
Doradcow w PL jest ok.17. Kilkoro z nich pracuje w naszym biurze w Wa-wie.
A atmosfera?? Lepszej nigdzie nie znajdziecie. Imprezy?? Jeszcze lepsze!
A pesymistów prosze o odpowiedz na pytanie gdzie znajdziecie posrednikow/ agentow ktorzy zapytaja o imiona waszych dzieci i wysla kartke na swieta? Takich ktorzy przyjada na kawe co 6 msc zeby zapytac czy wszystko jest dobrze i zmienia wasze umowy gdy na rynek wejdzie cos lepszego??
Odpowedz jest prosta......
OVB!
POZDRAWIAM CALA STRUKTURE MARCINA DOBRZANSKIEGO (DYREKCJA WROCLAW) I WSZYSTKICH PRACOWNIKOW I KLIENTOW OVB!!!!!!
PRACOWNICY:
DO ZOBACZENIA W SOBOTE W BRATYSLAWIE!!! kolejny dowod....