Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  37,50 zł , zmiana od tamtej pory: -41,87%

Re: Zielone swiatlo dla J&J esketaminy

1, Tu sie mylisz ze taki marketing jest zbyteczny w przypadku CLN.
2. Nie wiem jaka byla przyczyna tego ze URPL nie wydal im zgody ale 8 miesiecy to bardzo dlugi czas. Normalnie jest to 90 dni moze byc troche wiecej. Co do lesnych dziadkow to sie z toba zgodze ze takowi byli 15-18 lat temu kiedy rejestrowalem badania jeszcze na Chelmskiej. Sytuacja sie bardzo poprawila kiedy wstapilismy do EU i sporo ludzi z urzedu zdobylo doswiadczenie w EMA. Merytorycznie nie jest zle w URPL.
3. Nie wiem po co to piszesz ale jesli znasz realia R&D to powinines wiedziec ze takie rzeczy jak wstrzmanie badania przez FDA zdarz sie relatywanie czesto we wczesnych fazach. Nie da sie wszstkiego przewidziec i sprawdzic w czasie badan przedklinicznych. To bylo jesli pamietam w 2017 roku we wrzesniu czy pazdzierniku i jak pisalem na forum selvity po 3 miesiacach badanie ruszy i tak sie stalo. Troche akcji dokupilem bo wyprzedaz byla spora.
4. Ja nie strasze ze J&J przejmie caly rynek ja opisuje fakty i porwnuje z moim doswidczenim w tej branzy. Do czasu kiedy CLN wejdzie na rynek (na calym swiecie) ze swoim produktem J&J juz go opanuje. To jest fakt bo najwczesniej CLN zarejestruje swoj produkt w USA w 2024 (jak dobrze pojdzie). Poza tym roznice nie moga byc marginalne miedzy produktami zeby mowic o best-in - class. Co do marketingu to jestem pewien ze w J&J ludzie analizuja to co robi CLN i przygotowuja na to odpowiedz. Ten partner musi byc z gornej polki w tym sie zgadzamy.
Pozdrawiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA -0,91% 21,80 2025-10-24 17:03:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.