Na Idea Banku nie straciłem ani złotówki. Od dawna było wiadomo, że PIS szuka sposobu jak by tu zatopić firmy Czarneckiego chociaż to Polski kapitał. Solorz poszedł na współpracę z PIS, Kulczyk prawie wszystko przepisał na fundacje z siedzibą poza Polską w razie czego będzie mieć ochronę prawną innych krajów. Publikacja treści uzasadnienia wyroku da obraz po pierwsze czy do wszystkich zarzutów odniósł się sąd i czy podjęte zostały wszystkie istotne zarzuty tzn. np kwestie nieaktualnej wiedzy którą dysponował KNF. Może być tego multum szczegółów. Jak ma być skarga do NSA to też trzeba się do tego przyłożyć a nie odbębnić tak dla zasady. Kiedyś czytałem pismo procesowe adwokata będące odwołaniem od decyzji. Facet powoływał się na konstytucję zaś o wskaźnikach ekonomicznych nie miał bladego pojęcia. Dla adwokata (prawdziwy adwokat z doświadczeniem) zmniejszenie wskaźnika straty oznaczało że firma jest rentowna :)) podczas gdy nie miała ani grosza zysku. Jak on chciał wygrać sprawę? Chyba liczył, że sędziowie będą tak samo zacofani jak on. Sędziowie czytali za pewne opracowania eksperckie profesorów PISu bo KNF je załączył. Czy Pan Czarnecki spróbował wykazać opinie innych ekspertów na podstawie danych które mogą się różnić od tego czym dysponował KNF ? W uzasadnieniu orzeczenia powinno być wszystko napisane. Prawnik z pewnością może napisać pismo typu skarga zgodnie z wymogami proceduralnymi. Ale o kwestiach finansowych nie będzie mieć bladego pojęcia. Tu potrzebna jest dobra współpraca ludzi kilku nauk. Czytałem wiele orzeczeń. Niektóre z nich to katastrofa i trzeba wszystkiego dopilnować samemu nie powierzając komuś sprawy bez kontroli co się dzieje i jak się dzieje.